Lispetti! Tsekkaas tämä.

Kirsikanpoimintaa! tässä sama mies selittää sinulle mikä on ongelma tuossa blue zone propagandassa on https://youtu.be/W-w6n59RfFc?si=ySMMGwfDOOjTTdZR
tää blue zone on ihan yleisesti todettu jo vuosia sitten propagandaks, olet myöhässä.
Mietippä miks Hong Kong ei päässyt mukaan siniselle alueelle vaik siel syödään paljon lihaa ja tiedätkö mikä siellä on elinajanodote😉
No en minä sitä tähän keskusteluun tuonut.


Popsi sä lihaa senko mielit, niin teen minäkin.


Sitä mitä toi mun alunperin linkkaamani tutkimus kertoo voi kukin hyödyntää kuten parhaaksi näkee.

Mä meen taas illalla sieneen ja nappaan pikkupurkin mukaan koska eilen näkyi jo kypsiä puolukoita.
 
vierailija
En oo missään väittänyt ettei siellä (tai muuallakaan) syötäisi lainkaan lihaa.

Näytä, missä muka niin kirjoitin.
Sä laitoit viestiä blue zone netlix dokumentista ja ilmoitit et niissä ei syödä lihaa ku kohtuudella ni minkä verran lihaa on kohtuudella? Blue zonen Okinawassa syödään enemmän lihaa kun muualla Japanissa, riippuu mihin vertaa ja siellä Kreikassakin syödään lihaa parikin kertaa päivässä.
 
vierailija
THL:n suosituksen mukaan sekä aikuisten että lasten tulisi syödä noin 3–4 tunnin välein. Päivässä tulisi syödä 5–6 kertaa.
No ei ihme et ihmiset on ylipainosia ja sairaita, toihan kannustaa syömään kaikkea sopimatonta, koska jos syö kunnolla ei ikinä pystyis syömään noin usein. Kuinkakohan moni terveistä matti meikäläisistä oikeasti syö 3 tunnin välein…..
 
vierailija
No ei ihme et ihmiset on ylipainosia ja sairaita, toihan kannustaa syömään kaikkea sopimatonta, koska jos syö kunnolla ei ikinä pystyis syömään noin usein. Kuinkakohan moni terveistä matti meikäläisistä oikeasti syö 3 tunnin välein…..
Mihin toi suositus edes perustuu et pitäis syödä 5-6 kertaa päivässä? Onkohan niillä tullut joku virhe?
 
vierailija
Ranskassa syödään paljon lihaa ja kunnon rasvaa ja kermaa, siellä ei ole ylipainoisia ja hyvä terveys, ransisnaisilla on maailman toiseksi korkein elinajanodote. Ranskassa ei syödä kokoajan toisin kun meillä suositukset määrää että kolmen tunnin välein: THL:n suosituksen mukaan sekä aikuisten että lasten tulisi syödä noin 3–4 tunnin välein. Päivässä tulisi syödä 5–6 kertaa.
Ranskassa suositaan kausituotteita lähinnä kasviksia, hedelmiä...ja annoskoot on puolet siitä mitä suomalainen kiskoo. Siellä on tarkat ruokailuajat eikä välipaloja anneta kun pienille lapsille.
 
vierailija


Ei mulla muuta.


Ei mulla muuta.
Mitä lihaa nää söi ja mitä kovaa rasvaa?
Polttiko nää koehenkilöt tupakkaa tai joiko paljon alkoholia, minkä verran liikuntaa harrasti?
 
Sä laitoit viestiä blue zone netlix dokumentista ja ilmoitit et niissä ei syödä lihaa ku kohtuudella ni minkä verran lihaa on kohtuudella? Blue zonen Okinawassa syödään enemmän lihaa kun muualla Japanissa, riippuu mihin vertaa ja siellä Kreikassakin syödään lihaa parikin kertaa päivässä.

Siis japanissa syödään nykyaikana lihaa suunnilleen puolet siitä mitä suomessa.

Mut toi blue-zone-juttuhan etsi pitkään eläneitä ihmisiä. Syömisiä pitä siis alkaa selvittää sadan vuoden takaa eikä vain nykypäivän ruokia.

