Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Moikka taas kaikille, palailen mukaan kun hoidot lähestyy.

Olen kyllä hieman surumielellä, nimittäin meidän luovuttajalta ei saatu kuin muutama munasolu kerättyä ja niistä vain kaksi blastoa, nekin heikompilaatuisia. Eli ei ole näköjään näissäkään hoidoissa takuita, selasin ketjua taaksepäin ja huomasin monella muullakin tulleen vain se yksi-kaksi blastoa. Miten muilla, onko laatu aina korreloinut sitten raskautumiseen, heitänkö jo kirveen kaivoon? Lomien jälkeen olisi tarkoitus tehdä siirto.

Tsemppiä kaikille vaiheisiinne!
Mulla kävi niin että tuli vain yksi blasto ja sekin melko huonolaatuinen. Silti tuossa vieressä nukkuu nyt 5kk ihanuus, joten älä vielä heitä kirvestä kaivoon.
 
@Annamaija 76 Meillä meni Ovumiassa viime vuonna 8400€. Sisältää ensikäynnin, sperma-analyysin, lahjasoluneuvonnan, hoidonsuunnittelukäynnin, miehen infektionäytteet, lahjasolut, jatkoviljelyn blastoiksi, pakastuksen ja yhden siirron. Päälle tulee siis vielä lääkkeet. Hinnasto muuttui sen jälkeen ja oltaisiin kai päästy sillä uudella halvemmalla kun munasoluja tuli vain viisi.
 
Kuumoduli koska testipäivä?

Miten kaikilla mennyt 10000€ kun hinnastoissa aina joku 7000? Alkoi pelottamaan... Meillä siis hoidon suunnittelu kk viimeinen päivä.
Itse jouduin käymään ultrassa useamman kerran ja lääkitystä vaihdettiin... kyllä sinneuppoaa jos ei kaikki mene sen kaavan mukaan Jolla hinnoittelevat... meillä ei mennyt, valitettavasti. Eikä se raha, vaan tuska sisällä, kun tuntuu että ei vaan pysty saamaan lasta edes lääkinnällisin keinoin.
 
  • Tykkää
Reactions: kuumoduli
Hei vaan kaikille. Hyppään vihdoinkin mukaan keskusteluun
Puhuin myös aiemmin näistä lahjasoluhoitojen kuluttajansuojasta! Nyt asia aktualisoituikin omalla kohdalla, eli tosiaan saatiin vain yksi alkio. Rahaa meni noin 10 000 euroa. Jos tämä hoito ei mene putkeen eli raskautta ei tule, aiomme neuvotella klinikan kanssa jonkinlaisesta hyvityksestä, koska tässä ei ole taloudellisesti minkäänlaista järkeä. Herättelimme jo keskustelua ja meille kerrottiin, että voimme keskustella asiasta "yksikön päällikön ja hoitavan lääkärin kanssa". Toki alkioiden pieni määrä eli yksi oli yllätys myös klinikalle, mutta kyllä jonkinlainen suoja pitää olla. Ei voi olla niin, että ei saisi isolle rahalle mitään vastinetta.

Joka tapauksessa, nyt vaan posia kehiin ja totta kai siitä lähdetään, että tämä yksi alkio vain tarvittiinkin Mutta kävinpä myös huvikseni ostamassa itselleni timanttisormuksen - sain juuri sellaisen kuin itse halusin, ja rahalle taatusti vastinetta - ylellisyyttä jota lapsettomuushoidoissa ei ole Parani muuten mieli isosti
Hei, toivottavasti teillä tärppää. Sitä olisi hyvä hoitojen alussa keskustella klinikan kanssa tilanne auki mitä jos ei tule yhtään tai vaan yksi siirtokelpoinen alkio. Tätä vaihtoehtoa ei tule oikein mietittyä ennen kuin se omalle kohdalle sattuu. Klinikoilla näköjään käytänteet kovin erilaiset. Ei tämä ihan tuuripeliä pitäisi missään olla...
 
Itse olin yhteydessä kuluttaja-asiamieheen, kun saimme vain yhden alkion. Kyllä, se on luvanvaraista hommaa. Eli kyllä tämä melkoista rulettia on. Joillakin tosiaan alkioita tulee se viisi, kun toisilla vain yksi. Dextralla oli joku takuu alkioiden määrästä. Felicitaksella taas maksoit kaikesta vaikka yksi alkio tulisikin.
 
