*~*Maaliskuun mussukat 2010*~*

Moiks,

meidän käkikello alkaa palautua normaaliin rytmiin, eli poika ei viime yönä heräillyt tasatunnein, vaan söi nätisti vain kerran ja muuten piti käydän kerran rauhoittelemassa. Vaihdettiin kaurapuuro riisipuuroon, ehkä se kaura ei sitten sopinut. Tai jotain ihan muuta. Räpläilee korviaan edelleen, ilmeisesti ne on kauheen hauskat ulokkeet päässä, kun ei niissä mitään vikaa löytynyt. Silmien rähmiminenkin on jo vähän parempaan päin menossa, mutta niitä saa olla ihan koko ajan putsaamassa, ellei halua punoittavia silmäluomia pienelle.

Me pistettiin eilen iltatoimet uusiksi sillä tavalla, että syötiin ekaa kertaa iltapuuro ja juomiset tapahtui myös sitterissä. Sen jälkeen mentiin "harjaamaan hampaat" (niitä ei ole) että opetellaan nyt sitten yhdellä rysäyksellä kaikki uudet temput. Nukkumaan meneminen ja nukahtaminen kesti hieman pidempään kun tutun kaavan mukaan tehtäessä, mutta opetellaan, opetellaan... Iltaimetys on siis historiaa, ja minusta se on ihanaa! Nyt nukkumaanmeneminen ei ole siitä kiinni, että onko äiti paikalla.

Rutistan viimeistä tehtävää opiskeluistani ja sitten jippii jippii, vuonna 2003 aloitettu urakka on valmis... hieman on kestänyt tässä töiden ohella homman tekeminen, mutta no can do. Eilen sain rauhassa tehdä illalla tehtävää, kun mies oli Bearin kanssa kärräilemässä. Olivat testanneet meidän ns. juoksurattaita, ja hyvin olivat toimineet. En tiedä onko täällä jossain määrin takapajulassa kovinkaan yleinen näky, että nuori mies juoksee rattaita työntäen =) ainakaan en ole sattunut itse tällaista näkemään...

Ens vikolla puoli vuotta - missä mun pieni vauva on???

Salla ja Bear
 
6kk neuvolakuulumisia

Paino: 6710g
Pituus: 65cm
Pipo: 42,4 cm

Neuvolantäti kirjoitti korttiin että siro kasvutapa, aikast pikkusia ollaan mutta hyvn syödään kyllä että siitä se ei ole ainakaan kiinni. Ja miks oliskaan iso kun kumpikaan vanhemmista ei ole mitään hongankolistelijoita=)

Meillä on alettu vierastamaan ja vielä niinkin läheisiä ihmisiä kuin mummia ja pappaa. Se ei kyllä ole kivaa, neuvolantätiäkin vierastettiin eilen niin että meinas "tukehtua" huutoonsa.

Aloitettiin eilen äiti-lapsijumppa ja kovin neiti tykkäs. Ainut että meillä puklataan edelleen niin siinä vispauksessa ja vatkauksessahan sitä tuli aikamoiset määrät, minä sitten siinä jumpan ohella luuttasin puklurätillä lattioita:D Vauvauinti alkaa sunnuntaina, kivaa, sitä on odotettu! Toivottavasti tämä meidän neiti "herkkis" siitä nyt tykkäis, on kovasti epäileväinen kaikkea uutta asiaa kohtaan.

Hyppykiikku otettiin käyttöön ja voi sitä pomppimisen riemua. Syöttötuolissa ollaan muutama kerta syöty ja hyvin sujuupi.

Nyt huudetaan tisujen perään että maitoa pitäisi saada joten parempaan hetkeen:wave:

Mamu-78 ja Sofia 6kk tasan:heart:
 
Heippa pitkästä aikaa!! :flower:

En ole pitkään aikaan päässy tänne seuraanne... Nyt piti alkaa lukemaan jakomemntoimaan, mut juuri nyt Lucas ilmeisesti haluaa käydä päiväunille.

Palaan siis asiaan myöhemmin! =)

Hyvää torstaipäivää kaikille!
 
Huomenta!

Onnittelut Salla opintojen päätökseen saamisesta :flower:

Kylläpäs teidän vauvelinne kasvaa hienosti, meillä kun mennään puolvuotis neuvolaan parin viikon pääst niin taitaa juuri juuri saada sen 6kg rikki.
Eilen otettiin ensimmäiset konttausaskeleet :) Aikaisemmin kun käden siirtänyt niin mahalleen mätkähtänyt mut eilen muutaman kerran onnistui vetämään jalatkin mukaan et siitä se lähtee ;)
Samoin yritti päristellä, oli hauskan kuulosta ja niin keskittyneenä vielä :D Viimeviikolla puhkes ensimmäset alahampaatkin.

