Lokakuun 2009 Mahanpyöriäiset ******Huhtikuussa 2010******

Nipsulainen: kaikkien muiden kasvisten koostumus säilyy hyvänä paitsi perunan. Peruna menee pakastettaessa rakeiseksi, tosin olen nyt laittanut sitä porkkanan kanssa pakkaseen kun määrät alkaa olla isompia ja teen purkkiin aina yhden päivän ateriat valmiiksi.

Onko muut miettineet matkarattaiden hankintaa tai jo ostaneet ne? Meille tulee Jovin Io:t punaisena :) Netistä tilasin vauvattaresta ja en löytänyt muuta negatiivista niistä kuin etteivät mene niin pieneen tilaan kuin ne missä kahva on ns. sauvamainen. Olivat todella edullisetkin. http://www.babyshop.fi/product_details.php?p=2235
 
nipsulainen: ma pakastin porkkana-palsternakka-kesakurpitsa sosetta ja rakeeks meni - oisko ollut sitten se palsternakka joka veti rakeiseksi kun on niin sokerista? Mene ja tieda.

Me saatiin paikalliselta kelalta lahjaksi rattaat, jotka ovat viela paketissaan. Puynaiset ovat, se on ainut minka tiedan, mutta eikohan ne asian aja. Muuten kaytetaankin sitten Emmaljungia istuinosalla.

Taalla on ihana ilma taasen - tarttee lahtea katsomaan keskustaan antiikkimarkkinoita..
:wave:
 
Ja muuten, huomasin just etta meillakin liikutaan - rapuna taaksepain. Istuin lattialla lapparini kansa ja huomasin yhtakkia etta tytto oli peruuttanut taakseni :LOL:

Ja sanomalahdet ne ovat taallakin ihan parasta viihdetta - riekaleiksi vaan ja suuhun!

Tytto kokeilee myos eri aanteita - mummmmm, vaa vaaa - aloin toistamaan "mummia" ja "vauvaa" hanelle ja kas kummaa, suu liikkui sanojen tahtiin muttei aanta kuulunut. Tietysti tassa on viela matkaa, mutta saas nahda milloin tama alkaa oikeasti puhumaan - sanovat etta kaksikieliset lapset alkvat hitaammin puhumaan. Ja tietysti taalla on kova kisa siita tuleeko eka sana suomeksi vaiko flaamiksi. Kun pa-tavu loytyy, ottaa mies tietysti kunnian kun tytto oppii sanomaan "papa". Tarvii varmaan kiusata sitten ettei tytto suinkaan "isaa" tarkoita vaan suomalaista isoisaa, pappaa :)
 
Tiila
En uskaltanu ottaa sitä mikroa käyttöön enää :eek:
Vähän tutkiskelin sitä ja epäilen että ne lieskat on kyllä käyny siellä sisällä jossain, se takana oleva tuuletusaukkoki haisee ihan palaneelta...Ja muutenki oli vähän epäilyttävä
Totesin että on turvallisempi ostaa uus, se entinen kyllä oli muutenki ihan huono...

En tiiä miks se sytty, ei se leipä siellä niin kauan edes ollu että siitä olis johtunu... :/

Ostin sitten semmosen söpön naisellisen kirkkaan punasen mikron :heart: :D
Semmonen obh nordica chilli mikro :p


Paperista...
Meillä poika kans tykkää kaikista lehistä...Niitä on niin mukava rapistella ja luputtaa :D
Kerranki huomas sohvan reunan alla lehen niin kauhee tohina alko ku piti äkkiä päästä sinne sohvan luokse ja kovasti koitti saaha sitä lehtee sieltä alta käsiinsä :)

Omaa tahtoa näyttää jo juurikin noissa tilanteissa ku se lehti sitten otetaan käsistä pois niin huuto alkaa :whistle:

Meillä poika taitaa alkaa harjottelemaan istumista...
Vähän näyttä siltä...Aikasemmin tässä ollu semmosta että konttausasennosta tupsahtaa puolelle pyllyä...
Mut mahaltaan käänty silleen "istumaan"... Voi ku se kasvaa niin nopsaan!

