Luetteloidaan yleisimmät ruokahörhöilyt

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En muuten minkään osta pahemmin prosessoituja.

Aattele vaikka luomubanaania. Se o ihan sellainen, alkuperäinen, pensaassaan pussitettu, koreissa kuorma-auton lavalle kannettu, sieltä rahtilaivaan ja kohti suomea.


Tiiän, kas ku asuttiin kuukausi panaaniplantaasin keskellä
Tiiäkkö miten saan Kirsikat itämään ?
Meillä on aivan ihana suklaakirsikka, jonka kivet jo karstasin ja kylvyn. Pitääkö ne peittää mullalla vai itääkö valossa?
 
vierailija
”Luomuja” on tosiaan erilaisia. Asioita täytyy tutkia. Luulisi kiinnostavan, koska väitetystä huolimatta ravinnolla on äärimmäisen suuri vaikutus terveyteemme!
Kanan kuuluu tonkia tunkiolta matoja ja syödä kaikenmaan muita öttiäisiä, en ole kuullutkaan vielä kalastavasta kanasta jne.
Niin no jos sulla on kotitarvekanala niin ne tekee noin. Mutta kaupallisissa luomukanaloissa nuoret kanat saa proteiinirehuna kalajauhoa, missä on mukana myös raskasmetalleja ja muita ympäristömyrkkyjä, ja luomumunissa on mitattu suurempia pitoisuuksia kuin tavanomaisissa.
 
vierailija
Yliprosessointi on kai sama kuin ultraprosessoitu joka on sanansa mukaisesti liikaa prosessoitu. Vaikka joku kananugetti tai lihapulla mitä ei enää erota edes lihan tai kanan näköiseksi.
Prosessointi on sitä kun vaikka kanat suikaloidaan rasiaan tai salaatti pilkitaan annospusseihin.
Turha yrittää järkeistää tuota asiaa kun ei siinä järkeä ole. Ultraprosessoitu on ruokahörhöjen taikasana, jolla yritetään saada epälooginen kuulostamaan loogiselta. Tämä suola-keissi on oikein mainio esimerkki siitä. Kun merestä saatu tai kalliosta louhittu suola puhdistetaan poistamalla siitä epäpuhtaudet se muuttuu "ultraprosessoiduksi" ja on siis paha asia. Eli natriumkloridi ilman hippusellista kadmiumia on pahasta, mutta tismalleen sama natriumkloridi kadmiumilla on hyvästä koska se on niin ihanan luonnollista eikä sitä ole ultraprosessoitu.

Kukaan ei ole luonut standardia tai osoittanut rajaa sille missä vaiheessa prosessoitu muuttaa ultraprosessoiduksi. Se on joka tapauksessa varmaa, että puuvillan saaminen t-paidaksi on paljon monimutkaisempi prosessi kuin kanan saaminen nugetiksi.
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
vierailija
”Luomuja” on tosiaan erilaisia. Asioita täytyy tutkia. Luulisi kiinnostavan, koska väitetystä huolimatta ravinnolla on äärimmäisen suuri vaikutus terveyteemme!
Kanan kuuluu tonkia tunkiolta matoja ja syödä kaikenmaan muita öttiäisiä, en ole kuullutkaan vielä kalastavasta kanasta jne.😦
Kalajauhossa on dioksiinia mut sitä ei nykyään luomukanoille syötetä.
Benella-tuotebrändi sisältää Itämeren silakkaa ja brändäyksenkin saa kuluttaja maksaa kalapakkauksissa. Voi sitä olla infuusionesteissäkin (kalaöljy)
 
vierailija
En osta jos on E450. Estää ravinteiden imeytymisen/aiheuttaa masennusta/nostaa arvoja stressitasolla
Fosfaattia tarvitaan:
"Fosfaattia tarvitaan esimerkiksi solujen energian tuotantoon, elimistön happo-emästasapainon säätelyssä sekä lihasten ja hermojen toiminnassa. Myös luiden ja hampaiden muodostumisessa fosfaatti on tärkeässä roolissa. Elimistö kontrolloi fosfaatin määrää säätelemällä sen imeytymistä suolistosta ja erittymistä munuaisista. D-vitamiini säätelee puolestaan fosfaatin imeytymistä suolistosta ja parathormoni (PTH) fosfaatin erittymistä munuaisista." Synlab
 
vierailija
syökää ihan mitä syötte mutta lähes kaikki kaupasta saatava ruoka on hyvin kaukana luonnonmukaisesta joten aivan turha kuvitella että se luomukermaviili on yhtään terveellisempi tai luonnollisempi kuin brändäämätön vastineensa.
Joka ikinen kurkku, paprika, salaatti,porkkana ja tomaatti on pitkälle jalostettua ravintoa kuten myös jalostamalla lihaisiksi tehdyt tuotantoeläimet ja isotähkäisiksi jalostetut viljat.

kivikaudella ei todellakaan ollut luumuja tai parsakaaleja, ei edes "luomuna" :D
eikä todellakaan myöskään possuja, lehmiä, kanoja tai lampaita. Nykymuotoisia lihaisia versioita siis.
 

Yhteistyössä