*~*Maaliskuun mussukat 2010*~*

Meidän poikaselle tuli sunnuntaina ikää 8kk ja tänään käytiin neuvolassa, komeet on miehen mitat pituus 77cm ja paino 10,935kg :saint:

Meillä on nyt vasta alettu ryömimään eteenpäin, peruutettu on kyllä jo jonkun aikaa. Hampaita on kaksi ja niitä pestään päivittäin. Poika oikein odottaa suu auki kun näkee hammasharjan =)

Korviketta vuorokaudessa pitäisi mennä suunnilleen 6dl. Meillä se määrä kovasti vaihtelee eikä mene kyllä noin paljon, mutta olen ostanut korvikejauhetta ja itse kun teen pojalle puurot niin siihen sitten sekaan tuota jauhetta laitetaan niin saada siten sitten menemään maitopuoltakin tarvittava määrä =)
 
Piiitkästä aikaa...Joona siis 10 jotaki kiloa ja 71 cm. Pituus kasvu pysähtyi korvakierteen takia, ja sama vaivahan meillä on taas päällä, eli aamulla lääkäriin. Tää on nyt sit 4 kerta jo 4 kk sisään:headwall:

Joona ryömii, kääntyilee, menee konttausasentoon ja pääsee vähän matkaa silläkin lailla eteenpäin. Ryömimällä kulkee jo pitkin taloa lelujen perässä.

poika juttelee kovasti, vilkuttelee pyydettäessä, hokee tättättäätä, osaa sanoa äiti ja mamma jo kunnolla ja emma tullut muutaman kerran, mutta vielä luen vahingoksi sen, noi muut tulee jo niin et kaikki kuulevat kyllä ymmärtää :heart:

hampaita joonalla on 2 edessä alhaalla. kaikinpuolin ylihemmoteltu pikkujätkä jolla seuraa riittää kotosalla, aina on joku joka sitä viihdyttää=)

Yöt on katkonaisia ja vielä rintamaidolla, soseista menee kaikki muut paitsi kala, en oo edes tarjonnut kun saa monesti oireita siitä maidon kautta. :wave:
 
Helei,

meillä jo 3 yötä takana syömättä!!! Niin se vaan menee, että vielä pari viikkoa sitten tuskailtiin ja tuskailin täälläkin, että Bear syö 3 kertaa yössä, mutta nyt se vaan loppui. Aivan tajuttoman hyvä juttu, nyt en siis sitten imetä enää ollenkaan. Eikä edelleenkään näyttää haittaavan minua tai poikaa, päin vastoin...

appivanhempien koirakin lähti juuri hoidosta, jippii! Voin nukuttaa nyt poikaa päikkäreille taas omaan sänkyyn, kun ei tarvi lähtee koiran takia ulos. Ja jees, päikkäriaikana voin sitten tehdä jotain ihan muuta, sitä kuuluisaa omaa aikaa =)

Toinen alahammas näkyy jo hyvin ja tuntuu hitsin terävältä, vieressä ien pullottaa kovasti, ja nyt odotetaan, että milloin toinenkin hammas puhkeaisi. Neuvolaan vielä kuukausi aikaa, vitsi ois kiva tietää pikkuihmisen uudet mitat!

Jaa, nyt tätä luxusaikaa voi käyttää villahousujen neulomiseen, korvikkeeseen siirtymisen myötä pissamäärät on kasvaneet ihan järkyttävästi, ja se haastaa kyllä meidän nykyiset tsi-vaipat. Nyt kehitellään uusia ratkaisuja.

Harmaasta säästä huolimatta aurinkoista mieltä kaikille!
 
Taustalta huikkailen täällä välillä minäkin... :wave:

Meidän typy on nyt 7,5kk ja istuu enimmäkseen lattialla leikkimässä kun siihen laittaa. Jos laittaa vatsalle, ei viihdy kauaakaan. Hetken aikaa voi peruutella ja pyöriä ympyrää, sit alkaa kitistä. Eli meillä ei vielä juurikaan liikuta!

