Vähän äärilaidasta toiseen...
Ensin oli puhe yhdestä illasta, sitten ryyppäämisestä joka päivä niin paljon ku sielu sietää...
Eikä tule vastausta siihen, mitä asianomainen ruukaa juoda
Sillä tosiaan on suuri merkitys, mikä selviää siitä alkon vihkosesta. Jos juo aina punaviiniä, jossa syanidiakin saa käyttää, kannattaa se vaihtaa luomuvalkoviiniin ja samalla tarkistaa, ettei siinäkään ole mitään sallittua happoa. Mutta olutta jos juo paljon, kannattaa se olla pullossa ja sellaista, missä ei mitään lisäaineita ole, sillä hanajuomissa on aina enemmän, kuin pullojuomissa. Tölkki varsinkin, missä lilluu joku hapollinen aines--- mitä siinä lopulla voi olla? Mut syanidia voi toki saada liikaa suolaisista tuotteista, oita saattaa napostella siinä sivussa - mut kysyjällä ei kiinnosta selvästikään ottaa asioista selvää
"Jotkut inhibiittorit muuttavat entsyymimolekyylin muotoa, jolloin substraatti ei pysty kiinnittymään sen aktiiviseen kohtaan. Syanidi, hermokaasu ja arsenikki estävät tällä tavalla joidenkin elämän kannalta välttämättömien reaktioiden tapahtumisen soluissa ja ovat sen takia tappavan myrkyllisiä"
Raudan imeytyinen hemiin saattaa estyä syanidilla. Sehän ei ihmisen elimistöön kuulu ollenkaan, vaan on sallittu siksi, ettei putkistot mene tukkoon tehtaissa.
Viljan fytaatit tietysti täytyy jättää pois kokonaan, mut senhän kaikki tietää ennestään, vanhaa tietoa kouluajoilta.