Unirätti meillä on... Kummitäti osti semmosen pupurätin... Tosin harso aika usein on annettu ku se haisee vähän tissiltä niin jää sitä hipelöimään...
Jos alkais siirtymään tuohon pupuun ku semmonen kerta on :)

Marsupilamille onnittelut uudesta kodista :flower:

Mitenkäs solmulla menee siellä uuden masuvauvan kanssa? :)
Millon sulla laskettuaika on vai tiiätkö vielä?

Nipsulaiselle myöhästyneet tervetuloa toivotukset :wave:
Mitä tietoja laitetaan etusivulle? :)

Matkarattaista
Meillä on yhistelmävaunut.
Rattaina ei olla vielä vaunuja käytetty, päätypuolta vähän ollaan nostettu jos on hereillä ollu ja meinannu olla tyytymätön :whistle:
Voi olla että joskus ehkä hommattais pienemmät rattaat vain ku nuo vaunut vie aika paljon kyllä tilaa...Ainot huono puoli noissa vaunuissa :|

Mut ei varmaan vähään aikaan kannata hommata ku sitten jos sammahtaa rattaisiin niin voi tuon päädyn laskee alas niin voihan siinä päikkärit nukkua...? Voiko tommosissa matkarattaissa laskee päädyn alas?


Talvicci ja "Unski" :heart:
 
Itun emo: mä oon kaksikielisestä perheestä ja äitini kertoo että oottivat kovasti kumpaa kieltä ( suomi vai saksa) tulee eka sana. Minä sitten diplomaattisesti sanoin " lamp" ( = lamppu), jätin vaan sen poikkeavan lopun sanomatta, joten se kisa päättyi ratkaisemattomaan. Mä ja mun sisarukset ollaan kyllä puhuttu ihan nopeesti, mulla on kuulemma ollut 1,5 v 150 sanaa, puolet toista kieltä ja puolet toista.

Matkarattaista: me ostettiin pojalle aikoinaan Carenan rattaat. Niissä menee selkänoja ihan makuuasentoon, tyttö onkin niissä muutaman kerran ollut kun ollaan oltu kaupungissa. Meillä noissa on myös kuomu ja jalkapeitto joten ovat aika suojaisat. Talvella niillä ei kyllä pääse juuri mihinkään, mutta pojan kanssa reissattiin joskus kesäsin niin että oli ne vaan mukana. Ainut huono juttu noissa on että työntöaisa on sellaset 2 erillistä, eli oikeastaan ei yhdellä kädellä voi työntää.
Ostin pojalle myös sellaset emmagungan perusrattaat, oliskohan nimi ollut joskus Malla, niitä on tullut käytettyä tosi paljon. Usein puistoon mennässä laitoin pojan niihin, kulkevat vaikka missä sohjossa, ja oikeastaan menevät melkein yhtä pieneen tilaan kuin matkarattaatkin, selkänoja ei kyllä mene alas juuri yhtään, eikä tarvinnu varoa sotkumista kun olivat tosi edulliset kun käytettynä ostin. Nyt jos tarttis ostaa rattaat niin ostasin varmaan jotkut sen tapaset uudet, esim. Brio race.

Syöttötuoli: ei olla vielä ostettu mutta nyt lähiaikoina olis tarkotus hankkia. Kaverin poika on seuraavat 3 viikkoa hoidossa joten se sai siinä sitten istua ja sais poika syödä omassa tuolissaan. Tripp trapp pojalla siis on ja samanlainen ostetaan tytölle.

 
Talvicci: Meillä ainakin kriteerinä oli juuri, että sen voi laskea vaakatasoon, kun täytyy mökillä olla joku missä tyttö nukkuu päikyt ja vappuna alkaa meiän mökki kausi. Meilläki yhdistelmävaunut, mutta vievät koko takakontin tilan autossa ja mökille pitää tavaraakin ottaa mukaan :D Onhan ne kätevämmät muutenkin kesällä jos haluaa mennä käymään jonnekin esim korkeasaari/lintsi, saa helposti mukaan ja ovat kuitenkin vauvalle ihan mukavat. Noihinhan saa jalkapeitotkin, joten ovat ihan kuin vaunujen ratasosa, helpommat vain kuljettaa mukana.

Myola: Meillä on syöttötuoli vielä porukoilla, odottaa kuljetusta kotiin :) tarvkoitus ois saada se mahd pian koska sitterissä syöttäminen alkaa olla aika mahdotonta... nykyään kotona Niia vain kuikuilee kaikkea muuta mielenkiintoista malttamatta keskittyä itse asiaan :) ajattelin jos tuosta syöttötuolista olisi jotain apua. Täytyy vain laittaa paljon pehmukkeita tueksi niin kai siinä sen verran voisi istua.

