MAALISMASUKIT 2007

Tervetuloa Nenna mukaan ja ihana nimi maarih:n tyttösellä :heart:

Y-viestejä pystyy tällä hetkellä lukemaan vain kerhojen kautta...ohjeet väliaikaisen kerhoon liittymiseen mitäs nyt-osiossa

On tää ilma taas niin ihana B) meillä maisteltiin tänään perunan kanssa ekaa kertaa porkkanaa...ei sitä paljoo viel mee, mutta eipä tässä kiirusta...kunha maistellaan vaan =)
 
Tervetuloa joukkoon Nenna80 !! Melko hiljastahan täällä viimeaikoina on ollut, liekkö syynä kauniit kesäpäivät vai lapsetko ne pitävät äitylit kiireisinä..??
Itsekin on melkein asuttu ulkona. Nyt vaan kauppareissulla tajusin että taitaa olla liian kuuma Ronjalle, koko reissulla nukkui vaan n.15min vaikka oltiin liikenteessä yli kaks tuntia, ja yleensä nukkuu heräämättä koko reissun varsinkin jos vaunut pysyy liikkeessä. Paluumatkan huusi suoraa huutoa vaikka vedin vaunuja takaperin ettei aurinko päässyt paistamaan suoraan..kotiin kun päästiin niin onnellisena köllötteli lattialla ja syönnin jälkeen nukahtikin sohvalle. Meillä onneksi on sisällä aina viileetä vaikka ulkona olis mikä helle.

Maarithin Ruskalle onnea hienosta nimestä!!

Mukavia kesäpäiviä kaikille, yritetään nyt silloin tällöin tänne palstalle vielä kuulumisia kirjoitella ettei ihan toisiamme unohdeta...
Nyt tääkin painelee vielä pihalle

:wave:
 
Eilen oli tyttö kahteen otteeseen vaunuissa ulkona nukkumassa mutta ilmeisesti kans oli liian kuuma kun nukkui vaan molemmilla kerroilla vajaan tunnin ja yleensä nukkuu hyvin ulkona. Tänään ollaan oltu vaan sisällä kun täällä on ihanan viileä, kiitos ilmalämpöpumpun, ja tyttökin nyt nukkunut hyvin päikkäreitä sisällä. Täytyy varmaan lähipäivinä mennä ostaan tytölle jotain kevyempää kesävaatetta, kun sellaisia ei vielä kaapista löydy ja sit pitäis löytää joku ihana kevyt kesähattu myös. Kauheesti tekee mieli ostaa tytölle ihania vaatteita vaikka tietää, että kauheesti ei kannata kun menee pieniksi niin nopeesti. Muutaman kassillisen oon jo laittanut pieniä vaatteita varastoon. Eipä oo muuten itelle tullu kauheesti mitään nyt osteltua kun kiinnostaa noi vauvojen vaatteet enemmän.

Kauniin nimen sai Maarithin tyttö, onnea vaan nimen johdosta!
Niin ja meitin tytön nimi on muuten Aino. Ja nyt koiraa päästään pihalle...
 
Moi!Tiipeli:Mä en voinut tulla tänään viitaniemeen, kun meillä olikin kesäkurssin koulupäivä.Oltiin vielä tutustumiskäynneillä.Mä en löydä näiltä uusilta sivuilta yv-viestejä niin en pystyny ilmottelee puhelimitse :ashamed: Toivottavasti teillä oli mukava tapaaminen =)
 
Tosi kummaa....

Kolme meitä oli Jyväskylän tapaamisessa ja hienon sään oli Tiipeli saanu tilattua, kiitos vaan B)

Meillä on tytöt tänään leireilemässä ja ollaan Tommin kanssa ihan kahelleen kotona, kumman hiljaista täällä. Eipä meillä ihmeempiä kuulumisia oo. Kaikki hyvin.

Ihana tuo Maarithin Ruskan nimi, onnea.

Tervetuloa Nennalle. Samana päivänä on teidän Aino syntynyt kuin Tommikin.

Nyt jätskin ostoon :p :wave:
 
tiipeli
Heippa!

Löysihän se arska vihdoinkin tänne meillekin päin! Aivan mahtiskelit on ollu!!

odette:Mukava tapaaminen meillä oli. Harmi, ettet päässyt..ehkäpä ensi kerralla :) En mäkään ole löytänyt niitä y-viestejä, mutta koulun sähköposti toimii myös ;) (vai muistatkohan mun sukunimeä?)