Syy miksi päätin kirjottaa tänne, on ulkoilu. Se jurppii, nimittäin. Miten te muut joilla 2 tai useampi lapsi? Ulkoiletteko kaikki samalla kun vauva nukkuu? Meillä yritetään joka aamu lähteä ulos kun vauva menee aamupäinän unille. Vaunutellaan, käydään leikkipuistossa. Ja sit kun jättäisin vaunut oven eteen ulos että mentäis sisälle niin vauvakin herää!! Unta on takana 45min tai tunti. Sit kitistään kunnes on pakko laittaa taas unille jo klo 14 viimeistään. Ja sit nukkuu taas ehkä tunnin, jolloin on pakko laittaa vielä kolmansille unille klo 17-18 aikaan. Ja nukkuu 0,5-1h. Sit yöunille typyn saakin vasta 9-10 aikaan jolloin ns. omaa aikaa ei jää yhtään. Joskus ku ei lähdetä esikoisen kanssa aamulla ulos, voi nukkua vaunuissa itsekseen ulkona 1,5-2h jolloin jää ne kolmannet unet pois ja yöunille aikasemmin. Mutta pakkohan esikoistakin on ulkoiluttaa. Mutta joka aamu vaan v...ttaa ajatus et toinen saa tässä nyt ulkoilua mutta toisen päikkärit/päivärytmi kärsii.......kumpi on tärkeempää.....

Kuinka monet ja kuinka pitkät päikkärit teillä nukutaan ja miten??
 
Moi!

Timsku huomenna 7kk. Ryömiminen on edelleen pop, vaikka kontatakin osaa vähän. Suosikkiasento on nykyään seisoa polvillaan tukea vasten tai sitten istua koukistettujen jalkojen päällä. Jokellus on nyt lisääntyny paljon, on se kyllä ihanaa kuultavaa. :D

Päivärytmistä vastaan taas saman minkä aina, eli mitään tiettyä rytmiä ei oo, mutta useimmiten T. nukkuu kahdet unet, kestoltaan 1-3h. Yötkin on nyt menny aika vaihtelevasti, nukkumaan 19-21 ja syöttöjä tulee sitten 1-3 kai. Syötän niin puoliunessa, enkä kato kelloo joten en aamulla tiijä monestiko oon syöttänyt. Tämänhetkinen suunnitelma on että imetän vuoden ikään asti, koska Timskulle ei korvikkeet maistu yhtään. Kaikkea ruokaa syö hyvin kyllä.

Iltasatuja en vielä Timskulle lue, mutta välillä kirjoja päivällä. Tosin aika harvakseltaan kun on niin kova meno päällä ettei malta olla paikallaan, sillon ennen kun liikkui luettiin enemmän ja T. tuntu tykkäävän. Esikoiselle luen iltasatuja ja jossain vaiheessa sitten Timskullekin alotan.
 
Aikas hiljaista täällä tuntuu kyllä nyt olevan....

Meillä menee nukkumiset vielä vähän hassusti päiväsaikaan, nukkuu pätkissä. Yöt poika nukkuu kyllä oikein mallikkaasti, nukahtaa illalla noin 20.30 ja herää aamusta 6-7 aikaan iloisesti höpötellen sängystään =) Ensimmäiset noin tunnin nokoset ottaa aamupäivästä noin yhdeksän tietämissä sängyssään, päivällä siinä puolenpäivän aikaan tehdään vaunulenkki ja poika yleensä nukkuu sen tunnin ajan, joskus jää hetkeksi vaunuun nukkumaan kun tullaan takaisin. Sitten vielä yhdet nokoset siinä neljä-viiden aikaan iltapäivästä. Eli tunnin verran nukkuu kerrallaan päikkyjä ja kolmet nokoset vielä ottaa.

Satuja ei vielä oo luettu isommin, välillä jotain kirjaa katsellaan kyllä, mutta ei tuo poikanen malta kovin kauan paikallaan pysyä. Mutta eiköhän sekin aika vielä tule =)

Mukavaa viikonloppua kaikille :flower:
 
Aika hiljasta tuntuu olevan täällä juu..

