Lispetti! Tsekkaas tämä.

vierailija
Mut eihän tuo tutkimus ole edes ristiriidassa... lihaa voi syödä tarpeeksi, runsaasti ei silti ole tarpeen.

Ja itse assiassa, sun tutkimusta lainaten:
'Eräässä GeroScience -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa , joka seurasi Sardinian sinisellä vyöhykkeellä Italiassa asuvia ihmisiä, havaittiin, että pitkäikäisten sotureiden C15:0-taso oli kolme kertaa korkeampi kuin yleisellä väestöllä, joka asui matalan eliniän vyöhykkeellä. Tämän sinisen vyöhykkeen ihmiset yleensä korvaavat lihan juustoilla, jotka on valmistettu paikallisista vuoristoisista laiduntavista vuohista ja lampaista, joiden C15:0-pitoisuus on korkea."

Siis huom, tossa sanottiin "KORVASIVAT LIHAN JUUSTOLLA!

Ja sun tutkimuksessa mainittiin hyvänä lähteenä myös kala. Miksi sivuutit sen?

"koska C15:0 on stabiili pariton ketju tyydyttynyt rasvahappo, jota löytyy pääasiassa täysmaitorasvasta sekä tietyistä kasveista ja kaloista." (lainasin suoraan linkistäsi)

Voisit myös selvittää, kun paremmin osaat, mistä määrästä kutakin. Lihaa, kalaa, juustoa tai öljyä tarvittavan vuorokausimäärän saa. Ois kiva, kiitos!


Rakastan vuohen-ja lampaanmaitotuotteita. Tästälähtien syön niitä päivittäin!
Blue zonella syödään huomattavia määriä lihaa tästä voit katsoa https://youtube.com/shorts/AYy5vyHlYn0?si=t8fhZQ5nMt4SGKe6
 
vierailija
Miksi et kokeillut eri lääkevaihtoehtoja? Ne on kehitelty juuri siksi että jokaiselle löytyisi sopiva, joka ei aiheuta haittavaikutuksia mutta ehkäisee tukoksilta.
Kyllä kokeilin muitakin ja samanlaisia haittavaikutuksia oli edelleenkin. Lopulta päätin kokeilla luontaistuotteita (red rice ja ubikinoni tehosteena) joilla oli ihan sama vaikutus mutta homman nimi on siinä että kun kolesteroli ajetaan väkisin alas niin siitä tuli ikäviä seurauksia minulle. Ja niin tulee monelle muullekin mutta sitkeästi ja sokeasti vaan totellaan lääkäreitä ja voidaan huonosti. Kaiken A ja O on se että minä syön erittäin terveellisesti, joten päädyn siihen että tuo hieman kohollaan virallisista arvoista oleva määrä on nyt vaan minulle sopiva määrä. Ja piste.

Tuosta on ainakin 15 vuotta sitten ja voin erinomaisen hyvin edelleen.
 
vierailija
Ei se ruoka ollut terveellisempää 80- luvulla. Vain Karjala-projekti ja Vanamo&Kolmonen yrittivät saada ihmisiä vähentämään rasvaa, tupakointia ja huonoja ruokailutottumuksia.
Silloin tehtiin enemmän fyysistä työtä ja pidettiin kiinni säännöllisistä ruokailuajoista.
Sillon ei syöty koko ajan joskus jäi lapsilla ruokailukin välistä, eikä ollu energiajuomia tai nykypäivän isoa
epäterveellistä suurta valikoimaa kaupassa, syötiin kotiruokaa. Nykyään ei polteta tai syödä rasvaa ja lihaa niin paljon mut ihmiset ovat sairaampia. Alkoholin jatkuva käyttökin on nyt vähäisempää.
 
Blue zonella syödään huomattavia määriä lihaa tästä voit katsoa https://youtube.com/shorts/AYy5vyHlYn0?si=t8fhZQ5nMt4SGKe6

No toi toinen tutkimus just kertoi että ainakaan sardiniassa ei syödä vaan se korvataan usein juustolla.

Oon katsonut sen dokumentin mikä kai yhä näkyy Netflixissä. Siinähän tutustuttiin useaan eri sinisen vyöhykkeen ruokakulttuuriin.

Muita sinisen vyöhykkeen alueitaesimerkkejä, missä lihaa ei suuremmin kuluteta, jo mainitun sardinian lisääksi on vaikkapa Japanin Okinawa ja Kreikka.
 
vierailija
Tarkoitin että Lispetti sivuutti tosiasian että tutkimus alkoi vuonna 1986 ja mukaan otettiin vain henkilöitä jotka tuolloin olivat vähintään 39-vuotiaita.

Eli aikaan kun ruokaa ei vielä suuremmin prosessoitu.



Ja joo, toki kolesterolia tarvitaan elimistössä mutta elimistö ei voi koostua pelkästään kolesterolista. Eiks vaan?

Liika on liikaa.
On tutkimuksia missä korkeampi kolesteroli toi pidemmän iän ja terveen elämän. Liian vähä kolesterooli toi sairauksia ja heikensi lisääntymiskykyä.
Kerro minkä verran kolesteroolia sun mielestä on liikaa?
 
vierailija
No toi toinen tutkimus just kertoi että ainakaan sardiniassa ei syödä vaan se korvataan usein juustolla.

