Luetteloidaan yleisimmät ruokahörhöilyt

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Aivan loistavasti toimii, mutta, jännä merkille pistettävä juttu: kun syö pelkkää eläinperäistä niin eipä pieretä lainkaan.😦

Katsos pierut ei mielestäni kuulu ihmiselle ollenkaan.

En tiedä voitko sanoa samaa sinun ruokavaliolla.🤔
Mua harvemmin pierettää. Mut ah, kuinka mukava on röyhtäistä äänekkäästi ku on hörpännyt viileän oluen janoonsa.


(ja joojoo, jos on hernesoppaa, raakaa sipulia ja ruisleipää ni kyllähän sitten hieman)
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Siis ihmisethän yleensä käyttävät suolaa ihan mausteena, tuliko isona ullatuksena?😁
Samahan se on laittaa siis hyvää suolaa huonon yliprosessoidun sijaan, tätä ajoin takaa.:)
Niin suola on nimenomaan mauste. Sitä käytetään niin vähän, että niillä epäpuhtauksilla ei ole mitään ravitsemuksellista merkitystä. Niiden mainitseminen ylipäätään on vähän typerää tässä yhteydessä. Ja se yliprosessoitu eli puhdas suola on tietenkin (kemiallisesti) parempaa suolaa kuin se puhdistamaton, vaikka kiderakenne makuun vaikuttaakin.

Tuo yliprosessoitu on ylipäätään sellainen hauska taikasana, jota juuri tällaisissa hörhöilyissä on hyvä viljellä. Pelkästään prosessoitu ei vielä kaataisi venettä, mutta yliprosessoitu!!1!. Sitä ihmettelen miten uskallat kulkea yliprosessoidusta puuvillasta tehdyissä vaatteissa, juoda yliprosessoitua vettä ja hengittää yliprosessoitua ilmaa ainakin autossa. Eikö kaikki tuo yliprosessointi vähän jännitä?
 
vierailija
Niin sitä sun "rikasta" suolaa pitäisi käyttää aivan överit, että nuo hivenmineraalit jotenkin vaikuttaisi. Mutta sä uskot nyt tuohon kelttiläiseen, anna mennä vaan vaikka desi pari päivässä
Lissu tuli tämän suhteen uskoon joulukuussa. 2022:

Ja parasta on se, että kelttiläinen merisuola on kuitenkin ok koska se tulee Ranskasta eikä siinä siis ole mikromuovia. :rolleyes:
Piti oikein luntata kun en ollut koskaan kuullutkaan:

”Guerande-merisuola on erityisellä ns. kelttiläisellä tavalla valmistettua suolaa. Sen valmistus tapahtuu ikivanhalla menetelmällä savialtaissa kuivattamalla Ranskan Bretagnessa. Se on poikkeuksellisen mineraalirikasta ja pehmeän makuista suolaa. Suolalla on Naturé et Progres -sertifikointi, joka tarkoittaa että se täyttää luomustandardit.”
Ennen sitä se taisi olla himalajansuola, joka paransi kaikki tauditkin kun se oli kuitenkin punaista väriltään, mikä on selvä merkki tehosta. :LOL:
 
Niin suola on nimenomaan mauste. Sitä käytetään niin vähän, että niillä epäpuhtauksilla ei ole mitään ravitsemuksellista merkitystä. Niiden mainitseminen ylipäätään on vähän typerää tässä yhteydessä. Ja se yliprosessoitu eli puhdas suola on tietenkin (kemiallisesti) parempaa suolaa kuin se puhdistamaton, vaikka kiderakenne makuun vaikuttaakin.