Ellirilli & synnevi: Konsta väsähti täysin kävelystä ja auringosta. Yleensä nukkuu vain tunnin päikkärit, mut eilen nukkui kaks tuntia. Pesin vieläpä pepun ja vaihdoin vaipan siinä välissä kun kannoin autosta sänkyyn :LOL:



3kk neuvola: pituus 63,7cm, paino 6940g, pipo 42,6cm. Rokotteen sai, mitään oireita ei ole ilmaantunut. Sanoi, että pitkänä poikana tasaisesti kasvaa. Korttiin ei ollutkaan tätsky kirjottanu mitään :eek:

Pojat senkun nukkuu ja mies meni salille. Olis siis hyvää aikaa lukea huomiseen tenttiin :whistle: pakko kai se on...menisi edes läpi.

Tiipeli & Elvis

ps. [/b]Maarithin vaavi oli saanut upean nimen :)
 
Lueskelin teidän juttuja ja täälläkin nukutaan huonosti vaunuissa lämpimällä säällä..Ei tee mieli lähteä mihinkään kun menee huudoks koko reissu, tänäänkin riisuin Iidan ihan vaippasilteen ja harsoilla koitin suojata auringolta ni silti vaan huus.. |O Kuumuuden takia menny päivärytmiki sekasin ni tuntuu et on yhtä huutoa vaa. Pöikkäri yleensä 3-4 tuntia ja nyt kahtena päivänä ollu risaset unet, ni menee sit loppupäivä pilalle :(

Muutenki ahdistaa kun neiti itkee paljon, mun antibioottikuurin ansioista osittain varmaan ja sit ku oon joinain päivinä syöny namia :headwall: Sit jos rytmi menee sekasin ni se itkettää..Oli joitain päiviä kun tää nukku niin nätisti, nukahti helposti jne, nyt ollu taas yhtä huutoa ja hampaiden kiristelyä. Alkaa itellä olla hermot lopussa kun tuntuu että odottaa vaan kauhulla sitä kun pitäis saada tyttö nukkumaan :ashamed: tuntuu ettei tunne lasta ollenkaan, mitä se haluaa, koskeeko vai onko oikeasti nälkä (ahmii ruokaa vissiin ilmavaivoihin), nukuttaako...Tuntuu että tekee kaikkea, ja just väärin, eikä oikee tiiä et mihin aikaa illalla pitäis nukuttaa yöunillekkaa..Ei jaksais joka ilta et tyttö valvoo 22-23 kun omaaki aikaa olis pakko sillon saada et voi nukahtaa rauhassa. toisaalta me nukutaan aamulla 8.30-10.30 asti yleensä että en tiiä nukutaanko liian pitkään ni ei sit illalla nukuta...Haluisin et tyttö menis vaik 20-21 nukkumaan. Auttakaa hyvät ihmiset, millanen rytmi ja millaset iltarutiinit?! Mitä teette kun haluatte nukkumaan? päivällä? illalla? Onko iltasatuja tai muita vai sänkyn vaan? Olis kiva et olis joku rutiini ja rytmi mut nyt tuntuu et entinenki rytmi on menny pilalle ja ei tiiä miten illalla olis, aina se lapsi on yliväsyny lopulta :( tuntee olonsa ihan ***kaks vanhemmaks kun ei osaa laittaa lastansa nukkumaan niin ettei se ole yliväsyny, en vaan osaa vissiin tulita sen signaaleja oikein. Syötän kun on ilmaa mahassa, syötän ku sitä väsyttää, annan valvoa lian pitkään...haluaisin nauttia enemmän neidin hyvistä puolista mutta itkuisuus ja nukkumisongelmat väsyttää henkisesti niin että ahdistaa. Eikä tartte olla kuin muutama huono päivä niin on jo ihan naatti. Miten te jaksatte kahden pikkuisen kanssa?

Lumihiutale ja Iida (noin 2kk ja viikko)
 
synnevi
Tervetuloa Nenna kirjoittelemaan! Meillä Neea myös samana päivänä syntynyt kun Aino.

Tosi nätti nimi Maarith:in vauvalla!

Mukavaa oli Jkl:n tapaamisessa ja upee keli! Tiipeli: Ei ihme, että pientä miestä väsytti. Hienostihan Konsta kuitenkin pienimpänä kävelenä jaksoi porukan mukana mennä!