Sitten yhdestä hankinnasta vielä kysyttävää, turvaistuin. Meillä alkaa kaukalo kohta olla pieni, tai ei pituudelta, mutta tuntuu, että se on liian kapea ja ahdas Niialle. Tämä pitäisi siis myös ostaa pian...
 
Onnea marsupilamille unelmien talosta,ja mukavaa muuttoa =) :flower:

meillä on matkarattaita oikein kaksin kappalein , ne on aina autossa molemmat mukana ja tänäänkin kun käytiin kaupungilla ja mummi oli mukana niin ei tarvinnut tuplia raahata mukana kun oli kaksi työntäjää niin selvittiin matkiksillakin , eli meiltä löytyy graco mosaicit ja carena lieback luxit , noihin gracoihin käy toi meiän turvakaukalo kiinni niin poitsu reissaa aina siinä lyhyehköt reissut ja 1½ -v istuu sitten noissa carenoissa , ja molemmissa saa selkänojan makuuasentoon, ei ihan sillai viivasuoraan mutta ihan vauvakin voi niissä nukkua kun kyllä se niin alas kuiteskin menee.ite tykkään enemmän noista gracoista =) ja nuo molemmat on ns.sateenvarjoratas mallia eli menee kasattuna sillai pitkittäin pieneen tilaan.on ne vaan eri kätevät kapistuksen ja ainakin meillä ollut tarpeen :D

itun emo no onpas teillä kiva kela kun tommosia lahjaksi antaa , ootkos tarkastanut ettei niissä rattaissa ole sitten isolla kelan logoa jossain :LOL:

meillä syödään seuraavanlaisesti :

06.00 maito 200 ml
8-8.30 kaurapuuroa ~ 1,5 dl + hedelmäsosetta maun mukaan sekaan
11-11.30 kasvissose ~ 1,5dl + maito 160-180ml
15.30-16.00 lihasose ~ 1,5dl + maito 160-180ml
19.00 kaurapuuro ~1,5dl + hedelmäsose maun mukaan sekaan
20-20.30 maito 200ml

noilla on poitsu pärjännyt hyvin ja kohta varmaan taas kasvattaa annoskokoa soseissa,puurot meillä maistuu jopa paremmin kuin lihasoseet,mutta kaikki menee ja lihoissa on syönyt joka laatua ja kasviksia menee kaikennäköiset sekotukset,kukkakaali ei tosin oo lemppari vaan parhaiten uppoo nuo makeemmat kasvikset eli porkkana,bataatti ym...
juu,ja kuten huomaatte niin meillä on edelleen kellon tarkka rytmi päivässä
:D

meillä on syöttötuolina triptrap , semmonen ihana punanen :D ostettiin se tytölle ja se siirtyy nyt sitten poitsulle , ja pieniä hetkiä on poitsu siinä istuskellut mutta en ole vielä soseita siinä syöttänyt,on niin isoa ja polleeta poikaa kun istuksii ruokapöydän päässä kuin isäntä konsanaan ja taputtaa pöytää :heart:

mun tulee enemmän vertailtua näitä omia lapsia keskenään , minkä kokoisia ovatte olleet samanikäisinä ja miten lähteneet liikkeelle...jne...ja ihan erilaisia on muksut ollut :D kukin oma persoonansa,niin luonteeltaan kuin kehityksiltään :heart:

kaurisäiti ja pikku-isäntä 6kk :heart:
 
Meillä on syöttötuoli yhteiskäytössä toistaiseksi. Poika kun vielä hieman kasvaa pituutta lisää, niin voidaan jättää tuo syöttis kokonaan Iinalle. Eikä hajuakaan minkä merkkinen, sellainen valkoinen puinen, jossa selkänojan saa siirrettyä taaksepäin nostamalla sen irti ja sujauttamalla seuraavaan loveen, ehkä laitan kuvan jossain vaiheessa jahka siistin sen, on aamuiselta taas niin törkyinen, kun pojalta levisi puurot pöydälle :D
 
Päivää kaikille :wave:

Meillä koettiin aamulla kauhun hetkiä kun tyttö humpsahti sängystä lattialle :eek: ai että säikäytti, huutoahan siitä tuli mutta rauhoittui tosi nopeasti ja entisenlailla on touhottanut että tuskimpa mitään suurempaa tuli kuin säikähdys. Itelle vaan tuli niin semmonen huono-äiti olo kun pääsi näin käymään :ashamed: ...

