Lispetti! Tsekkaas tämä.

vierailija
Ei mulla muuta.
En ole vielä ensi vuonnakaan 70 v, mutta mikä on mennyt ”vikaan” kun en tarvitse lukulaseja kuin hämärässä, hyvässä valaistuksessa en ollenkaan, ja kaikki tukkakin on tallella? Hopeakettua on sentään onneksi jonkun verran ohimoilla (katu-uskottavuuden takia) 😁

Pitäiskö siis näyttää noin ikivanhalta isoisältä, että sopii perinteiseen kaavaan?

ihmettelee,

Super-Setis 😉

ps. etenkin Alepan kuittailua odotellessa. Pystyykö hän kertaakaan olemaan mainitsematta persua? Saas nähdä… 🤣🤣🤣
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
😁
Tutkimus ei valitettavasti kerro mitään. Ymmärrät varmasti tämän itsekin -
ihan liikaa muuttujia.
Ja, olisipa ollut edes joku terveellisesti syövä tutkimuksessa mukana.🤔

Juu, yliprosessoidut lihat (lihapullat, nuggetit, leikkeleet yms) kannattaa pitkälti jättää kauppaan.
Mutta, niin kannattaa muidenkin yliprosessoitujen tuotteiden kohdalla toimia.👍





.
 
Ja lisäksi nämähän on hyvin helppo kumota toisella tutkimuksella?😁

(en tykkää tosin tästäkään tutkimuksesta!)

”Tuoreen, arvostetussa lääketieteenjulkaisussa British Medical Journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan voin terveysvaikutukset ovat kuitenkin kiistattomat.


Tutkimuksessa selvitettiin lähes 500 sydänkohtauksen saaneen miehen terveydentilaa. Tutkijat määräsivät toiselle testiryhmälle margariinin kaltaista safloriöljyä. Tutkijat havaitsivat öljyä syöneillä miehillä olleen kaksi kertaa suurempi riski kuolla mihin tahansa sairauteen verrattuna voita käyttäneiden tuloksiin.”



Tutkimuksia on pilvin pimein, mutta verrokkiryhmät ja luotettavuus ovat huonoja.
 
Monet sairaudet (esim. ei alkoholista johtuva rasvamaksa/sokeritaudit) ovat vain lisääntyneet kun ihmiset ovat alkaneet kuluttamaan yliprosessoituja tuotteita ravinnon sijaan. Ja, koska syödään (napostellaan/snäkätään) liian tiuhaan. Geenit eivät tätä selitä, koska kasvu 30-vuodessa on ollut äärimmäisen suurta!!! Melko hämmästyttävää on sekin, että jopa 10-vuotiailla lapsilla on sokeritautia ja rasvamaksaa (ei alkoholista johtuva).
En laittais syyksi rasvaista punaista lihaa, maitoa, voita tms. koska näitä on kulutettu ennen enemmän, eikä tällaisia ed. main sairauksia tavattu lapsilla juuri koskaan.
 
Monet sairaudet (esim. ei alkoholista johtuva rasvamaksa/sokeritaudit) ovat vain lisääntyneet kun ihmiset ovat alkaneet kuluttamaan yliprosessoituja tuotteita ravinnon sijaan. Ja, koska syödään (napostellaan/snäkätään) liian tiuhaan. Geenit eivät tätä selitä, koska kasvu 30-vuodessa on ollut äärimmäisen suurta!!! Melko hämmästyttävää on sekin, että jopa 10-vuotiailla lapsilla on sokeritautia ja rasvamaksaa (ei alkoholista johtuva).
En laittais syyksi rasvaista punaista lihaa, maitoa, voita tms. koska näitä on kulutettu ennen enemmän, eikä tällaisia ed. main sairauksia tavattu lapsilla juuri koskaan.
Minäpä annan taustatukea Lispetille. Uusin tutkimus näet kertoo, että pentadekaanihappo (Pentadecanoic Acid C15:0) on ihmiselle välttämätön rasvahappo. Ilman sitä solukalvoista tulee hauraita ja seurauksena on nopeutunutta ikääntymistä, metabolista oireyhtymää, rasvamaksaa, diabetestä ja sydänongelmia.
Mistä tuota rasvahappoa voi sitten saada? Lampaan- ja naudanlihasta, rasvaisista maitotuotteista, auringonkukkaöljystä. Voi ja rasvaiset juustot ovat hyviä lähteitä, lampaan- tai vuohenmaidosta tehdyt ilmeisesti parhaita.
Tämä ei kumoa kasvisten tai marjojen hyviä vaikutuksia ruokavaliossa, mutta osoittaa että punaisen lihan ja maitorasvojen välttely vie ojasta allikkoon.


