mikä vaikutus alkoholilla on hemoglobiiniin

vierailija
Mmm...

Jos juomisen vuoksi laiminlyö syömisen tai syö epäterveellisesti niin syyttäisin juomista. Samoin, liikuntahan nostaa hemoglobiinia hieman. Jos vaan istuu ja dokaa niin taas syy on viinassa.

Mut esimerkiksi punaviinilasillinen pihvin seurana on pare kuin maito koska maidon kalsium heikentää pihvissä olevan raudan imeytymistä.
Jossain oli joskus kirjoitusta alkoholin myrkyllisyydestä luuytimelle..
 
vierailija
Vähän äärilaidasta toiseen...
Ensin oli puhe yhdestä illasta, sitten ryyppäämisestä joka päivä niin paljon ku sielu sietää...
Eikä tule vastausta siihen, mitä asianomainen ruukaa juoda:confused:
Sillä tosiaan on suuri merkitys, mikä selviää siitä alkon vihkosesta. Jos juo aina punaviiniä, jossa syanidiakin saa käyttää, kannattaa se vaihtaa luomuvalkoviiniin ja samalla tarkistaa, ettei siinäkään ole mitään sallittua happoa. Mutta olutta jos juo paljon, kannattaa se olla pullossa ja sellaista, missä ei mitään lisäaineita ole, sillä hanajuomissa on aina enemmän, kuin pullojuomissa. Tölkki varsinkin, missä lilluu joku hapollinen aines--- mitä siinä lopulla voi olla? Mut syanidia voi toki saada liikaa suolaisista tuotteista, oita saattaa napostella siinä sivussa - mut kysyjällä ei kiinnosta selvästikään ottaa asioista selvääo_O

"Jotkut inhibiittorit muuttavat entsyymimolekyylin muotoa, jolloin substraatti ei pysty kiinnittymään sen aktiiviseen kohtaan. Syanidi, hermokaasu ja arsenikki estävät tällä tavalla joidenkin elämän kannalta välttämättömien reaktioiden tapahtumisen soluissa ja ovat sen takia tappavan myrkyllisiä"

Raudan imeytyinen hemiin saattaa estyä syanidilla. Sehän ei ihmisen elimistöön kuulu ollenkaan, vaan on sallittu siksi, ettei putkistot mene tukkoon tehtaissa.

Viljan fytaatit tietysti täytyy jättää pois kokonaan, mut senhän kaikki tietää ennestään, vanhaa tietoa kouluajoilta.
 
vierailija
Peruskouluajoista on kauan.. ei kaikki myrkkyjä jaksa muistaa. Olisko sitten turvallisempaa ottaa jotain väkevää vähemmän kuin enemmän vaikka punaviiniä?
Luomuvalkoviineistä sellainen, missä ei ole happoja ja lantraa sitä vaikkapa Gigeralella?
Jos ei ole hiiva-allergiaa, tässä pullo-oluessa ei ole askorbiinihappoa eikä muutakaan, mikä närästäisi, kuten muut. Jos on lääkityksiä, ei kannata ottaa mitään.
 
AinaHarmaa
Luomuvalkoviineistä sellainen, missä ei ole happoja ja lantraa sitä vaikkapa Gigeralella?
Jos ei ole hiiva-allergiaa, tässä pullo-oluessa ei ole askorbiinihappoa eikä muutakaan, mikä närästäisi, kuten muut. Jos on lääkityksiä, ei kannata ottaa mitään.
Mielikuvitukseni riittää moneen asiaan.. siihen miltä lantrattu valkoviini maistuu se ei enää veny. (Saan jonkin asteisia puistatuksia pelkästä ajatuksesta). eli siis onko mahdollista että pieni määrä väkevää on parempi kuin isompi määrä punaviiniä?
 
vierailija
Mielikuvitukseni riittää moneen asiaan.. siihen miltä lantrattu valkoviini maistuu se ei enää veny. (Saan jonkin asteisia puistatuksia pelkästä ajatuksesta). eli siis onko mahdollista että pieni määrä väkevää on parempi kuin isompi määrä punaviiniä?
No ei kuitenkaan mitään konjakkia ainakaan, kun---lue tuolta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Konjakki

Fernet brancaa kokeilisin jos olis joku vaiva;)
 
vierailija
En ole rankkaa reissaamista harrastava muusikko enkä katkeroiden ystävä. Luulenpa että tuosta tulee ihan yhtä paha krapula/hemoglobiinin pudotus kuin muistakin.
Fernet branca on ikivanha yrttijuoma eikä siinä ole hiilareitakaan paljon. Mulla ei ole krapuloita ollut aikoihin, mut enpä viitsi suuria määriä juodakaan - eikä anemiaa. Mut en syö sipsejä enkä glutamaattimakkaroita ikinä, joten--- niistä tulisin hirvittävän sairaaksi pariksi päiväksi.:sick:
 
vierailija
Fernet branca on ikivanha yrttijuoma eikä siinä ole hiilareitakaan paljon. Mulla ei ole krapuloita ollut aikoihin, mut enpä viitsi suuria määriä juodakaan - eikä anemiaa. Mut en syö sipsejä enkä glutamaattimakkaroita ikinä, joten--- niistä tulisin hirvittävän sairaaksi pariksi päiväksi.:sick:
Anemia on suhteellista, joillain on muuten vaan matala hemoglobiini. Vaikuttaako alkoholi kohtuullisesti käytettynä hemoglobiiniin on kiistelty aihe. Elintapana varmasti,mutta suoraan on asia erikseen.
Ja hiilareilla oli yhteys mihin? Äkkiä vilkaistuna niiden puute aiheuttaa päänsärkyä ja montaa muutakin ongelmaa?
 
vierailija
Anemia on suhteellista, joillain on muuten vaan matala hemoglobiini. Vaikuttaako alkoholi kohtuullisesti käytettynä hemoglobiiniin on kiistelty aihe. Elintapana varmasti,mutta suoraan on asia erikseen.
Ja hiilareilla oli yhteys mihin? Äkkiä vilkaistuna niiden puute aiheuttaa päänsärkyä ja montaa muutakin ongelmaa?
Hiilareita ei kannata vähentää siirtymällä aspartaamilla tai muilla keinotekoisilla makeutusaineilla makutettuihin tuotteisiin - siinä voi tietysti olla toinen syy. Mutta kun en niitäkään tunne, enkä ala testailemaan:sick:

Mulla kasvoi viime kesänä eka terttu viinirypälettä Rondo-laikkeeseen ihan itsestään, kypsyi kasvihuoneessa. Silloin luin kiraston lehdistä varmaan tämän viinilehden. Niiden torjunta-aineiden takia muistaakseni punaviiniin laitetaan kaliumferrosyanidia, joka - syanidi siis - estää raudan tarttumisen hemiin. En muista enää, mistä sen tiedon suunnilleen 15 vuotta sitten löysin, mutta lehdessä mainitaan kyllä anemia.
 
vierailija
Mmm...

Jos juomisen vuoksi laiminlyö syömisen tai syö epäterveellisesti niin syyttäisin juomista. Samoin, liikuntahan nostaa hemoglobiinia hieman. Jos vaan istuu ja dokaa niin taas syy on viinassa.

Mut esimerkiksi punaviinilasillinen pihvin seurana on pare kuin maito koska maidon kalsium heikentää pihvissä olevan raudan imeytymistä.
Punaviiniä voi olla jäämiä kaliumferrosyanidista
 

Yhteistyössä