Marraskuun Mussukat 2014

Täällä on alkanut arki "tasoittua" ja neitokainen on oikein suloinen tapaus. Maha ei enää vaivaa, kun äiti vain muistaa olla syömättä mm. ruisleipää, sipulia... D-vitamiinit alkavat tänään.

Eilen käytiin kierros sukulaisten luona viemässä joulutervehdyksiä ja voin kertoa, että meidän neitokainen on ollut hyvin kilttinä nämä kaksi viikkoa. Yllättäen jokaiselta löytyi tytölle paketteja :)

Hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa kaikille mammoille ja mussukoille!
MrsRock
 
täälläki oli paino noussu kuukaudessa 2690g --> 3850g :) ja pituutta tullu melkeen 6 cm. Kova tyttö tuo onki syömään, edellee vetää suihkuavaa maitoa henkeen:(

meillä on ollu Disflatyl ilmanpilkkojana käytössä..välillä tuntuu et auttaa, mut sit yhtäkkiä kovasti väänteleekin mahaansa. en tiiä kokeilisko Cuplatonia vielä, vaikee tietää oisko nyt ollu mahakipuja minkä verran ilman tuota Disflatyliä..

Ihanaa joulua kaikille täältäkin :)! <3
 
Ihan mielenkiinnosta kysyn, kuinka kauan teidän vauvat viihtyvät rinnalla? Meillähän ongelmana on ollut se, että maitoa on tullut ja tullut. Aikaisemmin ruokailut ovat voineet kestää tunninkin putkeen, mutta nykyään - maidontulo on rauhoittunut paljon - riittää 10-15 minuuttia ja puklauttaa tissin pois suusta tai nukahtaa. Kunnolla kyllä imee ja nieleskelee, vaipat ovat märkiä ja kakkaa riittää, joten uskon tytön kyllä saavan ruokaa. Ihmettelenkin vain, että miten se nyt yhdenäkin muuttui niin nopeaksi tuo meidän syönti. Toki lapsilla on kausia, että luputtavat tissiä ja "tilaavat" suurempaa annosta, mutta kun maidonmäärä on "vähentynyt". Vai onko vain niin, että nyt saa helpommin syötyä, kun ei enää suihkua takaraivosta läpi maito.

Ihmetyksin MrsRock
 
Ilmoittelin jo tonne odottaviin mutta mein tyttö syntys lopulta 12.12.2014 Nopean synnytyksen jälkeen :) tai omast mielest nopea :) pituus 51,5cm ja paino 3850g ja pipo 35cm siellä on myös jonkinlainen synnytyskertomus :) kaikki täällä hyvin. rytmiä ei oo ja tyttö tykkäisi kukkua yöt :) masu vääntei tänään joten luen aikasemmat kirjoitukset kunhan rauhoittuu typy

moon stars ja tirppa 9vr
 
Meillä myös tänään 1kk lääkäri. Mitat 57,7cm, 5345g, 39,5cm (52 - 4164 - 36 syntymä) eli vauhtia täälläkin. Yli kilon painavampi kuin esikoinen samassa iässä. D-vitamiineista ei onneksi kysellyt niin ei tarvinnut valehdella ;) En siis ole edelleenkään muistanut niitä aloittaa...

Tämäkin lääkäri ihmetteli huonosti hoidettua haavanhoito-ohjeistusta, samoin sitä, etten saanut soittoaikaa sinne sairaalaan. Siis mähän pyysin terkkaria järjestämään, kun mulla oli kysymyksiä ja pari mieltä vaivaavaa asiaa. Niin lähettivät mulle postissa epikriisin :D Että kiitos nyt sit vaan... Ihan sama, pääasia että vointi kehittyy, edelleen on kyllä päivittäin tuntemuksia ja esim. vessassa ei tule käytyä, kun rakko ei vaan tunnu täydeltä (mutta on, kun vaan muistan käydä).