Lumihiutale: Neea menee kanssa n. klo 22 nukkumaan ja herää klo 8-9 aikaan. 2-3 kertaa syö yön aikaan: yleensä n. klo 2, 5, 7 ->ehkä toi 7 on jo aamua ja viihtyis hereilläkin, mutta mä oon vaan niin aamu-uninen että jäädään sänkyyn torkkumaan tunniks-pariks... :ashamed: Päivällä nukkuu yhdet pitkät, 3-4 tunnin unet ja muutamat pikkutorkut. Nuo torkut voi olla siis vaan 15 min., nukahtaa syödessä ja kun siirrän sänkyyn, niin hetken päästä hoksaa, että tissi onkin viety suusta!!! (Paitsi, toivottavasti vaan helteen takia, tänään nukkunut huonosti päivällä :whistle: )
Nukkumaan käydessä ei mitään erikoisia temppuja. Kohta puoleen yöpuku päälle, sitten imetän. Joskus nukahtaa kesken syönnin, mutta herää uudestaan, röyhtäytän ja tarjoan uudestaan josko jäänyt vielä nälkä. Joskus taas syö kerralla kylläiseksi ja vien hereillä olevana sänkyynsä, sinne nukahtaa omia aikojaan.
En ole kyllä ajatellut, että rytmiä pitäis ainakaan vielä alkaa rukkaamaan mihkään päin...jos illalla kovin aikaseen kävis nukkumaan, niin herää sitten todennäköisesti aamulla aikaisemmin. Itse tykkään näin päin :D Jos ei Iidallakaan vaan unta enää riitä kellon ympäri. Mut se kuinka rytmin muuttaminen näin pienellä onnistuu, niin enpä osaa sanoa. Joskus kun klo 7 aikaan lähdetty liikkeelle, niin Neea on päivällä ottanut takasin sen aamu-unen, ei oo iltaan saakka vaikuttanut rytmin muutoksena.
Toivottavasti teillä helpottaa ja pian löytyy ilo takaisin arkeen. Nää vauvat on kuitenkin niin lyhyen aikaa vaan pieniä. (aargh, mikä klisee...mutta totta!)

Neidillä jo nälkä, mentävä.
Mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa! B)
Niin ja Tiipelille vielä d :) b huomiseen tenttiin!
 
Heipsis kaikille!
Löysin tään palstan ihan äskettäin ja kyselisin mahtuisinko joukkoonne mukaan?Itestäni voisin sen verran mainita et oon 24-vuotias ja Lappeenrannassa asustelen kihlattuni kanssa.Meidän poika Rasmus nimeltään syntyi 8.3.07 klo 17.41 raskausviikoilla 39+0.Painoa hällä oli 2745g ja pituutta 48,5cm.Perjantaina Rasmukselle tulee jo 3 kuukautta ikää,joten johkii tää alkuaika on kadonnu :)
Rasmus syö ihan hirveitä määriä ja ollaankin tässä ajateltu siirtyä kohta topakampiin eväisiin mutta katellaan nyt ensin rauhassa miten nää yöt tästä muuttuu ja tottakai neuvotellaan enste neuvolan kanssa.
Empä osaa nyt enempiä kertoilla,mut tässä ähäsen meistä alkua...
 
Maarithin Ruska Valeira on kyllä nimenä aivan ihanuus - varmasti muutenkin :D

Hei ja tervetuloa Tiina 83! Kyllä tähän joukkoon sopii! :heart:

Ja tuosta meikäläisten rytmistä sitten...Teo käy nukkumaan niinku muutki pojat tuossa kympin aikaan...joskus ennemmin, joskus myöhemmin ja ihan itte on tää laps tän rytmin itellensä ottanu, mie en oo siihen sörkkiny millään lailla vaan kaikkien lasten kaa olen eläny niin, että antanu lapsen itte rytminsä valkata ja valvonu sitten niitten kaa vaikka yötämyöten jos niikseen tulee - onneksi näin oli vain ensimmäisen kohdalla, jolloin näin pystyikin tekemään (kun ei ollut muita lapsia) ja sitten Teon kohdalla vain ajoittain.

Mutta siis siihen aikaan alkaa pitempi pätkä unta sitten, joka on nykyään noin 4h sitten imetys ja 3h ja sitten haluais jo herätä, mutta tänäkin aamuna imetin ja jätin pojan sätkimään siihen viereen ja nukahtihan hän hetkeks siinä sitten vielä. Sitten me tällai pällistellään menehän, tehhän isompien poikien aamuhommia ja teo yleensä "matkaa" sylissä tai sitten sitterissä leluja pällistellen. Tommosen pari tuntia jaksaa valvoa ja sitten voittaakin uni taas. Nukkuu sitten jonku aikaa (näistä päikkäreistä mulla ei oo mithän hajua, kun elän niin isompien poikien rytmin kaa ja teo tulee hoidettua vähän siinä sivussa, eli kun herää niin syötän ja sitten hän taas valvoskelee jonkun aikaa...saattaa ottaa pikkutirsoja välillä ja sitten nukahtaa vielä toisen vähän pitemmän pätkän ennen iltavalvojaisia ja itkuja. Eli tuossa kuuden-seittemän aikaan herää ja sitten ilta onkin yleensä aikalailla yhtä kätinää, syömistä, röyhtäilyä, piereskelyä, syömistä, vaipanvaihtoa, itkua, kätinää, syömistä tuohon noin kymppiin asti...ja sitten nukutaan taas yö parilla/kolmella imetyksellä.