Täytyykin kaivaa tuo hyppykiikku esille, ihan unohtanut sen. Saisi välillä kädet vapaaksi silloin kun ei viihdy lattialla leikkimässä.
Eilen otettiin pari lusikkaa porkkanaa, hyvin uppos ja sit annoin ekaa kertaa vettä niin täytyy sanoo et tupperin nokkamuki on kyllä toimiva tämänkin neidin kohdalla, suosittelen! Meillä ei siis ole vielä kertaakaan saanut mitään pullosta tahi mukista, ekaa kertaa sai niin tuossa mukissa pehmoinen nokka eikä valuta ;)

Oltiin viime perjantaina uimalan salilla pienten kanssa, mullahan ei mahista päästä yksin :ashamed: ja neidit viihtyy siellä hyvin, Nupulla puuhamatto vaik ympäri salia ryömiikin niin uinnin ihan lopussa otin nupunkin uimaan, aluks itki mut hetkenpääst kun samaiseen aikaan oli perhepäivähoitaja hoitolasten kanssa niin opasti miten vauvauinnissa pidetään vauvoja niin Nuppukin alko polskia ja viihty tosi hyvin, näki et nautti uimisesta :D Perjantaina ollaan menossa taas uudestaan. Meillä kun nyt nuo perjantait jolloin päästään aamusta salille ja uimaan kun ei oikein päivisin tule lähdettyä, aamut sopii mulle parhaiten.

Jaahas, nyt meillä heräillään, ollaan palattu vanhaan rytmiin et Nuppu herää syömään ekan kerran 5 aikaan kun nukahtaa n.klo 21.30, ehti jo venyttää yöuniaan 6.30 joksikin aikaan mut enää ei jakseta nukkua pelkäs tisun voimalla niin pitkään mut tuo klo 5 ihan sopiva kun hetken syö ja nukahtaa aina uudestaan heti.
Mukavia syyspäiviä kaikille!
Ävm70 ja Nuppu 5,5kk :heart:
 
Moi,

kiitos onnitteluista äiti vm70, on kyllä ihanan "keveä" olo, kun voi Bearin päiväunien aikana hyvällä omalla tunnolla kirjoitella esim. täällä, eikä vääntää kurssitehtäviä!

Beibe on nyt keksinyt, että hän kun osaa niin hienosti kääntyillä, että hänhän voi nukkua mahallaan. No, nukkukoon jos lupaa olla tukehtumatta, mutta kun hän ei osaa sieltä vielä sujuvasti kääntyä takaisin selälleen, niin huutohan siitä tulee. Nyt sitten käydään öisin kääntämässä häntä vuoron perään. How lovely... No, ehkä hän vielä joskus oppii kääntymään myös toiseen suuntaan.

Koin tänään ihan hölmönkin suurta ylpeyttä, kun Bear ekaa kertaa ryömi, tai siis veti käsillä itseään pitkin lattiaa, ah, miten ihmeellisen taitava hän onkaan :heart: Matka ei todellakaan päätä huimannut, mutta pikkuhiljaa sitä päästään ilmeisesti liikkeelle

Nyt nurmikon sadettajaa siirtämään, näyttää siltä että me saadaankin nurmikko vielä kasvamaan ennen talvea, jess, ja sitten vielä vähän siivoamaan, kun appivanhemmat tulevat viikonlopuksi kylään.

Viikonloppuja!
 
Salla älä ole huolissasi masullaan nukkumisesta, meillä Nuppu nukkunut jo pariviikkoisesta masullaan ja silloin neuvolassa sanottiin et OK koska täysaikainen ja siitä lähtien alkoi nukkumaan läpi yöt ;)

Meillä kontattiin tänään jo pidempi matka, oltiin kylässä ja niiden kissa kiinnosti niin kovasti :rolleyes:
Ei kyllä oisi ihan vielä tarvinnut, tuntuu turhankin aikaiselta vaik olian meidän kakkonen aikanaa kans puolivuotias kun alko konttaa ja Nuppu on nyt 5,5kk :eek:
 
Moikka, onpas täällä hiljaista :confused:!

6 kk neuvola:
pituus 69,5 cm
paino 8290 g
pipo 44,9 cm


Pituutta tullut pari senttiä kuussa, mutta hirvittävistä ruokamääristä huolimatta painoa vain 360 g lisäys. Ei niin, että paino olisi jotenkin alhainen, tähän asti vaan se on noussut paljon enemmän. Seuraava neuvola onkin vasta 8kk iässä, tuntuu tosi pitkältä ajalta, mutta pääseehän sinne aikaisemmin, jos on jotain hätää.

Meillä peruutellaan ahkerasti, eteenpäin ryömiminen ei kunnolla suju. Syöttötuolia ollaan kokeiltu muutama kerta, mutta sitteri on vielä parempi vaihtoehto. Bear pyörii ja hyörii niin hirveesti, niin sitterissä on helpompi syöttää.

Talvihaalari? Kertokaapas, millaisen olette ajatelleet hankkia tai millainen teillä on? Äitiyspakkauksen 70 cm jää pieneksi ja se soveltuu lähinnä rattaissa olemiseen. Kaupassa käydessäni eilen katselin haalareita ja mietin, että pitääkö jo täksi talveksi hommata sellainen, jossa voi beiben antaa möyriä maassa? Siis sellainen, joka ainakin jollain tapaa pitää vettä. Typerää, mutta ilmeisesti sellainen on ostettava nyt, kun ovat kauppoihin saapuneet, koska lähdepäs etsimään tammikuussa, niin kaupoissa on suunnilleen jo kesävaatteet...

Kuulumisiin :wave:
 
On tosiaan aikas hiljaista täällä..