Oon katsonut sen dokumentin mikä kai yhä näkyy Netflixissä. Siinähän tutustuttiin useaan eri sinisen vyöhykkeen ruokakulttuuriin.

Muita sinisen vyöhykkeen alueitaesimerkkejä, missä lihaa ei suuremmin kuluteta, jo mainitun sardinian lisääksi on vaikkapa Japanin Okinawa ja Kreikka.
Olen lukenut Blue zoneista ja asunut näissä, siellä syödään lihaa. Okinawalla syödään runsaasti sikaa.
 
Toi oli muuten, toi bluezone-youtubevideolinkki oikea perusesimerkki idiooteille suunatusta aivopesusta.

Mainitaan YKSI sardinialainen liharuoka ja YKSI liha jota syödään kreikassa ja sit väitetään että lihaa syödään merkittävissä määrin.


Joo, lihaa syödään mutta se ei ole ruokavalion perusta niinko eräät tuntuvat uskovan.
 
On tutkimuksia missä korkeampi kolesteroli toi pidemmän iän ja terveen elämän. Liian vähä kolesterooli toi sairauksia ja heikensi lisääntymiskykyä.
Kerro minkä verran kolesteroolia sun mielestä on liikaa?


Jaa häh? Miten se nyt tähän liittyy?
Ja mistä mä sen tietäisin?

Mulla se huitelee suositeltujen arvojen yläreunalla ja saa huidella.
 
vierailija
No toi toinen tutkimus just kertoi että ainakaan sardiniassa ei syödä vaan se korvataan usein juustolla.

Oon katsonut sen dokumentin mikä kai yhä näkyy Netflixissä. Siinähän tutustuttiin useaan eri sinisen vyöhykkeen ruokakulttuuriin.

Muita sinisen vyöhykkeen alueitaesimerkkejä, missä lihaa ei suuremmin kuluteta, jo mainitun sardinian lisääksi on vaikkapa Japanin Okinawa ja Kreikka.
Kannattaa tutustua aiheeseen paremmin. Ei se yksi netflixdokumentti kerro. Kysy paikallisilta ihmisiltä tai mene käymään. Kreikassakin muuten syödään lihaa.


Mediterranean diet, claiming it is the answer to all sorts of ailments from obesity to high cholesterol and even cancer. But anyone visiting Greece would wonder exactly what is meant by the Mediterranean diet, for while those of us outside the Mediterranean have been eating more whole grains, extra virgin olive oil and fresh vegetables, the Greeks have been eating more meat, turning a once or twice a week special occasion food to a daily affair, sometimes twice daily. As the Greeks became more affluent they ate more meat. There is still some evidence that the good stuff they eat more than makes up for the drawbacks of a meat-heavy diet in the same way that people wonder how the French can eat such rich food and not be obese.

Tässä suomeksi
Välimeren ruokavalion väitetään olevan vastaus kaikenlaisiin vaivoihin liikalihavuudesta korkeaan kolesteroliin ja jopa syöpään. Mutta jokainen Kreikassa vieraileva ihmettelee, mitä Välimeren ruokavaliolla tarkalleenottaen tarkoitetaan, sillä kun me Välimeren ulkopuolella asuvat olemme syöneet enemmän täysjyvätuotteita, ekstra-neitsytoliiviöljyä ja tuoreita vihanneksia, kreikkalaiset ovat syöneet enemmän lihaa, kääntäen kerran tai kahdesti viikossa erikoisruokaa päivittäiseen lihan syömiseen, joskus kahdesti päivässä. Kun kreikkalaiset vaurastuivat, he söivät enemmän lihaa. On edelleen todisteita siitä, että hyvät tavarat, joita he syövät enemmän, korvaavat liharikkaan ruokavalion haitat samalla tavalla kuin ihmiset ihmettelevät, kuinka ranskalaiset voivat syödä niin runsasta ruokaa olematta lihavia.
 
vierailija
Ei tullut läpi kokeillaanpa uudestaan.
Välimeren ruokavalion väitetään olevan vastaus kaikenlaisiin vaivoihin liikalihavuudesta korkeaan kolesteroliin ja jopa syöpään. Mutta jokainen Kreikassa vieraileva ihmettelee tarkalleen, mitä Välimeren ruokavaliolla tarkoitetaan, sillä kun me Välimeren ulkopuolella asuvat olemme syöneet enemmän täysjyvätuotteita, ekstra-neitsytoliiviöljyä ja tuoreita vihanneksia, kreikkalaiset ovat syöneet enemmän lihaa, käännellen kerran tai kahdesti viikossa erikoisruokaa päivittäiseen tapaamiseen, joskus kahdesti päivässä. Kun kreikkalaiset vaurastuivat, he söivät enemmän lihaa. On edelleen todisteita siitä, että hyvät tavarat, joita he syövät enemmän, korvaavat liharikkaan ruokavalion haitat samalla tavalla kuin ihmiset ihmettelevät, kuinka ranskalaiset voivat syödä niin runsasta ruokaa olematta lihavia.
 
