Miksi niin isoja taloja?

  • Viestiketjun aloittaja Ihmetyttää
  • Ensimmäinen viesti
Ihmetyttää
Olen lukenut jo pitemmän aikaa näitä keskusteluja rakennus ym.aiheiden tiimoilta ja ihmetyttää se miksi ihmiset nykyään rakentaa aivan tajuttoman isoja taloja?Tottakait iso talo on komian näköinen, mutta jos perheessä on esim.3 henkilöä niin eikö jo lämmityskustannukest ole aivan älyttömät?
 
samaa pohtinut
Niin, ja se siivoaminen!! Miten te siivoatte niitä 300m2:n, kolmen kerroksen taloja? Meillä 180m2 puoltoistakerroksinen ja tässäkin jo tosissaan siivoamista... Aina siivoan eri päivänä ylä-ja alakerran.
 
No meillä on sen takia kun lapsiakin viisi kpl :whistle:
Mutta ei kyllä näin isoa olisi tosiaankaa tehty jos oltais pikkuperhe! Siivous on kamalaa ja kustannukset PALJON isommat rakentaa ja asua. Pienempiä talojakin on tosi hienoja ja kuistilla yms.saa tosi näyttäviäkin pienistä taloista :D
 
meillä näin
Meillä myös pakon sanelemana, kun on noita lapsia enemmän kuin "normi" 2 kpl. Kun jokaiselle on oma huone, arkiolohuone (missä teinilauma pelaa pleikkaa yms), parempi olohuone aikuisten käyttöön (ettei vieraiden kanssa tarvitse olla telkkari mölyn keskellä keskustelemassa), keittiö ja muut pakolliset. Kas kummaa kun pinta-ala onkin lähellä kolmeasataa. Siivous on oma murheensa, mutta ennemmin meillä kaikki osallistuvat siihen kuin asuttaisi ahtaasti eri ikäiset samassa huoneessa.
 
Monesti isoissa taloissa on paljon hukkaneliöitäkin. En tiedä onko se tämän päivän trendi, että väljää pitää olla, kun kerran on vara asua näin...

Meillä on kahdelle ihmiselle 98 neliötä, mutta tämä mökki on ostettu sitä silmällä pitäen, että jälkikasvua tulisi (tuolla lapsettomuusketjussa vaikutan :\| ). Lähinnä siis tulevaisuutta silmällä pitäen, koska tarkoitus on asettua pitemmäksi aikaa - jos ei loppuelämäksi - aloilleen :)
 
Meil 90 neliöö: 2 pientä makuuhuonetta, suht isot olohuone ja keittiö. Pieni sauna ja vessa. Iso eteinen joka jaettu kaapistoilla kodinhoitohuoneeksi, mis on vaatekaapit ym. 2 lasta (tytöt 2v ja 0,5v) 100v vanhassa hirsitalossa asutaan. Tyttöjen huone remontissa tällä hetkellä ja tarkoitus tulevaisuudessa tehdä vintille vanhempien makuukamari. Kaikki neliöt käytössä tehokkaasti. Ja hyvin ollaan mahduttu.
 
Mikä teidän mielestä sitten on iso talo? Meillä ainakin kaikki 170m2 tehokkaasti käytössä, eikä talo mielestäni ole kovin iso. Jokaisella lapsella (3) oma huone ja mulla työhuone (teen töitä siis kotona) joka toimii myös askarteluhuoneena. Muuten normit oh, k, khh, ph ja s. Ahdasta ei kyllä ole muttei liikaa tilaakaan.
 
Meillä juuri talonrakennus alkanut ja ei todellakaan tule iso talo.Neliöitä on 109 ja meidän perheessä on 4 henkeä. Lapsilla kuitenkin omat huoneet.

Jotkut tuttavat ovat kehoittaneet tekemään isomman talon..?Heillä itsellään 150 neliöinen talo ja tilaa kuulema liian vähän??

Meille sanottiin pankissakin että nykytrendi on tehdä hiukka liian isoja taloja joista saa maksaa itsensä sitten kipeäksi.Kulut kun ovat kuitenkin paljon suuremmat.Ja entäs sitten kun lapset muuttaa pois kotoa...on aika kolkkoa asua miehen kanssa valtavassa lukaalissa kahden.
 
niinpä
Joo, minunkin kaveri rakentaa avokkinsa kanssa 250 neliön lukaalia eivätkä ole koskaan siihen suuntaan vihjanneetkaan, että lapsia haluaisivat. Ei sillä että pitäisi, mutta mitä ihmettä tekee 2 aikuista noin isolla?
Onhan nykytrendi ja asuinmukavuus väljempää sorttia, että ei kukaan tykkää asua ison (tai pienen) perheen kanssa 50 neliön mökissä, mutta mielestäni nykyään mennään aikalailla sitten toiseen ääripäähän. Itseänikin hirvittää tulevan ensimmäisen asuinvuoden asumiskulut kun on kolmihenkinen perhe ja neliöitä 112....
 
Jepulis
Olen ihmetellyt samaa, mutta nyt kun suunnittelen mahdollista omaa taloa, niin neliöitä kertyy ja kertyy vaan.

