Marraskuun 2012 masu-asukkien jatkot!

Hyvä ettei ollut sitten mitään vakavaa Mamma2012 =)

Eilen hain apteekista sitä maidonsakeuttajaa ja selvästi vähentänyt pulautuksia. Ei tule kuin korkeintaan just syötön jälkeen. Oletteko ihan maito/vesitutin kanssa tuota syöttäneet? Vai vellitutin? Kun jäykempää tavaraahan tuo on, onneksi tyttö kuitenkin syö, vaikka ihan maitotutin (ainu) kanssa annetaan.
Eilen jäi iltahuudotkin pois, eli ilmeisesti tuosta apua oli, vaikka vasta iltapäivästä aloitettiin. Mitä nyt neitin kärsivällisyys varmaan koetuksella, kun pitäis pari minuuttia pidempään malttaa odottaa ruokaansa :D Pitää vaan koittaa ennakoida.

Noiden iltahuutojen jäljiltä tosin rytmi on taas vähän haussa, onneksi eilen kuitenkin tuntia aiemmin kävi unille kuin edellisenä yönä eli 23.30. Tosin samaan aikaan aamulla taas heräsi kuin eilenkin eli vähän ennen kymmentä, yhden kerran tuossa välissä söi. Nyt sitten pitäisi tuota rytmiä saada aikaistettua edes tunnilla. Toivottavasti sais jotain säännöllistä rytmiä nyt paremmin, kun tuo ruokailukin sujuu paremmin ja siihen ehkä saa sitä säännöllisyyttä. Kun tähän asti se on riippunut siitä miten paljon pulautellaan ja sitä myöten nälkä tulee nopeammin. Ja uskaltaa antaa pikkuhiljaa enemmän maitoa kerralla.

Tirppana ja tyttö 2,5kk
 
MOi!

Vähän on kiirettä pitänyt eikä oo ehtiny kirjoittelemaan.

mamma2012: mahtavaa, että kaikki sydämen osalta kunnossa!

Yöt: menee mun kanssa parisängyssä noin 23-8 monesti vain yhdellä syötöllä, sitten tulee kainaloon ja torkutaan vielä noin kymmeneen. Illat onkin sitten aikamoista maidon tankkausta tunnin välein.

Päivät: päiväunia nukutaan tosi huonosti joten onneksi edes yöt nukkuu hyvin. Vaunuissa nukutaan ulkona max tunti ja välillä joudutaan heiluttelemaan monta kertaa. Rinnalle nukahtaa monesti ja käyttää mua tuttina. Kun poistun vierestä herää noin 10min päästä.

Itkuisuus: on vähentynyt paljon. Oikein on iloinen tyttö hereillä ollessaan. Muutaman kerran on oikein hörhtänyt ääneen. :heart:Kitinä johtuu usein siitä, että ei jaksa kauan olla hereillä edelleenkään. Illat menee tämän suhteen paremmin. Yöunien jälkeen jaksaa justiin olla hereillä aamutoimien ja mun aamupalan ajan, sitten tarttee jo mennä ottamaan tirsat.

Neuvola: Oltiin maanantaina ja tyttö huusi yliväsymystään koko käynnin ajan. Terkkatäti kysyi, että "pitääkö se kotona silmiä auki"?:p Täti väitti, että rota-rokotteesta tulisi oireet kahden päivän sisällä. Olen kyllä kuullut muualta ihan muuta. Vielä ei ole ollut muuta oiretta kuin parina päivänä enemmän pulauttelua kuin normaalisti.

Oma aika: juu, ei ole. Tyttö ei syö pulloa eikä tuttia ja nukkuu niin huonosti päivisin ilman tissiä, että max tunnin voi olla pois. Juuri ehtii kaupassa/kirpparilla pyörähtää, mutta siinäpä se. Mua ei kuitenkaan tämä kauheasti haittaa, kun tietää, että tämä kestää korkeintaan enää alle puoli vuotta kun sitten syödään kunnolla jotain muutakin kuin rintaa. Mun elämästä niin lyhyt aika kuitenkin loppujen lopuksi, että nyt voin olla vain tyttöä varten. Tyttöä en ole vielä viitsinyt kauppoihin yms raahata. On niin tautista aikaa ja tyttö huutaa niin kovaa, jos jokin on vialla, että on helpompaa hoitaa asioinnit yksin. Mies myöskin hoitaa yleensä kaupassa käynnit, joten pakko ei ole mennä. Vierailulla ollaan käyty vain isovanhempien luona.


Vierastaminen: ihan kuin jo vähän vierastaisi. Itku tulee ainakin herkästi kun on vieraita kasvoja tuijottamassa. Muutenkin on alkanut säikkyä enemmän: vieraat äkilliset äänet säikäyttää itkemään.

Ympäristöstä ollaan jo todella kiinnostuneita ja sylissä ollaan niin "terävänä" varsinkin jos kannellaan paikasta toiseen. Kasvot pitää olla menosuuntaan eikä "vauva-asento" enää kelpaa. Kovasti kannattelee päätään ja huitelee leluja ja yrittää niihin tarttua. Niin hauska seurata toisen kehitystä! Sitterissä jaksaa katsella lelukaaren leluja suht pitkään, lattialla ei kovin kauaa jumppalelun alla vielä viihdy. Masullaan ei jaksa kovin kauaa olla, kun "pää alkaa nopeasti painamaan" ja aletaan kitistä.

Pukeminen: meillä on aikaisemmat vauvat tyyliin nukahtaneet kun ulkovaatteita aletaan pukea päälle. Mitä tekee neiti? No naureskelee niin kauan kunnes lakkia aletaan laittamaan ja sitten huudetaan naama punaisena. Huuto jatkuukin sitten autossa vaikka se on käynnissä ellei oikein kova väsy ole. Kyllä tässä on jotenkin siedättyny tuolle huudolle päivien kuluessa. Aikamoinen temperamenttinen tapaus tyttö on kyllä..

Tässäpä vähän meidän kuulumisia, 3kk ikä lähestyy hurjaa vauhtia! Kyllä aika kiitää ja viikot menee hujauksessa. Pian se on kuulkaa kesä taas, ihanaa kun on alkanut olla jo valoisampaa..

Nautitaan tästä pikkuvauva-ajasta, pian se on muisto vain!
Hyvää viikonloppua kaikille:wave:

-Melanie ja MArtta 9vko 5pvä
 
Moikka pitkästä aikaa.

Meillä tytöt päätti kääntää päivärytmit niin, että aina on jompi kumpi hereillä, joten ei ole vain kyennyt/malttanut koneen ääressä istuksia.