Sie et varmasti ole huono äiti. Ei tuo lapsen tarpeisiin vastaaminen vain aina ole niin simppeliä ja meilläkin tuo pikkuäijä on huutanu ko puukossa vaikka ois tehny mitä. (Mulla on kyllä aina ollu "ongelmana" se, että ihan ekana, kun vauva alkaa kätiseen niin tungen tissin suuhun...toiset tyntyy siihen aina vaikkei nälkä nyt niin oiskaan ja hyvä niin mutta jos tissi ei auta niin sitten alan vasta hakemaan muita keinoja ja tän kaa ongelmana on ollu se, et ku aina oon antanu rinnan ja lapsi on imeny sit imemisen tarvettaan - ei nälkäänsä niin massuun on hotkittu ilmaa ja sit on kärtytty.)

Nyt hän ei enää huuda koko hereilläoloaikaansa vaan ainoastaan jäljellä on nuo iltakärtyt ja uskon ja luotan ja toivon, että nekin tuon ihmeellisen kolmenkuukauden tultua täyteen KATOAVAT! Saapas nähhä, kuis käy! B) :)

Voimia sinne, niitä tarvitaan! ...ja siitä, et kuinka kahden...tai kolmen pienen kans pärjää niin vastaisin, että välillä huonommin ja välillä paremmin, mutta onneksi nää lapset on tähän perheeseen ainaki tullu yksi kerrallaan. Esikoisen kanssa kaikki on niin uutta eritavalla kuin sitten kun lapsia on useampi. Erilaisiahan nää kaikki pienokaiset on, mutta jotenkin se oma suhtautuminen on ehkä "lepposampaa" eikä sitä lapsen itkua ehkä enää koe samallai ja siihen vastaaminen voi olla ehkä piirun verran helpompaa.

:hug: Voikaa hyvin äidit ja pikkuiset! :heart: :D
 
Heipä hei pitkästä aikaa!!!

Ei oo ehtinyt kirjoitella pitkään aikaan kuulumisia. Meillä poika kasvaa hurjaa vauhtia, ens viikolla kolme kuukautis neuvola ja jänskättää et kuinka iso toi on jo. Sit laitetaan samalla rota tehoste ja se iso rokote. Itkua siis tiedossa.

Meillä on muuttunut illat ihan hulinaksi. poika nukahti ennen ihan ite sänkyynsä, nyt se itkee 15-30 min ennen nukkumista ja sitä pitää kantaa ja hyssytellä. Ihan yhtäkkiä meni tollaseksi. Ja meidän herraa ei saa nukkumaan pitkiä päivä unia millään. ei vaikka päivän kävelis kärryjen kans ulkona. Raivostuttaa kun itse ei kerkee mitään aloittaa tekemään kun toi jo märisee hereillä. ja yöllä aletaan tasan kolme ähiseen ja ähkään sinne aamu kuuteen asti..kysyy pikkasen hermoja äitiltä. välillä annan ruokaa ja välillä otan vaan viereen nukkumaan. kuka se toivoi et noi ilta kätinät loppus kun kolme kuukautta tulee täyteen? odotan innolla jos se tapahtuu....

poika on löytänyt jo omat varpaansa ja ottaa kiinni esineisiin. kehittyy ihan älytöntä vauhtia.

tytsi-76
 
Heippa taas!

Ihanaa kun on tullut kesä! Tosin kuumuus taitaa vähän ahdistaa Tinjaa... Mitä olette pukeneet vauvoille päälle +20 tai +25 säässä, sisälle ja ulos? Eilen Tinja oli sisällä lyhythihaisessa bodyssa ja sukissa, tuntui ihan sopivalta. Ulos laitoin vielä ohuet pöksyt ja pitkähihaisen vähän suojaamaan tuulelta ja auringolta.

Päivärytmistä:
Meillä mennään kans vauvan rytmissä samaten kuin UmppaLumpalla, en ole yrittänyt rytmiä muuttaa. Tinja menee nukkumaan yleensä vasta puoliltaöin, ehkä kymmenen yhdentoista maissa alan nukutuspuuhiin. Vaihdan yövaipan ja laitan yökkärin, ja sit meen meidän sänkyyn imettämään. Yleensä Tinja siihen nukahtaa, mutta herää jonkun ajan päästä uudestaan, ja sit taas sama uusiksi. Kunnes sit lopulta nukahtaa sikeämmin, ja siirretään omaan sänkyynsä. Yleensä itse vielä valvon sen jälkeen hetken aikaa, on mennyt vuorokausirytmi aika sekaisin, käyn nukkumaan vasta yhden-kahden aikaan yöllä... Sitten Tinja herää syömään yleensä 4-7 välillä, ja siitä aamuun syö sitten ehkä parin tunnin välein. Ja nukkuu onneksi tosi pitkään, 10-12 asti. Tämä sopii meille toistaiseksi, kun ei tarvitse aamusta heti mihinkään lähteä. Neuvolassa sanoivat, että nukkumaanmenoa voi koittaa aikaistaa siten, että aloittaa aamun joka päivä hieman aikaisemmin (siis varmaan tyyliin 10-15 min kerrallaan). Mutta sanoi, että näin pienillä se rytmi on vielä mitä on, että ehkä sit vähän myöhemmin voi sitä koittaa muuttaa. Päiväunissa ei ole mitään selkeää rytmiä, nukkuu kuitenkin joitakin pätkiä, parhaimmillaan jopa 5 tuntia, mutta se taisi olla ainutkertainen tapaus :D Ja iltaisin on usein itkuinen ja kärttyinen, ehkä vähän yliväsynyt, mutta vielä ei kuitenkaan uni maita...