  • Tykkää
Reactions: Annamaija 76
Moikka kaikki❤Mitenkä täällä piinapäivätsujuvat siiron jälkeen millon on testipäivää tiedossa? Ja siirtojakin oli jollain tulossa tsemppiä kaikille tasapuolisesti.on tää semmosta venäläistä rulettia näiden alkioiden määrän ja hintalapun kanssa toiset klinikat ovat toisia "joustavampia" mutta kyllö se on semmonen laki viidakko jos joutuu vääntämään kättä,
 
Laitan tänne lyhyesti meidän tarinaamme, toivottavasti siitä joku saa uskoa ja voimaa näissä hoidossa. Meillä kaksi lahjamunasoluhoitoa takana ja ensimmäisessä tilanne alkuunsa näytti kovinkin lupaavalta luovuttajalta saatiin 17 munasolua joista vain 4 hedelmöittyi. Lopulta siirrettiin kaksi huonolaatuista kolmepäiväistä alkiota muut eivät selvinneet. Tuloksena nega ja otimme asiaa itse puheeksi klinikalla, että onko mitään vastaantulon mahdollisuutta heidän puoleltaan seuraavaa hoitoa ajatellen. Seuraavassa hoidossa maksoimme vain luovuttajan lääkkeet. Kyseessä pieni klinikka Suomessa. Kato oli taas hurja, Yhdeksästä munasolusta kuusi hedelmöittyi ja yksi jaksoi blastokystiksi saakka muut jäivät matkan varrelle. Tästä onnellisesti kuitenkin alkoi raskaus, jossa mennään rv 28 tällä hetkellä. Ikää minulla 40+ ja raskaus on sujunut hyvin. Tsemppiä teille kaikille hoidossa oleville ja sinne suuntaaville. Tätä palstaa tulee vieläkin seurattua, ihanaa että jaatte täällä ajatuksia. ❤❤❤
 
Hei pitkästä aikaa! Kirjoittelin tänne keväällä, mutta sitten on tullut pidettyä taukoa. Nyt ajattelin kertoa kuulumiset ja rohkaista uusia prosessissa eteenpäin :) Me lähdimme mieheni kanssa luovutettujen munasolujen prosessiin mukaan vuoden alussa ja meille löytyi nopeasti myös sopiva luovuttaja. Minulla ikää on 40+. Ensimmäisestä siirrosta tärppäsi ja nyt ollaan jo 23. viikolla. Kaikki on mennyt hyvin, pientä hematoomasäikähdystä lukuunottamatta. Lähimmäiset tietävät raskaudesta, olen melko pitkä ja pysyin ihan viime viikolle niin hoikkana, että vatsaa ei ole vieraampien taholta huomattu :) Nytvatsa on kyllä tullut selkeämmin esiin.
Tsemppiä kaikille hoitoa harkitseville tai hoidoissa parhaillaan oleville!
 
Hei pitkästä aikaa! Kirjoittelin tänne keväällä, mutta sitten on tullut pidettyä taukoa. Nyt ajattelin kertoa kuulumiset ja rohkaista uusia prosessissa eteenpäin Me lähdimme mieheni kanssa luovutettujen munasolujen prosessiin mukaan vuoden alussa ja meille löytyi nopeasti myös sopiva luovuttaja. Minulla ikää on 40+. Ensimmäisestä siirrosta tärppäsi ja nyt ollaan jo 23. viikolla. Kaikki on mennyt hyvin, pientä hematoomasäikähdystä lukuunottamatta. Lähimmäiset tietävät raskaudesta, olen melko pitkä ja pysyin ihan viime viikolle niin hoikkana, että vatsaa ei ole vieraampien taholta huomattu Nytvatsa on kyllä tullut selkeämmin esiin.
Tsemppiä kaikille hoitoa harkitseville tai hoidoissa parhaillaan oleville!
Onnea teille❤tekin ehditte just ennen korona taukoa:)
@Villis rv 28
 
  • Tykkää
Reactions: lahja75
Mutteri38
Hei, onpa ilahduttavaa löytää tämä keskustelu! Olemme olleet reilusti yli neljä vuotta hoidoissa, joista viimeinen tehtiin lahjamunasoluilla. Viimeisimmässä hoidossa saatiin vain yksi alkio, ja lopputulos oli nega. Haluamme ehdottomasti jatkaa, mutta emme ole vielä päättäneet missä. Haluaisin kuulla lisää kokemuksia Ovumiasta. Oletteko olleet tyytyväisiä?
 
Munkin mielestä klinikat siirtää korona-aikaan olemassa olevia alkioita. Lääkäri sanoi maaliskuussa, että luovuttajan pistoshoidot on klinikalle suurin riski, joten ne hoidot loppuu ekaksi, jos koronatilanne muuttuu hankalaksi.
Mulla peruuntui elokuun alkion siirto kun, limis oli kontrolliultrassa vain 4,5mm (kp 14). Lääkäri ehdotti uutta kontrolliultraa viiikon kuluttua, mut mä perun sen, kun en jaksanu uskoa, että limis kasvaa enää tässä kierrossa. Menkat alkaa 2 viikon kuluttua, jolloin meen juttelee läälärin kanssa, mitä tälle ongelmalliselle tilanteelle voisi tehdä. Oon jo niin kyllästyny jatkuviin vastoinkäymisiin.
 
  • Surullinen
Reactions: Annamaija 76
Heippa kaikille,

Toivottavasti kesä on mennyt hyvin. Meillä on koko kesän remontoitu asuntoa, niin en ole juuri ehtinyt tännekään päivittämään kuulumisia. Meillä piti olla heinäkuussa jo tuoresiirto, mutta luovuttajasta johtuen siirtyi elokuulle. Nyt odottelen kuukautisten alkavan, jotta pääsen aloittamaan Progynova kuurin. Siitä pitikin kysymäni, että millaisia sivuvaikutuksia se on aiheuttanut, ketkä olette tuota käyttäneet?

Koronatilanne huolestuttaa, mutta toivon todella, että se ei nyt kaada tätä yritystä niin meillä kuin kellään muullakaan täällä, jotka odottelevat alkion siirtoon pääsyä.

Täällä oli keskustelua lahjamunasoluhoidon hinnoista ja mitä sitten, jos alkioita saadaan vain yksi. Ovumialla ainakin on palvelulupauksessaankin vain 1-2 alkiota (en oikein tiedä milloin luvataan yksi ja milloin kaksi, minulle tätä ei selvitetty kunnolla, vaikka sitä kysyinkin). Joka tapauksessa heidän nettisivuillaan lukee näin:
Palvelulupauksen ylittävistä alkioista perimme kiinteän lisämaksun 350 €. Mikäli emme yllä palvelulupaukseemme, luovutettujen munasolujen hinnasta vähennetään puolet. Jos hoidossa luovutetuilla munasoluilla ei saada yhtään alkiota, on hinta kiinteä 1600 €.

Aikamoista venäläistä rulettia tämä homma tosiaan on. Me ollaan varattu kymppitonni tähän kokonaisuudessaan ja se on sillä varauksella, että ensimmäisestä alkiosta ei vielä tärppäisi. Hirvittävä raha laittaa kiinni, kun lopputuloksesta ei ole mitään varmuutta. Mutta toisaalta, jos lopputulos on sitten ihana uusi perheenjäsen, raha on pienin asia mitä siinä miettii.

Tsemppiä kaikille ja hyvää kesän jatkoa :)
 
Moi, Onnea kaikille hoitoihin ja tsemppiä niille joilla on pettymyksiä. Kyllä kaikki lopulta järjestyy.

Mullakin hoito siirty elokuulle lahjoittajan aikataulujen vuoksi. Progynova alkaa seuraavassa kierrossa. Yritin myös selvittää klinikalta alkioiden viljelyyn ja hintaan liittyviä asioita, mikä se hoitolupaus on jne. Minulle sanottiin, että kaikki hyvät alkiot pakastetaan. Jos tulisi vain yksi alkio, klinikan kanssa voisi neuvotella hinnasta.

Kävin varmuuden vuoksi verikokeessa ottamassa ferritiini ja d-vitamiiniarvot, jotka ovat olleet juuri ja juuri viitearvoissa. Yllätyksekseni ferritiini oli laskenut kesän aikana, vaikka olen syönyt jonkin verran rautaa. Yritän nyt saada nostettua arvoa takaisin, jos sillä asialla on merkitystä.

Hyvää kesän jatkoa kaikille:)
 
Minä olen kesän ajan seurannut sivusta tätä keskustelua. Kokeilimme hoitoja ensin omilla soluilla, mutta iästä johtuen arvelin jo etukäteen, että se ei tuottaisi tulosta. Olemme jo 45 ja 46 vuotiaita. Löysin tämän keskustelun, kun aloitimme hoitoja ja mietin heti, että lahjasoluhoito voisi olla meidän pelastus. Kyllähän minä tiesin tilastot ja toennäköisyydet. Jotenkin tuntui kuitenkin siltä, että hlausimme kokeilla ensin omia soluja. Toukokuussa tehtiin IVF, josta 6 munasolua, mutta ei yhtään alkiota. Heinäkuussa tehtiin ICSI, josta 4 solua ja yksi alkio. Odotukseni olivat korkealla, kun päästiin tuoresiirtoon, mutta negahan siitä tuli. Minä hölmö vanha nainen! Koska minä olen pohtinut tätä vaihtoehtoa jo monta kuukautta, olen tämän asian työstämisessä pidemmällä kuin mieheni. Nyt on kuitenkin varattu aika psykologille, jonne mennään asiasta keskustelemaan, jotta saisimme päätöksen tehtyä. Tuon maanantaisen raskaustestin negan jälkeen olin kyllä niin siipi maassa ja tuntui vain, että olen liian vanha, minun ei vain kuulu enää saada laspsia jne. Tänään on oikeastaan ensimmäinen päivä, kun ei ole "melkein jo toinen jalka haudassa-fillistä". Minulla on 1-tyypin diabetes ollut jo 40 vuotta, mutta se on hyvässä tasapainossa eikä ole mitään liitännäissairauksia tullut. Muutoin olen terve ja normaalipainoinen ja liikunkin jonkun verran. En tiedä mistä nuo tunteet tulivat. Ennestään meillä on biollogisesti minun 4-vuotias tyttöni, mutta hänen isänsä ei ole meidän elämässä mitenkään ja hän pitää miestäni isänään. Tietää toki totuuden. Minulla on jotenkin ajatus, että se olisi lapselleni helpompi hyväksyä, että sisaruksenkin vauvasiemenistä toinen olisi saatu muualta. Tavallaan hassua olisi se, että sisarukset eivät biologisesti olisi mitään sukua.

Olikohan tämä ihan sekavaa. :unsure:
 
  • Tykkää
Reactions: Annamaija 76