Meillä ollaan nyt jo hetki nukuttu niin että aamulla heräillään noin klo 8. Pari tuntia hereillä ja pihalle nukkumaan noin kahdeksi tunniksi. Ruokaa ja leikkiä, touhua..välipalan jälkeen noin 15-16 pihalle nukkumaan ja siellä vedellään taas se kaksi-kolme tuntia. Ruokaa, leikkiä, iltapuuhastelua, mitä milloinkin..puuro ja nukkumaan noin 21-22 välillä. Tämmönen rytmi ku pysyis ni kiva olis=) Elikkä kaksilla unilla mennään.

Satuja ei ole luettu meilläkään vielä, kuvakirjan ostin kun tykkää niin kovasti äitiyspakkauksen kirjasta ni hiukan vaihtelua, ei tartte samaa kirjaa koluta. Mutta iltasadun meinaan ottaa tavaksi tossa hiukan myöhemmin, samoin kuin esikoisella aikoinaan ja sitä jatkettiinkin kouluikään saakka ainakin. Vieläkin joskus pyytää lukemaan vaikka onkin 10-vuotias.

Oletteko muut ostaneet isänpäivälahjaa vauvalta isälle? Minä teetin mukin jossa tytön kuvia ja jossa lukee rakkaalle isälle 14.11.2010. Miten teidän perheessänne isät osallistuvat vauvanhoitoon tätä nykyä, ovatko innostuneita vai tuntuuko että se on "pakkopullaa"? Meillä tavallaan innostunutta mutta heti jos kitisee tai on nälkäinen tai kakat housussa ni aika helposti tuodaan äidin hoiviin ja sekös välillä jurppii:headwall: Samoin jos ollaan jonnekkin lähdössä niin aina äidin pitäisi pukea vauvalle ne ulkovaatteet..että sellasta täällä:)

Mamu-78 ja Sofia huomenna 8kk:heart:
 
Moiks,

toivottavasti nyt tulee viesti perille, hämmästyksekseni huomasin, että parin päivän takainen kirjoitus ei olekaan täällä.

Mies tuli tänään kotiin viikon työmatkalta. Ihana asia :heart: Tosin, ehkä odotukset mulla oli liian korkeella, pitäis muistaa, että jos tulee kaukoidästä, niin toi aikaero painaa aika lailla... Yleensä osallistuu ihan hienosti vauvan hoitoon, välillä vaan pitää pyytää erikseen ja se ärsyttää minua. Mies tekee kyllä aina kun pyytää, mutta en toivo sellaista asetelmaa, että äiti hoitaa ja isä auttaa. Mies esim. syöttää ja osaa laittaa erilaiset kestovaipatkin (juhuu =) ) mutta just toi ulkovaatteiden pukeminen on usein mun puuhaa. Ja jälkien siivoaminen - jos mies syöttää, niin ihan turha olettaa, että astiat ja tuttipullo tiskautuisi siitä hänen toimestaan. Isänpäivänä hän on kyllä ehdottomasti muistamisen arvoinen, ja saa lahjaksi lahjakortin hierontaan, jonka olen varannut heti maanantaiksi.

Vauvan nukkuminen... APUA!!! Elin siinä harhaluulossa, että kun yösyömisistä päästään, niin sittenhän ne yöt ovat kokonaisia. Eivät ole. Eivät todellakaan. Bear selviää loistavasti ilman ruokaa, hän käy nukkumaan klo 20 ja aamupuuro on vasta klo 9. Hämmennystä aiheuttavat uudet liikkumistaidot ja taidottomuudet. Hän heräsi tyypilliseen tapaansa esim. viime yönä 6 kertaa, niin että tarvitsi apua. Hän ei vieläkään osaa kääntyä mahalta takaisin selälleen, ja huutaa sitten, kun on "väärinpäin". Miten se voi olla niin vaikeeta, kun ryömitään kuitenkin hirmuvauhtia ja konttausta harjoitellaan kovasti ja moni muu asia sujuu, mut ei toi perhanan kääntyminen. Oon aika hajalla tästä :headwall: Nyt nukunkin sitten patjalla Bearin huoneen oven takana, että on lyhyt matka näille yöllisille kääntösessioille. En millään halua ottaa häntä enää meidän huoneeseen, kun omaan sänkyyn nukahtamisessa ei ole mitään vaikeaa ja hän selvisi siinä jo elokuussa (kun ei osannut liikkua) vain yhdellä heräämisellä. Onko muilla tällästä? Päikkärit klo 11 ja klo 15.30. Meillä päivissä aika tarkka aikataulu, mikä on pelkästään ihanaa noiden kaaottisten öiden vastapainoksi. Ja tässä pitäisi muka mennä töihin ensi kuussa, voi apua!

Meillä ei lueta varsinaista iltasatua, mutta iltaisin luetaan paljon. Tietyt kirjat ovat suosikkeja ja niitä duracel-pupumme jaksaa hienosti kuunnella ja katsella sylissä. Toisia kirjoja sitten keskitytään enemmän hakkaamaan ja puremaan... Me ollaan alettu käymään kirjastossa, ja suosittelen lämpimästi!! Lastenkirjoihinkin saa pienen omaisuuden (mun mielestä ne on älykalliita, kun kävin kirjakaupassa) ja vaikka ipana tykkäis, niin mulla hajoo kuuppa, jos luen pelkkää En dag med Barbababa.

Että tällaista, kertokaa pliis, että nää yöt muuttuu tästä hetkessä paremmaksi ;)
 
Moro!

Levottomat yöt.. levottomat yöt.. Meilläkin niitä on nyt ollut kans. Unipussi rauhottaa vähän kyllä yömenoa. Tissiä annan yöllä, kun siihen sitten urvahtaa hyvin. Esikoiselle lopetin yösyötöt puolen vuoden iässä, mutta yöt oli levottomia pitkälti yli vuoden ikään asti silti. Eli sorry vaan Sallamaria, tämä ei varmaan paljon lohduta.
 
Vähän taas meänki kuulumisia :) Oonalla oli 7kk neuvola joku aika sitten ja siellä kaikki hyvin: paino oli noussu +400 (nyt 8,2kg)g ja pituutta +1,6cm (nyt 69,6cm). Terkka oli sitä mieltä, et kantsii lappoa kiinteitä koska muuten voi käydä niin ettei muuta huolikaan kuin maitoa. Nyt meidänki neiti vetelee siis kiinteitä, lähinnä hedelmäsoseita ja puuroa ja hyvin uppoaa. Mahavaivaa ne aiheuttaa edelleen sen verran, että alkuyöt on yhtä kitinää ja piereskelyä mut loppuyön nukkuukin hyvin ja herää n. viiden maissa syömään. Yöunet on siis n. 21-09. Nukkuu yleensä kahdet päikkärit, puoliltapäivin ja viiden-kuuden maissa. Ekat päikkärit 2-3h ja toiset lyhyemmät. Ulkona nukkuu molemmat unet. Tissiä saa edelleen silloin kun huolii eli vähän vaihdellen. Vastikettakin menee vähän vaihdellen.

Iltasatua en vielä lue, mutta kyllä se jossain vaiheessa tulee ajankohtaiseksi. Päivisin kyllä istuskellaan ja luetaan kirjoja; tää on mulle uutta koska esikoinen on vasta nyt viime aikoina alkanu malttaa kuunteleen satuja ja hällä ikää "jo" yli 3v.. Nautin siis kun Oona istuu sylissä ja innoissaan katselee ja kuuntelee :)

Isänpäivälahja tulee molemmilta lapsilta isälle. Mies toivoi tikkaita :D Korttiin ajattelin piirtää/painaa lasten kädenjäljet.

Siinähän ne päivät ja viikot menee. Musta tuli tätikin muutama päivä sitten ja vähän se veljen tyttären syntymä herätti mussa vauvakuumetta mutta noooh... kattellaan ;)

mobic ja Oona 7,5kk
 
Viimeksi muokattu:
Meillä nukutaan kahdet päikkärit ensimmäiset on aamupäivästä klo9.30-11-30 välillä ja yleensä kestoltaa 1-2h ja toiset on klo15-17 välillä yleensä tunti. Aamulla herätään 7.30-8 ja nukkumaan mennään 20-20.30. Meillä on eletään rytmissä, helpottaa minua ja poikaa. MLL unikoulun rytmin mukainen päivärytmi sopii meille. Meillä syödään aamuyöllä vielä yhdesti ja tahtoisin kohta lopettaa sen, mutta poika näyttää tarvitsevan sen niin en tiiä miten sen lopetan. En kehtaa lasta nälissään aamuyöstä pitää. Imetän päivisin sen mitä poika haluaa, yleensä 3-4 kertaa. Meillä noi yöt on levottomia, ei ole kokonaisia öitä vielä ollenkaan. Saa nähdä milloin se aika tulee! Mummolassa nukkuu tosiii levottomasti ja haluaa nukkua tutin kanssa.

Isänpäivälahjaa oon miettinyt ja saakin jotain kivaa. Aamiainen sänkyyn ja kivaa yhdessä oloa koko päivä.
 
Mobic, muistaakseni olit rovaniemeltä? Me on laitettu kasaan fb.ssä pohjoisen mammoille oma ryhmä, ei niinkään vauva, mutta jutteluseuraa ja kahvitteluseuraa varten. Jos kiinnostaa, niin laita yksäriä niin lisätään sutkin mukaan.

Hiljaistahan täällä, taitaa muut olla siel maaliskuisten fb ryhmässä.

Joona konttaa nyt kunnolla ja yöllä ei sitten nukutakkaan enää.:|
 
HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄN ILTAA :heart:

Meillä aamu alkoi siten, että vietiin Bearin kanssa isille sänkyyn kahvi ja Bearin piirtämä kortti (eli siis eri värisiä viivoja paperilla, joka oli liimattu hienosti kartongille). Lahjaksi annettiin siis lahjakortti hierontaan. Mukava päivä, mentiin sitten mun porukoille syömään ja muutenkin hengaamaan. Nyt yritän saada ipanan nukahtamaan ja mies on lätkäharkoissa.

Päivissä on niin rutiini, että tuntuu, ettei niistä oikein saa irti mitään kerrottavaa. Kuitenkin koko ajan tapahtuu hirveästi uusia asioita, kuten että meillä nyt vihdoinkin ollaan siirrytty sitteristä syöttötuoliin. Meno on aika vilkasta, mutta kyllä siinä toistaiseksi ollaan pysytty. Vatsavaivat tuli jostain takaisin ja toinen paukuttelee koko ajan ja itkeskelee sitten välillä. Että ei siis jätetäkään cuplatonea tai relatippoja pois... Yöt nyt olleet vähän parempia, useita herätyksiä edelleen, mutta ei sellasta vähintään kuutta, mitä vielä vähän aikaa sitten tuskastelin täällä. Patja on vielä Bearin oven takana, en uskalla ottaa pois, jos yöllisiä seikkailuja tuleekin...

Mukavaa alkavaa viikkoa, meillä ylihuomenna 8kk!
 
Moi!

Neuvolassa tänään käyty ja neiti 7530g ja 68cm. Seuraava käynti olisi vasta 1.v mutta painon takia 10kk iässä mennään mitat ottamaan. Muuten kaikki ok, lääkäri katsoi myös korvat kun epäiltiin jo että niissä vois olla jotain häikkää mut terveet oli=) Hysteerisesti neiti huusi lääkärintarkastuksen aikana, ihmettelen miten ne muka sillä stetoskoopilla jotain sydämenlyöntejä kuulee kun toinen huutaa niin että koko neuvola raikaa. Isäkin oli mukana, vissiin pienoinen morkkis kun neiti oli eilen tippunu meijän sängystä sillä aikaa kun olin jumpassa ja hän halusi oikeen lääkäriltä kuulla et kaikki on varmasti ok:heart: No piti se näin sitten isännän oppia että enää ei voi jättää hetkeksikään mihinkään yksin paitsi lattialle. Neiti on syöny muutamana päivänä tosi huonosti, soseita varsinkin, hampaat vissiinkin tekee tuloaan. Onko muilla ollut silloin huonosti syöviä vauvoja? Edellispäivänä opittiin ryömimään, kivan näköistä menoa:D

Mamu-78 ja Sofia 8kk ja 10 päivää:heart:
 
Tervehdys,

meillä ollaan viikon päästä jo 9kk, :O miten tää aika menee näin vauhdilla. Uusia juttuja opitaan kokoajan, kaikki ne mitä kielletään tekemästä / koskemasta on erityisen mieluisia, kuten laatikot, niiden availu on niin kivaa. Ja vaikka on sormetkin pari kertaa jääny väliin ja vähän huutoa tullu, niin silti vaan uudelleen ja uudelleen. Oikein tutkimusmatkailija tuo poikanen, ryömii ympäriinsä ja tutkii kaikkea =)

Nyt sitten eilen ja erityisesti tänään on ollut ruokahaluttomuutta. Ei meinaa huolia mitään, aamupuuro meni kyllä, mutta sen jälkeen on syöminen ollut todella vähäistä, vettä vaan haluu juoda. Maitokaan ei maistu enään juuri laisinkaan. Korvikejauhetta sitten koitan laittaa kaikkeen mahdolliseen, kun ei nesteenä poika tuota maitoa suostu syömään. Tiedä sitten onkohan tämä vaan joku ohimenevä vaihe vai mikä... Tuon huonon ruokahalun laitan kyllä nyt sen piikkiin, että epäilen hampaita olevan tulossa, kun on vähän sellasia merkkejä ilmassa mitä aikasemminkin, tosin ruoka pojalle on kyllä tähän saakka maittanu hyvin vaikka onkin hampaita tullu.

Muuten meillä on kaikki menny hienosti, oikein hymypoika, osaa aina olla niin edukseen kun ollaan jossain tai meillä on vieraita :saint:
 
Moiiiii!!!!

Ja taas kävi näin että viime käynnistä on jo kuukausi. Eli Matilda on nyt 8kk ja 1viikon. Huh kuinka aika menee nopeeta.

Me ei vielä lueta iltasatuja mutta ollaan kyllä mietitty että pitäisikö jo aloittaa. Vielä nukahtaa pullolla joten en oo siinä samalla viittiny mitään muuta ärsykettä antaa.

Matilda osaa kontata, ryömiä ja nousta istumaan omin voimin. Pinsettiote ei vielä tule. Likalla on 8 hammasta. Neljä ylhäällä ja neljä alhaalla. Matilda osaa antaa ylävitosen pyynnöstä, eli läpsäistä mun kättä kun sanon anna ylävitonen. :) Kauheesti hän myös höpöttää ja jokeltelee ja pieniä draamakuningattaren elkeitäkin ollaan jo huomattu. Jos joku asia kielletään häneltä niin tulee kauhea harmitusporu!

Käytättekö jo muuten housuvaippoja? Mä en oo vielä niitä kokeillu ollenkaan.

Mukavaa viikon jatkoa!!!! :flower::flower:
 
Heips!

7kk neuvolassa taannoin käytiin ja mitat oli 72.4cm ja 8450g. Timsku konttaa jo kokonaan ja samana päivänä kun tuli 7kk täyteen nous seisomaan tukea vasten ekaa kertaa. Seisominen milloin mitäkin vasten on nyt sitten kivointa.

Pampers easy up housuvaippoja ostin jo joku aika sitten, mutta olivat vielä isoja hoikalle Timskulle ja muutenkaan eivät niin hyviä minusta oo kun active fitit, kun ovat paksumpia. Active fitit siis meillä käytössä. Vähän on kyllä välillä huono omatunto kun jäi ne kestovaipat kokonaan hankkimatta/kokeilematta.

Helka ja Timsku 7,5kk
 
Suokaa anteeksi, mutta oli ihan pakko tulla tänne kertomaan.... Tein eilen raskaustestin ja se näytti selkeää positiivista :heart: Pikkukakkonen on toivottu ja hienoa jos tämä raskaus menisi yhtä onnellisesti mitä edellinenkin. Jotenkin on vaan niin epätodellinen olo, tuo esikoinen kun antoi odotuttaa itseään yli vuoden ja nyt "tärppäsi" toisesta kierrosta...