Mä olen miettinyt tuota toppahaalarin ostoa. Äp haalari on meillä käytössä varmaankin vain ulkona unilla. Toisen haluan ns. kaupunki käyttöön. Sain yhden miehen veljen perheeltä, mutta se näyttää jo aika kuluneelta.. Pitäs lähtä katselemaan, että saa mieleisen.

Meillä on perjantaina 6kk neuvola. Aika on mennyt nopeasti kun ajattelee aikaa taakse päin. Varmasti ei aika tästä ainakaan hidastu!

Meillä pyritään kovasti ryömimällä eteenpäin, vaan ei vielä ihan ole oikeaa ryömimistä. Leluja kurkotellaan ahkerasti. Kääntyillään selältä masulleen ja toisin päin, joka suuntaan. Eilen hoksasin valkean kohdan ikenestä ja eka hammashan sieltä on tulossa. :) Kohta on rinnat kovilla ;)
Me aloitettiin muskari eilen ja poika tykkäsi kovasti kun kikatteli kovasti! Muita harrastuksia ei aloiteta lukuunottamatta mammakahvitteluita. Kaikki muut on aamusta ja meillä nukutaan aamu-unia. Tammikuusta sitten aloitellaan uusia juttuja ja kun poikakin on vanhempi.

Mitäs harrastuksia muut on ajatellut tai minkä olette aloittaneet?
 
Meillä on poika nyt elämänsä ensimmäisessä flunssassa :( Nostettiin pinnasängyn päätyä ylöspäin, niin meni viime yö paremmin kuin edellinen, tänään tosin tuntuu muutenkin että on jo parempaan päin, ei ole nenä vuotanut niin enään. Olisikin hienoa jos menis näin pienellä sairastamisella.

Muskari aloitettiin täälläkin viime viikolla. Eilen ei nyt sitten päästy kun oli tuota flunssaa senverran että katsoin viisaammaksi jäädä pois, ettei ainakaan sitten muihin tartu ja muutenkin ettei pahane tauti itselläkään.

Talvihaalari meillä on, tai on useampikin. Ollaan saatu useammasta suunnasta vaatetta ja on tosi hyvässä kunnossakin kaikenlisäksi, eli ei tartte miettiä tota haalaripuolta. ÄP-haalari ei taida pahemmin ehtiä käyttöön, en ole kokeillut, mutta taitaa tuo nuorimies olla sen kokoinen että mahtaakohan sopia päälle.. :whistle:

8kk lääkärineuvola on seuraavaksi, eli kuukausi menee ennenkuin taas näkee paljonko on poika kasvanut. Ruoka ainakin maistuu todella hyvin, syö 5-6 kertaa päivässä ja kertalla menee noin pilttipurkillisen verran. Joskus enemmänkin, en aina osaa sillai verrata tota määrää kun itse teen nuo ruokaisammat soseet niin osan pakastan pilttipurkkiin ja osan muuhun purkkiin. Maidon juomista on vähentänyt aika paljon, mutta kyllä sitäkin vielä menee ja välillä vähän vettäkin suostuu hörppäämään. Ja kaikki juomiset nokkamukista, sellainen minäitse tyyppi tuntuu olevan jo nyt, kun itse pitää saada se nokkamuki käsiinsä ja siitä sit juo.

Äkkiä se aika kyllä menee, meidän nuorimies saavuttaa ensi viikolla jo 7kk iän :O
 
Moro!

Ekaks Timskun mittapäivityksiä

3kk 7120g 66,1cm
4kk 7640g 67,9cm
5kk 7890g 69,9cm

Elikkäs painoo oli tullut kovin vähän ja kehotus tuli lisätä annoskokoja. Tosi hyvin T. syökin nyt 4-5krt päivässä. Kaurapuuron oon aloittanut ja muuten menee vaikka mitä, perunaa, porkkanaa, maissia ja marjoja ja hedelmiä. Kaurapuuron teen ite ihan tavallisista pikahiutaleista, muut ostan valmiina soseina. Maitona rintamaitoa.

Nyt alkanut ryömimään lyhyitä matkoja. Ihan erilainen kun esikoinen joka kun ryömimisen hoksas niin se oli sitten mahdotonta menoa samantien. Se minua kyllä huvitti, kun T. alko ryomimään, niin katoin esikoisen vauvakirjasta milloin hän alko ryömimään ja laskin molempien iät kun alkaneet ryömimään niin niissä on vaan yhen päivän ero. :)

Terveenä on vielä oltu ihme kyllä koko perhe. Paitsi 5kk rokotuksesta T:lle nousi kuumetta, mikä on eka kerta meidän perheessä kun rokotuksesta on jollekin kuume noussut.

Timpan lempipuuhaa on kun saa vanhempien isossa sängyssä kieriskellä joka suuntaan, erityisesti jos saa tehdä sitä suihkun jälkeen alasti. On kyllä hauskan näköstä. :D Lattiallakin viihtyy aika pitkiä aikoja. Sitterissä vielä syötetään. Kovasti kyllä ootan sitä että saa vauvelinkin pöydän ääreen syöttötuoliin toisten kanssa eikä tarvii lattialla könytä itekään syöttämässä.

Mitään harrastuksia en oo alottanut, pitäs kai sitä jotain mielen virkistykseks keksiä. Se on vaan kun mies on vuorotöissä niin vähä hankalaa.