Mamma2012 Hienoa, että pienen sydän on kunnossa :heart:

Yöt Meillä nukutaan perhepedissä, neiti ei edelleenkään suostu syömään tuttia tai pulloa, joten rauhoittumiseen tarvitsee rintaa. Välillä on öitä, että roikkuu taukoamatta tississä ja vaikka kuinka yritän nukkua, niin ei onnistu, joten välillä aamulla tuntuu, ettei millään jaksa nousta ylös, vaan pakkohan se on :)

Päivät Päivällä ei juurikaan nukuta kuin n. 1,5-2h vaunuissa, joten meillä mennään aina ulos, jos vaan esikoinen tarkenee. Melanien päivät kuulostaa tutulta.

Neiti on onneksi päivisin kohtalaisen iloinen, jokeltelee ja hymyilee isosti :) Viihtyy parhaiten hereillä ollessaan lattialla isosiskonsa viekussa. Kädet ja jalat huiskii välillä vimmatusti, mutta ei mitään viitteitä liikkumisesta tai kääntymisestä.

Pukeutuminen Body, housut tai sukkikset, villasukat, töppöset, kypärämyssy, pipo, toppahanskat, fleece ja toppapuku, koko kattaus emman pehmeään kantokoppaan. Meidän perällä tuulee aina, joten se on huomioitava pukeutumisessa.

Neuvola Keskiviikkona oli 3kk neuvola, ihan hyvin tyttö kasuaa. Aika käsikädessä menee esikoisen kasvun kanssa. 6020g, 58,5cm ja py 42cm. Vielä ei ollut syntymäpaino tuplaantunut, mutta ehkä jo seuraavassa neuvolassa.

Oma aika Samoista syistä kuin Melanie, minäkään en omaa aikaa juurikaan saa. Kerran viikossa käväsen hydrospinningissä, siellä vierähtää 1,5h, eikä sinne onneksi voi ottaa lapsia mukaan. Siellä on pakko keskittyä polkemaan niin vimmatusti, ettei ehdi edes mietti kotiasioita, katkasee kivasti viikon ja sitten taas jaksaa paremmin kotosalla :) Muutoin mulla ei omaa tai miehen kanssa juurikaan kahden keskeistä aikaa ole, neiti kun roikkuu illan tissillä kunnes mennään nukkumaan.

Pitää yrittää muistaa, että nämä kaikki on vain ohi meneviä vaiheita ja todennäköisesti imetyksen päätyttyä on taas haikea olo. Lapset kasvaa niin hurjaa vauhtia.

Inari & Salla 3kk
 
Moikka pitkästä aikaa! :) oon käyny lukemassa teijän juttuja, mutta en oo ite ehtiny kirjotella.. Nyt voisin yrittää, jos vaan puhelimella onnistuu.

Mamma2012: hyvä ettei ollu mitää vakavaa! :)

Yöt meillä nukutaan perhepedissä. Tyttö rupee yleensä nukkumaan klo 20-24 välillä, useimmiten kuitenki n. 21.30. Herää sitten 4-6 välillä kerran syömään ja jatkaa unia 8-10 asti, riippuen vähä siitäkin miten isoveli antaa nukkua (tahtoo aika kovaääninen olla välillä)..

Vierastaminen: välillä vierastaa, välillä ei. Riippuu paljon siitä, miten väsynyt on ja muutenki mielialasta.

Ulos pukeutuminen: meillä on ollu body, housut, sukat, lapaset, kypärämyssy, pipo ja semmonen nallehaalari (niitä pörröjuttuja) ja äp:n makuupussi. Mitään toppajuttuja ei oo käytetty ollenkaan ja iha lämpöne vauva on aina ollu.

Neuvola: meillä oli alkuviikosta 3kk neuvola. Hyvin tyttö kasvaa, mitat oli 6900g ja 62,6cm. Päätä kannattelee hienosti ja kovasti yrittää kääntyä ja eteenpäin päästä. Ja sitten suuttuu kun ei pääsekään. Rokotteita sai ja illan oli sitten tosi kiukkunen.

Päivisin tyttö on tosi iloinen ja nauravainen, tykkää katella isoveljen touhuja ja kikattelee sen hassutteluille :) päivisin hyvin vaihtelevasti nukkuu, rattaissakin vain niin pitkään kun liikkeessä on..

Huomasin muuten, että selällään maatessaa tyttö kääntää mieluummin päänsä vasemmalle, kääntää kyllä toisellekin puolelle sillon tällön (suostuteltuna), eikä pitkään viihdy niin päin. Tarviikohan siitä olla huolissaan tai tehä sille jotain??

Kiukuttelija ja tyttö 3kk 4pvä
 
Äkkiä kommentoin sulle Kiukuttelija että meillä ihan sama juttu! Poitsu haluaa katsella vain vasemmalle. Oikealle hänet saa vain vilkaisemaan nopeasti ja pitää päätä vasemmalle käännettynä vaikka siellä olisi tylsä seinä vastassa ja oikealla puolella äiti leluarsenaalin kanssa lirkuttamassa ja huhuilemassa. Meille neuvolassa sanottiin että pitäisi houkutella lasta katsomaan myös sinne oikealle, mutta minkäs teet kun jopa seinän tuijotus on parempi kuin pään kääntäminen vastenmieliseen suuntaan? :D Vinkkejä??

Hienoa Mamma2012 että se sivuääni oli harmiton juttu! Mutta olipas teille sattunut tympeä lääkäri :O Kannattaisiko miettiä alavalintaa uudelleen?!?
Meillä samanlaista tissistä/pullosta kieltäytymistä ja raivoamista :'( Mun uusin kikka on että rauhoitan ensin raivokohtauksen hyssyttämällä ja tutin kanssa ja sitten kun vauva on just simahtamassa, niin vaihdan tutin pulloon tai tissiin. Meillä vetää puoliunessa koko pullollisenkin maitoa.
 
Viimeksi muokattu:
Tunafish-78: joo, ihan niinku täälläki! kyllä se vilkasee kun tarpeeks pitkään houkuttelee, mutta heti kääntyy takasi. Eikä tosiaan auta mitkään lelut sun muut, mieluummin kattoo vaikka seinää, kuin kääntyy sille "huonommalle" puolelle.
Vinkkejä päänkääntelyyn kaivataan siis täälläkin!!?
 