vierailija
Ei tullut läpi kokeillaanpa uudestaan.
Välimeren ruokavalion väitetään olevan vastaus kaikenlaisiin vaivoihin liikalihavuudesta korkeaan kolesteroliin ja jopa syöpään. Mutta jokainen Kreikassa vieraileva ihmettelee tarkalleen, mitä Välimeren ruokavaliolla tarkoitetaan, sillä kun me Välimeren ulkopuolella asuvat olemme syöneet enemmän täysjyvätuotteita, ekstra-neitsytoliiviöljyä ja tuoreita vihanneksia, kreikkalaiset ovat syöneet enemmän lihaa, käännellen kerran tai kahdesti viikossa erikoisruokaa päivittäiseen tapaamiseen, joskus kahdesti päivässä. Kun kreikkalaiset vaurastuivat, he söivät enemmän lihaa. On edelleen todisteita siitä, että hyvät tavarat, joita he syövät enemmän, korvaavat liharikkaan ruokavalion haitat samalla tavalla kuin ihmiset ihmettelevät, kuinka ranskalaiset voivat syödä niin runsasta ruokaa olematta lihavia.

Niin. Lihankulutus nykyään on kreikassa melkein yhtä suurta kuin suomessa. Mutta lammasta ja siipikarjaa kuluttavat meitä enemmän ja vastaavasti vähemmän nautaa ja sikaa.


Mutta. Ymmärrät kai, että kun tutkitaan pitkäikäisiä, jopa satavuotiaita ihmisiä niin ei voi tarkastella ruokatottumuksia tältä päivältä vaan edelliseltä sadalta vuodelta.
 
vierailija
Ranskassa syödään paljon lihaa ja kunnon rasvaa ja kermaa, siellä ei ole ylipainoisia ja hyvä terveys, ransisnaisilla on maailman toiseksi korkein elinajanodote. Ranskassa ei syödä kokoajan toisin kun meillä suositukset määrää että kolmen tunnin välein: THL:n suosituksen mukaan sekä aikuisten että lasten tulisi syödä noin 3–4 tunnin välein. Päivässä tulisi syödä 5–6 kertaa.
 
vierailija
Niin. Lihankulutus nykyään on kreikassa melkein yhtä suurta kuin suomessa. Mutta lammasta ja siipikarjaa kuluttavat meitä enemmän ja vastaavasti vähemmän nautaa ja sikaa.


Mutta. Ymmärrät kai, että kun tutkitaan pitkäikäisiä, jopa satavuotiaita ihmisiä niin ei voi tarkastella ruokatottumuksia tältä päivältä vaan edelliseltä sadalta vuodelta.
Blue zonella syödään lihaa, olit väärässä väittäessäs että ei syödä.Jos tutkitaan edelliseltä sadalta vuodelta niin voidaan havaita että ihmiset oli olosuhteisiin nähden terveempiä kun ne söi voita, kermaa ja lihaa, eikä ne syöneet kolmen tunnin välein ja oli fyysistä raskasta työtä.
 
vierailija
Blue zonella syödään lihaa, olit väärässä väittäessäs että ei syödä.Jos tutkitaan edelliseltä sadalta vuodelta niin voidaan havaita että ihmiset oli olosuhteisiin nähden terveempiä kun ne söi voita, kermaa ja lihaa, eikä ne syöneet kolmen tunnin välein ja oli fyysistä raskasta työtä.
👍Ja jos mennään pidemmälle historiaan, tai oli jo tuolloinkin lapsikuolleisuutta, ni
lapsikuolleisuus oli jopa 50% mikä laski eliniänodotetta.
 
Blue zonella syödään lihaa, olit väärässä väittäessäs että ei syödä.Jos tutkitaan edelliseltä sadalta vuodelta niin voidaan havaita että ihmiset oli olosuhteisiin nähden terveempiä kun ne söi voita, kermaa ja lihaa, eikä ne syöneet kolmen tunnin välein ja oli fyysistä raskasta työtä.

En oo missään väittänyt ettei siellä (tai muuallakaan) syötäisi lainkaan lihaa.

Näytä, missä muka niin kirjoitin.
 
vierailija
En tiedä miten noi siniset vyöhykkeet tähän edes kiskaistiin mutta kun nyt kerran aloitettiin nin tässä Hawajiin-Mauin yliopiston opetusmateriaalia (v.itusti uskottavampaa ku suu vaahdossa ylempänä puhunut youtube-mukatietäjä)

Kirsikanpoimintaa! tässä sama mies selittää sinulle mikä on ongelma tuossa blue zone propagandassa on https://youtu.be/W-w6n59RfFc?si=ySMMGwfDOOjTTdZR
tää blue zone on ihan yleisesti todettu jo vuosia sitten propagandaks, olet myöhässä.
Mietippä miks Hong Kong ei päässyt mukaan siniselle alueelle vaik siel syödään paljon lihaa ja tiedätkö mikä siellä on elinajanodote😉
 

Yhteistyössä