Minämää
Minämää ymmärtää kertomasi oikein hyvin.Alkuperäinen kirjoittaja myy:ihmiset on erinlaisia toiset pystyy lopettamaan juomisen/huumeidenkin käytön toiset ei toisille se on helpompaa ja toisille vaikeampaa... mikä tässä nyt on vaikea käsittää toki hyvä jos pystyy lopettamaan, mutta jos ei pysty ja saa vähennettyä siihen ns turvalliseen rajaan ettei tupakointi vaikuta sikiön kehitykseen niin eikö se ole parempi kuin stressi epäonnistumisista jotka johtaa usein siihen että poltetaan vielä enemmän ja stressataan siitä vielä enemmän jos se lopettaminen onnistuu niin hyvä, mutta ihan turha lähtee moralisoimaan jos joku ei siinä onnistu. ja todella se lapsi siellä kohdussa kärsii myös siitä jos äidillä on henkisesti paha olla.
Minä(mää mitä sä et tässä käsitä??
Keskustelu aiheesta kuin aiheesta on kyllä mielenkiintoista ja pyrin aina oppimaan jotakin uutta ja tarkistamaan näkökantojani. Minulla vain sattuu olemaan tästä asiasta aika vahva mielipide, eikä se taida siitä muuttua suuntaan tai toiseen.
Yksinkertaisesti:
Mielenterveysongelmainen voi stressata tupakoinnin lopettamisesta niin, että sikiö kärsii.
-> Tupakoinnin vähennys asteittain hyvä juttu, vaikka ei kokonaan loppuisikaan!
Tavallinen odottaja pystyy kyllä lopettamaan (väitän!) tupakoinnin siten, että se ei aiheuta vauvalle vahinkoa. Korkeintaan omat hermot ovat vähän tiukilla jonkin aikaa, mutta lapsen paras on tässä etusijalla, niin siihen kyllä pystyy JOS HALUAA.
-> Ei muuta kuin tupakka kerrasta pois ja odottaja opettelee olemaan vähemmän itsekäs. Tätä taitoa h'n tulee tarvitsemaan, jotta osaa kasvattaa lapsestaan yhteiskuntakelpoisen ja onnellisen kansalaisen.
Huumeidenkäyttäjät on sitten jo luku eriksensä (kun siihen viittasit).
Ja tuo, "ja todella se lapsi siellä kohdussa kärsii myös siitä jos äidillä on henkisesti paha olla.", pakko kommentoida sen verran, että jos tupakoinnin lopettaminen on äidille niin ylivoimaisen kauhea asia, että se aiheuttaa voimakasta henkistä pahoinvointia, onko tämä ihminen ylipäätään äidiksi soveltuva? Ainakaan siinä vaiheessa elämäänsä?
Jos lapsi nyt on kuitenkin tulossa, eikä tupakointia pysty lopettamaan, totta kai on parempi polttaa vähemmän kuin enemmän. Mutta siinä tapauksessa alkaisin kyllä katsella kokonaisvaltaisesti elämääni ja toimintatapojani aivan uusin silmin. Jossakin on pahasti jotakin vialla ja se kannattaa korjata ennen kuin on liian myöhäistä.