 
Minäpä annan taustatukea Lispetille. Uusin tutkimus näet kertoo, että pentadekaanihappo Pentadecanoic Acid C15:0 on ihmiselle välttämätön rasvahappo. Ilman sitä solukalvoista tulee hauraita ja seurauksena on nopeutunutta ikääntymistä, metabolista oireyhtymää, rasvamaksaa, diabetestä ja sydänongelmia.
Mistä tuota rasvahappoa voi sitten saada? Lampaan- ja naudanlihasta, rasvaisista maitotuotteista, auringonkukkaöljystä. Voi ja rasvaiset juustot ovat hyviä lähteitä, lampaan- tai vuohenmaidosta tehdyt ilmeisesti parhaita.
Tämä ei kumoa kasvisten tai marjojen hyviä vaikutuksia ruokavaliossa, mutta osoittaa että punaisen lihan ja maitorasvojen välttely vie ojasta allikkoon.


Harvoin otat kantaa vaikka tiedän kyllä kantasi.😁
En tarvitse taustatukea, voisin itsekin linkata ihan hyviä tutkimuksia (tähänkin), ja videoita, mutta ei niitä kukaan lue/ole lukenut, ja, sitten vielä valitetaan videoista!😁

On monia asioita joita saa vain eläinkunnasta saatavasta ravinnosta.
esim. karnitiini, kaikkien kehot eivät tuota tarpeeksi karniitiinia.

Täytyy myös muistaa, että ihminen ei hyödynnä kasviproteiinia lähellekään niin hyvin kuin eläinpoteiinia ja hyvin imeytyvän proteiinin määrää tulisi lisätä mitä vanhemmaksi tulet.

Auringonkukkaöljy on yliprosessoitu siemenöljy, lisäksi siinä omega 6, jota muutenkin saadaan ihan liikaa. Linolihappo myös kerääntyy ja oksidoi.
Sen sijaan vaikka ghee on parempi Pentadecanoic Acid C15:0 lähde.👍

Ihmisiä ei tunnu kiinnostavan tutkia mitä he tarvitsevat ja miksi.🤷‍♀️
Tosin, ymmärrän että se voi olla haastavaa, koska punainenliha ja eläinkunnan rasvat ovat demonisoitu joidenkin ”asiantuntijoiden” toimesta. Ilman näitä ihminen ei kuitenkaan tule toimeen, eikä pysy terveenä ja lisääntymiskykyisenä. Elektrolyyttejäkin tarvitaan, mutta jopa suolakin on demonisoitu.🤷‍♀️ Tervetuloa vaan sydärit sun muut.🤷‍♀️

Sinun kanssa olisi ihan mielenkiintoista käydä joskus keskustelua hyvässä hengessä kasvisten ja marjojen (tai kuitujen) välttämättämyydestä.;)
 
  • Tykkää
Reactions: Johnny Appleseed
Vielä en kerkiä täällä liiemmin kirjoitella, mutta ehkä syssymmällä/talvella.

Täytyy sitten päivitellä tutkimuksia.

Hattaran kuvia kun määtte maate, mää meen ny.😴
 
Tutkimus ei valitettavasti kerro mitään. Ymmärrät varmasti tämän itsekin -
ihan liikaa muuttujia.
Ja, olisipa ollut edes joku terveellisesti syövä tutkimuksessa mukana.

Juu, yliprosessoidut lihat (lihapullat, nuggetit, leikkeleet yms) kannattaa pitkälti jättää kauppaan.
Mutta, niin kannattaa muidenkin yliprosessoitujen tuotteiden kohdalla toimia.





.

Niin siis kyseiset henkilöthän ovat, siis ne jotka vielä elävät, nyt vähintään 78-vuotiaita.

Joo, sai kasarilla jo margariinia ja teollista makkaraa ja muuta mutta kun omien, nuorempien, vanhempieni ruokavaliota mietin niin kyllä nuo tottumuksesta mieluiten yhä syövät ihan perinteistä, itetehtyä kotiruokaa.