Japanin menneeeen ruokakulttuuriin en ole perehtynyt mutta Keikassa useamman kerran käyneenä ja useammat museot nähneenä ja antiikin historiaan tutustuneena tiedän ettei edellisen sadan vuoden aikana tavallisella kansalaisella niillä seuduilla ole suuremmin ollut lihaa mitä kuluttaa. Ja se liha mitä on ollut on ollut pääsäntöisesti vuohta tai lammasta -joita ensisijaisesti on pidetty maidontuottajina. Rannikolla ja saarilla kalaa on syöty enemmän,.



Mieti itsesi elämään pikkumökkiin jonnekin kreikan landelle. Sulla on kaksi kanaa, kukko ja yksi lammas ja kaksi karitsaa. Mitä teet kun massu kurnii? Pistät karitsan lihoiksi? Ja sit kuukauden päästä toisen? Ja joulun jälkeen emolampaankin?

Vai annat niitten näykkiä rinteiden kasvillisuutta ja saat joka päivä maitoa ja välillä voit tehdä juustoakin?
 
vierailija
Sä laitoit viestiä blue zone netlix dokumentista ja ilmoitit et niissä ei syödä lihaa ku kohtuudella ni minkä verran lihaa on kohtuudella? Blue zonen Okinawassa syödään enemmän lihaa kun muualla Japanissa, riippuu mihin vertaa ja siellä Kreikassakin syödään lihaa parikin kertaa päivässä.
Vuonna 2019 julkaistu tieteellinen arviointi päätyi siihen, että lihan ja lihajalosteiden kulutuksen ja sairauksien välillä havaittu yhteys on niin heikko, että se selittyy todennäköisesti muulla tavalla kuin lihan aiheuttamalla syy-seuraussuhteella.[132]
 
vierailija
vierailija
Siis japanissa syödään nykyaikana lihaa suunnilleen puolet siitä mitä suomessa.

Mut toi blue-zone-juttuhan etsi pitkään eläneitä ihmisiä. Syömisiä pitä siis alkaa selvittää sadan vuoden takaa eikä vain nykypäivän ruokia.

Japanin menneeeen ruokakulttuuriin en ole perehtynyt mutta Keikassa useamman kerran käyneenä ja useammat museot nähneenä ja antiikin historiaan tutustuneena tiedän ettei edellisen sadan vuoden aikana tavallisella kansalaisella niillä seuduilla ole suuremmin ollut lihaa mitä kuluttaa. Ja se liha mitä on ollut on ollut pääsäntöisesti vuohta tai lammasta -joita ensisijaisesti on pidetty maidontuottajina. Rannikolla ja saarilla kalaa on syöty enemmän,.



Mieti itsesi elämään pikkumökkiin jonnekin kreikan landelle. Sulla on kaksi kanaa, kukko ja yksi lammas ja kaksi karitsaa. Mitä teet kun massu kurnii? Pistät karitsan lihoiksi? Ja sit kuukauden päästä toisen? Ja joulun jälkeen emolampaankin?

Vai annat niitten näykkiä rinteiden kasvillisuutta ja saat joka päivä maitoa ja välillä voit tehdä juustoakin?
Ei varmaan olli energiajuomia ja sokeripatukoitakaan;)
 
  • Tykkää
Reactions: -riivinrauta-
Ihn en tajuu taas. Ihme ähkimistä ja inttämistä ja yritystä siirtää keskustelu johkin ihan muuhun ku alkuperäiseen linkkaamaani tutkimukseen.

Jonka pääpiirteiset huomiot olivat:

"Tyypillisesti terveen ja toimintakykyisen ikääntyneen ruokavaliossa oli enemmän hedelmiä, kasviksia, kokojyvätuotteita, tyydyttämättömiä eli pehmeitä rasvoja, pähkinöitä, palkokasveja ja vähärasvaisia maitotuotteita."

"Huonommin kävi niille, joiden ruokavaliota hallitsivat kovat rasvat, natrium, eli suola, ja lihat eri muodoissa. Ruokavalioiden teho oli selkeä vaikka otettiin huomioon muitakin osallistujien terveyttä edistäviä tekijöitä, kuten liikunnan harrastaminen."



Ei sanottu missään ettei lihaa saisi syödä tai ettei kovia rasvoja saisi käyttää lainkaan tai että pitäisi puputtaa vain rehuja.
 
Ärf!

Menkää johki kansalaisopistoon äidinkielenkurssille. Tai siis luetunymmärtämiskurssille.