Munkin on vaikea kuunnella Tinjan itkua, onneksi ei kauhean paljon itke. Nyt on vaan tosiaan alkanut nuo iltakätinät, toivottavasti ohimenevää. Mullakin on tapana tarjota itkuun ja kitinään ensin tissiä, jos se ei auta, niin vaihdan vaipan, ja jos vielä on asiat huonosti, niin sitten yleensä pitää sylisä kanniskella ympäriinsä, ja sit jos vieläkin harmittaa, niin uudestaan tissiä... ja sit tuttia... (ja jos vieläkin harmittaa, ni sit en tiiä mikä on, mutta yleensä joku näistä on auttanut)

Nojuu, se siitä.

Ens viikonloppuna päästään varmaan mökille, ihanaa!

Aurinkoisia päiviä kaikille!

Kirsikka ja Tinja ihan pian 3 kk!
 
Tosta vaatetuksesta. Meillä Aino on sisällä lyhythihasessa bodyssa ja sukat jalassa näin kuumalla. Nyt parhaillaan nukkuu, ihme kyllä vaunuissa vaikka on näin lämmin, sellainen lyhythihainen shortsipuku päällä ja lakki päässä ja sukat jalassa. Tuntuu nyt viihtyvän vaikka ei muina päivinä ookkaan vaunuissa suostunut nukkuun näin lämpiminä päivinä.
Sitten tosta nukkumaan menosta illalla. Meillä on oikeestaan alusta saakka ollut aikas helppoa toi nukkumaan meno ja rytmi on kans muodostunut ihan Ainon ehdoilla itsestään. Elikäs yleensä siinä klo 21 aikaan vaihdetaan vaippa ja laitetaan yöpuku päälle. Sit tissutellaan ja sit laitan Ainon sohvalle sellaisen ison tyynyn päälle makaamaan ja siinä sit yleensä aikansa heiluttelee jalkoja ja käsiä ja sit nukahtaa. Siitä sit nostan sänkyyn nukkumaan. Yleensä Aino on herännyt siinä 4-5 aikaan syömään, mut nyt on kolmena yönä nukkunut jo aamuun asti syömättä eli heräilee siinä 7-7:30 paikkeilla. Oon ollut tosi tyytyväinen ja ihmeissäni myös siitä, että yöt on alusta saakka menneet hyvin ja yhdellä syötöllä. Toisaalta koko ajan mietin, et koska ne yö heräämiset ja itkut alkaa, kun jotenkin ajattelen, et pakkohan niitä huonojakin öitä on olla ja kyllähän niitä vielä kerkiää tullakin. Nautin nyt vaan tästä ajasta.
Aurinkoista ja lämmintä päivää kaikille!

Nenna80 ja Aino
 
heipsan kaikille ja tiinalle tervetuloa remmiin vaan :wave:

Lumihiutaleelle jaksamista sinne :hug: Meillä rauhoittui illat kun aloitin sen maissivellin. Nuuttikaan ei viihdy hetkeäkään yksin, eli äitin sylivauva oikein on. nytkin tässä sylissä kun jumppalelun alla vaan huudettiin :kieh:
Oletko kylpyä kokeillu iltaisin jos vaikka rauhottais? ja meillä auttaa se, että on vähän meteliä...esim. telkkari päällä...jos on hiljaista illalla niin ei nukahda kunnolla tai se vie enemmän aikaa. Nuutti nukahtaa yleensä 20-21 ja nukkuu 3-7 aamulla. päivällä ottaa yhet pidemmät 2-3 tunnin torkut ja muuten sitte sellasia 15-30 minuutin torkkuja. ja meillä nukutaan makuupussissa niin, että kädet ei oo siellä sisällä niin ei tuu liian kuuma.... peiton tää poika potkii heti pois ja tuoltaki kaivaa itsensä ulos jos ei ole sukkia...tänä aamuna oli kyl sukatki lähteny jaloista :kieh:

vaatteista...sisällä pelkkä body ja ulkona pitkähihaiset ja -lahkeiset ohuet vaatteet auringolta suojaamaan