Tuo yliprosessoitu on ylipäätään sellainen hauska taikasana, jota juuri tällaisissa hörhöilyissä on hyvä viljellä. Pelkästään prosessoitu ei vielä kaataisi venettä, mutta yliprosessoitu!!1!. Sitä ihmettelen miten uskallat kulkea yliprosessoidusta puuvillasta tehdyissä vaatteissa, juoda yliprosessoitua vettä ja hengittää yliprosessoitua ilmaa ainakin autossa. Eikö kaikki tuo yliprosessointi vähän jännitä?
Yliprosessoitu/ultraprosessoitu miten vain haluat.
Mahdatkohan ymmärtää nykymarkkinataloudesta hirveästi? Tai politisoituneesta/korruptoituneesta päätäntävallasta/tieteen käytöstä?

Tosiasia on, että meille myydään halvalla valmistettuja (sairastuttaviakin) tuotteita äärimmäisen hyvällä katteella. Valitettavasti ihmiset eivät vaadi parempaa! Minä vaadin ja pidän yllä keskustelua terveellisestä ravinnosta.

En osta yliprosessoituja tuotteita, enkä kannata näitä, ja tuon oman mielipiteeni esiin, tykkäsit siitä tai et.:)

Hyvää suolaa ei tarvitse liikaa vaan tarpeen mukaan, kuten olen tuonut esille jo ensimmäisessä viestissäni.👍
 
Yliprosessoitu/ultraprosessoitu miten vain haluat.
Mahdatkohan ymmärtää nykymarkkinataloudesta hirveästi? Tai politisoituneesta/korruptoituneesta päätäntävallasta/tieteen käytöstä?

Tosiasia on, että meille myydään halvalla valmistettuja (sairastuttaviakin) tuotteita äärimmäisen hyvällä katteella. Valitettavasti ihmiset eivät vaadi parempaa! Minä vaadin ja pidän yllä keskustelua terveellisestä ravinnosta.

En osta yliprosessoituja tuotteita, enkä kannata näitä, ja tuon oman mielipiteeni esiin, tykkäsit siitä tai et.:)

Hyvää suolaa ei tarvitse liikaa vaan tarpeen mukaan, kuten olen tuonut esille jo ensimmäisessä viestissäni.👍

En muuten minkään osta pahemmin prosessoituja.

Aattele vaikka luomubanaania. Se o ihan sellainen, alkuperäinen, pensaassaan pussitettu, koreissa kuorma-auton lavalle kannettu, sieltä rahtilaivaan ja kohti suomea.


Tiiän, kas ku asuttiin kuukausi panaaniplantaasin keskellä
 
Niin suola on nimenomaan mauste. Sitä käytetään niin vähän, että niillä epäpuhtauksilla ei ole mitään ravitsemuksellista merkitystä. Niiden mainitseminen ylipäätään on vähän typerää tässä yhteydessä. Ja se yliprosessoitu eli puhdas suola on tietenkin (kemiallisesti) parempaa suolaa kuin se puhdistamaton, vaikka kiderakenne makuun vaikuttaakin.

Tuo yliprosessoitu on ylipäätään sellainen hauska taikasana, jota juuri tällaisissa hörhöilyissä on hyvä viljellä. Kaikki kaupan tuotteet ovat tutkittuja ja turvallisia käyttää, senhän näkee jo väestöstäkin. Olemme terveitä, hyvässä kunnossa eikä ylipainoa ole. Minä ainakin luotan auktoriteetteihin, kyllä he tietävät paremmin mikä minulle on hyväksi! Sitä ihmettelen miten uskallat kulkea yliprosessoidusta puuvillasta tehdyissä vaatteissa, juoda yliprosessoitua vettä ja hengittää yliprosessoitua ilmaa ainakin autossa. Eikö kaikki tuo yliprosessointi vähän jännitä?
Semmosta.🙄
 
En muuten minkään osta pahemmin prosessoituja.

Aattele vaikka luomubanaania. Se o ihan sellainen, alkuperäinen, pensaassaan pussitettu, koreissa kuorma-auton lavalle kannettu, sieltä rahtilaivaan ja kohti suomea.