Ihan turha on sun ny ängätä yliprosessoinniata tässä asiayhteydessä.


Kannattaa opetella ymmärtämään lukemaansa eikä sivuuttaa faktoja tolleen!
 
Minäpä annan taustatukea Lispetille. Uusin tutkimus näet kertoo, että pentadekaanihappo (Pentadecanoic Acid C15:0) on ihmiselle välttämätön rasvahappo. Ilman sitä solukalvoista tulee hauraita ja seurauksena on nopeutunutta ikääntymistä, metabolista oireyhtymää, rasvamaksaa, diabetestä ja sydänongelmia.
Mistä tuota rasvahappoa voi sitten saada? Lampaan- ja naudanlihasta, rasvaisista maitotuotteista, auringonkukkaöljystä. Voi ja rasvaiset juustot ovat hyviä lähteitä, lampaan- tai vuohenmaidosta tehdyt ilmeisesti parhaita.
Tämä ei kumoa kasvisten tai marjojen hyviä vaikutuksia ruokavaliossa, mutta osoittaa että punaisen lihan ja maitorasvojen välttely vie ojasta allikkoon.



Mut eihän tuo tutkimus ole edes ristiriidassa... lihaa voi syödä tarpeeksi, runsaasti ei silti ole tarpeen.

Ja itse assiassa, sun tutkimusta lainaten:
'Eräässä GeroScience -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa , joka seurasi Sardinian sinisellä vyöhykkeellä Italiassa asuvia ihmisiä, havaittiin, että pitkäikäisten sotureiden C15:0-taso oli kolme kertaa korkeampi kuin yleisellä väestöllä, joka asui matalan eliniän vyöhykkeellä. Tämän sinisen vyöhykkeen ihmiset yleensä korvaavat lihan juustoilla, jotka on valmistettu paikallisista vuoristoisista laiduntavista vuohista ja lampaista, joiden C15:0-pitoisuus on korkea."

Siis huom, tossa sanottiin "KORVASIVAT LIHAN JUUSTOLLA!

Ja sun tutkimuksessa mainittiin hyvänä lähteenä myös kala. Miksi sivuutit sen?

"koska C15:0 on stabiili pariton ketju tyydyttynyt rasvahappo, jota löytyy pääasiassa täysmaitorasvasta sekä tietyistä kasveista ja kaloista." (lainasin suoraan linkistäsi)

Voisit myös selvittää, kun paremmin osaat, mistä määrästä kutakin. Lihaa, kalaa, juustoa tai öljyä tarvittavan vuorokausimäärän saa. Ois kiva, kiitos!


Rakastan vuohen-ja lampaanmaitotuotteita. Tästälähtien syön niitä päivittäin!
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Niin siis kyseiset henkilöthän ovat, siis ne jotka vielä elävät, nyt vähintään 78-vuotiaita.

Joo, sai kasarilla jo margariinia ja teollista makkaraa ja muuta mutta kun omien, nuorempien, vanhempieni ruokavaliota mietin niin kyllä nuo tottumuksesta mieluiten yhä syövät ihan perinteistä, itetehtyä kotiruokaa.

Ihan turha on sun ny ängätä yliprosessoinniata tässä asiayhteydessä.


Kannattaa opetella ymmärtämään lukemaansa eikä sivuuttaa faktoja tolleen!
Mikä sulla oli tossa fakta?
Ihmisen kuuluu elää terveenä paljon pidempään kuin nykypäivänä. Aikoinaan ja kasarilla syötiin silti terveellisemmin kuin nykyään. Uusi sukupolvi ei tule koskaan saavuttamaan tervettä vanhuutta, ruokailutottumukset ovat muuttuneet.
Oletko lukenut tutkimuksia kolesterolin tärkeydestä? ihan esimerkkinä vaan https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1365-2753.2011.01767.x
 
vierailija
Mikä sulla oli tossa fakta?
Ihmisen kuuluu elää terveenä paljon pidempään kuin nykypäivänä. Aikoinaan ja kasarilla syötiin silti terveellisemmin kuin nykyään. Uusi sukupolvi ei tule koskaan saavuttamaan tervettä vanhuutta, ruokailutottumukset ovat muuttuneet.
Oletko lukenut tutkimuksia kolesterolin tärkeydestä? ihan esimerkkinä vaan https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1365-2753.2011.01767.x
Nykyään sairastutaan jo nuorempana ja pillereitä syödään paljon.
 