mut nyt riitti Nuutille kirjoittelu...vemputtaa tossa sylissä...päivitän listaa taas kun ehdin :wave:
 
he hee!! nyt mä vasta teidät löysin... :LOL: :whistle: :wave: näitten uusien sivujen ansiosta... :LOL:

elikkä meidän poitsun nimeksi tuli Atte Eino Juhani.
Atte on aika kärttyisä kaveri, yksin ei viihdy eikä lattialla muutenkaan. sylissä pitäisi saada olla koko ajan... :ashamed:
myönnettäköön että meillä huudetaan nykyisin aika urakalla, ensin Atte, sitten kuoroon yhtyy Alisa 2,5v ja lopuksi äitillä menee hermot kun kumpikin huutaa eikä kädet riitä...
Alisa ei ole oikeen hyväksynyt pikkuveljeä vaikka aluksi niin näytti hyvältä... :(
niikun nytkin tekemässä pahojaan kylppärissä joten pitää mennä mutta oli kiva löytää teidät ja yritän tulla lähiaikoina lukemaan ja kirjottelemaan vähän enemmän!! :wave: :wave:
 
Meillä päivärytmit menee yleensä sellain et iltasella kymmenen maissa saa äidinmaitoa pullosta ja sitten kannetaan sänkyyn,nukkuu pätkittäin yön vaatien tuttia kuitenkin parin tunnin välein,mut ei jaksa kuitenkaan herätä kokonaan syömään(nyt tosin eilen annettiin ruokaa kun huuti vaan)aamulla puol kaheksalta syö ja käy takasii nukkumaan ja herää joskus kymmenen maissa.Puol kahentoista aikaa vaunutellaan ja sillon nukkuu muutaman tunnin(nyt näillä kuumilla ilmoilla ei tosin nukuta ollenkaan paikoillaan olevissa vaunuissa,on toisella niin hiki koko ajan)Viiden aikaan nukutaan seuraavat päikkärit ja sit tosiaan iltapuuhat alkaa taas.
Nää kuumat ilmat on saanu kyllä Rasmuksen päiväunet ihan sekasii...mut kyllä mie kesästä tykkään joten ei haittaa vaikka onkin lämmintä =)
Vaatteista piän vaunuissa ja sisällä sellasta shortsi pukua...siinä ei oo ollu liian kuuma.
Meillä on perjantaina se neuvola missä saadaan ne rokotteet ja tarkotus ois myös ottaa se rotarokote,jos nyt kerkiin sen reseptin saada(en muistanu ajois hoitaa tot rokote asiaa joten peukut pystyssä ootellaan et saadaan resepti perjantaiks)toivottavasti pikkuselle ei kuumetta tai muutakaan siit tuu... :/
 
Moikka kaikki maalismasukit

Ihania vauvojen nimiä teillä!!! Täällä ollaan jo viikoilla 26, mihin se alkuaika katosi. Sokerirasituksessa sain diagnoosin raskausajan diabetes ja nyt joudun mittailemaan arvoja kotonakin (jotka muuten on näyttäneet normaaleilta). Kaikille haleja ja perässä tullaan. Profiilista löytyy masukuva ;)
 
Heipat kaikille! Oon ollu tosi laiska kirjoittamaan tänne, olen kyllä käyny lueskelemassa muiden juttuja..Meillä oli sunnuntaina ristiäiset ja poika sai nimekseen Valtteri, kuva on tuolla profiilissa..Mitat 2 kk neuvolassa olivat 5360g ja 58cm. Kova on poika syömään, vellejä on jo kokeiltu jos pysyis nälkä vähän paremmin loitolla! Yöt nukkuu suht hyvin, välillä herää vasta puol 6 ekan kerran, välillä sit 3-4 aikaan. Mut kapalossa nukkuu rauhallisesti niinku tuo esikoinenkin vauvana nukkui.
 
heipsan :wave: mikähän tuossa etusivun listassa on kun ihme välejä tulee...kun menen muokkaamaan niin siellä kyl kaikki on kauniissa rivissä :headwall: minäkö perfektionisti :whistle: :kieh: :D

Kyllä on kuuma taas...autossa ihan kamala olla kun ei ole ilmastointia...nuutin pää ihan hikikarpaloilla aina :/ vuoron perää annan maitoo ja vettä että nesteytys ees pysyis kunnossa. Iltatorille ajattelin nuutin kanssa mennä tänään vaikka jo tossa aamupäivälläkin käytiin...illalla vasta vaan on esiintyjä paikalla. pitäs rattaisiin vaan löytää sellanen varjo jostain kun vaunuissa ei viihdytä ollenkaan kun sieltä ei näe mitään :kieh:
 
todii... nyt on muksut nukkumassa niin pääsin vähäks aikaa koneelle!
Atella oli 3kk neuvola pari viikkoo sit ja poitsu oli sillon 61.5cm pitkä ja painoa relut 6585g :kieh: pinestä pirpanasta tullut iso jätkä. :D rintamaidon voimalla. rokotusta ei saanut kun vasta eilen kun oli korvatulehdus raukalla.
sisko oli eka ja Atte perässä flussassa... nyt on taas vissiin uus kierros lähössä kun alisa yskii öisin, Atte yskii sit aamulla... :(
rokotuksia Atte on saanut jo rotaviruksen ja sit ollaan B-hepatiittirokotus-kokeilussa sekä nyt sen pentavacin.