Pieni hetki koneella ennen nukkumaan menoa.
Tuo onkin hankalampii juttu keksiä millä saisi vauvan pään kääntymään toiseenkin suuntaan yhtäpaljon, jos toista ei kerran kiinnosta tarpeeksi lelut yms. Yksihän on tietysti kun vauvat tykkäävät kaikesta kirkkaasta, jos olisi niinpäin että kirkas valo tai tv on niinpäin että katsoo sitten siihen suuntaan. Meillä vauveli tykkää lattialta päin katsella töllöä tietysti...kääntelen sitten leikkialustaa aina eripäin. En oo huomannu et meillä kellään lapsista olis ollut mitään ongelmaa, vaikka tuntuu et aina vauvoilla on jompikumpi suunta minne ennemmin katsoo. Joissain tapauksissa varmaan voi olla jotain niskajäykkyyttä, kun toisen puolen lihakset venyttyvät enemmän.
Meillä täällä on karstaprojekti, ei paljoa ole mutta nyt aion ottaa asiakseni ja öljytä pään ja sitten rapsutella pois. Tällä kertaa tehdä ennenkuin hiukset rupeavat kasvamaan, nyt sopivan harvahiuksinen kuontalo=)
mamma2012 tosi mahtava, että oli kaikki kunnossa. Lääkäri tosiaan voisi miettiä omaa käytöstään, oli aika ...
 
mamma2012, ihanaa että kaikki hyvin!

Vauvan pään kääntyminen vain toiseen suuntaan oli tuttua täälläkin. Itseasiassa koko asento oli kiero. Neurologikin siitä ihan huomautti. Mutta meidän neidille auttoi, kun aloin kantaa toisellakin kädellä ja nostin ylös aina sen huonomman puolen kautta ja käänsin vatsalleen sieltä ei-niin-kivalta puolelta. Myös puhuttelin enemmän sieltä huonomman puolen kautta. Nyt pää kääntyy molempiin suuntiin yhtä paljon ja asentokin suora. Neurologi puhui fysioterapiasta, jos ei kotikonstein asento suoristu. Mutta ilmeisesti teillä ei ollut asennossa vikaa.

hannama pitäisi itsekin ryhtyä tuohon karstan irroitukseen. Aina vaan unohtuu ja nukkumaan käydessä tulee mieleen.

Täällä yöt on edelleen ihan per***ä. Tää vaan valvoskelee ja höpöttelee, komentaa jos en reagoi. Nukahtaa tissille, irrottaa, nukkuu 10min ja kaikki alusta. Onpahan juu :kieh:

Muuten tyttö jatkaaa säännöllistä rytmiään ja on tyytyväinen vauva. Kova punnerrus on vatsalleen, sinne varmaan ihan just kiepsahdetaan. Naureskelee ja höpöttelee kovasti. Sisaruksien touhuja on kiva seurailla. Kaikkialle yritetään tarttua, saa kahvikuppia jo vähän siirrellä pöydällä kauemmaksi. Täysimetys jatkuu ja kauhea tissitakiainen tää on. Kiinteet olen suunnitellut aloitettavaksi siellä 4kk iässä, jollei nyt ihmettä tapahdu ja tissittelyt vähene ja yöt parane.

Ulkona on päällä body+potkarit, villapuku+toppahaalari, tumput ja töppöset, kypärämyssy+paksumpi hattu. Koko komeus vielä pussin sisään. Ulkona tyttö viettää näillä ilmoilla n.4h, kovemmilla pakkasilla sitten otan aiemmin sisälle. Melanien tavoin pukeutuminen on mukavaa hattuun asti, mikä aiheuttaa sitten huudon.

Päiväunia nukkuu n.10-14(15) parilla syötöllä. Muuten ei sitten nukukkaan. Eli valvoo päikkäreiden jälkeen sinne 20-21 asti kun käy yöunille (tai meillä yövalvomisille). Hyvin jaksaa noin pitkän pätkän, ei itkeskele tai kitise.

Atooppinen iho alkanut vaivata. Rasvaa rasvaa..

Vierastamista on myös havaittu. Vieraat saa ihmetteleviä kataseita, alahuuli alkaa väpättää ja itkuhan siitä tulee.

Omaa aikaa sain ekan kerran kun kävin hiihtämässä. Mutta kaikenkaikkiaan mulla on lapset usein mukana kaikkialla tai ainakin vauva.

Vauva-arki siis rullaa omalla painollaan, kovin on ihana talvi ja ihanat ilmat. Paljon ulkoillaan lasten kanssa, hiihdetään, luistellaan ja lasketaan mäkeä. Onneksi kuitenkin kohta lämpenee ja koittaa kevät ja kesä, helpottaa pukemisrumba!

hevosenkenkä ja tyttö 2,5kk
 
Meillä onneksi pitää aika tasapuolisesti päätään molemmin puolin. Ehkä vähän suosii vasempaa sivua. Mies ja minä kun pidetään tyttöä eri puolilla sylissä, niin ehkä se osaltaan sitten on auttanut.

Maidonsakeuttaja on auttanut paljon, yks päivä pukluja tuli useampia, lähinnä heti ruokailun jälkeen. Ja sitten huutikin taas illalla. Hienosti on nyt nukkunut yötkin, pari yötä suunnilleen 22-07 ilman syöttöjä. Viime yönäkin 21-05. Mutta sitten valvoikin tunnin ennenkuin uudestaan nukahti. Yleensäkin jos aamulla jos vaikka 7 herää niin valvoo tunnin ja sitten uudestaan unille ja nukkuu noin tunnin. Sen jälkeen valvoo parisen tuntia. Mitään kovin säännöllistä rytmiä ei päivisin ole, nuo unet kun on välillä niin erimittaisia.

Oma olokin helpottamaan päin kun tytölläkin on nyt parempi olla, pieniä satunnaisia mahavaivoja lukuunottamatta. Ja kun saa nukkua enemmän kuin sen 3-4 tuntia yössä.. Nyt saan nukuttua sentään 5-6 tuntia putkeenkin ja kummasti jaksaa paremmin. Jostain syystä kuitenkin sit herään joskus 4-5 välillä ja ei meinaa unta saada. Mies herää töihin 5 jälkeen, joten sitten viimeistään herään, yleensä kyllä jo vähän aiemmin. En tiedä sitten johtuuko siitä että on itsekin niin monta vuotta tottunut heräämään just 4-5 aikaan töihin jos aamuvuoroa oli. Mutta siis 1-2 tuntia menee ennenkuin uudelleen unta saan, joten usein en ehdi kuin just vajaan tunnin nukkua lisää ennenkuin tyttö herää. Joskus sitten taas kaksikin tuntia. Ja päikkäreitä en oikein osaa nyt nukkua, kun ei tuon tytön rytmistä tiedä, nukkuuko puoli tuntia vai 3 tuntia.

Tirppana ja tyttö 2,5kk
 
Pikaisia kommentteja tältä aamulta; - tyttö kääntyi vatsalta selälleen :wave: Ja molempiin suuntiin :D

Tunafish Toivottavasti ruokailut paranee teillä, - meillä on aina välillä tuollaista raivoamista ja myöskin rauhoittelen + houkuttelen tutilla syömään. Oletko kokeillut eri tuttipäitä pulloon? Meillä ainakin auttoi hieman kun kokeilin suurempaa tuttipäätä.