Mutta kaiketi en ole ainut jolle näin on päässyt käymään...

Täällä kanssa on tuon ruokailun kanssa vähän välillä ongelmaa, toisinaan (yleensä) tyttö syö ihan hyvin ja yleensä 1/2 purkillista kerrallaan ja toisinaan tekee täys stopin eikä syö mitään, puurot otettiin listalle aamuun ja iltaan ja hyvin maistuu :)
Pullostakin tyttö on ihan yhtäkkiä alkanut juomaan, kun alkuun ei kelvannut millään ja yks päivä ajattelin että no minäpä kokeilen niin kappas tyttö huitas kaiken :D

Nyt on lähdettävä ruoan laittoon...ai että harmittaa vieläkin tuo aamu :ashamed:

NaNa ja Hilma 5kk1vko :heart: :heart: :heart:
 
Aku
Heippa!
Jospa minäkin kerkeisin taas pitkästä aikaa vähän kommentoidakin.Luen kyllä teidän jutut päivittäin,mutta tuntuu et just kun alkais sit kirjottelemaan ni jompi kumpi lapsista on jotain vailla =)

Eli vatsamakkarat on ja pysyy :ashamed: ja nyt kun lopetti imetyksen niin tuntuu että lisääntyvät vaan :headwall: täytyis ottaa itteään niskasta kiinni ja alkaa katteleen mitä suuhunsa pistää.

Soseet on maistuneet nyt viikon verran hiukan huonommin ja puurot ei lähes ollenkaan :/ maito sen sijaan kelpaa nyt ihan ok.Jos ei kohta pukkaa hampaita niin kyllä ihmettelen!Koko ajan on paita märkänä kuolasta,jäytää kaikkea mahdollista ja yöt on aika levottomia :p .Meillä syödään edelleen vaan kerran mutta muuten on ähinää puhinaa ja kitinää.Maailman rasittavin asia mitä tuo harrastaa on ottaa itse tutti pois ja alkaa kiukuta,kun nostan sen takaisin on hetki hiljaista ja sit kuuluu taas *muisk* ja tutti on taas neidin kädessä ja alkaa kitinä :kieh:



Juu vertailua tulee harrastettua.Lähinnä nykyään omien lasten kesken.Esikoisen aikaan kyllä enemmän.Se oli ikävää kun Emmi oppi kävelemään aika myöhään (1v3kk) ja siis tuntemattomat ihmiset puistossa kyseli että miten se ei jo kävele!?Tuota vielä luullaan ikäistään vanhemmaksi pituutensa takia.Onneks osaa vähän enemmän relata tän toisen kanssa.

Meillä on esikolla tripp trapp ja Iinallekkin on tulossa omansa.Ollaan tykätty kun on tukeva ja pitkäikäinen.Mä kokeilin mummolassa istuttaa Iinaa Emmin vanhassa perus syöttiksessä ja ihan hyvin tuo istuu,kun hiukan laittaa vällyä tueksi.Kunhan saadaan se tuoli nin varmaan aletaan pikkuhiljaa totutella siinä istumiseen.

Nyt ruoan laittoon =)

-Aku ja typyt


Muoks: ai että kun hienot tummennukset!
 
NaNa :hug: Noilta ei oikeasti voi välttyä ja onneksi säikähdyksellä pääsitte.

Syöttötuoli olisi meillä jo aihetta kaivaa vintistä, kun herra ei meinaa mahtua sitteriin ja sitten kun hänet siihen saa aseteltua niin meinaa nykäistä voltit. Ei hetkeksikään voi laskea silmistä sen kanssa.
Mutta tuoli menee tänä viikonloppuna kuormassa, jo senkin takia ettei tänne mahdu.

