Alkuperäinen kirjoittaja tasse:mulla kans kiinnostas tietää noitten teidän riskilukujen tarinaa?? siis mulla oli riskiluku 1:2100 ja samaa luokkaa oli esikoisenki kans. ja ihan siis normilukemat. en vaan siis tajua missä päin ja millä arvoilla ja miten voi tulla tuollaisia riskilukuja. valaiskaa minua =)
täällä ei mitään ihmeellistä. ei oo enää väsymystä ja tuntuu että ois elämänsä voimissa! eli nautin olostani
tasse 14+4
Tuossa vähän selvitystä mihin tuo riskiluku perustuu.
"Sikiöllä, jolla on 21-trisomia kehitys hidastuu ja etenkin istukka kypsyy ja kehittyy hitaammin. Tämä vaikuttaa äidin vereen erittyvien merkkiaineiden pitoisuuksiin. On osoitettu, että 21-trisomia sairastavien sikiöiden äidillä on keskimääräistä matalampi seerumin PAPP-A:n ja korkeampi hCG-beeta-V:n pitoisuus raskauden ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana (1. trimesteri) verrattuna normaaliin raskauteen. Lisäksi on osoitettu, että 21-trisomiaa sairastavilla sikiöillä on alkuraskaudessa paksuuntunut niskapoimu (NT-mitta), joka voidaan arvioida ultraäänitutkimuksessa. Jos yhdistetään nämä PAPP-A ja hCG-B-V-määritysten tulokset, NT-mitta ja otetaan lisäksi huomioon äidin ikä ja paino sekä raskauden kesto, voidaan laskea riskiluku ja parhaimmillaan löytää jopa yli 80 % kaikista 21-trisomiaraskauksista. Riskiluku lasketaan erityisesti tätä varten kehitetyn tietokoneohjelman avulla."
"Tutkimuksella määritetään sikiön 21-trisomian (Downin syndrooma) todennäköisyys. Tutkimuksen tuloksena ilmoitetaan seerumin PAPP-A:n ja vapaan hCG-beeta yksikön pitoisuudet, niskapoimun paksuus (mm) sekä niiden perusteella arvioitu sikiön 21-trisomian riskiluku. Seulontatulos on "positiivinen", kun riski on suurempi tai yhtä suuri kuin 1:250 (1:1 - 1:250) ja "negatiivinen" silloin kun riski on alle 1:250 (1:251 - 1:10 000 tai pienempi). Noin 5% äideistä tulee saamaan positiivisen tuloksen. Seulontapositiivisuus ei tarkoita sikiön sairautta, vaan on aihe jatkoselvittelyyn. Riskilaskennalla todetaan parhaimmillaan yli 80 % tapauksista, joilla on 21-trisomia. Riskiraskaustutkimus ei paljasta kaikkia raskauksia, joissa sikiöllä on 21-trisomia tai muu vakava kehityshäiriö. Sikiön synnynnäiseen munuaistaudin (nefroosi) tai avoimen selkäydinkohjun riskiä tulee arvioida muilla menetelmillä (2. trimesterin riskiraskaustutkimus tai S-AFP-pitoisuus)."
http://www.huslab.fi/ohjekirja/4548.html
-eeva- ja pikkutyyppi syyskuisista