Tyttö nukkuu mielestäni hyvin; n. 24.00 mennään nukkumaan ja heräillään siinä 05-06 syömään ja jatketaan unia sitten vielä 08-09 saakka. Vatsanväänteitä on ollut tosi paljon ja heräilee yöllä omiin pieruihin... Olisikohan vielä jälkijäänteitä rotavirusrokotteesta jonka sai vajaa 2 viikkoa sitten?

Kiitos kaikille myötäelämisestä sen sydämen sivuääniasian kanssa. Taidanpa tänään kirjoitella palautetta sairaalaan :kieh:

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Mamma2012 ja tyttö 9vk+2pv
 
  • Tykkää
Reactions: mnica
pitkästä aikaan kuulumisia ajattelin tulla päivittelemään.

Meillä sujuu arki pojan kanssa ihan hyvin, viikko sitten oli ristiäiset ja nyt on nimikin pojalla. Millonkohan sitä osaa ruveta kutsua sillä oikealla nimellä? :D

Meillä on välillä kans tota raivoomista pullolla, nälkä on mutta ei tahdo ruveta syömään vaan huuto senkun kovenee.. Mutta siihen auttaa se kun pistää pojan makaamaan ja ottaa housut pois niin johan huuto loppuu ja pullokin kelpaa. Meillä siis viihdytään todella hyvin ilman vaatteita, leikkimatollekin kun laittaa niin housut pois niin johan rauhoittuu ja viihty itsekseekin leikkimatolla jonkun aikaa. :)

Vierastanut ei ole aikaisemmin, paitsi että nyt se on vissiinkin sitten vähän alkanut, oli muutaman tunnin ukin hoivissa kun itse kävin kuntosalilla niin oli ollut kovin itkuinen kokoajan. Ja ollut monet kerrat käymässä mummolassa, ilman että minä olen ollut jatkuvasti paikalla, eikä mitään sillon oo ollu. Rauhoittui heti kun pääsi äitin syliin takas. Tai jonkunnäkönen eroahdistus sillä tais olla.

Yöt menee ihan hyvin, käydään nukkumaan klo 21-24, ensimmäinen pätkä nukutaan noin 5-6h, syödään ja sitten taas nukutaan 2-3h jne. Noustaan ylös siinä ysin aikaan aamulla, vaikka välillä olen yrittänyt että poika malttais vielä nukkua kainalossa kun ite on vielä väsyny, mutta ei, hänen täytyy jo päästä ylös. Eikä mene kauaakaan kun käy jo sitten ekoille päikkäreille.
Päikkäreitä nukkuu ihan hyvin, pisimmät unet ajoittuvat juurikin tähän aamupäivään/päivään, illat sitten vaan vedetään ehkä 15-30min torkkuja ja muuten kukutaan. Parhaimmat unet vetää vaunuissa, parhaimmillaan reilut 3tuntia yhteenmenoon.

Täällä kans tota vasemmalle tuijottelua, itse en aluksi sitä ollut pannut merkille, mutta viime neuvolassa terkkari siitä mainitsi että pitäis yrittää saada poikaa katottua oikealle enemmän. Hoitopöydän oikealla puolelle seinään laitoin hymynaaman niin kyllä se sitä tuijottelee. :) Nyt se on kyllä ruvennut mun mielestä katselemaan lähes saman verran oikealle.

Iho on vauvalla ollut tosi kuiva, selkä,jalat,kädet,kasvot.. Ja muutamia päiviä sitten ilmestyi kasvoihin muutama semmonen märkivä kohta, ja ilmeisesti "maitorupea", cortisonia sitten muutaman päivän ajan märkiviin kohtiin niin helpotti. Iho silti edelleen kuiva, ceridal-öljyä käytän. Ja eiköhän tuo rupea helpottamaan kun kesään päin mennään. :)

Meillähän oli lievää koliikkia viikon ikäisestä asti, vyöhyketerapiassa käytiin muutaman kerran, siitä ei ollut mitään apua pojalle.
Vyöhyketerapeutti sitten suositteli osteopaatilla käyntiä.
Reilu kuukaus sitten käytiin eka käynti osteopaatilla, ekasta käynnistä ei ollut huomattavia muutoksia, mutta toisen käynnin jälkeen helpotti.
Osteopaatin mukaan vauvalla oli kallonpohjan kiristystä, mikä juuri vaikutti siihenkin että katsoo enempi vasemmalle puolelle. Ja tästä voi koitua vauvalle mm. päänsärkyä.
Eli voin lämpimästi suositella osteopaattia, siitä on ollut apua monelle ! :)

Meillä olis matka Vietnamiin asti keväämmällä, pojalla ikää silloin reilut 5kk. Passia pitäis ruveta hommaamaan, nyt kun on nimikin. :)

Lily_ ja poika 2kk & 2vko
 
  • Tykkää
Reactions: Millimama
Viiiiikonloppu :heart:
Nää on meille aina mukavaa aikaa kun mieskin on kotona. Vaikka vähänhän mies nyt on ollu reissussa, mutta jotenkin se välillä tuntuu niin stressaavalta olla vaan kahdestaan lapsen kanssa.. Varsinkin iltaisin ja nukkumaan mennessä kun mikään ei ole hyvin.. Meillä mennään nukkumaan aina känisten... miiiiiksi. Nukkuminenhan on kivaa, ainakin äidin mielestä :D Meillä on nyt iltakäninään auttanut aika hyvin se, että otetaan ne pisimmät päiväunet (vaunu-unet ulkona) vasta neljän jälkeen, jolloin vauva nukkuu n.kuuteen asti. Poika jaksaa illan sillon paljon paremmin ja jotenkin tuntuu nukahtavan yöunillekin helpommin ja aikaisemmin.

Meillä kanssa katseltiin/katsellaan vasemmalle aikas paljon, mutta musta tuntuu kanssa, että tuo vasemmalla käsivarrella kannattelu sen aiheuttaa.. Tavallaan kun vasemmalla käsivarrella ollessa vauvan oikea käsi on "passiivisena jumissa" äitiä vasten, ja jos jonnekin haluaa katsella, nii pitää katsella sinne vasemmalle puolelle.