Kumma, kun aikuisille (vai ettekö olekaan?) pitää vääntää niinko kolmevuotiaalle.

Toi alkuperäinen artikkeli oli harvinaisen selkeästi ja ymmärrettävästi kirjoitettu.
 
vierailija
Kasviksia lisää lautaselle!

Just keräsin härkäpapuja kamomillojen vierestä. Ne on hyvä tuki kasvustolle joka kaatuu helposti tuulessa mut ei me koskaan syödä niitä
 
vierailija
Ärf!

Menkää johki kansalaisopistoon äidinkielenkurssille. Tai siis luetunymmärtämiskurssille.

Kumma, kun aikuisille (vai ettekö olekaan?) pitää vääntää niinko kolmevuotiaalle.

Toi alkuperäinen artikkeli oli harvinaisen selkeästi ja ymmärrettävästi kirjoitettu.
No ala sä lukemaa enemmän järkeviä tutkimuksia koska toi sun aloituksen tutkimus haisee. Eikä se mainostama netflixin dokumenttikaan ole mikään hyvä vaan pelkkää cherry pickingiä.
 
Mut eihän tuo tutkimus ole edes ristiriidassa... lihaa voi syödä tarpeeksi, runsaasti ei silti ole tarpeen.

Ja itse assiassa, sun tutkimusta lainaten:
'Eräässä GeroScience -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa , joka seurasi Sardinian sinisellä vyöhykkeellä Italiassa asuvia ihmisiä, havaittiin, että pitkäikäisten sotureiden C15:0-taso oli kolme kertaa korkeampi kuin yleisellä väestöllä, joka asui matalan eliniän vyöhykkeellä. Tämän sinisen vyöhykkeen ihmiset yleensä korvaavat lihan juustoilla, jotka on valmistettu paikallisista vuoristoisista laiduntavista vuohista ja lampaista, joiden C15:0-pitoisuus on korkea."

Siis huom, tossa sanottiin "KORVASIVAT LIHAN JUUSTOLLA!

Ja sun tutkimuksessa mainittiin hyvänä lähteenä myös kala. Miksi sivuutit sen?

"koska C15:0 on stabiili pariton ketju tyydyttynyt rasvahappo, jota löytyy pääasiassa täysmaitorasvasta sekä tietyistä kasveista ja kaloista." (lainasin suoraan linkistäsi)

Voisit myös selvittää, kun paremmin osaat, mistä määrästä kutakin. Lihaa, kalaa, juustoa tai öljyä tarvittavan vuorokausimäärän saa. Ois kiva, kiitos!


Rakastan vuohen-ja lampaanmaitotuotteita. Tästälähtien syön niitä päivittäin!
No en minä tarkoittanutkaan, että pitäisi pelkkää lihaa syödä, kuten Lissu joskus verihuuruissaan ;) todistelee. Halusin vain sanoa, että punaisen lihan ja rasvaisten maitotuotteiden syöminen ei ole epätervellistä, kuten Puska-uskontoa tunnustavat väittävät.

Pentadekaanihappoa voi saada juustoista, voista tai lihasta, tuo on ihan makukysymys. Minä käytän kaikkia ja joskus jopa Lissun arvostelemaa auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen.

Kaloja en maininnut, koska ne eivät ole parhaita lähteitä. Jenkkijutuissa mainitaan merenelävät ja natiiviamerikkalaisten ruokavalio, mutta asiaa tarkasteltuani totesin niitä hyvin C-15 lähteitä olevan hylkeen ja valaan rasva. Niitä ei suomalaismarketista saa. Lohessa on kohtaisen hyvin, hieman enemmän kuin possussa.

Esimerkkejä /100 g ravintoainetta
  • lammas 120-370 mg
  • nauta 150-300 mg (ruoholaidunnettu parempaa)
  • peura vajaa 100 mg
  • possun silava 43 mg
  • ribsit 10 mg
  • broilerin koipipalat 16 mg
  • lohi 46 mg
  • kirjolohi 14 mg
  • hylje- ja valasöljyt 100-300 mg
  • voi 753 mg
  • kuohukerma 353 mg
  • juustot 200-300 mg
  • täysmaito 32 mg
  • täysrasvainen kreikkalainen jogurtti 67 mg
  • kermajäätelö 100 mg
  • auringonkukkaöljy 800 mg
 
  • Rakkaus
Reactions: -riivinrauta-

Yhteistyössä