Mies lähti just hakemaan anoppia joulunviettoon. Yritän kerätä asennetta... Jos vaikka sitä kautta, että saadaan esikoiselle seuraa. Tytön raivarit on nyt viikon olleet paremmin aisoissa kun pääsi flunssan jälkeen päiväkotiin. Öisin on kuitenkin otettu yhteen muutamaa viime yötä lukuunottamatta. Viime yönä tosin kuulemma valvoi yli tunnin mutta meikäläinen oli ihan pois pelistä... Vähän huono omatunto, kun mies on meillä se huonompi nukkuja. Itse tarvitsen taas paljon unta, joten nyt meitä on kaks väsynyttä ja kärttyistä täällä :(
 
Onnea moon stars vauvasta! Sulla taisi mennä jonkin verran lasketun ajan yli?

syömisestä meillä vauva syö myös rintaa 10-15 min. Aluksi taisi olla vähän pidempiä aikoja? En muista enää. esikoinen söi myös 10-15 min. Mulla ainakin maitoa tulee nyt paljon nopeammin ja rinta tyhjenee hyvin tuossa 15 minuutissa. Tunnetko MrsRock tuleeko rinta tyhjäksi? Jos vauva kasvaa hyvin ja tyytyväinen, niin eiköhän maitoa tulee riittävästi! Maitoa tuli aluksi ainakin mulla liikaa ja sitten se väheni vauvalle sopivaksi määräksi. Tosin nyt vauva selvästi pidentänyt syöttövälejään ja välillä täällä rinnat ihan piukassa.:)

Meillä neuvolaan tulee tähän väliin jo hassu 1 kk tauko, kun 1 kk käynti oli varhennetusti ja 6 vkon neuvola taas myöhässä kun ajat olivat niin vähissä neuvolassa. Mutta hyvin tuntuu vauva kasvaneen, tuntuu painavammalta, vaatteet jäävät pieniksi ja kuvistakin näkee, että on kasvanut.:)

Zarita toivottavasti haava paranee pian! Kuulostaa tosi inhottavalta vaivalta.

hyvää joulua kaikille!
 
Diamantti, kylläpä tissit pehmeiksi tulevat. Rintapumppua en ole joutunut tyhjennyksiin käyttämään enää ja samalla myös kastumiset ovat vähentyneet..

Zarita, myös mulle tuli tosi huonot eppariohjeet. Olenkin hoitanut itseäni "vankalla sairaanhoitajan ammattitaidollq". Ja sama ongelma, pissahädän tunne on hävinnyt!
 
Myös meillä syötöt 10-15 min. Esikoinen söi pitkään mutta nukkui huonosti, joten valitettavasti ei välttämättä liity toisiinsa ;)

Haukuin muuten sairaalaa liian aikaisin sikäli, että nyt sieltä tänään tuli ilmoitus soittoajasta 31.12. Aika heikko esitys kuitenkin kun pyysin aikaa 3 viikkoa sitten. Eli ei mulla nyt niin kamalasti enää ole asiaa. Mut ehkä voin sit lakata jankuttamasta tästä asiasta :D
 
Hei vaan kaikille ja oikein hyvää joulua :)

Syötöt meillä kestävät noin 5min-20min, joskus vähän pidempään. Tyttö syö päivisin noin parin kolmen tunnin välein ja öisin on yleensä ollut yksi noin 4 tunnin unipätkä ja muuten sen parin tunnin välein. Mitä nyt viime yönä heräsi varmaan noin tunnin puolentoista välein. Tiedän maitoa tulevan tarpeeksi, koska tyttö joutui osastolle viime viikolla yhdeksi yöksi runsaan pulauttelun ja hitaan painonnousun takia ja siellä tehtiin syöttöpunnituksia.

Vauvan mitat 2kk iässä 4375g,pit.54cm,päänymp.37cm(3570g,49cm ja 32,5cm). Vauvan paino eilen, 2,5kk iässä 4550g.

piiu ja neito 2,5kk
 
Onko kaikki vielä joulunvietossa? Mulla rajoittaa kirjoittamista, kun harvoin nykyään jaksan käynnistää tietokonetta (ja käytän siis tablettia lukemiseen), ja tämä Kaksplus on jotenkin erityisen kömpelö käyttää tabletin selaimessa. Tietääkö joku, onko tähän joku sovellus?

