Mies valvoo ja nukkuu pitkään

  • Viestiketjun aloittaja aamuvirkku
  • Ensimmäinen viesti
Herätkää naiset!!!

Tuollainen miehen toiminta on VALLANKÄYTTÖÄ ja se ei kuulu toimivaan/tasapainoiseen parisuhteeseen, eikä sitä tarvitse kenenkään puolison sietää!
Jos äijä vaan pyynnöistä, toiveista ja keskusteluista huolimatta jatkaa samaan malliin, olisi syytä tehdä asia selväksi, että tällainen EI TOIMI!! Keskusteluun voisi olla apua perheneuvolassa käytävistä parikeskusteluista, jolloin molemmat voisi saada äänensä kuuluville ja pohtia yhdessä tilannetta. Ja jos/kun on kyse riippuvuudesta pelaamiseen tms, siihenkin on olemassa vieroitusapua (esim netissä tietoa asiasta).
Jos jääkaappi on yhteinen ja lapsi/lapsia myös suhteessa, niin silloin myös arki on yhteinen. Mahdollisesti miehenne eivät osaa puhua ongelmistaan ja mieltä painavista asioista ja pakenevat niitä toisiin todellisuuksiin eli peli- ym. maailmoihin.
 
mä vaan
\
Alkuperäinen kirjoittaja 29.12.2006 klo 19:50 Turhautunut kirjoitti:
Hei,
Olipa tutun tuntuista tekstiä. Tässä neljän vuoden aikana kun lapsia on perheessä ollut, on meillä puolisolla sama rytmi vapaapäivisin, siis sunnuntaisin. Mutisen, kun ei puheellani ole mitään vaikutusta.
Nämä joulukuut on kaikkein kauheimpia, tuo erilainen nukkumisaika on tässä vaiheessa ongelmista pienin. Puoliso tekee 6 päivää viikosta töitä klo 10-20. Eli hän lähtee aamulla klo 9, jolloin lapset lomalla heräilee ja tulee kotiin 21:15, jolloin pienin 1v 4kk on jo unilla. Lapsi oo juuri isäänsä nähny edes kuuteen viikkoon.
Hän on kaupallisella alalla töissä ja jostain syystä AINA lauantait töissä. Syksyllä minun olisi pitänyt yksin lasten kanssa ajaa 450km häihin sekä 60-vuotispäiville että 90-vuotispäiville, koska hän ei töiltään pääse, tai siis saa vapaata. Nyt kuitenkin hän ottaa helmikuussa viikonlopun vapaata, ajaa pohjanmaalta Helsinkiin moottoripyörämessuille. Kyllä, hän pääsee pe töistä klo 19, käy kotona syömässä ja ajaa Helsinkiin. Menee aamusta klo 10 messuille ja on siellä la ja su. Su iltana, kun messut päättyy klo 18-19,pitäisi lasten kanssa ajaa takaisin pohjanmaalle ja aamulla lapset hoitoon ja itse töihin.
Totta mooses tuollanen 3,5v nukkuu iltasella autoon ja tottakai hän valvoo sitten seuraavat yöt, pienemmästä puhumattakaan. En tiedä onko isyys muuttanut häntä, iskenyt 7v kriisi kirjaimellisesti tähän suhteeseen vai vaadinko liikaa, et isäkin tekisi vapaapäivänä jotain muuta kuin ajaisi lasten kanssa työpaikalleen asentaan jotain *"#¤%tanan tietokonetta.

Mä olen NIIN täynnä tätä elämääni ja kaipaan omaa aikaa. Tuntuu nyt, että YH-äitinä minulla olisi edes joka toinen viikonloppu vapaa.
tuo sun vimppa kommentti oli just ku mun suusta. meillä mies paljon töissä ja pitkiä päiviä ja suhde muutenkin koetuksella. nukkuu lähes kaiken muun ajan minkä ei ole töissä koska vaatii vaan sitä unta että jaksaa lähteä sit töihin. omiin menoihin kyllä jaksaa herätä ajoissa niinkuin teilläkin.
onko toi 7 vuoden kriisi jotenkin totta ku meilläki on 7 vuotta takana yhdessä oloa ja mietin tässä koko ajan eroa. ei pelkästään tästä nukkumis syystä mut kuiteski.
Ja vaaka kupissa alkaa painaan toi yh äitinä oleminen jolloin sais ees sen joka toisen viikonlopun omaksi ajaksi. En tarkota et jossain baarissa luuhaisin kaikki omat ajat vaan varmaan nukkusinki omaa väsymystä pois ja lapsillakin ois varmaan kiltimpi äiti ku ei koko ajan väsyneenä kiukkua niille.
 
Mullakin mies valvoo yö myöhäiseen ja sitte aamulla nukkuu pitkään. Varsinkin nyt kun vasta tää tietokone laitettiin. Olen ajatellut tän olevan ohimenevää kun tää alkuvillitys ohi menee.

Muutama päivä siitä sanoin miehelleni että tää on aika epäreilua mua kohtaan kun hän alkaa nukkumaan silloin kun lapset herää ja sitte ne on mun vastuulla. Ja kun mä alan lasten kans nukkuun niin jopas jopas, ukko istahtaa koneelle. Ja kaiken lisäksi kun parivuotias tyttö itkee yöllä niin mun täytyy hypätä lohduttamaan häntä. Mies ei saa #&%?$!*ään ylös pekistä. Herätä unesta sen takia. Muuten sekään ei haittais mutta kun talossa on vielä tissillä oleva vauva ni sen syötöt sitten päälle...

Mut onko kukaan ajtellut sitä syytä et miksi toista väsyttää niin paljon enemmän kuin itseä? Meillä minä aamuvirkku ja mies nukkuu vaikka kepin nokassa jos haluaa ja väsyttää. Melkein aina sitä väsyttää et vois nukkua. Vasta saatiin tietoon että miehellä on ravintoaineiden imeytymishäiriö. Eli kun hän syö, kohta se istuu pas--lla. Ja mikään ravintoaine ei siis imeydy hänen elimistöön. Ja se väsyttää! aina on nälkä ja kuinka syö, kohta on taas nälkä... Et tätä rataa...

 
hohhoijaa
minä myös liityn tuohon joukkoon kenellä ukot vaan nukkuu.
meillä on keskusteltu asia monesti läpi mutta aina se menee niin että se on muistissa jonkun aikaa ja sit taas kukkuminen alkaa.
meillä on 5kk vanha tyttö ja mua ottaa se aivoon etkun mies tekee 3-vuorotyötä niin tuntuu ettei nää tyttöä ollenkaan ku aina on joko töissä tai nukkuu kun on pitänyt yöhön kupata koneella.
noh tää ei ole meidän ainoa ongelma, vähän muutenki risoo kaikki ..
kaljan tissuttelu ja nettipornoilu tähän vielä höystettynä niin nami mikä soppa.
että niin joo arvaan mitä nyt pyörii kaikilla päässä, Jätä Se..
niin ei ole helppoa ollu enkä tiiä miten näistä eteenpäin mennään vai mennäänkö mutta olen nyt vaan ottanu asenteen , touhutkoon mitä touhuaa ja mä puuhastelen vaan omia juttuja tytön kanssa ja nautin äitiyslomasta.
kaikkea ei viitsi kirjoittaa mutta no joo tyhmähän mä vähän oon ku edelleen vaan katselen ukkoa mutta ei se niin vaan ole helppoa tästä lähteä,alkaa taloa myymään yms..
mutta kyllä sitä usein miettii että parempaakin vois olla tarjolla tai sit olis parempi olla ihan yksin tytön kans.
ja joo tiedän myös sen että minussa myös vikaa, eihän me virheettömiä olla kukaan :)

no mutta tulipahan ny vastailtua, ja ehkä vähän purettuakin oloa...


 
eliana
Kiva, tai no ei oikeastaan kiva, mutta hyödylistä kuulla kuinka suuri ongelma tuo erirytmisyys voi olla. meillä on hyvä avioliitto, ja mies on tosi ahkera ja hoitaa paljon lapsia, mutta meillä vaan on eri rytmit. Häntä ärsyttää helposti mun iltaunisuuteni ja mua hänen aamuäreytensä. Vuosien varrella olemme oppineet sietämään toisen ärsyttäviä puolia ja tietysti varomaankin toisen ärsyttämistä. Niinpä minä voin joskus valvoa ja katsoa hänen kanssaan opitkän elokuvan yömyöhään, ja hän taas yrittää pitää kielensä kurissa aamuisin.

Ihmisillä voi tosiaan olla erilainen rytmi, mutta avioliitossa pitäisi kyllä pystyä huomioimaan toinen siitä huolimatta.
 
mun exä valvoi joka ikinen aamu viiteen kuuteen, leffoja katsellen, ja heräsi sitten iltapäivällä viiden aikaan... voinette kuvitella kun kolmevuotta katsoi tuota rytmiä ja teki kaiken yksin, niin kyllä on helpottavaa, kun enää ei tartte kattella
 
Meillä valvoi mies viime yön varmaan klo 04 asti. Kun heräsin kysymään että miksi valvoo niin vastaus oli että hän odottaa että vauva herää (oli siis sovittu että mies hoitaa vauvan eka syötön yöllä, jotta mä saan nukkua)! Odotti siis tietokoneen äärellä vauvan heräämistä. Mitähän tulisi jos itse odottelisin yökaudet vauvan heräämistä? Nyt sitten mies nukkuu tuolla... ärsyttää!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 31.12.2006 klo 17:05 yökyöpeli kirjoitti:
Sorry milana, mutta sua on vaikea uskoa. Taidat olla pelkkä provoilija. Tai sitten sulta jäi kertomatta, että miehesi tekee yötyötä ja palaa kotiin klo 08 aamulla ;).

sorry yökyöpeli, en ole provo. ja valitettavasti, vaikka kuinka toivoisin, hän EI käy yö- eikä päivätöissä.
ihmettelen suuresti että myös tällaisilla palstoilla ihmiset haluat ilkeillä ja heittää herjaa toisista? vaikka tilanteeni sinua kauinka huvittaisi, se ei ole mielestäni ollenkaan hauska.
jos oma elämäsi olisi tällaista, varmaan naureskelisit myös?
 
Minä kun olen aina luullut, että teinit nukkuu puoleenpäivään. Ei voi kun ihmetellä, että voiko tälläistä olla.
Meillä isäntä menee nukkumaan arkena viimmeistään klo 22 kun aamulla pitää töihin ja viikonloppuna valvoo kyllä myöhempään, mutta silti herää aamulla klo 8-9. Meillä ei kyllä onnistuisi, että ukko nukkuis puoleenpäivään.
 
tipu72
No voi jee, mä kanssa olen kuvitellut, että tämä on vain mun ongelma!
Ei se ole vain siitä, että ei ota rennosti, kuten tuolla ylempänä joku sanoi, mä en saa nukuttua, kun telkkari pauhaa öisin, varsinkin kun miehellä on joku satavuotiaan kuulo ja kun sen mielestä telkkari on hiljaisella, niin se tosiaankin kuuluu vielä kovaa viereiseen makuhuoneeseen. Olen kokeillut korvatulppia yms. mutta ei se oikein mun mielestä mielekkääseen kotielämään kuulu, varsinkin kun pitäisi kuulla sitten lasten öiset tarpeet.

Ja mä olen tosi raivona, kun tämä sydämeni valittu nukkuu joka ikinen aamu, kun mä nousen lasten kanssa ylös ja kun mä sanon, että yhtenäkään aamuna ei ole mies noussut lasten kanssa ja antanut mulle tilaisuutta nukkua univelkoja pois, niin en yhtään liioittele. Ja sen mielestä vielä kolmas lapsi pitäisi hankkia!!!!!!

Mä olen niin raivona välillä, että olen ihan sanaton, miten tollo joku voi olla. Ja sitten vielä, että miksi en lähde vetämään, se ei ole niin yksinkertaista, se on kuitenkin mun lasteni isä, se on aika tärkeä juttu mun mielestä ja vielä jaksan toivoa, että meille joku parempi aika koittaa ja isi osallistuu lasten hoitoon enemmän, kun eivät ole ihan vauvoja (niin ainakin isi itse on puhellut...). Siis nythän ei tee mun näkövinkkelistä yhtään mitään lastenhoitoa ja kun mä sanon, että ei yhtään mitään, niin taaskaan yhtään en liioittele.

Mä olen ihan sanaton, miten joku voi katsoa vierestä, kun mä juoksen hiki hatussa kahden alle kaksi vuotiaan hoidossa. Jos sanon, että auta nyt mua, niin parhaassa tapauksessa on niitäkin hetkiä, että saan vaan kuulla, miten huono äiti olen ja vaikka mitä, niin että harmittelen sitten vain, kun apua edes pyysin, kun väsyneenä sain vielä haukut niskaani!!!! Jeeeeee!!!! Kyllä elämä on välillä niin ihanaa...

Siis näitä juttuja ei voi uskoa toisesta, ei tullut mieleenkään, kun lapsia ruvettiin värkkää edes kysyä miten hoitohommat menee, niin itsestään selvänä tasapuolista jakoa ajattelin, varsinkin, kun mies usein leipätyötä vailla. Niin, että kaikille teille, jotka ehkä vasta luette näitä juttuja ja vasta lapsia harkitsette, PUHUKAA ASIASTA ETUKÄTEEN!!!

Onneksi mies on töissä vaihteeksi, se on ihan oikein sille ja vielä pirun kaukana meistä niin että saan kahden tosi ihanan pienen pojan kanssa nauttia normaaleista öistä ilman telkkarin mölyä (alkuperäiseen otsikkoon palatakseni).
Saa nähdä miten meidän käy, poikien takia tahdon että perhe pysyisi kasassa.
 
miuz
Siis huhhuh kun näitä lukee O_O Ihan tulen vihaseksi teidän puolesta.

Meillä ei vielä tenavia ole, joten nukutaan normaali viikonloppuna johonki 10-11 asti, joskus ehkä pidempäänkin. Yhdessä asutaan kuitenkin, niin hiemanko kilahtaisin jos mies nukkuisi 15-16 asti! Mun milestä jo ihan järjetöntä. Mutta jos meilläkin olisi lapsia, mielestäni olisi kohtuullista, että molemmat noesevat silloin kun lapsetkin heräilevät. Ei kai se ole sen raskaampaa nousta viikonloppuna klo 9, kuin arkena seitsemältä...

Se on mulle sitten yks ja sama, mihin aikaan puoliso tulee nukkumaan, kunhan herää ajoissa. Kai se on helppo ulkopuolisen sanoa, mutta kyllä mä laittaisin tolle stopin. Perheessä mun mielestä vastuu on tasan molemmilla! Eihän se mies ehdi nähdä lapsiakaan yhtään, kun nukkuu sen ajan minkä lapset on hereillä. En todellakaan katselisi tuota, pitkään valvomistasiis kyllä, mutta en pitkään nukkumista: kävisin sitten vaikka itse potkimassa sen miehen ylös. Jos tuosta sitten tekeisi ongelman ja riitoja, niin kannattaako niin lapsellisen idiootin kanssa ollakaan... Vähän voisi teidän ukot laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. :kieh:

Voimia kaikille asian kanssa taisteleville!! :hug:
 
Milanalle
Milana! Minä uskon kyllä! Voisin nimittäin allekirjoittaa tarinasi. Älä välitä typeristä kommentoijista, ovat niin pumpulissa kasvaneita, etteivät tiedä, ettei elämä ole aina kaunista saippuaa.
 

Yhteistyössä