Millaisia sänkysysteemejä teillä on sisaruksille, jotka nukkuvat samassa huoneessa?

  • Viestiketjun aloittaja vieras aapee
  • Ensimmäinen viesti
vieras aapee
Niin eli olisin kiitollinen hyvistä ideoista ja mielipiteistä nukkumisjärjestelyiden suhteen.. Ja olisi kiva kuulla käytännönkokemuksia erilaisista nukkumisjärjestelyistä samassa huoneessa nukkuvilla sisaruksilla.

Eli kyseessä ovat 2- ja 4-vuotiaat sisarukset ja pienempi pitäisi jo ottaa pinnasängystä pois (joo joo tiedän että on jo "vanha" pinnikseen, juurihan täällä oli siitä pitkä ketju, mutta ei ole ikinä sieltä kiivennyt ja hyvin siellä tähän asti nukkunut :D )

Nyt mietin eri vaihtoehtoja, miten lasten makuupaikat saisi mukavasti järjestettyä pieneen huoneeseen.

Kerrossänky olisi tietty eka mielessä, mutta mua vaan kauhistuttaa ajatus kiipeilevästä ja tippuvasta kaksivuotiaasta. En siis saisi hetkenkään mielenrauhaa tai vähintään tikkaiden tulisi olla irroitettavat. Onko sellaisia?

Toinen vaihtoehto olisi tietty ostaa kaksivuotiaallekin jatkettava lastensänky, mutta huone on niin pieni, ettei sinne muuta oikein mahtuisikaan ja tulisi ahdasta.

Parvisängyistä onko kellään kokemusta? Se olisi sen verran matalampi ettei niin paljon hirvittäisi jos kaksivuotias sinne kiipeilee, mutta mahtuuko sen alle tai "kulmikkain" mitenkään jatkettavaa sänkyä tai patjaa kaksiveelle?

Tai sitten jos ostaisi 120 leveän sängyn sisaruksille yhteiseksi, mutta saavatkohan he siinä nukuttua vai tuleeko eripuraa?

Tai onko kellään ollut jotain levitettävää systeemiä, että sängyn tai sohvasängyn alta on vedettävissä "laatikko" jossa toinen nukkuu? Vai onko se ihan kamalaa nukkua laatikossa? ;)

Miten te muut olette järjestäneet lasten nukkumapaikat pienessä huoneessa? :)
 
"Jenis"
Meillä on semmonen Ikean kerrossänky, jossa alempi osa on ihan maantasalla, ja 2-vuotias nukkuu siinä. Yläkerrokseen saa näppärän katoksen, ja siellä ylhäällä nukkuu 5-vuotias esikoinen - eikä pääse tippumaan, kun on se katos. Onkohan Kura nimeltään? Jotain karseeta kuitenkin, mutta toimii :D
 
molemmilla
meillä on molemmilla omat sängyt, sellaiset taaperosängyt vai miksi niitä sanotaan. Matalia ja normipetiä lyhyemmät, mahtuvat ihan hyvin pieneenkin huoneeseen. Päiväksi ne voi aina työntää yhteen niin saa lisää leikkitilaa. Samassa sängyssä nukkumisesta ei tule mitään kun sitten siinä kuiskitaan ja toinen kiusaa ja toinen potkii jne
 
"Tyttöjen äiti"
Olen miettinyt ihan samaa asiaa. Lapset nyt 1v7kk ja 3v. Puolen vuoden päästä pitäisi joko ostaa pienemmällekin jatkettava sänky tai kerrossänky. Mietin voinko laittaa varovaisen 3,5v lapsen (joka tällä hetkellä lähes joka yö hiipii vanhempien viereen nukkumaan ja yövaippa on vielä käytössä) yläsänkyyn? Ja tällä hetkellä kiltisti pinnasängyssä nukkuvan, erittäin vilkkaan ja uhkarohkean lapsen alle 2-vuotiaana alasänkyyn. Tai siis yleensäkin huoneeseen, jossa on mahdollisuus kiivetä ja tippua korkealta. :/

Itse varmaan testaan ensin isovanhempien luona olevaa pinnasänkyä. Että onnistuuko isomman nukkuminen siellä. Ja miten tilanne kehittyy tässä ½ vuoden sisällä. :)
Alunperin ajattelin molemmille samanlaisia jatkettavia sänkyjä, mutta ylimääräinen lattiatila on aina plussaa. :)
 
Meillä on pian 6v täyttävällä ja 3-vuotiaalla Ikean Tromsö-kerrossänky, aikoinaan kun asuin 3 lapsen kanssa pienessä asunnossa oli kerrossängyn alla vielä sellainen vedettävä laatikko. Ihan kätevä tavallaan sekin =)
 