6kk mittoja olisi Talvicille tässä:

Pituus 74cm
Paino 10,370kg
Pipa 46cm

Pituus käyrä otti ja lähti pystysuoraan nousuun, meinas jo täti alkaa paasaamaan, mutta muutti mielensä onneksi, kun sanoin että juuuuuu samanlainen käyrä on kun yhellä siskoistaan oli :D

Kyseli ruoka aikoja ja pyöritteli vaan päätään, mutta ei valittanut... Ihmetteli vain kovin että miten ei noin paljon syöväksi lapseksi ole lihava :eek:
Np, jospa tämä herra myös kuluttaa sen ravinnon.... Hmmmmmm olisko vaikka kasvamiseen!!! Hemmetti kun meinasin kirahtaa sille :kieh: No mutta, ihan kivasti meni ja ei tarttennu vihaisena lähteä, joten lopputulos ok.

Nyt kaffelle :D
 
Mä koitan kans jotain raapustaa nopeesti :) Oskari lähti tätinsa kanssa kävelylle ja mun pitäis pakkailla ja siivoilla, mutta, mutta.... Ollaan aamulla lähdössä Brysseliin viikoksi kun miehellä on siellä työn puolesta kurssi ja halus meidät mukaan..

Onnittelut puolivuotiaille ja uusia taitoja oppineille!! Meillä ei vieläkään ryömitä, taaksepäin pääsee jotain metrejä kerralla ja nostelee peppua pystyyn.. Ja NaNa84 Onneksi selvisitte säikähdyksellä!! Ei kannata liikaa syytellä itteään, sillä luulen että kolhuja tulee kun nää lähtee enemmän liikkeelle..

Me ostettiin syöttötuoliksi Tripp Trapp ja ollaan nyt istutettu Oskaria siinä jonkun verran! Matkarattaista olitte kans jutelleet ja voin lämpimästi suositella Baby Joggerin City Mini -rattaita!!! :) Meillä on kans yhdistelmät, mutta ne vie aika paljon takakontista tilaa, joten noi matkikset on helppo pitää mukana! Ollaan oltu tosi tyytyväisiä noihin!! Seuraavaksi pitäiskin tutkiskella noita turvaistuimia..

Meillä 6kk-neuvola siirtyy vielä ton matkan takia, mutta luulen että sekä pituutta että painoa on tullut aika hyvin. Soseet ja erityisesti puuro uppoaa hienosti Oskarille!

Hyvää viikonloppua ja kevään jatkoa kaikille!!!
 
Nana: :hug: Mulle kävi melkein samallalailla tossa iltapäivällä, paitsi että tyttö kaatui sitteristä lattialle kun käänsin selkäni mennäksi huuhtelemaan lusikkaa, jotta päästään syömään. Tyttö itki tietty kovaa ja jalka oli pahan näköisesti alla, onneksi nuo vyöt antaa periksi eikä käynyt kuinkaan, olin ihan varma että oli taittanut jalkansa... Itkin minäkin ihan hysteerisesti siinä sitten, kun samalla purkaantui kaikki pahamieli, mikä oli päivän aikana kerääntynyt. Huono päivä siis muutenkin.

Eipä tuossa kuinkaan käynyt ja rauhotuttiin siinä sitten molemmat, sattuuhan noita juurikin nyt kun vauvat keksivät uusia asioita ja itse luottaa siihen etteivät ne vielä mitään pääse tekemään.
 
Nanalle :hug: , näitä sattuu ja mitä lähemmäs mennään 1v ikää, sitä enemmän kolisee...nämä lapset on kyllä jokseenkin kolhusuojattu, että saa kyllä kolista kunnolla, ennen kuin on hätä, joten älä huoli :)

Meidän pikku kerttuli Iinanen se taas sai äiti parkansa sydämen vetämään yli muutamia sykähdyksiä.
Nousi polviseisontaan meidän yhtä tasoa vasten ja siinä tanssi ja keikutti itseään onnesta soikeana.
Tämä äiti puolestaan ei tiennyt, uskaltaakko liikkua tahi hengittääkkään...lähes liikkumattomana kurotin kameran pöydältä ilman että katse irtosi tytöstä ja räpsäsin kuvan ja menin laskemaan tytön alas :whistle: Huhhuh.
Ehkä tähän taas tottuu tovin päästä, toisinsanoen karaistuu =)

Tässä tämä meidän Deardevil :D
 
Pikasesti kommentoimassa...