Suomessa kyllä asutaan ahtaasti. Jos olette seuranneet tai lueskelleet ulkomaisia sisustuslehtiä, niin esim jenkkilehdissä ja useissa keski-euroopan sisustuslehdissä on paljon enemmän neliöitä ja tilaa kuin suomikodissa. Että ei se väljyys kauhian pahalta näytä.

Itse tavoite olisi pitäytä n.160-170 neliötä, joista valtaosa tilasta tulee olemaan kodinhoitotiloja. Harrastukset ovat meidän perheessä tilaa vievät, ja niille on vaan pakko olla asianmukaiset huoltohuoneet. Toivon totisesti ettei tarvitse rakentaa yli 200 neliön taloa. Inhoan siivoamista, ja pienellä pihalla myös :)

Oletteko muuten pistäneet merkille, että alkaa noita SUUREN SUURIA taloja olla myös vapaana... Kyllä se varmasti monet yllättää, minkälaiset ovat asumiskustannukset isossa talossa. Täällä jyvässeudulla näyttää etuovi.comiin tulevan lähes joka päivä hirmu suuria taloja, ja vähän syrjemmässä, jolloin liikkuminenkin "korvesta" maksaa. Liekö lainojen korkonousut säikyttänyt ihmiset.

3lasta, iskä, äiti ja koira
 
rakennuttaja
Meille tulee asuinneliöitä n. 166 eikä talosta tule mikään "lukaali", vaan ihan tavallinen, normaalin perheen talo.

Olemme suunnittelleet taloa todella tarkkaan, käyneet katsomassa huoneiden kokoja paikan päällä ja todellakin tiedämme mitä haluamme.

Täytyy sanoa, että moni tuollainen n. 120 neliön talo on hirvittävän epäkäytännöllinen, huoltotilat ovat ihan olemattomat, säilytystilaa täysin riittämättömästi ja muutenkin jouduttu tekemään hirveästi kompromisseja, jotta kaikki pakolliset tilat saadaan ahdettua tuohon neliömäärään.

Suosittelen suunnittelemaan/suunnitteluttamaan talon yksilöllisesti ja oikeasti käyttämään siihen aikaa! Ei minulla ainakaan ole halua tehdä montaa kertaa taloa, vaan tarkoitus on tehdä tästä talosta niin mieluisa ja meille sopiva, että ei ole tarvetta kahden vuoden päästä myydä ja etsiä/tehdä seuraavaa.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.10.2006 klo 13:17 Jepulis kirjoitti:
Suomessa kyllä asutaan ahtaasti. Jos olette seuranneet tai lueskelleet ulkomaisia sisustuslehtiä, niin esim jenkkilehdissä ja useissa keski-euroopan sisustuslehdissä on paljon enemmän neliöitä ja tilaa kuin suomikodissa. Että ei se väljyys kauhian pahalta näytä.
Rakentamiskustannukset ovat useissa maissa paljon halvemmat kuin Suomessa. Esim. uusimmassa Meidän talo -lehdessä oli juttu Etelä-Eurooppaan rakentaneesta perheestä. Talon koko oli 620 m2 (perhekoko 2+2) ja sisustuksessa oli käytety mm. marmoria. hintaa koko hommalla vain 375 000?. Mitähän vastaava lukaali maksaisikaan koto-Suomessa?
 
meillä vähän alle 120 m2 ja vallan hienosti tullaan toimeen 2+2 hlöä (4 makuuhuonetta. ei ole kertaakaan tullut edes mieleen, että olisimme tehneet liian pienen talon/liian pienet huoneet. emme todellakaan halunneet liian isoa taloa juurikin noiden rakennus ja ylläpitokustannusten takia. itse en ikinä tekisi taloa kahteen tasoon ja isoilla huoneilla. meillä keittiö ja olohuone n. 20 ja 25 m2 ja makkarit n. 10 m2. totuus on se, että mitä enemmän neliöitä sen kalliimpaa. me ainakin teimme kodin vain perheelle, emme vieraille.
 
Me tehdään talo niin että siinä mahdutaan asumaan nyt ja tulevaisuudessa. Nyt ostamme alakerran avaimet käteen, yläkertavaraus (1.5kerroksinen). Alakerrassa asumisneliöitä 121, 3makuuhuonetta 10-12.5m2, pesuhuone, sauna, wc, vh, iso khh, tilavat eteinen, oh ja keittiö. Näihin tiloihin mahdumme nyt. Perheessä äiti, isä, tyttö 2.5v ja vauva tulossa. Myöhemmin voimme kohtuurahalla rakentaa yläkerran valmiiksi, kun tilaa tarvitaan lisää. Haaveissa kun olis lisää lapsia. Sitähän ei tosin tiedä kuin paljon yläkerrasta rakennetaan asumiskäyttöön ja kuin paljon varastotilaksi. Ja esim. lämmityskustannuksiin ei mene ollenkaan niin kauan kuin yk ei käytetä. Ja kohtuurahalla tarkoitan verrattuna siihen, jos yk-varausta ei olisi ja taloa pitäisi laajentaa, tai nostaa, niin hinta olis aivan toinen.
 

Yhteistyössä