mariakin oli teini saadessaan jeesuksen.

kuulin muutama päivä sitten kun kävin uskovaisten
pitämällä kirpputorilla kun siinä muutama nainen puhui
että jeesuksen äiti, neitsyt marja oli vasta
14-vuotias saadessaan jeesuksen.

ei häntä arvosteltu ja mietitty sillon onko hän
liian nuori äidiksi. miksi sitten nykyään arvostellaan
ja katsotaan pahalla nuoria odottavia äitejä?
 
ymmärrän hyvin teitä teiniäitejä kun koette olevanne hirmu sorrettuja ja varmasti osan kohalla näin onkin mutta ymmärrän myös toisaalta vanhempienkin ihmisten kannan tai sen miksi he ajattelevat niinkuin ajattelevat, mutta eikö tästä aiheesta oo vöyhkätty jo ihan tarpeeksi täällä?
 
Kyllä, Marian on ajateltu olevan todella nuori. Tämä ei kuitenkaan ole varmaa, ja perustuu vain siihen, että tuohon aikaan tytöt naitettiin vanhemmille miehille nuorina, aina neitsyinä. Tytöt eivät käyneet kouluja saati menneet työelämään, kuten nykyään. Naisten ainut tehtävä oli pitää kotia yllä ja synnyttää poikia. Naisistahan monet kuolivat synnytykseen ja lapsivuodekuumeeseen, mies tämän jälkeen vain otti uuden vaimon. Eikä tytöillä todellakaan ollut nokan koputtamista asiaan, vanhemmathan heidät naitti. Ei mitään rakkausavioliittoja tai ainakaan esiaviollista seksiä. Pettämisestä mies pääsi kuin koira veräjästä ja nainen kivitettiin. Nainen oli joko isänsä tai aviomiehensä omaisuutta, ei itsenäinen olento kuten nykyään.

Ymmärrän, miksi nuoret äidit haluavat ottaa asiaan kantaa. Mutta ymmärrän myös vanhempien huolen. 14-vuotias tuskin on tai oli silloinkaan henkisesti kypsä äidiksi. 2000 vuotta sitten asiasta vain ei huolehdittu ja aviomies vaikka raiskasi lapsen, jos tämä ei suostunut muuten. Mutta näitä ketjuja on täällä jo paljon, jokaisen henkilökohtainen asia milloin lapset haluaa tai haluaako ollenkaan. En kuitenkaan pidä Maria-argumentta pätevänä perusteena hankkia lapsia teininä. Mutta kukin taplaa tyylillään, jotkut ovat sopivia äidiksi jo 16-vuotiaana ja jotkut eivät koskaan.
 
vierailija
Maria oli jo kihlattu Joosefille, kun tuli raskaaksi Pyhästä Hengestä. Jumala kehoitti Joosefin ottamaan Marian vaimokseen minkä Joosef tekikin. Vaikka Hän epäili.
 

Yhteistyössä