"Aakku" on huomenna 6-viikkoinen. Viimeisen viikon aikana on tarjonnut minulle kaksi yötä yhdellä syötöllä :) Toki ne yöt ovat silti liian lyhyitä, kun esikoinen herää klo 6-7. Tällä tuntuisi olevan yörytmi sellainen, että menee yöunille n. klo 23 ja heräilisi aamuun n. klo 9, eli illalla heräilee tiheämmin ennen tuota 23:a ja vastaavasti aamulla yleensä nukahtaa vielä klo 6/7 syötön jälkeen. Mutta toisaalta, pitää olla onnellinen, että on vain pari-kolme tuntia myöhässä esikoisen unirytmistä - sitä ei varmaankaan ole mahdotonta saavuttaa tässä muutaman kuukauden sisällä.

Hymyjä on alkanut vihdoin tulla viime päivinä; tosin eniten sille neuvolasta saadulle hymynaamajulisteelle, joka meillä on hoitopöydän yläpuolella ;) Vissiin se miellyttää, kun se hymyilee pyyteettömästi eikä kalastele hymyjä niin kuin me vanhemmat :p Mutta toinen on niiiiin suloinen hymyillessään, että ei malttaisi odottaa, että alkaa hymyillä enemmän...
 
Onko teillä muilla liitoskipuja synnytyksen jälkeen? Nyt kun epparihaava antaa periksi, on alkanut liikkumisen myötä kivut lisääntyä nivusen seudulle. Kävellessä sattuu ja levossa jomottaa. Kipu on "luustoperäistä", sen ihan tunnistaa..
 
Mulla liitoskipuja oli synnytyksen jälkeen vielä parisen viikkoa, nyt kyllä jo mennyt ohi. (synnytyksestä 6,5 vkoa).

Meillä arki sujuu todella kivasti. Esikoinen on nyt tosi alkanut osoittaa mustasukkaisuutta imetystilanteissa, mutta tähän asti ainakin olen jaksanut ihan aikuismaisesti tilanteet hoitaa. Toki se harmittaa kun haluaisin keskittyä vauvaa sen pienen hetken kun hän syö ja toinen huutaa vieressä. No kai tämä menee ohi pian. Mutta muuten siis tosi kivasti. Vauva on todella tyytyväinen, nukkuu hyvin, yöllä nyt viime öinä eka pätkä on ollut 6,5-7,5h ja sen jälkeen 4h. Yön on nukkunut 20-10/11, eli tosi pitkään. Tosin tänään heräsi 8 jälkeen ja olisi varmaan jatkanut unia ruokailun jälkeen, ellei esikko olisi myös tullut "auttamaan". Päivällä nukkuu sisällä 2-1h pätkiä, päivällä pidempiä ja illalla lyhempiä pääosin.

Päivisin ollaan oltu pääosin kotosalla, ei ole vielä tullut tarvetta lähteä muualla kuin lähipuistoon, mutta kyllä se mökkihöperyyskin varmaan iskee. Jännittää kyllä vaan lasten kanssa lähteä keskenään reissulle. Mitäs muiden päivät, oletteko olleen kotosalla/liikenteessä? Onko joku liikkunut enemmänkin 2 tai useamman lapsen kanssa?
 
Heissan,

en oo tänne puolelle ehtinykkää kirjottaa enkä juuri hirveesti lueskella vauvalta tai omalta väsymykseltä.

Meillä ollaan siis 6 viikkoa jo <3 Hymyjä on jo tullu mutta ei ikinä saan kameralle. 1 kk neuvolassa painoa 4638g ja pituutta 56 cm (syntyessä 3930g ja 52cm)

Täälläkin kärsitty massuvaivoista ja ne pitäkin päivisin tota aika huolella hereillä ja saa olla vaihtamassa asentoo koko aika, ei meinaa nukahtaa millään päivisin muuta kun syliin..
Jotenkin rankkaa on ollut ja varsinki ku ite alkaa flunssa hellittää paitti yskä vaivaa vieläkin..Nyt tuntuu et alkaa helpottaa tää arki vauvan kanssa vasta ku alkanu nukkuu pidempii yöunii ku aluks heräili tunnin tai puolentoista välein ja ruokailutki kesti välillä 40 min hyvinkin...Nykyään syö 10-30min :)

Täälläkin tutti annettu kotiin päästäessä ja rauhottaa kyllä niin että parempi tutin kanssa:)

Meillä ristiäiset 24.1 ja meidät vihitään myös sillon <3 Pientä ressiä pukkaa juhlien suhteen et miten kaikki menee ja hoidan tarjottavat ite makeita kakkuja lukuunottamatta...