3kk neuvolan rokotteet otettiin, eikä tullut mitään oireita. Tosin annoin kyllä panadolia liuoksena ihan varmuuden vuoksi jo heti kun tultiin neuvolasta. Ajattelin, että jos jotain töistä olen oppinut, niin sen että kipulääkettä voi antaa myös ennaltaehkäisevästi. ..Ja meillä ei kyllä haluta itkettää vauvaa enää yhtään, se on niin sydäntä raaaaastavaa..hyi kauhia niitä piikkejäkin.. se oli niin lohdutonta huutamista :| Mutta rotarokotteen vahvennetta ei nyt otettu, kun neuvolan-tätikään ei sitä varsinaisesti mitenkään suositellut vaikka halusikin että tehdään päätös itse. Oli ne oireet sen verran voimakkaat siitä ekasta annoksesta, pulauttelua, itkua, piereskelyä, kakkaamista, ja vaikka paino ja pituus oli molemmat noussu hyvin ei paino ollu pysyny suhteessa pituuden perässä. (pituus 63, paino 6,1kg) Kontrollimittaus ja punnitus sovittiin parin viikon päähän ja otetaan sit se vahvenne jos paino on skarpannu.

no juu... uuteen viikkoon..
 
Jos nyt itekkin ekan kerran koittais kirjottaa :) Meillä huomenna 3kk neuvola, vähä jänskättää miten paljon typy kasvanu ku makkaroita on tullu siihen malliin:D meillä on alettu maistelee vähän maissisosetta ja maissivelliä.. Onneksi meillä on selvitty ilman minkäänlaisia vatsavaivoja kaikesta, tyttö pieree ku mikäkin possu :LOL: (isään tullu) Kumpa meilläkin käännyttäis mahalta selälleen tai toisinpäin, meillä ei ees viihdytä yhtään lattialla mahalleen, rattaissa taas viihdytään ja niissäkin tyttö ruvennu kovasti yrittää istumaan, huvittavan näköstä kun pää punasena yrittää nousta sitte hirveä meteli ku ei pääse.. omat jalat on myös alkanu kiinnostamaan mut niihin ei viel yletytä, kovasti jokeltelee ja naureskelee ääneen varsinkin isoveikan touhuille ja höpinöille :)
 
Viimeksi muokattu:
Meillä käännyttiin eilen ekaa kertaa mahalleen! :heart: Eilen aamulla tyttö pitkästä aikaa innostu kääntymään oikealle kyljelleen (vasemmalle ei vielä osaa). Illalla sitten pistin taas viltille lattialle ja alko kääntyileen. Vauhti alko oleen niin kova, että yhtäkkiä tyttö pyörähti oikein kunnolla mahalleen, että jäi käsien varaan ja siinä katseli sitte suu ja silmät pyöreänä, että mitäs nyt tapahtu?! Tuntuu, että sen jälkeen on pitänyki olla sitten liikkeessä koko ajan. Hoitopöydällä vaippaa vaihdettaessa vänkää kyljelleen ja yöllä hilas itteensä ylöspäin, että mun tyyny oli aamulla kiivenny melkein seinälle!

Meilläki tyttö tykänny kattoa enemmän vasemmalle ja tuntuu, että pää ei oikealle käänny ihan niin sivulle kuin vasemmalle. Se oli jo laitokselta asti, mutta sillon aateltiin, että johtuu siitä murtuneesta solisluusta. Se kuitenki kääntää päätä nyt molemmille sivuille, ettei huolestuta. Mutta luulen, että vasemmalle kylelle ei oo niin kiire ollu kääntyä, kun sinne se pääki kääntyy paremmin ja näkee hyvin kaiken.

Nyt on yöt menny vähän paremmin, vaikka viikonloppuna oli kaikenlaista hulinaa. Lauantaina käytiin kylässä ja mies järkkäs saunaillan kavereilleen. Sillon tyttö oli kyllä väsyny ja piti aikamoisen itkukonserton, mutta nukku sitten superhyvin, kun viimein nukahti.

Ei tässä kummempaa, pitää tehdä vähän kotitöitä ennen ku neitokainen herää.

mnica ja tru 15 vkoa
 
väsynyt äiti ilmoittautuu :wave: takana 10 päivän putki ilman minkäänlaista lepoaikaa päivisin...
neljästä lapsesta kun kolme on ollut kipeenä, on mamma antanut kaikkensa...

ja jotenkin tuntuu että ei vaan täälläkään ehdi olemaan. nyt on historiallinen hetki, molemmat pienet nukkuu. okei, imurin turvin, mutta nukkuuvat sentään!! pakko taas oli ottaa tämä konsti käyttöön, kun ei aina kaikki suju kuten normaalissa rytmissä.

yöt menee taas kahdella syötöllä. oli jo mukavaa kun sai vedellä liki 8h unta putkeen itekin, mutta nyt taas heräillään murkinalle useemmin.

päivät koitan alottaa aikaisin, että päästäisiin taas ulkoilun vauhtiin.

mielen sopukoissa heräsi pelko uudesta raskaudesta, mitä jos tulisi vielä uudelleen raskaaksi???!!! en uskalla ajatellakaan... onneksi sterilisaation suunnittelu-palaveri on tällä viikolla. se on radikaali päätös, mutta jollei tuota laskeumaa mulla olisi, en näin lopullista toimenpidettä ottaisikaan. sen verran ilkeä vaiva ja vaikean raskauden teki mulle, että enempää ei tähän taloon lapsia tule. ainakaan mun kohtuni kautta ;) haluankin että ne munanjohtimen päät oikein poltetaan, ei siis pelkkiä klipsejä. vaan aivan niiiiiiin perusteellinen ja 100% ehkäisy kuin mahdollista. ilmeisesti toimenpide voi olla myös maksuton, kun on lähetteen saanut neuvolan kautta.

meillä ei vielä kääntyillä, mutta kyljelleen mennään. kauhea viuhtominen on jaloilla ja kkäsillä, ja viikonloppuna kuultiin ekat naurun hörähdyksetkin, vatta makkaralla se nauroi isoveljen ilveilyille :D
nyrkkejään tuijottelee silmät suurina... ihana vaihe... :) oikeastaan tämä on mun mielestä vauva-ajan ihaninta aikaa ollut aina...
-alun säätämiset alkaa olla ohi, vauva on konkretisoitunut kaikille, mutta ei vielä liiku itse...

meillä on neuvola loppuviikosta, pitkältä vaikuttaa poika. eikä kyllä niin kevytkään ole kanniskella.

kun ei viihdy selällään missään kauaa, oon ottanut matkarattaat vakkari-käyttöön sisälle. niiden selkänojassa on niin monta asentoa, että ei ole liian istuvassa vielä. ja jalkopäästä saa nappeja painamalla reunan taittumaan ylöspäin, että kun siinä aikansa heiluskelee, ja valuu alespäin, niin ei kumminkaan pääse tippumaan lattialle. näppärät. ja onhan se kätevää, että jos mitä ite tarvii tehdä: käydä vessassa, laittaa koiraa ulos, mennä toisiin huoneisiin, niin lykkii rattaissa toista sitten. kulkee mukana, eikä tartte kantaa sylissä saati sitterissä.

illat on entistä helpompia...
uni-laulu alkaa kuula ennen klo21, ja maidon vetää, röyhtäisee, sänkyyn, riepu kainaloon ja sinne jää. tämä on ensimmäinen lapsistani kuka näin helpolla äidin päästää iltaisin...