Siinä kai kuulumiset tällä kertaa

Helka ja Timppa 5kk12pv
 
Niin turhauttavaa, NIIN turhauttavaa! Tämän päivän olisi voinut hypätä yli; neidille ei kelpaa soseet, ei viihdy missään eikä nuku kunnon päikkäreitä... seurauksena äärimmäisen kiukkuinen tyttö, joka simahti nukkumaan seittemältä....

Ei tässä viime aikoina ole tosiaan täälläkään jaksanut seikkailla. Meillä oli sellainen viikko, että yöllä herättiin tunnin välein selkäkaarella huutamaan. Alkoi oma jaksaminen hieman olla koetuksella, ja ei kyllä kotityöt enää kiinnostanu yhtään. Kiikutin sitten tytön lääkäriin, mutta ei mitään selkeää syytä löytyny. Nyt neiti nukkuu sängyn pääty kohotettuna reilut 10cm ja saa iltaisin röyhtäilyyn/närästykseen tarkoitettua lääkettä. Ainoa hyöty on ollut se, ettei enää karju sillä tavalla... Mutta heräilee edelleen parin tunnin välein. Tosin tätä heräilyähän on jo jatkunut aika kauan, että tavallaan siihen on jo tottunut... Mutta haaveilen silti niistä öistä kun neiti heräsi ekan kerran aamuyöllä neljän-viiden maita...

Jahas ja taas herätys.... Palaan positiivisemmilla ym.asioilla myöhemmin!
 
Jooo, oli tuo eilinen herätys sellainen, ettei itkulle meinannut tulla loppua ollenkaan... Ja yöllä oli tarkka kahden tunnin herätyskello... Minä en tosiaankaan nyt tiedä mitä tässä pitäisi tehdä! Sitä tuntee olonsa niin avuttomaksi, kun toinen itkee ja parkuu niin että meinaa ilma loppua, etkä osaa tehdä mitään mikä auttaisi...

Mutta sitten niihin positiivisempiin juttuihin:
Vauva-vanhempijumppa ollaan alotettu, ja ihan mukavaa vaihtelua kotona olemiseen. Lähinnä sellaista vauvojen kanssa leikkimistä ja laulamista, pikkuisen jumppaa itselle siinä sivussa.
Srk:n kerhossakin käytiin tutustumassa, ja varmasti talven tullen tullaan sielläkin käymään. Nyt syksyllä pitää vielä koittaa tuolla pihalla saada hommia eteenpäin (jos neiti vain nukkuisi niitä päikkäreitä...)

Ruokailut:
Nyt olen välillä ottanut neidin tuohon syöttötuoliin syömään. Sillä tavalla, että istumaan selkä kiinni selkänojaan ja pyyhe syliin, ettei pääse kaatumaan eteenpäin ja pysyy tukevasti paikallaan. Se on ollut kyllä mieluisa paikka, mutta tietysti vielä nuo istumistuokiot on pidettävä lyhyinä, kun itse ei osaa istua.

Normaalisti meillä syödään aamulla kaurapuuroa hedelmä- tai marjasoseella. Teen ihan pikakaurahiutaleista mikrossa. Sitten jotain peruna/porkkana/maissa/kesäkurpitsa tms. sosetta aamupäivällä. Välipalaksi hedelmäsosetta. Iltapäivällä taas jotain kasvissosetta, ollaan nyt syöty kanaa ja lihaakin vähäsen. Ja illalla mannapuuro hedelmä- tai marjasoseella maustettuna.

Pääsääntöisesti olen tehnyt neidin ruoat itse. Vain hedelmä- ja marjasoseet on tällä hetkellä ostettu ja sitten vähän vaihtelua ruokiin (eli silloin tällöin kaupan pikku karjalanpataa tms.). Tosin marjoja olisi tarkoitus alkaa pakastimesta käyttämään. Eilen mössäsin ekaa kertaa neidille makaronia, ja se nyt ei maistunut niinkuin ei mikään muukaan... Yleensä keitän perunat, porkkanat ja vastaavat niin että pari päivää mennään sillä määrällä. Mutta sitten esim. kesäkurpitsaa ja kanaa on valmiiksi kypsennettynä pakastimessa, että voi lisätä joukkoon helposti. Ja sitten sauvasekottimella soseutan.

Maitoa(korvike) tai vettä olen mukiin laittanut, ja neiti kyllä leikkii mukilla ja jäystää nokkaa ja kai siinä sivussa pikkusen juomaa myös päätyy oikeaankin osoitteeseen. Mutta ei juurikaan suostu juomaan. Vettä saattaa pullosta ottaa muutaman oikean hörpyn, mutta maitoa ei varmasti.

Osaako joku kertoa miten neiti saadaan oppimaan juomaan korviketta? Sillä välillä tuntuu, että oma maito alkaa olla aika vähissä, niin pelkään että joku päivä ollaan pulassa... Ja toisaalta olisi kiva joskus päästä itsekseen rauhallisella mielellä esim. kaupungille.. Onneksi soseet on maistuneet, että on edes jossain voinut välillä tuulettaa päätään... :) Ja käydään me neidin kanssa porukassa ruokakaupassa ja joskus muutenkin kaupungilla aikaa kuluttamassa, mutta lyhyitä aikoja kerrallaan (kun imetyskin on tällä hetkellä tapahduttava makuultaan...)