Mites täällä, otatteko kaikki rokotteet?

Teps ja pikku E 6vkoa:)
 
Teps Kylläpä ajattelin rokotuttaa neitokaisen. Olen "sitä sukupolvea" että ajattelen niiden olevan hyödyksi. Mitäpä kävisi, jos esimerkiksi kukaan ei ottaisi enää tuhkarokkorokotusta.. Se leviäisi uudelleen. Lähipiirissäni eräs äiti ei rokotuttanut lastaan ja yritin hänelle selittää, kuinka tärkeää olisi. "Ottaisit edes ne rokotukset, jotka olet itsekin saanut".. eli rotat ym jättäisi pois. Reilu vuosi siinä meni ennen kuin lapsi rokotukset sai. Ajatusmaailmani on varmaan vinksahtanut, mutta minusta on "väärin" kun ihmiset eivät kanna vastuutaan yhteisiin asioihin. EN TARKOITA SITÄ, että sinä Teps tai muut lukijat ette olisi ottamassa rokotteita lapsillenne tai olisitte huonoja vanhempia, jos ette ottaisi lapselle kaikkia rokotuksia, itse vain ajattelen asiaa hieman globaalimmalta lääketieteelliseltä kannalta..
 
Meillä menikin sitten huolella yliajalle, mutta synnytys ja palautuminen on sujuneet hyvin. Tuntuu että tämä ensimmäinen kuukausi on ollut yhtä härdelliä ja opettelua - mutta eipä ainakaan aika ole tullut pitkäksi ja nettisurffailu yms. onkin jäänyt minimiin. Kiva kuitenkin huomata, että täällä tuntuu lähtenee kaikilla vauva-arki hienosti käyntiin! Ristiäisiäkään en ole ehtinyt yhtään miettiä tai suunnitella, mutta tuskin kovin isoja juhlia kuitenkaan pidämme ja käytännön järjestelyjäkin ajattelin ulkoistaa anopille :D

http://tuliaisiahaikaralta.blogspot.com
 
Mrs Rock, oli kyllä liitoskipuja, aika pitkäänkin. Nyt vielä vihloo ihan alavatsalla/melkein nivusissa kun vähän ponnistelee. Sain kuitenkin lääkäriltä luvan tehdä kevyttä lihaskuntotreeniä; jälkitarkastus on vasta kuukauden päästä.

Rokotukset otetaan kyllä, ja otettiin myös influenssarokotus. Mies on astmaatikko, niin saimme sen kaikki sitä kautta ja vieläpä esikoisen 3-vuotisneuvolan yhteydessä. Ei meillä ole influenssaa kyllä aiemmin ollut, mutta nyt tuntui, kun tuo isompi kuitenkin on päiväkodissa, että suojaudutaan. Tosin Hesarissahan juuri sanottiin, että tulossa on ärhäkkä virus, jonka kaikkiin muotoihin rokote ei ehkä tehoa. Sen sijaan esim. hepatiittirokotusta meillä ei ole kellään ollut, vaikka luin jostain, että suuri(n) osa tatunnoista tulee ihan kotimaasta.