oma jaksaminen on ollut kyllä niin ja näin... tuntuu että ei mitään ehdi tekemään rauhassa, vaan kaikki on tehtävä tosi nopeasti, jos ne meinaa saada tehdyksi. mutta jos nuo vain nukkuuvat yhtä aikaa, silloin oikaisen minäkin välittömästi sohvalle. lepään edes sen puoli tuntia mitä saan ja touhuan kotityöt sitten. ja onneksi on tuo koira, se vie mua ulkoilemaan myös kun on pakko kuitenkin. mies on iltaisin sitten pienten kanssa, ja mä käyn happihypyllä vielä... vaikka vois senkin ajan oikaista sohvalle, mutta uskon että se tekee pidemmän päälle vain ihan hyvän. jaahas, nyt tarvii kone pistää taas pois, orastavaa migreeniä havaittavissa....

heipat kaikille taas :)
 
tänään meilläkin käännyttiin ekan kerran selältä oikealle kyljelle ja kovin yritettiin oikeen karjumalla päästä mahalleen mut ei onnistunu. tänään oltiin 3kk neuvolassa ja oli tytölle tullu 1kg painoa ja 4cm pituutta lisää kuukaudessa :) neuvola-täti nosti tytön kainaloista pitäen pöydälle ja katso miten jykevästi "seisoo" (minkä vauvat osaavat kuulema useimmiten vasta 5kk) niin meijän tytteli nii jämptisti seisoskeli siinä =) muuten kehittyy ikätasollaan.. meilläkin mennään yöunille siinä klo 21, tänään tosin venähti 23 asti, ja yleensä herää aamulla 8-9 aikoihin ja yöllä herää 2-4krt |Omeilläkään mun päiväunista ei tuu mitään kun esikoinen touhuu ja toheltaa ja keksii kyllä kaikenlaista niin ei ivitti laittaa silmiä kiinni =) oon huomannu ku tyttö on noissa rattaissa niin se nojaa myös enemmän vasemmalle kuin oikealle sama sitterissäkin nojaa enemmän vasemmalle :| joo-o, jos lähtis tästä nukkumaan |O
 
heipsan, meillä mä pidän vauvaa vasemmalla käsivarrella, mies oikealla. leikkimatolla koitan vaihdella lelujen paikkoja, jotta harjaantuu tasaisesti. en tiedä sitten onko merkitystä. jokainen tahdillaan ja tavallaan.

eilen ja tänään taas molemmat pienet nukkuneet hyvin niin yön että myös päivän. tehnyt hyvää ihan vaan loikoilla sohvalla itsekin. keittiö tarttis siivota, mutta päiväkahvi ensin :)
 
Huomenta

Eilen oli laskiaistiistai, piti lähtee pulkkamäkeen lasten kanssa, mutta meillä olikin 3kk neuvola aamusta heti ja ne pari piikkiä teki tehtävänsä. Kolmen maissa oli sellasta huutoa, että ei oo kyllä vielä kuulunut poitsulta. Isäntä sitten hakemaan nestemäistä panadolia tukka putkella kaupasta (ku eihän sitä lääkekaapista löydy, ku ei oo hetkeen tarttenu), kyllä se sitten nopeesti autto ja pikkumies nukku hyvät päikkärit. Onneks jätettiin se rotatehoste ens viikolle, ku siitä ensimmäisestä satsista kuitenki tui kans oireita. Tuntuu et tämä jätkä taitaa reagoida jokaiseen rokotteeseen.
Neuvolas kaikki hyvin, jämäkkä poika painoa oli joku 6,8kg ja pituutta 61cm tai vähän yli. Oli täti unohtanut merkata korttiin ja ei toivookaan et ite enään muistais tarkasti:whistle:

FG tuo on kyllä oikeasti ihan oikee asenne, että menee myös huilimaan jos saa muksut yhtäaikaa unille, ei ne kotityöt mihinkään karkaa..harmi:D Ittekki sais vaan useammin mennä aamusta takasin nukkumaan, kun kerran olis mahdollista aina toisinaan. Ittellä kanssa kroppa kyllä heti kertoo jos unet jää liian usein liian vähäiseksi, sitten on paikat jumis ja pää kipeä.

Meillä tosiaan poitsu ollu aikas paljon sylssä, lattialla ruvennut kyllä nyt viihtymään jumppalelun alla ja varsinkin ilkosillaan. Tykkää katsella ja vedellä siinä roikkuvia leluja. Punnaa itseään jaloilla eteenpäin ja 1/4 navanympärys saavutettu. Ei lattialla ollessaan yritä edes kääntyä kyljelle, vaikka sängyllä vieressä itseään työntää ihan ihoon kiinni. On varmaan todennut että touhua ja tohinaa on niin paljon ympärillä, et katsellaan rauhassa vaan selältä, niin näkee hyvin:D

Harkka piireissä näin yhden rouvan ja hällä oli 5kk vauva mukana ja vauvelilla oli jo pari hammasta, kuulemma kuukausi sitten puhjenneita. Meillä kun tyttö oli mukana ja oli aivan ihmeissään et noin pienellä jo hampaita. Meillä hampaat on puhjennu lapsille 10kk ja siitä eteenpäin. Niin ku tyttöä alkoi hirvittään, et jos meidän vauvalle tulis jo hammas, niin kuinka sä äiti voisit imettää, ku se vois purra sua :D Herttasesti nuo isommatkin osaa ajatella, kun siitä vielä riitti keskustelua sisarustenkin kanssa kotona. No toivottavasti menee sisarusten jalanjäljissä;)
Hauskaa loppuviikkoa kaikille, lapsillakin pian alkaa hiihtoloma.

hannama ja poitsu 3kk
 
Tasaisen tylsää arkea täältä meiltä!

Päivät menee niin sukkelaan, eikä juuri toisistaan eroa. Päiviä rytmittää 4v pojan kerho ja kaupassa käynnit. Päivän pähkäilyhin kuuluu, että mennääkö Cittariin, Prismaan vai Lidliin.

3kk:n neuvola oli viime viikolla. Pituutta oli 58cm ja painoa 5900g. Hurjasti on eroa esim. Tunafishin poikaan. Rotarokotteen tehosteen sai, ja taas samat oireet ja ongelmat kuin kuukausi sitten. Jos vielä tulisi lapsia, niin miettisin vielä toiseen kertaan, ottaisiko sitä ollenkaan. Säälittää niin pikkuinen kun selvästi on huono olla. Puklii ja mahaa vääntää, yöt olleet todella rikkonaisia. Nyt kun rokotteesta on viikko, näyttäisi helpottavan. Viime yö antoi jo lupauksia paluusta normaaliin yöuneen.