Liikkumisen suhteen meillä ei olla edetty. Joten masullaan lattialla puuhataan...

Ja meillä on neuvola 7kk iässäkin. Ilmeisesti on vähän paikkakunta kohtaisia eroja.
Ja ne 6kk mitat: 69cm ja 7110g

Siinäpä sitä viimeisimmät tuntemukset :)
 
Heips!

Harmi tuo päivityshomma. Onkohan tämä sivun uudistus tuonu mitään hyvää? :headwall:
Varmaan enempi mainoksia.. siis hyvä kaksplussalle paskempi juttu käyttäjille

Niin se unohtu viimeks sanoa, että vaikka Timskulla kaks hammasta jo täysin on kasvanu niin ei se silti oo tissiä purru. Vaikka sittenhän se vasta pelottaa kun hampaita on sekä ylhäällä että alhaalla..

Ja noista neuvolakäynneistä. Meillä ei oo 6kk neuvolakäyntiä ja ei ois ollu 4kk käyntiäkään, jos en ois halunnu finIP rokotustutkimukseen. Oli loppumassa se tutkimusaika niin siks oli tuo käynti. 7kk käynnillä ois tarkotus ottaa samalla kausiflunssarokote, jos nyt ei mitään hälyyttäviä uutisia satu siitä kuulemaan ennen sitä. Meinasitteko muut tuon ottaa? Sehän suojaa myös sikaflunssalta mutta siinä ei oo sitä adjuvanttia minkä epäiltiin olevan mahdollisesti syy narkolepsiaan.
 
Viimeksi muokattu:
Moikka! Tulin pitkästä aikaa moikkailee meijän maaliskuisia :)

Meillä Mikael täyttää perjantaina 6kk ja on jo valtavan "iso poika" <3 Luonnetta on alkanu löytyä ja tää viikko onki menny vähän kiukutellessa..

Tiistaina alettiin maistelee kiinteitä pikkuhiljaa, sormiruokaillen mennään. Täysimetyksellä on tähän asti ollu ja nyt sit vähän maistellu kurkkua, banaania ja maissinaksuja. Pikkuhiljaa katellaan näitä ruokailuja, et miten rupee sujumaan..

5kk-neuvolassa todettiin, että seuraava käynti olis lääkärillä 7-8kk iässä, hui :eek: Pyysin tähän välille yhden painokontrollin, jotta tietää vähän ettei ainakaan käyriltä aleta tippua kiinteiden alotuksen myötä. Rintamaidolla kyllä pitäis kasvaa vieläkin ihan normaalisti, mutta ihan varmuuden vuoksi..

Meillä kovasti tehdään konttausharjoituksia ja nekin osaltaan varmasti uniin vaikuttaa.. Millään ei malttais nukkumaan käydä iltaisin eikä myöskään päiväunille. Öisin syö 3-6 kertaa, nukkuu n. klo 20-7.

Turvaistuinasian vuoksi tänne oikeastaan eksyinkin, ihan hukassa olen tässä turvaistuinviidakossa. Pari kertaa ollaan käyty kattelemassa istuimia ja oon lueskellu paljon käyttäjäkokemuksia + autoliiton testejä. Ei ole vielä ykskään istuin natsannu täysin.. Meillä on suht iso auto (tosin ei Isofixejä), joten periaatteessa mikä istuin vaan mahtuu. Hintabudjetti meil on 300e ja ehdottomasti tahdotaan istuin vielä selkä menosuuntaan. Tuntuu vaan niin hankalalta löytää Se Oikea istuin, vaikka varmasti kaikki nuo vaihtoehdot ihan hyviä on..

Eipä kait meille sen kummempaa :) Kiva oli käydä lukemassa teijän kuulumisia pitkästä aikaa! :)

Hali87 & Mikael
 
Moikka,

täällä kärsitään ekasta räkätaudista, voi pikkuista :snotty: Pitäis kai olla iloinen, että tähän asti ollaan selvitty, mutta aika vaikeeta tästä on huumoria irti repiä. Kiukututtaa ja nenä on ihan tukkeessa ja nenänalunen näyttää siltä, että vauvan naama ei olis pesty viikkoon. Kuumetta yritin mitata meidän tosi kätevällä (???) otsamittarilla, ja sain tulokseksi useamman kerran 29 astetta. Että se siitä luotettavuudesta. Sain myös 34 pilkku jotain, että ei ipana vakavasta alilämmöstäkään kärsi..

Anoppi oli ihana ja osti talvihaalarin. On nyt sitten sellainen, jonka alaosa on kurahousujen tuntuista ja yläosakin pitää sateelta kuivana. 80cm, eli ostettu ajatellen niitä aikoja, kun möyritään pihalla. Nyt rattaissa menee makuupussin suojissa ihan missä haalarissa vain.