Mukavaa viikonloppua kaikille :wave:
 
Onnittelut plussasta Lohikäärme Justus ja tarrasukkia!! =)

Meillä ei ihmeempiä sitten viime kerran. Oona ryömii mut ei muuten kiirettä. Kaikki lelut joista lähtee ääntä tavalla tai toisella on pop, nytkin hakkaa tavallista kitaraa ja ai että on hauskaa :heart:
Ei olla viel käytetty housuvaippoja. Niiden aika on sitten kun neiti osaa seisoa.
Takaisin taustalle paimentaan jälkikasvua :)

Muksaa marraskuuta kaikille!

mobic
 
Onnea lohikäärme justukselle!

Meillä Joona on noussut tukea vasten seisomaan jo pari viikkoa, mutta tänään pikkuherra käveli tukea vasten ihan omine nokkinensa pallon perässä...:heart: Joonalla ikää nyt 8 kk 12 pvää, pikkuhiljaa totuttelen jogurttiin ja viiliin. Mehän siis aloitimme soseet pojalle 2 kk 3 vkoa vanhana lääkärin käskystä, joten samaa kaavaa sitten mennään, eli hitusen aikaisemmin.

Hyvin näyttää kestävän vatsa. Kala ja penisilliini pois, muut menee.:D
 
Heippa!

Käytiin neuvolassa, tässä 8 kk mitat:
paino 8855g
pituus 72,5 cm
pipo 46,1 cm


Aamulla pakattiin kimpsut ja kampsut mukaan neuvolareissulle, mies heitti meidät sinne ajoissa, että ehti itse töihin ja me sitten syötiin aamupalat ym kaikessa rauhassa neuvolan tiloissa. Meni tosi hyvin, ihanaa, tää aamutoimintamalli lupaa hyvää päivähoitoa ajatellen, siis että voi vain kotona vaihtaa vaipan ja pukea ja sitten istutaan autoon. Aamiaisen kun saa sitten hoidossa. Seuraavan kerran neuvola vuoden iässä. Kaikki oli ok, silmät nyt täällä rähmii edelleen, mutta se on jo niin normaalia, että en edes itse tajunnut, että siinä olisi jotain ongelmaa.

Nyt Bear yrittää nukkua (eli tulla pinnojen läpi sängystä), aina neuvolapäivänä päikkärit menee sekaisin...

ONNEA lohikäärme justukselle!
 
Meidä pikkumies tänään 9kk :heart:

Kiitos onnitteluista :)

Housuvaippoja meillä on käytössä silloin tällöin ollut nyt sen jälkeen kuin tuo poika ei enään ole suostunut selällään olemaan, että sais vaippaa vaihdettua sillai. On kätsympi sit laittaa housuvaippa.

Meillä opetellaan nyt kans vähän nousemaan pystyyn, joskus onnistuu paremmin ja joskus tulee vaan kiukkua. Mutta yritys on kovaa :D

Viikonloppuna laitettiin ulkokuuseen valot, mukavaa piristystä. Ensi viikolla ajattelin laittaa keittiöön jo jouluverhot ja jouluvaloja. Huomenna on kotipaikkakunnallani joulumyyjäiset, sinne olen menossa myyjän ominaisuudessa. Olen siis ompelualan yrittäjä ja kaikkea pientä on tullut taas näpräiltyä myyjäisiin, mm erilaisia broderattuja juttuja.

Jugurttia meilläkin ollaan nyt viikon verran maisteltu, kun poika teki "maitolakon" eli ei haluu juurikaan maitoa juoda, vettä vaan, neuvolassa sitten sanottiin että voi alotella vähitellen hapanmaitotuotteita ja jos masu kestää niin antaa mennä vaan. Ainakin vaikuttaisi siltä että hyvin kestää.Kyllähän mä edelleen korvikejauhetta laitan kaikkeen mahdolliseen joukkoon.
 

Yhteistyössä