Kiitos muuten vinkistä sille, joka tuon maidonsakeuttajan mainitsi. Olen luullut, että se on reseptivalmiste, mutta ei olekaan. Sitä hain pari viikkoa sitten apteekista ja todellakin on auttanut tuohon Eikan pulautteluun. Nyt pärjätään päivä jo kahdella vaatekerralla, kun aikaisemmin niitä meni 4-5 päivässä. Tirppana, meillä käytössä on ihan tavallinen Ainun maitotutti. Ei siitä maidosta ainakaan meillä niin paksua tule, etteikö tulisi tuosta tutista läpi. Laitan desiin maitoa vajaan mitallisen sitä jauhetta (Nutilis Powder). Kiinteitä ollaan jo aloitettu maistelemaan, maissia muutamana päivänä. Olen niin piintynyt vanhoihin kaavoihin, että on meille normaali aloitusikä. Esikoisen aikaan kiinteät aloitettiin 3kk iässä.

Pomon luona on käyty jo syksyisestä töihin paluusta juttelemassa. Olen sellainen, että keskeneräiset asiat vaivaavat ja pyörivät päässä, joten halusin selvyyttä tuohon. Nyt on jotenkin helpottava olo. Aloitan työt elokuun puolivälissä osittaisella työajalla eli n. 30h viikko. Työt laitetaan minulle siten, että mies on silloin kotona eli käydään vuorotellen töissä. Ollaan samassa paikassa joten näin on mahdollista. Lasten ei tarvitse mennä päiväkotiin vaan voivat jatkaa kotihoidossa ja kerhossa. Kotihoidontuen saan sitten korvaamaan vajaata työaikaa. Toki tämä tarkoittaa sitä, että kotona ollaa miehen kanssa yhtä aikaa harvakseltaan, mutta lasten kannalta tämä on paras vaihtoehto. Eihän meillä vuosiin ole lomiakaan ollut samaan aikaan, kun on sumplittu kesät niin, että pienet koululaiset eivät yksin ole kotona.

Aika hurjalta tuntuu, että siitä on jo vuosi, kun Eikka oli pienenä alkuna mahassa. Vaikka sitä en vielä itse silloin tiennyt, luulin eläväni hormonikierukan aiheuttamaa vuodotonta aikaa. Sitä se ei sitten todellakaan ollut.


Kevään odotusta kaikille, maaliskuu jo maata näyttää (siis ihan pian)

Scala ja Eikka 3,5kk
 
Meilläkin on pysytelty ihan tuossa maitotutissa, kun kerta se kelpaa. Varuille tuli ostettua vellituttikin, kun onhan sille kuitenkin jossain vaiheessa käyttöä. Aika hyvin on hillinnyt pulauttelua meilläkin tuo maidonsakeuttaja. Ja täälläkin selvitään vähemmillä vaatteiden vaihdolla. Aamusta jostain syystä kuitenkin puklaa vielä ihan reilustikin. Ensi viikolla on meilläkin tuo 3kk neuvola ja pitänee kysellä vielä tästä lisää. Jos vaikka alottaisi pikkuhiljaa meilläkin noita kiinteitä. Juurikin tuon pulauttelun takia.

Ollaan myös miehen kanssa puhuttu tuosta töihinpaluusta sen verran, että jos hän pitää sitten sen isäkuukauden. Ja minä olisin sen kuukauden ajan sitten töissä. Meilläkin kun on sama työpaikka, niin varmaan hyvin sopii heillekin tämä. Sen jälkeen varmaankin jään sitten hoitovapaalle. Kun ainakin nyt on suunnitelmissa toinen lapsi suht pienellä ikäerolla. Toiveissa olisi että kenties sitten 2014 kesällä. Ja toivon mukaan siihen saakka voisi olla hoitovapaalla sitten. Tai sitten lyhennetyllä työviikolla jonkun aikaa töissä. Kun tuskin onnistuu sittenkään olla loppuun asti töissä, nythän jäin pois töistä viikoilla 30, seuraava raskaus tuskin sen helpompi kuitenkaan, kun riskinä taas tuo kohdunkaulan lyheneminen ennenaikojaan.

Täällä arki jatkuu samaan tapaan kuin nyt on mennyt jo jonkun aikaa, edelleen pientä hienosäätöä pitäis rytmiin saada. Yöunille kun käy 22-23 ja eka kerran herää 6 aikaan syömään ja sitten nukkuu 9 asti. 1-2 tuntia kun saisi aikaistettua tätä niin hyvä olisi. Päiväunissa ei edelleenkään mitään rytmiä, vaihtelevasti nukkuu. Pitää tänään koittaa tokat päikkärit saada nukkumaan vaunuissa, jos nukkuis siinä kohtaa pidemmät unet. Yleensä kun ne ekat ja tokat unet on vaan jotain 30 min. Ja sitten 3-6 välillä jos käy päikkäreille, nukkuukin 2-3 tuntia. Iltaisin vielä vähän kitistään, joko mahavaivaa tai sitten tuota refluksia. Ja se osaltaan viivyttää unia. Jos tuohon refluksiin saisi myös vielä jotain apuja neuvolasta.

Tirppana ja tyttö kohta 3kk
 
terveisiä naistenpolilta.. mulla laskeumaan ei muuta hoitoa ole tehtävissä, kuin kohdun poisto. jotenkin huojentavaa että siihen loppuu menkkojenkin kanssa sähläily. ei tartte miettiä oisko vai eikö sitä tai tätä. pillereitä syön toimenpiteeseen saakka. ensin odotetaan puoli vuotta vielä, että keho palautuu raskaudesta ja synnytyksestä. mutta siis tyly päätös sille että oon koittanut jumpata itteni hermoraunion partaalle... -turhaan. kun laskeuma on tätä luokkaa, ei mikään auta. eikä paranemista luvattu. ikää kun tulee, niin se pahenisi vain vanhemmiten.
pois vaan sanoin mä.
mä en tommosella kohdulla mitään tee.
näin ollen sterilisaatiotakaan ei tehdä, vaan popsin pillereitä siihen saakka kunnes päästään kohdusta eroon. olisi turha tehdä nukutuksessa tuotakaan operaatiota, kun piakkoin sen jälkeen leikattaisi taas....

tämmöstä tänään täällä.

ja onneksi on jo neljä tervettä ihanaa jälkeläistä :) mulla on kudostyyppi-vika, kuulema. että oisin saattanut saada laskeuman vaikka en olisi ainuttakaan lasta saanutkaan. lohtua toi sen kuuleminen. ja et mun kropassa on siis vika mille en ite oisi voinut mitään. enkä voi. puukko on pelastus ;)
 
Viimeksi muokattu:
Moikka kaikille pitkästä aikaa!