Maidon/ korvikkeen/ veden juominen, apua! Mulle tuli "huono-äiti-kohtaus", kun tajusin jotenkin yhtäkkiä kuinka vähän Bear juo yhtään mitään. Vesi ei mene mitenkään alas, ei nokkamukista eikä pullosta eikä hörpyttämällä. Tuntuu, että omaa maitoa ei enää tule juuri ollenkaan ja kun yritin pumpata, niin sain kokoon peräti 5 ml ja mulla on joskus tullut pumpulla niin, että on pitänyt pullo vaihtaa kesken.. Meillä on tähän asti juotu korviketta illalla, mutta taitaa olla nyt niin, että sitä käytetään päivälläkin, jos tää juominen on tätä! Yritin nyt sitten tihentää imetyksiä, josko maitomäärä vielä nousisi, mut en tiedä menikö se juna jo. Katsotaan. Onneksi meillä korvike saadaan menemään kurkusta alas, kunhan on just oikean lämpöistä, eli onneksi olkoon vaan merremia... en muuta neuvoa tiedä, kun että täällä ollaan sen lämpötilan suhteen niin helkkarin ronkeleita, että se on jo melkein rakettitiedettä se maidon lämmittäminen...

Mukavaa tätä viikkoa, toivottavasti täällä ja muissakin räkänokkakodeissa päästään pöpöistä eroon pikaisesti!
 
Heippa!

Meillä poika tuli viime torstaina 6kk...Huh kylläpä aika on mennyt vauhdilla...

6kk:n mitat:
71,8cm ja
10kg
iso poika meillä jo, muut meiän lapsista vuoden iässä olleet kevyempiä ja pituuttaakin vain muutama sentti enemmän! Sai kehuja neuvolan tädiltä, että hyvin on muutenkin kehittynyt...
Sit lisäksi laittovat allergiatesteihin, tuon pojan mahantoiminnan takia, kun usein ihan kuralla ja tosi usein maha toimii.

Meillä sama ongelma kun merremialla, korviketta poika ei huoli ollenkaan ja sitä kyllä suosittelivatkin neuvolassa ettei muutoinkaan korviketta, kun toden näkösesti maito allergiaa ainakin. Nyt oon vasta pystynyt edes parisen tuntia olemaan pojasta erossa, kun sen aikaa soseilla pärjää, kun edelleen pääosin imetän...Eilen kävin hammaslääkäris ja isäntä sen aikaa oli lapsien kans, ni perunasosetta oli poika syöny puoli purkillista ja kun tulin kotiin ni heti täytyi imettää...Joskus se on vähän raskasta kun tietää ettei kovin kauaa kärsi olla erossa pojasta, kun ei sit nesteitä saa, nyt oon yrittäny nokkamukista vettä opettaa ottamaan...

Meillä myös seuraavana käynti neuvolassa, kun poika vajaa 8kk ja tuolloin on sit lääkärineuvola. Muutoin ois vasta kun on 8kk tullu ikää, mut laitto noiden allergiaepäilyksien takia hieman ennemmin ajan! Onneksi ei vielä ainakaan oo pojalla atopinen-iho tullut, kun meillä muilla lapsilla ollut alle vuoden iässä tosi pahana...

anri ja poju 6kk 6pv
 
Meidän nuorimies tänään 7kk :heart:

Flunssasta selvittiin aika vähällä, yhden päivän nenä vuosi pojalla yhtenään ja parina yönä oli itkuinen, mutta siihen se sitten onneksi jäi.
Sensijaan nyt on pojalla sellainen vaihe että yöllä heräilee siinä suunnilleen 4-5 aikaan ja sillon on sitten saatava ruokaa, joskus riittää että juo pari desiä maitoa mutta toisinaan tarttee saada sosetta purkillinen ennenkuin suostuu rauhoittumaan ja nukahtaa uudelleen. Päivän mittaa muutenkin kyllä pojalle ruoka maittaa, maitoakin jonkunverran juo, mutta vähentynyt on kovasti juomiset siihen mitä on ollu.

Vaatteita oon taas laittanut arkistoon, kun alkaa monet 74cm vaatteet olemaan jo pieniä... saas nähdä mitkä on miehen mitat sitten kuukauden päästä kun mennään neuvolaan :D

Sellasia, nyt siivoamaan ja jos vaikka jotain hyvää leipoisikin tänään :p

:wave:
 
Hei pitkästä aikaa!

Lukemassa olen käynyt teidän kuulumisia, mutta kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle :( .

Flunssasta Meilläkin on ensimmäinen flunssa sairastettu muutama viikko sitten. Nopeasti meni onneksi ohi. Yksi yö meni taudin takia ihan pipariksi, kun nenä oli niin tukkoinen, ettei henki meinannut kulkea. Kuumetta oli vain yhtenä iltana ja yönä. Paranemisia kaikille nuhanenille!!!

Liikuminen Meillä M viihtyy hyvin mahallaan. Peruuttelee liukkaalla lattialla, pyörii ns. napansa ympärillä ja ojentaa kädet suoriksi makuulla ollessaan niin, että peppukin kohoaa jo vähäsen. Konttausasentoa haeskellaan, mutta ihan vielä se ei onnistu :). M istuu mielellään, mutta ei vielä ilman tukea pysy istuma-asennossa. Varpaat neiti löysi tuossa joku aika sitten, niin ne ovat olleet nyt tosi in :D! Istuessa niitä pitää ihmetellä ja samaten öisin. Peitto lentää ja neiti ottaa varpaistaan kiinni ja alkaa jokeltaa :D.

