Mä paiskaan tuon kinkun kohta ikkunasta pihalle!!!!!

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ensikertalainen
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
E

ensikertalainen

Vieras
Mitä teen väärin??

Laitoin vähän yli 3-kiloisen kinkun uuniin vähän ennen yhdeksää illalla (125astetta). Yhden aikaan mittari näytti 77, joten otin kinkun pois, poistin verkon ja ne rasvat siitä päältä, mutta kinkku olikin tosi sitkeän tuntuista ja sisältä tihkui punaista nestettä. Heitin kinkun kinkkupussiin ja takaisin uuniin ja nyt hetki sitten mittari näytti 82 astetta, mutta kun otin kinkun pois niin se oli edelleen tosi sitkeän tuntuista (tällä kertaa jopa maistoin, yök). Nyt se prkl kinkku on taas uunissa!

Onko mitään toivoa että saisin siitä vielä hyvän? Ja miten ihmeessä voi kestää näin kauan?? Voiko olla mahdollista että on vain pinnalta sitkeä ja sieltä sisältä mureampi? leikkelin vain pinnalta siivuja..

Otin kinkun jo maanantai-iltana jääkaappiin sulamaan mutta se tuntui vielä hieman jäiseltä tänä aamuna kun otin sen huoneenlämpöön, voisiko olla että se oli vielä jäässä?

Grrr... Hermot menee..
 
Alkuperäinen kirjoittaja VOI VITTU IHMISET:
VOI VITTU IHMISET?! jos se kinkun teko on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin vaikeeta OIKEESTI ostakaa 1k sisäfile ni kylä vittu on helpoa (suosittelen):D

ohhoh kylläpäs nyt tais joulustressi revetä silmille BD
 
No ensi vuonna kyllä ihan taatusti ostankin!!! :D En oikeesti teinny et kinkun paistossa vois olla mitään ongelmia :D

IlmanNikkiä: En huomannut mitata lämpöä ennenkuin laitoin.. Sain siskoltani lainaan tuon mittarin ja kyllä se kovasti lämpötiloja näyttää... En sit tiedä toimiiko :/

Kiva laittaa iso summa rahaa kinkkuun jota ei osaa edes paistaa... Oon varmaan ainut ihminen maailmassa jolla on ongelmia jopa kinkun paistamisen kanssa... Grr...
 
Kinkusta mitataan siis SISÄlämpö, joka voi olla paljon viileämpi kuin pintalämpö (ihan siis vain varmistukseksi, en väitä että olet tietenkin laittanut mittarin väärin).

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1604728
 
jos se on ns. stressipossusta..? Kuuntelin pari vkoa sittten järkyttyneenä radiosta, että stressipossun lihakaan ei kypsy.. Eli jos sikalassa ollut huonot olot, niin vaikuttaa lihaan. Radioon soittanut mies oli paistanut edellisenä jouluna tuloksetta kypsää kinkkua,, Siis se ei vaan ollut kypsynyt. Olivat Joulun jälkeen ottaneet yhteyttä valmistajaan ja sieltä todettiin juuri tämä, että on ollut stressisikaa.. Saivat tuotekorin lohdutukseksi Joulun jälkeen.
Että näinkin voi olla.. Hyvää Joulua sinulle!
 
Mummon ohjeella paista aina kinkut 150 c tunti/kilo. Mittareihin en luota yhtään, yleensä tuntein kohdalla laitan uunin pois päältä ja annan kinkun olla vielä puolisen tuntia jälkilämmössä. Jos kinnku on liian kauan uunissa, se kuivaa. Tietenkin myös lihassa on eroja, joten kohdalle on voinut osua sitkeä tapaus...
 

Yhteistyössä