maitoallerginen hoidossa?

Kysyisin neuvoja maitoallergisen lapsen vanhemmalta ja hoitajalta
eli sisältyykö hoitomaksuun "erikoishinta" tämän allergian takia? Vai viekö vanhemmat hoitoon esim. omat maidot? Miten toimitte?
Kyseessä siis yksityiseen perhepäivähoitoon menevä lapsi?
 
Lääkärin todistus tarvitaan hoitopaikkaan. Ei mitään erityisiä maksuja mene (ainakaan meillä kaupungin tukemassa yksityisessä hoitopaikassa). Olen vienyt SoijaTuttelia tarhaan koska sitä on ollut kaapit täynnä. Sitten kun lapsi vaihtaa kaupan soija- tai kauramaitoihin (yli 2-vuotiaana), niin hoitopaikka ostaa sitten niitä hänelle. Mutta varmista asia sieltä mihin lapsesi olet viemässä. Kannattaa myös listata paperille ne ainekset, mitkä on myös maitoallergiselta kielletty, koska se ei ole kovin hyvin tunnettu asia ja siksi tulee töppejä (sekoitetaan laktoosi-intoleranssiin).

Tässä on hyvä lista, minkä vein meidän hoitopaikkaan:

Vältettäviä, maitoproteiinia sisältäviä elintarvikkeita ovat maito ja maitojauheet, hera ja heraproteiini, kaseiini ja kaseinaatit, maitoproteiini, jogurtti, viili, piimä, rahka, jäätelö, kasvisrasvajäätelö, juusto ja juuston-, sekä jogurtinkaltaiset kasvisrasvavalmisteet, voi ja maitoa tai maitoproteiinia sisältävä margariini ja vähälaktoosiset tuotteet. Näiden lisäksi täytyy välttää kaikkia teollisesti valmistettuja elintarvikkeita, joissa on käytetty mainittuja ainesosia.
 
Omat erikoismaidot tietenkin tuodaan mukana koska ne ostetaan reseptillä apteekista, näin ainakin meillä. Noista korvauksista en tiedä kun poika päiväkodissa luulisin että perhepäivähoitajat saa jotain ekstraa kun joutuvat tekemään allergiselle omat safkat en kuitenkaan ole varma.
 

Yhteistyössä