Marsupilami
Mitenkäs teijän pikkumies sitten syö ku se niin sitä kauhisteli...?
Jestas mikä täti, mulla varmaan savu nousis korvista jos joutusin tommosen tätin luona käymään neuvolassa :| :headwall:
Hyvin pikkumies kasvaa, eikö se ole muka pääasia?
 
Ai niin meinas unohtua...

Uusimassa kaksplussassa oli mainos maitohappobakteeritipoista joissa oli samassa d3-vitamiini.
Onko kukaan kokeillu niitä?


Meillä menee nyt maitohappobakteeritipat ja minisuntipat.
Kummatki pitää säilyttää jääkaapissa niin ne meinaa monesti unohtua ku lähetään jonnekki...
 
Talvicci:

toisessa paikassa, jossa kirjoittelen, ainakin yksi käyttää ja ovat kuulema hyviä. Kallishan tuo on, tai siis periaatteessa siinä säästää tuon d-vitskun hinnan, jos muutenkin käyttää esim.gefilus tippoja tms. vauvalle. Parikymppiäköhän olisi ollut pullo hinta ja pullo kuulema on aika pieni, jos joka päivä pitää antaa.
Oma kohtaista tietoutta ei siis ole lainkaan.
 
Mä just kävin hakemassa tänään noita Gefilus-tippoja reissua varten. Samoin meillä oli viime reissussa mukana, kun on tosiaan helpompi ettei tarvitse kylmässä säilyttää! Kotioloissa Rela+Devitol käytössä..
 
Juu meki ollaan ens viikolla ekaa kertaa lähössä reissuun kauemmas niin olis kyllä kätevät nuo tipat...Ja muutenki ei tarttis kahta putelia ostaa ja raahata mukana...

Paljonkos tuo pullo tarkalleen maksaa?
Voi hyvinki olla että noihin siirtyminen tulis halvemmaks, meillä ku nyt ostetaan kaks eri pulloo...
Onko niissä säilöntäainetta sitten ku säilyy huoneenlämmössä?
 
Talvicci Meidän jätkän sellanen normi päivä:
Aamulla sose tai puuro, kumpaa suostuu ottamaan + velliä noin 1dl
11 maissa ruokasose+kasvissose + maitoa 1-1½ dl
14 maissa hedelmäsose + velliä
17-18 ruoka+kasvis +maito
20-21 puuro tai ruoka+kasvis, taas herrasta riippuen + velli

Öisin 1-3 krt velliä 160ml

:D :D
 
Huomenta!

Yö meni tälläkertaa hiukan levottomammin, kun noita uusia juttuja tullut kauheasti pienessä ajassa, niin tytön uniin tulee nämä uudet taidot. 3 kertaa kävin yöllä laskemassa tytön joko konttaaltaan makuulleen tai makuulleen huojumasta pinnasängyn laidalta :headwall: Ja kahteen kertaan sitten maidot..huh, onneksi tätäkään ei ikuisuuksiin kestä, kun tulee taidot tutuiksi.

Marsupilami:

Kuulostaa ihan ihan äijän ruokailulta :D
Tai siis tuo on melkein kuin ote esikoisen ruokapäiväkirjasta, kun oli puolivuotiainen. Hirmuinen mutustelija ja olihan meidän pikkuherran painokäyrä iso pituuteen nähden, mutta ei poika mikään lihava ollut, kun oli kanssa sellainen elohiiri, kuin tämä meidän tyttökin näyttää olevan ja kun alkoi seistä ja kävellä, meni vain hetki ja kaikki ihanat vauvamakkarat oli tipotiessään, muhkeat posket mukaan lukien ;)

Täällä on ihan mahtavan keväinen ilma. Aurinko paistaa ja on lämmintä.
Aamulla mies vei tytön pojan huoneeseen leikkimään ja kotvan päästä ajatteli hakea tytön kanssaan aamupesulle, niin poika surustui ihan mahdottomasti.
Taputti vain lattiaa ja sanoi, Iia takas :heart:
Voi kun on niin ihanaa, kun ovat niin kiintyneet toisiinsa ja poikakin alkanut leikittämään siskoaan ja tyttökin on viikko viikolta parempi yhteis puuhissa pojan kanssa :D

No juu, jos sitä menisi selvittämään tämän takkupesän hiuksista ja alkaisi valumaan ulos :wave:

paapelo+ Leo +2v ja Iina 6,5kk
 

Yhteistyössä