Ruokailut Meillä syödään jo hyvin kiinteitä syöttötuolissa istuen ja lisäksi imetän. Kaikki on maistunut mitä ollaan tarjottukin. Puuro vaati eniten totuttelua, mutta nyt sekin jo maistuu soseen kera. Ruokailujen yhteydessä olen hörpyttänyt mukista vettä, pulloa ei huoli ja nokkamukista ei osaa juoda. Enkä tiedä kelpaako enää korvikekaan, kun sitä ei olla hetkeen koitettu edes tarjota. Yöllä heräilee vielä, mutta vahvasti epäilen ettei ole nälissään. En vaan jaksa joka heräilyllä alkaa taistella...pikkuhiljaa karsin yösyömiskertoja. Viime aikoina yöt on ollu levottomampia, kun ensimmäiset hampaat ovat ilmeisesti vaivanneet. Alaikenestä pilkistää nyt söpö ensiimäinen hampaan kruunu :).

vaatekoko Tällä hetkellä on vielä käytössä joitakin 68cm kokoisia, lähinnä housuja. Bodyt ja paidat ovat jo kokoa 74cm.

6kk mitat olivat 8450g ja 68cm, mutta noista on jo reilu 2 viikkoa. Kyllä aika menee nopeasti!

Päiväunet Nukkuu yleensä kahdet unet: n.30 aamupäivällä sisällä ja sitten 2-4h päivemmällä ulkona vaunuissa. Mutta jos pitkät unet jäävät n. 1h mittaisiksi, niin ottaa illalla vielä 30min unet. Tavallisesti herää aamulla klo7 ja nukahtaa illalla klo 20.

Harrastukset Perhekerhossa käydään kerran viikossa, siellä on molempien tyttöjen ja tietysti äipänkin mielestä mukavaa :).

:wave: Mukavia syyspäiviä!
 
Meillä ryömitään :heart:

Suokaa anteeksi, mutta tämä äidin ylpeys on lyönyt minut ällikällä, olimme (onneksi) molemmat miehen kanssa pakahtua, kun Bear tänään ryömi ekan kerran pitkiä matkoja ja tarkoituksen mukaisesti, esim. tietyn lelun luokse. Tähän asti ryömiminen on ollut "harjoittelua", joskus pari vetoa oikeaan suuntaan ja sitten peruutusta eikä tämä kaikki ole kohdistunut mitään tiettyä lelua kohti. Joku lamppu syttyi illalla olkkarin lattialla ja sitten se oli menoa! Kodin johtoja yms katsoo taas eri silmällä...

terv. liikuttavan naiivisti ylpeä äiti ;)
 
Vähällepä on jäänyt multaki viime aikoina tämän palstan lukeminen :ashamed: Tässä ollu jos jonkinmoista säpinää meneillään, siksi koneella viihtyminen jäänyt niin vähälle.
Huomenna ois 6kk neuvola. Aion tilittää terkalle kaiken mahdollisen. Tämä äiti on nimittäin TODELLA väsynyt! Onneksi kuitenkin vain fyysisesti, henkisesti oon yhtä hyvässä hapessa kuin aina ennenkin :LOL: Yöt meillä on menny käytännössä päin piparia jo niin kauan etten enää muista milloin ois yöt nukuttu hyvin. Tai no, toissa viikolla pari yötä meni vähän paremmin, mut enimmäkseen neiti herää sen sata miljoonaa kertaa yössä, huutaa täyttä kurkkua eikä rauhotu ko tissille. Ei välttämättä ees syö, pitää mua vain tuttina, joten en usko nälkään heräävän. Mie alan potea jo kroonista päänsärkyä ku niskat menee niin jumiin ko pitää neiti kainalossa nukkua koko yö, jos perhe mielii saada unta öisin. Päivisin sit nukkuu univelkaa pois, parit 2-3h päikkärit. Mut vaikka nukkuis päivän huonosti niin nukkuu yönkin huonosti. Häirittee muutenki se, et ku Oona oppi kääntyyn, niin nelisen päivää pyörikin ko väkkärä aina selältä mahalleen mut sen jälkeen ei mitään. Köllii siis selällään niin kauan kunnes joku tulee kääntään (onkohan hää vähän laiska tai jtn..) Mahallaan alkanu viihtyy pikku hiljaa paremmin ja paremmin, mut aika nopeesti se väsyyy, joten selällään se enimmäkseen makaa. Muuten tyttö on tyytyväinen, syö hyvin (kiinteitäki menee jo kolmannespurkkia kerralla, enimmäkseen silti tissiä) ja on terve! Että siitä oon toki kiitollinen, mut kaipaan silti jo vähän säännöllisyyttä noihin öihin. Liikkeelle ei tunnu olevan kiirettä, mut en sitä kaipaakkaan kun nyt jo tuntuu olevan haipakkaa lasten kans vaikka toinen vain olla möllöttää :)
Hampaita on kaks mutta tahdon uskoa, et nuo yöt menee niin hulinana kun lisää tulee. Toivon mukaan ei vaan tee kuukaudenpäivät seuraavia hampaita..