päivärytmit täällä on ihan sekaisin kuumuuden takia, ei nuku päivällä kun puolentunnin - tunnin unia.
:/ mutta onneksi yöllä saa nukuttua parhaimmillaan 6 tuntia putkeen eli mennään ysin aikaan nukkumaan ja herätään syömään kolmen-puol neljän aikaan. sit nukutaan kuuteen- seittemään. sitten päivä menee tunti-pari hereillä, pienet unet jne... tänään annoin ekan kerran vähän (teelusikallisen) perunaa, kun pelottaa näillä helteillä Aten kakat... se kakkaa kerran päivässä, vaippa ei pidä kun se on ihan "vettä" ja sitä tulee niin paljon... oon miettinyt että mistä voin tietää millon se on ripulointia jos on "normaalistikin" sellasta... neuvolasta kun kysyin niin mulle vaan sanottiin että täysimetyksellä olevan vauvan kakka on löysää... mutta että ihan nestettä... no mut kuitenkin jos se nyt sit vähän kiinteytys jos sitä perunaa antaa vähäsen aina lounaaks. :/

vaatteita Atella on ollut lyhythihanen tai pitkähihanen body ja shortsit, pitkävartiset sukat ja helle hattu, ulkona. sisällä body ja sukat. nukkumaan oon laittanut ihan kunnon yökkärissä kun meillä pakko pitää yöllä ikkunaa vähän raollaan kun päivä/ilta-aurinko paistaa suoraan makkariin joten siellä on todella kuuma.
mutta nyt alkaa olla munkin nukkumaan meno aika että jaksaa nousta lasten kans aamulla. hyviä öitä kaikille! :wave:
 
Heips!

Täällä myös kuumuus on sotkenut päiväunet, pieniä tirsoja vaan ja sit känttyillään välit. Onnex viikonlopux on luvannu pikkasen viileempää,jos sais taas kunnon päikkärit.Pihahommat menossa ja todella rasittavaa, kun ei kerkee muuta kun hyssytellä. :$ Lyhythihanen ja ohuet housut on vaunuissa päällä, varjossa. Välillä oli ilman housuja, kun tää on aikasta hikipalleroinen! =)

Imetys on nyt sit lopetettu kun ei maito enää riittäny, vaan aina piti antaa lisää pullosta. Ensin päästiin yöt imetyksellä, mut nyt ei enää tyydy pelkkään tissiin. Tyttö nukkuukin ihanan hyvin nyt kun ei nälkä kurni suolissa. Yhdellä yösyötöllä, kolmelta. Parin viikon päästä aattelin antaa jo maissivelliä illalla. Nukahtaa 22.30, omaan sänkyyn.(ihanaa)
Meillä tuo tissittely vei rytmin elämästa, kun ei saanut kunnolla mahaansa täyteen ja sit kitisi ja natisi.Etenkin yöt oli sitä. En koe huonoa omaa tuntoa imetyksen lopetuksesta, pääasia ettei lapsella ole nälkä! Ja helpotta kyllä muutenkin meidän elämää, kun on rytmi ja äitikin saa nukkua ja on pirteä.Kyllä elämä onkin IHANAA!

Huomenna tulee jo 3 kuukautta täyteen, kyllä ne kasvaa nopeasti. Tarttuu jo leluihin, nauraa ääneen, kääntyy kyljelleen(kohta kokonaan massulleen), pyörii akselinsa ympäri leikkimatolla.

Juu, täytyy lähteä kauppaan! Se on moro!

Niisku ja Oona 3kk
 
Heissan!