Tiiän, kas ku asuttiin kuukausi panaaniplantaasin keskellä
Mä en suomalaisena niinkään banaanista välitä. Metsämarjat on kyllä hyviä. Monesta kriisistä päästäisiin jos ihmiset söisivät enemmän lähiruokaa. Ja toki monelle tekisi hyvää jos ymmärtäisivät, että ravinto on polttoainetta sekä oikean ravinnon avulla pysyy terveempänä. Ymmärrän että kulinaristi Roosalle tämä on kuin pitsläp kasvoihin, mutta valitettavasti hyvin monelle suomalaiselle ruoka ja syöminen on iso ongelma, ja se, että liian harva kyseenalaistaa miten meiltä kynitään rahat pois (lähinnä ulkomaille) syöttäen meille sairastuttavia tuotteita.
 
Mikä se vale oli? Suorat lainaukset toisesta ketjusta.
Lainaus oli väärennetty. En ole koskaan myöskään puhunut vuorisuolasta noin. En ole väittänyt suolan parantavan mitään. Mutta, on ihan yleinen käytäntö esim helteellä ottaa muutama suolarae kielen päälle.
Olen kyllä keskustellut että meillä ei käytetä yliprosessoituja suoloja vaan rikkaampia suoloja.
 
vierailija
Niin saa glyfosaattia ja torjunta-aineitakin.😊

Mikäs juttu lehdessä just oli että elkää syöttäkö pottua pienille, on kuulema myrkyllisiä tms… En nyt ota kantaa tuohon väitteeseen, mutta valtamediauskovia vissiin kiinnostais.🤷‍♀️

Eri asia tietenkin jos omasta maasta luomupottua.
Olisko perunajuttu ollut sellainen, että uusissa perunoissa on enemmän solaniinia kuin syysperunoissa, mikä aiheuttaa myrkytysoireita kuten vatsanväänteitä?

Luomu on vähän kyseenalainen asia, siinä on paljon huonoakin, mm. monissa luomukasviksissa on liikaa nitraattia tm. ihmiselle haitallisia aineita kuten kanelissa kumariinia. Luomumunissa on kalaperäisiä raskasmetalleja. Luomuviljoissa on löydetty tavanomaista useammin mm. torajyviä (kasvitauti joka tuottaa toksiineja jyvään).
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Vieläkin alkaa kiukuttaa ku muistan lähettäneeni Taffelille palautetta vihreistä sipseistä ja asiakaspalvelija kehtasi väittää että solaniini tuhoutuu kypsentäessä.

En osta niitten tuotteita vieläkään!


Ni ja uusissa potuissakin mulla on tapana jättää ne pienimmät ostamatta. Pienen kananmunan kokoiset ovat kaikinpuolin parhaita. Helppo pestä, nopea keittää ja pienikin lapsi jaksaa syödä edes yhden.
Sinäkö siitä kerroit kauan sitten? Voi olla joku muukin mut kerran joku haki työntekijää poistamaan vihreitä osia potuistaan... laitoin linkin Eviraan mut eipä nuo vastanneet. Tuskin tekivät mitään
 
Olisko perunajuttu ollut sellainen, että uusissa perunoissa on enemmän solaniinia kuin syysperunoissa, mikä aiheuttaa myrkytysoireita kuten vatsanväänteitä?

Luomu on vähän kyseenalainen asia, siinä on paljon huonoakin, mm. monissa luomukasviksissa on liikaa nitraattia tm. ihmiselle haitallisia aineita kuten kanelissa kumariinia. Luomumunissa on kalaperäisiä raskasmetalleja. Luomuviljoissa on löydetty tavanomaista useammin mm. torajyviä (kasvitauti joka tuottaa toksiineja jyvään).
”Luomuja” on tosiaan erilaisia. Asioita täytyy tutkia. Luulisi kiinnostavan, koska väitetystä huolimatta ravinnolla on äärimmäisen suuri vaikutus terveyteemme!
Kanan kuuluu tonkia tunkiolta matoja ja syödä kaikenmaan muita öttiäisiä, en ole kuullutkaan vielä kalastavasta kanasta jne.😦
 