Ei ole tullut tänne kirjoiteltua, vaikka teidän juttuja olen välillä käynyt lueskelemassa. Kevät on saapunut tänne meidän nurkille, ihania aurinkoisia päiviä on jatkuvasti ja lämpötilakin monena päivänä ollut reilut +10, ihanaa!

FG, onneksi sulle tosiaan on jo noita lapsia useampi siunaantunut, niin ei toi radikaalilta kuulostava kohdun poisto ehkä tunnu nin pahalta? Ja eihän noille aina voi mitään, pääasia että asia saadaan hoidettua ja sulla on lapsia joista nauttia :heart:

Kateellisena luin Lilyn reissusta, voin kun pääsis itekin jonnekin! Mutta meillä tuppaa noi matkat aina suuntautumaan Suomeen...:) Toivottavasti passin hankkiminen (tai siis kuvan ottaminen) käy helposti, alkaahan teidän pojalla olla jo vähän ikääkin ja jos sopivaan rakoon osuu, niin varmaan saa rauhoittumaan hetkeksi kuvaa varten. Ainakin meidän tapauksessa poliisi katsoi vähän sormien läpi sitä kuvaa, ei täyttänyt ihan täysin kaikkia kriteereitä mutta ilmeisesti eivät näin pienten kohdalla ole ihan niin tiukkoja.

Meillä käännetään päätä selkeästi enemmän oikealle, kääntyy kyllä vasemmallekin houkuttelemalla, mutta oikea tuntuu olevan se "suosikkipuoli".

Vierastamista en vielä ainakaan ole huomannut, hyvin tuntuu kelpaavan syli kuin syli, kunhan se on lämmin ja varma :)

).( Nyt voi laittaa omaan napaan vähän kapeamman uuman, kun ei ole enää sitä valtavaa palloa tossa vatsan tilalla :D
Meille kuuluu hyvää, tyttö kasvaa hurjaa vauhtia ja tämä on jotenkin ihanaa aikaa, kun toinen oppii melkein joka päivä jotain uutta. Eilen meillä onnistuttiin ekaa kertaa käskemään oikea käsi tarttumaan leluun, useemman kerran peräkkäin. Ja sitä taitoa sitten treenataankin nyt koko ajan, myös yöllä...Useimmiten meillä sujuu yöt oikein hyvin, tyttö asettuu yöunille siinä klo. 22 aikaan, yleensä kerran yössä käyn laittamassa tutin suuhun kun vähän ähisee, mutta rauhoittuu siihen, ja jatkaa unia sinne klo. 7-9 saakka. Ei siis voi valittaa :)
Yhdistelmärokote ja pneumokokki annettiin viime viikolla, niistä ei onneksi tuntunut tulevan kummempia oireita. Mitat tytöllä oli 2kk 1vko iässä 5,5 kg (syntymäpaino 3,8 kg) ja 58 cm (50 cm), eli oikein mallikkaasti kasvaa. Lievä refluksi saatiin meillä kuriin Gavisconilla, jota jatketaan nyt toistaiseksi ainakin seuraavaan lääkärikäyntiin 12.3. asti.
En ole varma tehdäänkö meillä jo hampaita (epäilen) vai mistä on kyse, kun tytöllä kuola valuu ihan hervottomasti, posket punottaa, nyrkkiä jyystetään koko ajan, nyitään korvaa koko ajan, ja on jotenkin ärtyneen oloinen ollut viimeisen viikon. Mietin tässä pitäiskö mennä varmuuden vuoksi käymään lekurissa, jos onkin joku muu vialla (esim. korvatulehdus kun tosiaan nykii sitä korvaa ihan jatkuvasti). Syö ihan normaalisti ja suurimman osan päivästä on oma hymyileväinen itsensä, mutta normaalia ärtyneempi tosiaan on. Seuraillaan...

Eipä tällä erää muuta, hyvää ystävänpäivän jatkoa kaikille! Meillä ilmeisesti jonkin sortin Valentine's Day yllätystä vielä tiedossa tänä iltana...

Millimama & Aava kohta 3kk
 
Viimeksi muokattu:
millimamma juu oon helpottunut että mut otettiin vakavasti, eikä vaan toitotettu että kyllä sun mieli muuttuu ja varmasti se iltatähti vielä...(kuten neuvola-lääkäri raskauden lopussa, kun pyysin sterilisaatiota tehtäväksi synnytyksen yhteyteen....enkä siis saanut lähetettä siihen sillon...)

ainoa mikä "pelottaa" on toimenide itse, mua ei ole koskaan nukutettu, ja mitä jollen koskaan herääkään, mitä jos jotain meneekin tosi pahasti pieleen... ja kuinka kovia kivut ovat sen jälkeen...
5-6 viikkoa tulee sairaslomaa, eikä maitopurkkia painavampaa saa koko tuona aikana nostaa. on siis mietittävä etukäteen myös se, kuka täällä on päivisin lapsia hoitamassa, kun mies on töissä??????????

muutoin toivottu päätös, vaikkakin iskee se lohduttomuus, että enää en voi saada lapsia, vaikka järki huutaa vierellä, että EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA! -ei ole naisena helppo olla ;)

tätä sulatellaan sitten tästä eteenpäin, helpottuneena, mutta miettiväisenä :)

huomenna on vauvan neuvola, kertoilen kuulumiset sieltä sitten huomenna taas :)
 
meillä kans alotettu maissisoseet ja maissivelli. typykkä myös hoksannu et ääntä voi vetää silleen hauskasti taaksepäin ja ai että mikä ääni välillä siitä tuleekaaan =) meillä työtn 3kk neuvolan mitat oli n. 6700g (en muista tarkalleen) ja pituus oli 64 cm =) meilläki pysyy yksi lelu kädessä ja ite ottaa sen :)
 
  • Tykkää
Reactions: fourth gift
tätä on pakko hehkuttaa.... TÄYSIN KOKONAAN NUKUTTU YÖ TAKANA :heart: viideltä heräsin vessaan ite, samalla taapero vinkaisi jotain, mutta vauva sen kuin nukkuu... pakko oli jo käydä tarkistamassa että hengittää ;)
hyvä yö takaa hyvän päivän, joka loppuu lyhyeen kun neuvolassa ne rokotteet tulee...

ja meillä myös poju kääntyi eilen ekaa kertaa, mahalta seljälleen :) saavutuksia toisensa perään :)

hyviä öitä petaa tuo tarkahko päivä-rytmi josta pidän kiinni suunnilleen. näin uskoisin. ah, mihinkähän lentäisi kun on virtaa itelläkin niin paljon enemmän tämmöisen yön jälkeen :wave:

FG ja pikkupalleroinen tasan 3kk :heart:
 
  • Tykkää
Reactions: natuzani

Yhteistyössä