Me ollaan kuljettu suht paljon kodin ulkopuolella. Tosin ekan kanssa oltiin tässä vaiheessa jo matkattu 1000km junalla ja nyt ollaan vain käyty 50 km:n päässä, tosin useampaan kertaan :) Siihen vaikuttaa kyllä esim. oma kunto, joka oli aluksi niin huono. Kahden lapsen kanssa en ole tainnut käydä muuta kuin kyläilemässä, en esim. kaupoissa. Keskiviikkona ollaan menossa yöksi kylpylään koko porukalla. Ja varattiin just talvilomamatka helmi-maaliskuulle, ihanaa :) Mies olisi halunnut lähteä Yhdysvaltoihin, kun sen olisimme saaneet osin työmatkakuluina, mutta mua niin hirvitti paitsi pitkä matka ja koneenvaihdot, se aikaero! Varsinkin paluu on aina ollut niin tuskaa, ja nyt tuntuu, etten mitenkään jaksa vauvan kanssa. Tosin, jos joku miettii kaukomatkaa, niin oma kokemukseni on se, että lapsen kanssa oma jetlag helpottaa. Lapsi kun valvoo oman sekaisin menneen rytminsä mukaisesti, joka saattaa olla eri kuin vanhemmilla. Eli kun lapsi valvottaa ylimääräistä, aikuinen saa nopeammin kiinni oikeasta rytmistä, jos joku tajusi mitä tarkoitan :D Syksyllä tuo reissu taitaa olla väkisin edessä, mutta nyt haluan vain ladata akkuja.

Teps, minä kans kyttään kameran kanssa niitä hymyjä, mutta ei onnistu niin millään... :D
 
Mukavaa alkanutta vuotta kaikille ja onnittelut moon starsille!
Meillä edelleen kärsitään ilmavaivoista (tai vauva kärsii ;) ). Olen jättänyt rakkaat ruisleivät, suklaan ja sipulin kokonaan pois, se on hieman auttanut, mutta maha silti vaivaa. Kahvihan saattaa olla yksi syy, mutta siitä en kyllä varmaan tässä elämäntilanteessa pysty luopumaan... Päivät on melko haasteellisia mahavaivoista johtuen, vauva ei viihdy itsekseen kuin muutamia minuutteja. Samoin nukkuminen on vaikeaa. Tirsat ovat yleensä muutamasta minuutista varttiin ja onnistuvat vain sylissä tai kantoliinassa. Erityisen ihanaa on ollut nyt kuitenkin kun lapset ovat olleet lomalla ja vauvan kanssa on saatu nukkua ysiin saakka. Lisäksi meidän äiti on ollut lomalla ja useana päivänä toiminut vauvan nukkumapaikkana, joten olen päässyt siivoamaan yms. Nyt laitoin tilaukseen ns. koliikkikeinun, ja suurin odotuksin odotan sitä saapuvaksi...

Yöt ovat kuitenkin olleet hyviä, herätyksiä on ollut kahdesta neljään. Tosin nyt viime päivinä vauvan on saanut nukahtamaan vasta yhdentoista jälkeen ja ensimmäisen yösyötön jälkeen, kahden maissa, tirriäinen onkin sitten päättänyt että voidaan olla kaksi tuntia hereillä :/ Lopulta olen sitten heittänyt tuttipullon korvikkeineen esiin ja sillä muksu sitten vihdoin taintuu (olin päässyt yökorvikkeitsa jo eroon, joten ei kiva...). Saattaa kyllä alkaa hieman väsyttämään meikäläistä kun huomisesta eteenpäin kello taas pirraa puoli seiskalta... Mutta ei kyllä auta vielä valittaa, helppoa tämä vauva-arki on ollut ykkösen ja kakkosen vauva-arkeen verrattuna...

Painoasiat kyrsii. Mulla on tullut kaikissa raskauksissa painoa n.15 kg ja ensimmäisissä jäi kymmenen kiloa sairaalaan ja loput viisi karisi kuukauden kahden sisällä pois. Nyt laitokselle jäi vain nippa nappa vauvan verran. Pari kiloa lähti muutaman viikon sisällä, mutta edelleen kuusi raskauskiloa roikkuu eivätkä vaikuta mihinkään lähtevän. Parit omat housut menee vasta jalkaan, argh! Rajoittavana tekijänä esimerkiksi vaunulenkeille on edelleen se, että muksu ei suostu sielläkään nukkumaan sitä varttia pidempään, siinä ajassa ei kovin paljoa kaloreita kulu. Meillä ei myöskään mies kovin hyvin pärjää iltaitkujen kanssa, joten iltasestakaan en sitten oikein yksin pääse lenkille (okei, oma laiskuus ja saamattomuus myös toimivat lisätekijöinä). Iltaitkuihin meillä on toiminut hyvin jumppapallolla pomppiminen vauva sylissä, tosin oma fysiikka ei moista ihan tolkuttomasti jaksa :D

Ja imetysajoista. Meillä ei muksun "imemisteho" ole kummoisemmin kasvanyt, tai ehkä on, mutta tämä on sellainen tirsailia, että ottaa niitä muutaman minuutin tirsojaan ja sitten kun olen vetämässä tissiä pois, niin jatkaa syömistään. Tunti hyvinkin meillä puuhaan edelleen menee. TOsin oma maidontulonikaan ei ole koskaan ollut mitään superrunsasta. Onneksi tuttipullo kelpaa, joten sitä tulee aina käytettyä kun vaikka jonnekin pitää lähteä tai kylässä on heiman vieraampaa porukkaa.

Rokotuksista, muksulle tulee rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Influenssa- tai vesirokkorokotuksia ei olla otettu eikä tällekään, isommat lapset enkä minäkään tosin olla koskaan niitä sairastettu.

Vauvakaan ei enää ole vain "vauva", vaan maistraattiin on lähtenyt nimi. Etunimi kun on ollut yleisessä tiedossa jo pidemmän aikaa, niin voi olla ettei pidetä edes nimenantojuhlia...

Hiirenhäntä ja vauva 6vko
 
Rokotuksista otetaan suurin osa. Rotavirus-rokote jätettiin ottamatta ja pneumokokki- ja influenssarokotetta ei meinata ottaa.
Meillä neito päättäny syödä 1/2h-1h välein, mutta öisin onneksi tulee pidempi unipätkä. Nyt odotan innolla että uimaan päästään, kun tulee tällä vkolla 3kk ja painoa oli tänään 10g vaille 5kg :)Ehkäpä jo ensi vkolla sinne uimaan mennään.

Piiu ja neito kohta 3kk
 
Hengissä selvitty kolmen viikon joululomasta :p Välillä meinasi ideat loppua 3-vuotiaan viihdytyksessä, ja hän menikin oikein mielellään hoitoon tänään. Tuli käytyä Heurekassa, Gardenian "sademetsätalossa", HopLopissa, kylpylässä, muuten uimassa, luistelemassa... No, ihan kivaakin useimpina päivinä :) Mutta kyllä on lapsen energiamäärä lisääntynyt valtavasti vauvan syntymän jälkeen. Voi olla sattumaakin, on aina ollut aika rauhallinen (paitsi suustaan...) mutta nyt siis menee pitkin seiniä pienessä asunnossa :)

Saanko kysyä ihan uteliaisuudesta, että miksi jätätte esim. ottamatta pneumokokkirokotteen? Eikö se ole se, jonka pitäisi suojata jälkitaudeilta kuten korvatulehduksilta ym.? Ymmärrän periaatteessa ton rotan, kun se on suht perussairaus, vaikka pikkulapsilla ilmeisesti usein aika rankka. Mutta mites noi tulehdukset, niiden sairastamisesta ei ns. ole mitään immuniteettihyötyäkään... Vesirokkorokotuksesta kysyin muuten joskus neuvolassa, niin sanottiin, että sitä kannattaa harkita, jos lapsi on reilusti kouluikäinen eikä vielä ole sairastanut.
 
Pneumokokkirokote jätetään ottamatta, koska ei haluta lapselle ylimääräisiä rokotteita, joiden hyöty ei kuitenkaan ole kovin suuri. Tuo rokote ehkäisee korvatulehduksista n.7% ja keuhkokuumeesta 20%, mikä mielestäni on melko pieni osuus, jotta sen takia annetaan lapselle rokotetta. Aivokalvontulehduksen ehkäisy olisi suurin syy miksi tuo ehkä kannattaisi ottaa, mutta senkin voi saada ja rokote ei ehkäise kuin noin viisi vuotta, ehkä pidempään, mutta siitä ei ole varmuutta. Tämä toki vain oma henkilökohtainen mielipiteeni kyseisestä rokotteesta. Meinataan ottaa esim. hepatiittirokotteet, kunhan lapsi tarpeeksi iso niitä varten.