Mä en suomalaisena niinkään banaanista välitä. Metsämarjat on kyllä hyviä. Monesta kriisistä päästäisiin jos ihmiset söisivät enemmän lähiruokaa. Ja toki monelle tekisi hyvää jos ymmärtäisivät, että ravinto on polttoainetta sekä oikean ravinnon avulla pysyy terveempänä. Ymmärrän että kulinaristi Roosalle tämä on kuin pitsläp kasvoihin, mutta valitettavasti hyvin monelle suomalaiselle ruoka ja syöminen on iso ongelma, ja se, että liian harva kyseenalaistaa miten meiltä kynitään rahat pois (lähinnä ulkomaille) syöttäen meille sairastuttavia tuotteita.

Useammasta ongelmasta päästäisiin jos lihansyönti edes puolitettaisiin.

Mut sun pitöisi oppia kyseenalaistamaan toi puppu mihin täysillä uskot.

Ja se miten kuvittelet muut tietämättömiksi on myös harhaa.

Suurin osa kyllä tietää. Ne vaan mieluummin nauttivat kaikista herkuista kuin luopuvat niistä.


Tervetuloa vaan maanpinnalle!
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
vierailija
Niin suola on nimenomaan mauste. Sitä käytetään niin vähän, että niillä epäpuhtauksilla ei ole mitään ravitsemuksellista merkitystä. Niiden mainitseminen ylipäätään on vähän typerää tässä yhteydessä. Ja se yliprosessoitu eli puhdas suola on tietenkin (kemiallisesti) parempaa suolaa kuin se puhdistamaton, vaikka kiderakenne makuun vaikuttaakin.

Tuo yliprosessoitu on ylipäätään sellainen hauska taikasana, jota juuri tällaisissa hörhöilyissä on hyvä viljellä. Pelkästään prosessoitu ei vielä kaataisi venettä, mutta yliprosessoitu!!1!. Sitä ihmettelen miten uskallat kulkea yliprosessoidusta puuvillasta tehdyissä vaatteissa, juoda yliprosessoitua vettä ja hengittää yliprosessoitua ilmaa ainakin autossa. Eikö kaikki tuo yliprosessointi vähän jännitä?
Suola on kyllä elintarvike.
 
Useammasta ongelmasta päästäisiin jos lihansyönti edes puolitettaisiin.

Mut sun pitöisi oppia kyseenalsistamaan toi puppu mihin täysillä uskot.

Ja se miten kuvittelet muut tietämättömiksi on myös harhaa.

Suurin osa kyllä tietää. Ne vaan mieluummin nauttivat kaikista herkuista kuin luopuvat niistä.


Tervetuloa vaan maanpinnalle!
Älä nyt höpöjä puhu. Rasvainen luomuliha on ihmiselle optimaalisinta ravintoa.

Alkaa jo hiukan huolestuttamaan tämä ravinnon ympärillä pyörivä hörhöily! Ihminen on muka fiksuin nisäkäs ja ravintoketjun huipulla, mutta silti niin typerä nisäkäs että ei tiedä mitä pitäisi syödä. Muille nisäkkäille ravinnon valinta ei ole alkuunkaan ongelma.🤷‍♀️

(Alueittain toki se muu eläinkunnasta saatavan ravinnon ympärille.)
 
Älä nyt höpöjä puhu. Rasvainen luomuliha on ihmiselle optimaalisinta ravintoa.

Alkaa jo hiukan huolestuttamaan tämä ravinnon ympärillä pyörivä hörhöily! Ihminen on muka fiksuin nisäkäs ja ravintoketjun huopulla, mutta silti niin typerä nisäkäs että ei tiedä mitä pitäisi syödä. Muille nisäkkäille ravinnon valinta ei ole alkuunkaan ongelma.

Höpöhöpö. Sun aivot ei taida toimia enää optimaalisesti.
 
  • Haha
Reactions: Lispetti

Yhteistyössä