Mehevältä näyttää tuo meidän kinkku =)

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Rollolainen
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
R

Rollolainen

Vieras
Meidän kinkku on ollut uunissa jo reilut neljä tuntia eikä juurikaan nestettä uunipannulla näy. =)
Ex-naapuri sanoi että hän ostaa nykyään kinkun valmiina kun oli kerran koko keittiö lainehtinut kinkkunesteestä aamulla herätessä. Olivatkohan he laittaneet kinkun uuniin liian kovalle lämmölle ja jäisenä?
Meidän kinkun sisälämpötila oli noin +7 astetta, oli sulatettu ensin jääkaapissa kolmisen vuorokautta ja kolmisen tuntia oli vedessä.
Kinkun otamm pois kun sisälämpötila näyttää noi 77astetta ja uunin lämpötila on enintään 125 astetta.
Erään vuosia kinkkuja paitaneen ohjeita käytämme, miedolla lämmössä paras., vaika lämpötila oliis 80 astetta ei haittaa, se van vie kauemmin.
Mikäs kiire tässä on =)
 
Eilen paistettiin meidän kinkku (7,5kg), aamusta leivinuuniin, jossa asteita oli n. 150 alussa. Kinkun sisälämpötila oli jopa 20 astetta. Pois otettiin noin 9½ tunnin paiston jälkeen, jolloin kinkun lämpötila oli 85 astetta ja uunissa 90 astetta. Kinkku on makumme mukaisesti ihanan ylikypsä, mutta ei kuitenkaan kuiva. Nestettä irtosi noin litran verran, liekö sitten vähän vai paljon, itse pidän sitä kohtuullisena.
 
Eilen paistettiin meidän kinkku (7,5kg), aamusta leivinuuniin, jossa asteita oli n. 150 alussa. Kinkun sisälämpötila oli jopa 20 astetta. Pois otettiin noin 9½ tunnin paiston jälkeen, jolloin kinkun lämpötila oli 85 astetta ja uunissa 90 astetta. Kinkku on makumme mukaisesti ihanan ylikypsä, mutta ei kuitenkaan kuiva. Nestettä irtosi noin litran verran, liekö sitten vähän vai paljon, itse pidän sitä kohtuullisena.

Minusta tuo on paljon, meillä ei ole edes puolta desiä tuolla uunipannnulla, varmaan klo 23 otetaan pois =)
 
Meidän kinkku paistui savusaunan leppeässä lämmössä 90-100 asteessa 10 tunnin ajan. Kinkun lämpötila oli 85 astetta, eli juuri sopivan yliylikypsä. Ei kuiva, eikä mylskään vetinen löllö. Namia.
 
[QUOTE="kinkku";29368971]Meidän kinkku paistui savusaunan leppeässä lämmössä 90-100 asteessa 10 tunnin ajan. Kinkun lämpötila oli 85 astetta, eli juuri sopivan yliylikypsä. Ei kuiva, eikä mylskään vetinen löllö. Namia.[/QUOTE]

Meillä pidetään palvipöntössä reilu vuorokausi, kinkusta tulee ylikypsä muttei kuiva kun loppuaika paistopussissa pidetään...
 
Alkuperäinen kirjoittaja pöntössä;29368993:
Meillä pidetään palvipöntössä reilu vuorokausi, kinkusta tulee ylikypsä muttei kuiva kun loppuaika paistopussissa pidetään...

Kyllä palvattu kinkku on ainut oikea joulukinkku! :P

Kinkun lisäksi palvasimme samalla naudan paistia ja sisäfilettä, possun sisäfilettä ja lohifilettä. Yleensä kinkun palvaaminen saunassa on kestänyt kauemmin kuin tänä vuonna, mutta nyt pääsi pari kertaa lämpö käymään reilussa sadassa asteessa, joten kypsyi hiukan nopeammin.
 
Meillon tuorekinkku, tunnin ollut uunissa. Kyl siitä vähän nesteitä tippuu, laitoin alla olevaan peltiin paljon vettä kylläkin.. Ja ihan ritilällä kärvistelee 120 asteessa.
 
[QUOTE="kinkku";29369008]Kyllä palvattu kinkku on ainut oikea joulukinkku! :P

Kinkun lisäksi palvasimme samalla naudan paistia ja sisäfilettä, possun sisäfilettä ja lohifilettä. Yleensä kinkun palvaaminen saunassa on kestänyt kauemmin kuin tänä vuonna, mutta nyt pääsi pari kertaa lämpö käymään reilussa sadassa asteessa, joten kypsyi hiukan nopeammin.[/QUOTE]

Meillä kans lohta palvataan, yleensä on myös hirveä palvattu mutta niin pienellä porukalla nyt joulu vietetään että tällä kertaa riittä kinkku ja lohi :)
 

Yhteistyössä