Mikä sulla oli tossa fakta?
Ihmisen kuuluu elää terveenä paljon pidempään kuin nykypäivänä. Aikoinaan ja kasarilla syötiin silti terveellisemmin kuin nykyään. Uusi sukupolvi ei tule koskaan saavuttamaan tervettä vanhuutta, ruokailutottumukset ovat muuttuneet.
Oletko lukenut tutkimuksia kolesterolin tärkeydestä? ihan esimerkkinä vaan https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1365-2753.2011.01767.x
Tarkoitin että Lispetti sivuutti tosiasian että tutkimus alkoi vuonna 1986 ja mukaan otettiin vain henkilöitä jotka tuolloin olivat vähintään 39-vuotiaita.

Eli aikaan kun ruokaa ei vielä suuremmin prosessoitu.



Ja joo, toki kolesterolia tarvitaan elimistössä mutta elimistö ei voi koostua pelkästään kolesterolista. Eiks vaan?

Liika on liikaa.
 
vierailija
Tarkoitin että Lispetti sivuutti tosiasian että tutkimus alkoi vuonna 1986 ja mukaan otettiin vain henkilöitä jotka tuolloin olivat vähintään 39-vuotiaita.

Eli aikaan kun ruokaa ei vielä suuremmin prosessoitu.



Ja joo, toki kolesterolia tarvitaan elimistössä mutta elimistö ei voi koostua pelkästään kolesterolista. Eiks vaan?

Liika on liikaa.
👍
 
vierailija
Mikä sulla oli tossa fakta?
Ihmisen kuuluu elää terveenä paljon pidempään kuin nykypäivänä. Aikoinaan ja kasarilla syötiin silti terveellisemmin kuin nykyään. Uusi sukupolvi ei tule koskaan saavuttamaan tervettä vanhuutta, ruokailutottumukset ovat muuttuneet.
Oletko lukenut tutkimuksia kolesterolin tärkeydestä? ihan esimerkkinä vaan https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1365-2753.2011.01767.x
lääkäri onnistui pelottelemaan minua ja syömään kolesterolilääkkeitä mutta elämä muuttui ihan helvetilliseksi sen jälkeen niin päätin heittää ne roskiin. Enkä ole yhtään katunut, päin vastoin
 
vierailija
lääkäri onnistui pelottelemaan minua ja syömään kolesterolilääkkeitä mutta elämä muuttui ihan helvetilliseksi sen jälkeen niin päätin heittää ne roskiin. Enkä ole yhtään katunut, päin vastoin
Miksi et kokeillut eri lääkevaihtoehtoja? Ne on kehitelty juuri siksi että jokaiselle löytyisi sopiva, joka ei aiheuta haittavaikutuksia mutta ehkäisee tukoksilta.
 
vierailija
Mikä sulla oli tossa fakta?
Ihmisen kuuluu elää terveenä paljon pidempään kuin nykypäivänä. Aikoinaan ja kasarilla syötiin silti terveellisemmin kuin nykyään. Uusi sukupolvi ei tule koskaan saavuttamaan tervettä vanhuutta, ruokailutottumukset ovat muuttuneet.
Oletko lukenut tutkimuksia kolesterolin tärkeydestä? ihan esimerkkinä vaan https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1365-2753.2011.01767.x
Ei se ruoka ollut terveellisempää 80- luvulla. Vain Karjala-projekti ja Vanamo&Kolmonen yrittivät saada ihmisiä vähentämään rasvaa, tupakointia ja huonoja ruokailutottumuksia.
Silloin tehtiin enemmän fyysistä työtä ja pidettiin kiinni säännöllisistä ruokailuajoista.
 
vierailija
Ei se ruoka ollut terveellisempää 80- luvulla. Vain Karjala-projekti ja Vanamo&Kolmonen yrittivät saada ihmisiä vähentämään rasvaa, tupakointia ja huonoja ruokailutottumuksia.
Silloin tehtiin enemmän fyysistä työtä ja pidettiin kiinni säännöllisistä ruokailuajoista.
Eipä kertoneet siinä kuinka Leiras kasvatti ergotamiinia jolla sitten on pilattu paljon viljelysmaita
 

Yhteistyössä