Matkailu- ja kokoontumisrajoitusten liiallinen alasajo paha virhe - Muistakaa viime kesä!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Viime kesänäkin 2020 koronatartunnat olivat hyvin alhaisia JA ILMAN rokotteita, joten matala koronatartuntatilanne tänä kesänäkään ei kerro mitään siitä, mitä tapahtuu syksyllä ja talvikaudella varsinaisena hengitystieinfektiokautena. Eihän kesällä ole influenssaakaan.

Ongelma on se että koronavirus saattaa levitä väestössä oireetta laajalle kesällä, mikäli maahantulo- ja kokoontumisrajoitukset poistetaan, ja syksyllä virusta on laajasti koko maassa kun infektiokausi taas alkaa ja ihmiset alkavat saada enemmän vakavia oireita, kuten talvikautena väistämättä käy.

Ruotsissa tehtiin viime keväänä ja kesänä 2020 virhe siinä että kuviteltiin kansan saaneen laumaimmuniteetin kun tartunnat kesällä laskivat. Kun todellisuudessa ilman rajoituksia korona levisi laajalti oireetta tai lähes oireetta koko kesäkauden ja syksyllä nousu oli rajoituksia pidemmälle pitäneitä maita paljon nopeampaa ja aikaisempaa. Tegnellhän oli ihmeissään, miten Ruotsissa taas 2020 alkusyksystä tartunnat, sairaalahoito, tehohoito ja koronakuolemat ampaisivat nousuun ensimmäisenä.

Niissä maissa mm. Suomessa jossa korona oli viime keväänä ja alkukesästä lähes tukahdutettu, tartunnat lähtivät syksyllä nousemaan vasta paljon myöhemmin ja hitaammin. Samoin voi käydä rokotuksista huolimatta myös ensi syksynä.

Ei siis kannata Orpon ja Kokoomuksen sekä matkailualan tai Viron painostuksesta alkaa liian löperöksi, tai koronavirus pääsee salaa leviämään laajalle ennen kuin syksy alkaa nostaa sairaalahoidon ja tehohoidon tarvetta sekä koronakuolemia. Kannattaa luottaa mieluummin THL:n ja Kiurun varovaisempaan terveysturvallisuuteen perustuvaan linjaan oikeiston bisnesmiesten sijaan.

Ensi syksynä meille iskee paljon kovemmat koronavariantit mm. Brasilian variantti, joka tälläkin hetkellä tappaa Brasiliassa 2 000 - 2 500 ihmistä päivittäin ja Argentiinassa 600 - 700 ihmistä päivittäin, Kolumbiassa noin 600 ihmistä päivässä. Se on iskenyt näissä maissa jo aiemman koronaviruskannan sairastaneisiin.

Lisäksi leviää Intian variantti, joka tarttuu 40% helpommin kuin Britannian variantti, joka sekin tarttuu 50% helpommin kuin alkuperäinen koronaviruskanta.

Lisäksi on puhuttu Vietnamin variantista, joka leviää ilmateitse edellisiäkin helpommin.

Tiedä mitä muita vielä tarttuvampia, immuniteetin ohittavia tai vaarallisempia koronaviruskantoja on tulossa.

Varovaisuus on siis paikallaan ja maahan tulijoita pitäisi vaatia negatiivinen testitulos maahantulon ehtona, sekä koronatesti heti maahan tullessa, jonka tulosta odotettaisiin 3 vrk omaehtoisessa karanteenissa, kuten hallitus haluaa. THL:n ja STM:n mukaan tämä ehkäisisi maahan pääseviä uusia tartuntaketjuja yli 90%, joka olisi erinomainen keino estää tulevan syksyn ja talvikauden seuraavan aallon yllättäminen. Rokotettujen päästäminen ilman testiä ja rajoituksia maahan on virhe, koska koronarokotteet eivät estä itse tartuntaa tai sen levittämistä, vaan vakavan tautimuodon saamista. Rokotetut voivat oireetta siis levittää tehokkaasti koronavirusta siinä missä rokottamattomatkin ja tuoda muuntoviruskantoja Suomeen, jotka roihahtavat syksyllä.
 
vierailija
Vietnamista on löytynyt uusi koronavirusvariantti
Vietnamin valtiomedia tiedottaa, että maasta on löytynyt uusi koronavirusvariantti, joka vaikuttaa olevan Intian ja brittimuunnoksen yhdistelmä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Vietnamissa on löydetty uusi COVID 19 -taudin variaatio. Uusi variantti on yhdistelmä jo löydettyjä britti- ja Intian virusmuunnosta.
Uusi virus leviää Vietnamin terveysministeri Nguyen Thanh Longin mukaan erityisen tehokkaasti ilman välityksellä ympäristöön.

Uusi variantti vaikuttaisi olevan myös tartuttavampi, sillä maassa on todettu huhtikuusta alkaen merkittävä määrä uusia tartuntoja ja niiden epäillään olevan uutta muunnosta.
 
vierailija
Ruotsissa tuo intian variantti jo riehuu huolella, ja rajakunnista tulee leviämään myös Suomessa. Hip hurraa vaan. Eikä mitään testituloksia tulla keltään vaatimaan koska "rokotetut ei levitä sitä niin helposti" eli joku sen sieltä kuitenkin tuo tänne, vaikka tiedetään että ei se rokote kaikilta varianteilta hyvin suojaa. Hölmön hommaa ja raha edellä mennään koska pitäähän ihmisten päästä reissuun.. Ja ei pystytä testaamaan niin suurta väkimäärää.
 

Yhteistyössä