Teo oli nyt 3kk neuvolassa 62cm ja 6260g :) Mukavan kokoinen ja tasaisesti kasvaa. Ja meilläki tulee tuo 3kk:tta 13.pv täyteen ja meilläki melkein pyörähdetään jo massulta selälle ja toisinpäin...on tosi kintaalla tuo homma jo ja akselin ympäri pyöritään, nauretaan ja leluihin tartutaan, ihan niinku Oonaki tossa yläpuolella. Oma vointi on edelleen vähän niin ja näin...välillä paremmin ja välillä huonommin. Nyt syön sit B6-vitamiinia kuukauden kuurin, josko tuo elämää muuttais :whistle:

Tääläpäin on edelleen aikasta viileitä ilmoja pidelly, että minun ei varmaan tohon vaatetus juttuun kandee ees vastailla... ;)

Esikoinen molskii kylvyssä ja muut nukkuu...ihanan rauhallinen hetki. :)

Niin...ja Teo sai tänään toisen pompsin tota Rotarixia...et saas nähä kuin meillä kitistään...mut eipä täs tän kummempaa...voikaatten hyvin! :D
 
Huh, hellettä. Täälläpäin onkin ollut tänään tosi helle ja painostava ilma ja ukkonenhan se siletä sit tulla tupsahti. Aino nukkui sängyssään sikeitä, eikä siten tajunnut ukkosen ilmasta mitään. Tänään ollaankin oltu kaupoilla Ainon kanssa ja ostettiin sit sellaiset Carena Easy matkarattaat. Onkohan kellään niistä kokemusta? Tuntu ihan näppäriltä kun testailtiin ja sellaiset sopivan hintaiset oli kun ei kauheesti ajateltu niistä maksaa. Huomenna pitäis mennä sit Ideaparkkiin shoppaileen ja testaileen uusia rattaita. Mukavasti jasoi Aino kaupungilla kun välillä tissuteltiin auton takapenkillä. Kiitos tummennettujen takalasien niin sekin käy ihan näppärästi kaupan parkkiksella eikä kukaan huomannut mitään. Käytiin autokin pesemässä ja Aino vaan silmät suurella katteli ihmeissään kun harjat meni auton ympärillä.
Joo, mut eipä tällä erää muuta. Aino tossa puuhamatolla heiluttelee leluja mitä sormien imeskelyltä kerkiää. Hyvää viikonloppua vaan kaikille!
 
Moikkeliini... Lukasin kaikki teitin jutut ja musta alkoi tuntumaan että mähän pidän meidän Onnia ihan vastasyntyneenä ;) . Onni ei ole meinaan oikeestaan ollenkaan lattialla, poika nukkuu suurimman osan päivästä (on ehkä 2-3 tuntia pv hereillä) ja loput ajat sitte sylissä... Eli kääntymisistä ja tarttumisista ei tietoakaan..Onhan Onni nuorempikin että kyllähän hää kerkeepi :whistle: . Enkä mä ole kerenny pohtimaan noita kiinteitäkään, tosin mä alotin neidillekkin kiinteet vasta yli puolvuotiaana.

Umppalumpalle voima halit :hug: :hug: Toivotaan et pian alkais sun olo helpottamaan. Mulla on se kaoottinen ahdistus poissa mikä tuli Onnin sairastumisen ym myötä mutta tosi herkillä mennää edelleen, tuntuu että tosi pienikin liike tätä mun laivaa heiluttelee tällä hetkellä. Kuitenkin mä tunnen onnellisuutta ja hyvää oloa...Että mulla alkaa olla jo hyvällä mallilla ja sitä toivon sullekkin!

hmmm...Mitähän mun sit viel piti..
Juu niin..Käytiin Onnin kans 2kk neukassa... poju oli 5.2kg ja 56 cm (en nyt jaksa tarkastaa neuvola kortista mut hyvin lähellä tuollassia mittoja).

Rytmeistä:Meillä ei oo mitään rytmiä, Onni nukkuu ja väliin herää syömään ja taas nukkuu..ainoastaan yöllä mä huomaan että Onni tajuaa että on yö...Nukkuu yleensä n.7tunnin kokonaisen pätkän yön aikana.

Minkämoisia loma suunnitelmia teillä on?
Me ollaan lapsille luvattu tykkimäki päivä ja sit mökkeillään, loppukesällä mennään 5 päiväksi kylpylään, ihanaa 5 päivää täyshoidolla...Apua miten paljon mä lihon sen 5 päivän aikana
:whistle: :D Sitte meinattiin tehä sellassia päiväretkiä näihin lähikohteisiin ja perhepuistossa varmaan vieraillaan ahkeraan...

Nyt meen saunan kautta nukkumaan...Öitä.. :wave:
 
Onko sulla näkyny toisia menkkoja? Syötkö edelleen cerazetteja? Mulla ihan sama tilanne ku sullaki. Alotin pillerit, menkat alko 10 viikkoa synnytyksestä ja toisia ei oo näkyny (2 viikkoa sitte olis pitäny alkaa). Ja kieltämättä välillä miettii että onko sitä raskaana mutta luotan vaistooni että en.

Olisin laittanut yksityisviestin muttei sitä toimintoa täällä enää näytä olevan, vai?

Terkkuja kaikille maalismasukeille! Mulla oli laskettu aika 1.3. ja teissä pinoilin odotusajan mutta Teemu syntyikin 26.2. joten olen helmiäinen nykyään.

 

Yhteistyössä