"Ans"
Niitähän on sellaisiakin sänkyjä että toisen (tavallisen sängyn) alta vetästään yöksi kaveri vuode tai varavuode (miksi kutsutaankin) ja nukkuvat näin vierekkäin. Voin kuvitella että nukahtaminen on vähän vaikeaa kun kaveri naureksii ihan vieressä, mutta oispa turvallinen olo kun joku ois niin lähellä. Altavedettävä sänky on siis lattian rajassa ja siinä on hiukka ohuempi patja kuin tavan sängyssä, mutta 2v ei vielä niin paljoa paina että tarviis paksua patjaa :)
 
sama pulma täällä
paitsi että meidän pitäisi laittaa huoneeseen kolme lasta. tällä hetkellä 2v nukkuu siellä pinnasängyssä, josta reuna poissa, isompi (4v) ns puoliparvessa ja toiselle 2v:lle on ajateltu sinne puoliparven alle petiä silleen kulmittain (osittain alle), mutta se vaatii sängyn jalkojen sahauksen tai sit uuden sängyn nikkaroinnin. tällä hetkellä nukahtamiset sujuu kuin unelma, kun 2v ehtii nukahtaa 4vn hampaiden pesun aikana, toinen 2v siis vielä eri huoneessa. hirvittää, mikä soppa siitä sit tulee, kun kolme laitetaan yhtäaikaa nukkumaan.
 
vrs
Meillä on täyspuinen kerrossänky, josta on sahattu jalat pois ja yläsänkykin on näinollen aika matalalla. Kertaakaan sieltä ei oo vuoden aikana vielä pudottu. Ikää lapsilla nyt 2v9kk ja 4v3kk
 
FreezeCat harmaana
Meillä on kerrossänky käytössä. Ja aloitettu juuri samanlaisella kokoonpanolla eli kaksivuotias on nukkunut alhaalla ja neljävuotias ylhäällä, ja hyvin on sujunut.
 
tuhlaajatytär
Meillä oli Muuramen jungmannisänky, jonka sai korokeosalla korkealle. Alle poikittain toinen jatkettava sänky.Meni L-asentoon:keskelle ja sängyn alle (hyvä lelujen säilytyspaikka) jäi runsaasti leikkitilaa.
 
"Vieras"
Meillä jatkettava, puolikorkea kerrossänky. Voi pitää erikseen tai päällekkäin. Hintava mutta huippukäytännöllinen, eikä tarttee pelätä putoamista kun isompi ylös ja pienempi alas. Alasängyssä kiva majaleikkipaikka kun tekee verhon eteen.
 
Meillä on lapsilla kerrossänky. Ostettiin se kun esikoinen oli reilu 3 v ja kuopus 1 v. Esikoinen meni yläsänkyyn ja kuopus alasänkyyn. Tikkaat ei ole milläänlailla irrotettavat, mutta eipä tuo nuorempi ole sieltä koskaan tipahtanut. Annettiin nuoremman opetella itse kiipeämään yläsänkyyn ja sieltä pois (koska sinne meneminen tottakai kiinnosti) ja kun lapsi oli oppinut taidon niin, että pystyi kiipeämään ylös ja alas yläpedille omatoimisesti, ei tarttenut enää olla niin sydän syrjällään että tipahtaa sieltä alas.
 
harkinnassa
meilläkin harkitaan asiaa, tosin lapset ovat 2,5v ja 9kk. mutta muutamassa kk tulee vuodet täyteen ja uutta järjestelua on alettava jo miettimään. Hyvä kuulla että Kookoksella on hyvät kokemukset, vaikka pikkulapsista onkin kyse (uskon että tunteet ovat samat).
 
Lex
2- ja 7-vuotiaat veljekset, käytössä kerrossänky.

Pienemmän kiipeilemiset on vältetty sillä, ettei sänkyyn ole lainkaan tikkaita (iso osaa kiivetä reunasta).

Isolle on laitettu yläsängyn korkeuksiin myös seinähyllyä omien tärkeiden tilpehöörien säilyttämistä varten.
 
VS
Meillä mies teki itse esikoiselle parvisängyn, koska ei mielestä löytyny valmiina. Alaosa, ja huoneeseen päin olevareunama on kokonaan avointa tilaa. Sen alla on pikkusiskonsa jatkettava sänky. JOssain vaiheessa saadaan sitten vaikka oma pieni sohva isommalle tytölle sinne parven alle.
 
"aapee"
Kiitos paljon kaikille vastauksista ja kokemuksista!

Nyt mua kiinnostaisi erityisesti teidän "parvisänky/alla jatkettava sänky L-mallisesti" -yhdistelmät. Olisko kellään heittää kuvaa? :)

En tosiaan sitä pelkää, että kaksivuotias tippuisi yön aikana vaan lähinnä että kiipeilee sinne yläsänkyyn päivällä leikin tiimellyksessä tai varsinkin iltavillien aikaan kun se meno on ihan päätöntä! :D
 

Yhteistyössä