Että semmosta täällä. Katotaan mitä se terkka huomenna tuumaa. Varmaan tarjoaa taas siitä unikoulua, mut ei tuu onnistuun. Ennemmin mie nukun huonosti ko en ollenkaan. Enkä ala lasta huuattaan. Nyt kattoon BB:tä ja sit taas yrittään unta. Mun nukahtaminenki alkanu taas kärsiin ku alitajuisesti jännitän tulevaa yötä, että miten monta kertaa sitä joutuukaan taas herään. :/
Jaksamisia kaikkiin koteihin ja pikaista paranemista nuhanenuille! :flower:

mobic ja Onsku 6kk 1pv (ja on se niiiiiiin rakas vaikka koettelee äitiä öisin :heart:)
 
Heippa!

Ihan aluksi paranemisia kaikkien pienten perheisiin jossa tämä flunssa ym. jyllää :hug: Meilläkin sitä näyttää ainakin tuolla 3v.llä, Nupulla hieman ja toisella isommalla neidillä olevan mut ei ainakaan vielä pahempi, hieman nenä vuotaa et toivotaan ettei äijy kovemmaks.

Meillä oli perjantaina Nupun 6kk neuvola ja hieman vanhemman 3v neuvola. Nyt oli Nupun pituuskäyrä lähtenyt nousuun vaikka pituutta vasta 62,5cm :D ja painoa 6,295kg. Ihan on sopusuhtainen, jäntevä tyttö sanoi terkka ;) Nyt siis kontataan, kontattu siis kohta 3vkoa, kiivetään tukea vasten, ei enää pelkässä polvien varassa vaan kokonaan jaloilleen et saapi silmät melkeen olla selässäkin. Lelukopast ja lehtitelinettä vasten kiva seistä ja heitellä kaikki mitä käteen saapi. Kohta ollaan viikko maisteltu perunaa ja porkkanaa, loppuviikosta ajattelin et voitais maistella perunan kaverina jotain muutakin kasvista. Tähän asti menty siis pelkällä rintamaidolla.
Meidän kolmivuotiaan mitat olivatkin 91,3cm ja 13,1kg eli oikein oli sopusuhtainen käyrillä :D

Eilen oltiin kiertämässä Poronpolku miehen ja Nupun kanssa. Kierrettiin pisin reitti eli 30km ja minä kannoin rinkassa Nupun koko matkan vaikka oltais voitu vaihdellakkin mut tuo mun pakkaamani eväsreppu tuntui painavan suht saman ja sit ne uudet säädökset rinkkaan niin ei lähdetty vekslailee. Matka meni muuten hyvin mut itse aloin viimeisen 5km loppumatkal ryytymään kun maasto kuitenkin vaihteleva ja kuntokaan ei ihan paras mahdollinen mut sisulla jaksoin loppuun asti ;) Tänään sit ollutkin peppu ja reidet hiukan arat et tuo kävely tuottanut pientä vaikeutta mut sillähän se lähtee millä tullutkin :) Mut ihanaa oli, ensvuonna taas uudestaan!

Mut palaillaan, jaksuja kaikille!
Ävm70 ja Nuppu 6kk 1vko :heart:
 
jaaah..josko tänne jotai kertoisin nyt pitkästä aikaa :D


mä täytän siis ylihuomenna 6kk, jee!! ryöminy oon vajaa kuukauden ehkä ja kontannu muutaman päivän, äiti ei siis voi hetkeksikään jättää mua yksin mihinkää :D

öisin en enää syö, mutta herättelen äiti kyllä melko usein... :D

aamulla herään noin klo 5, syön aamupuuron noin klo 7, sit purkillisen lihasosetta noin klo 11, purkillisen hedelmäsosetta noin klo 15 ja klo 19 puuroa ja klo 20-21 oon jo aika valmis unille..noitten ruokien välissä juon maitoa kerrallaa 100-200ml, ite juon minkä juon ja sit loppujen kanssa pelleilen :D

vaunuissa aloin vihdoin viihtymään 5kk iässä kun sain alkaa istua siellä valjaissa, vihdoin pitkiä kävelylenkkejä ja puistoilua <3 parhaat unetkin nukun vaunuissa :) se oli kyllä helpotus kun 5kk:n jälkeen päästiin oikeesti liikkumaan ulkona, jeih!äitikin tykkää..

päiväunia nukun yleensä aamulla ekat noin 8-9 aikaa 30min-3h, riippuen ollaanko ulkona vai ei..sit myöhemmin viel yhet tai kahet unet, täysin riippuen siitä mitä äiti meille keksii päivän mittaan..

vauvakerhossa käydään ja muskarissa ja sit muuten vaan treffaillaan muita mammoja ja vauvoja ja puistoillaan.. kaikki tekeminen on just parasta..kotona on aika tylsää ja kiukuttelenki kotona enemmän ku muualla ni äitiki tajuaa et kotona mä en jaksa olla :D

korvatulehduksia mulla on ollut paljon, parhaillaan neljännen kerran nyt..ah ihanuutta. antibioottii antibioottii..ja astmaan sain lääkkeet kolmisen viikkoa sit, että niitäki lääkkeitä aamuin illoin vetelen vaikka vihaan sitä torvea millä lääkettä annetaan ni ylikaiken.

muuten alkaa jo menee hyvin, 4 ekaa kuukautta oli ihan helvettiä, mun maha oli aina niiiiiiin kipee, mutta nyt oikeesti jo nautinki elämästä :D

ens viikolla mulla on 6kk neuvola, mutta 5kk neuvolassa mitat oli 8400g ja 66cm :)

hauskaa syksyä kaikille :)
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä