Lihakääryleet

Pekoni-lohi-omenakääryleet ja sinappikastike

Lohta sivuina
pekonia siivuina
omenoita
currya
sitruunapippuria

1. Laita lohi- ja pekonisiivut päällekkäin.
2. Ripottele mausteet päälle ja kääri siivut parin sentin paksuisen omenalohkon päälle.
3. Paista pannulla, grillissä tai uunissa.

Päärynäkastikkeessa broilerikääryleet

6 broilerin rintafileepihviä
noin 100 g pippurituorejuustoa
1 rkl öljyä
1 sipuli silputtuna
1 tlk päärynöitä + lientä
1 dl vettä
1 rkl lihafondia tai 1/2 lihaliemikuutio
ripaus mustapippuria
1 tl rosmariinia
persiljaa tai kirveliä

1. Nuiji broilerin rintapalat muovin välissä ohuehkoiksi levyiksi.
2. Silppua sipuli ja leikkaa päärynät kuutioiksi.
3. Levitä jokaiselle broilerilevylle noin ruokalusikallinen pippurijuustoa.
4. Kääri levyt rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla.
5. Paista kääryleet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi joka puolelta.
6. Nosta hetkeksi pois pannulta.
7. Kuullota pannulla sipulisilppu.
8. Lisää vesi ja mausta kastike.
9. Lisää päärynät ja tilkka tölkin lientä.
10. Nosta broilerikääröt takaisin pannuun ja anna hautua kannen alla noin 25 minuuttia, kunnes liha on kypsää.
11. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja päärynän lientä.
12. Hienonna päälle persiljaa tai kirveliä.
13. Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kanssa.

Valkoviinissä haudutetut porsaskääryleet
4 annosta

4 nuijittua porsaan ulkofileepihviä
suolaa, pippurimaustetta, jauhettua inkivääriä
125 g kivettömiä oliiveja
3 rkl oreganosilppua
3 rkl voita
1 rkl hunajaa
4-5 dl valkoviiniä
1,5 rkl vasikanfondia tai 0,5 lihaliemikuutiota
5 kokonaista valkopippuria
1 laakerinlehti
1 tl hunajaa
2 rkl voita
salvia-oreganosilppua

1. Ota pihvit 1-2 tunniksi keittiölämpötilaan ennen valmistamista.
2. Mausta ne toiselta puolelta.
3. Hienonna oliivit ja sekoita oreganosilppu joukkoon.
4. Levitä täyte pihvien maustamattomille pinnoille.
5. Kääri rullalle ja kiinnitä hammastikuilla.
6. Kuumenna voi ja hunaja paistinpannussa ja paista kääryleet joka puolelta kauniin värisiksi.
7. Lisää pannuun viini, fondi tai liemikuution puolikas sekä mausteet.
8. Peitä kannella ja hauduta 10-12 minuuttia.
9. Nosta kääryleet lautaselle, pidä lämpimänä ja keitä kastikeliemi puoleen.
10. Lisää hunaja ja voi joukkoon.
11. Siivilöi kuuma kastike kääryleiden päälle.
12. Tarjoa kääryleet tomaattipyreellä, paprikajauheella ja persiljalla maustetun riisin sekä salaatin kanssa.
13. Ota pihvit 1-2 tunniksi keittiölämpötilaan ennen valmistamista.
14. Mausta ne toiselta puolelta.
15. Hienonna oliivit ja sekoita oreganosilppu joukkoon.
16. Levitä täyte pihvien maustamattomille pinnoille.
17. Kääri rullalle ja kiinnitä hammastikuilla.
18. Kuumenna voi ja hunaja paistinpannussa.
19. Paista kääryleet joka puolelta kauniin värisiksi.
20. Lisää pannuun viini, fondi tai liemikuution puolikas sekä mausteet.
21. Peitä kannella ja hauduta 10-12 minuuttia.
22. Nosta kääryleet lautaselle, pidä lämpimänä ja keitä kastikeliemi puoleen.
23. Lisää hunaja ja voi joukkoon.
24. Siivilöi kuuma kastike kääryleiden päälle.

Häränlihakääryleet

8 ohutta viipaletta (n. 600 g) sisäpaistia tai lehtipihviä
Dijon-sinappia tai tavallista sinappia
vahvaa makkaraa (150 g), olutmakkaraa tai chorizoa
2 pientä porkkanaa
1/4 selleriä
½ purjo
oliiviöljyä ja voita
suolaa ja pippuria

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Kuori porkkana ja selleri, huuhdo purjo ja suikaloi ainekset.
3. Leikkaa myös makkara suikaleiksi.
4. Levitä sinappia joka lihaviipaleelle.
5. Nosta kasviksia ja makkaraa lihan päälle, kääri rullalle ja kiinnitä hammastikulla.
6. Lisää suolaa ja pippuria.
7. Ruskista kääryleitä voi-öljyseoksessa ja nosta uunivuokaan.
 

Yhteistyössä