Piiu
 
Me siis otetaan myös rokotteita ,muta esim rotaa ja pneumakokkia harkitsen... Sillä esim itsellä tullut keuhkokuume vaikka olen rokottautunut pneumokokkirokotteella... Ja influenssarokotteen ja vesirokon ollaan mietitty jätettävän kans pois ,mutta muuten ne muut perusrokotteet otetaan :)

Huh, olis jo ne juhlat kun haluis jo puhua nimellä tota poitsua jo muidenki kuullen,koko aika pitää varoo ettei lipsauta :D Tänään käytii vuokraa miehelle frakkia ja ai että näytti hyvältä :) Sitte käytii hakee sormukset kaiverruksesta ja poitsulle kastemekko :) Enää oikeestaan on leipomosta ja ruuan tekemistä ,pakkaseen meinasin tehä varmaan nii saa tehtyä jo ens viikolla nii ei oo liikaa sille ristiäisviikon loppupuolelle hommaa... Joks täällä on nimiä saatu?

Matkalle ois niin ihana lähtee mutta ehkä sitte keväällä kreetalle:p

Täällä ollaan liikuttu kyl 3 viikon ikäsestä aika lailla normisti niinku ennen vauvaakin :)

Teps ja pikku E 7vkoa
 
Meillä on ristiäiset tulossa 24.1, mutta tytöllä ollut nimi syntymästään asti ja maistraatissa tietenkin jo ajat sitten virallistettu. Julkisesti en nimeä aio paljastaa.

Mie pikkuhiljaa varmaan karistan näitä kiloja, jotka ei ole raskauskiloja vaan jo ennen raskautta olevia kiloja. Raskauskiloja tuli n.12-13kg, joista 10kg oli jo lähtenyt sairaala aikana ja nyt on lähtenyt parissa viikossa 6kg, joista se 2kg oli raskauskiloja.

Kylläpä teillä nukkuu poika yönsä hyvin miinuska. Meillä herää ainakin kolme kertaa syömään tyttö yöllä.

Piiu ja tyttö huomenna 3kk
 
Tosi kiva miinuska,että siun lapset on nukkunu hyvin :) Myö ollaan tytölle annettu jo kiinteää ruokaa lounaalla,toinen tykkää kovasti ja syö jo ison määrän. Toivottavasti vaikuttaa myös kasvamiseen positiivisesti kiinteän aloitus. Tyttö siis syö tissiä n.tunnin välein,joskus puolen tunnin niin tämä tuonut siihen helpotusta hiukan. Ensin oli ajatuksena 6kk täysimetys,mutta näin nyt tehtiin. Tässä raskaudessa ja synnytyksessä ja nyt vauva-arjessa ei ole kyllä oikein mikään mennyt niinkuin ajatteli. Eipä tuo sit enää haittaa jos nyt jo loppui täysimetys. Muuten meinaan kyllä melko kauan imettää jos ei kummempia tapahdu.

Piiu ja neito 3kk
 
Viimeksi muokattu:
Nojoo, kieltämättä 7% suoja korvatulehduksilta ei ole kovin merkittävä...

Mä ajattelin tosiaan yrittää vähitellen vähän lisätä kuntoilua. Raskauskiloja mulla ei enää ole, mutta 3-5kg muuten haluaisin saada pois. Sittenkin olisi vielä pari kiloa ylipainoa, mutta kokemuksesta tiedän, että 71-72kg on mulle realistinen paino. Siitäkin on kyllä taipumusta elämän melskeissä lihoa ;)

Meillä tulee syöttöjä yöllä 1-2, ihan luksusta :) Vähän haluaisin saada yörytmiä aikaistettua, niin saisi itse pidemmät unet. Nyt vauva nukahtaa yöunille yleensä vasta 23-23.30 ja esikoinen herää 7-7.30. Itse menisin mielellään nukkumaan klo 22. Toisaalta pisin unipätkä on tähän mennessä aina ollut ensimmäinen, joten siksi haluan vauvan kanssa samaan aikaan nukkumaan, eli en toivo, että hän alkaa mennä esikoisen kanssa samaan aikaan.

Päivällä tankataan tiiviimmin ja kaivataan syliä. Yhdet pidemmät päiväunet nukkuu, 2-3h, ja muuten sitten vain torkahtelee.
 

Yhteistyössä