Minusta fiksuin ratkaisu olisi se, että jos lapsellinen pariskunta on luvannut lapselleen, että tämä pääsee risteilylle, niin olisivat ottaneet lapselle vaikkapa hänen mummonsa, kummitädin tms. mukaan, joka hoitaisi pääsääntöisesti lasta. Jos lapsen äiti haluaa vetää lärvit, niin se hoitaja olisi selvinpäin ja hoitaisi lasta illalla, yöllä ja aamusta. Jos taas äiti on selvinpäin, niin silloinhan hoitajan kanssa voisi sopia näppärästi vuorot, jolloin kumpikin kaitsee lasta. Siinä jäisi kummallekin kivasti omaa aikaa.
Jos kuitenkin lapsen vanhemmat ovat päättäneet, että lapsi otetaan aikuisten biletysristeilylle mukaan, niin siinä on PAKKO ottaa se 3-vuotiaskin huomioon. Alaikäisen paikka ei ole ravintoloissa, yksin hytissä tai tuntikausiksi pallomereen jätettynä. Tuollainen 3-vuotias saattaa vielä jopa käyttää vaippoja ja tuttia!!! 3-vuotiaalla on myös uhmaikää ja jos hän on paljon joutunut katsomaan vanhempien ryyppäämistä, niin tuskinpa hän kovin helposti edes jäisi AP:n hoidettavaksi, kun AP ei vaikuta siltä, että hän olisi juurikaan ollut tekemisissä tuon lapsen kanssa.
Kun lapsi hankitaan, se menee kaiken muun edelle. Parisuhdettakin täytyy pitää kunnossa, mutta ei lapsen kustannuksella (esim. lasta ei jätetä hyttiin hetkeksikään vain siksi, ettei ole varaa palkata hoitajaa tai siksi, että äidin oli ihan pakko päästä isän kanssa yökerhoon dokaamaan). On ihan älytön ajatus, että yhdellä risteilyllä vuodessa hoidettaisi kaikki asiat: tarjota lapselle elämyksellinen kesälomaristeily, tuliaisiksi halpaa viinaa niin paljon kuin jaksaa kantaa, risteillessä hyvää ruokaa pitkän kaavan kautta, vanhemmille laadukasta parisuhdeaikaa rakastellen tuntikausia rauhassa, ryypätä vuosisadan kännit. Tuo kaikki on mahdollista, mutta ei siten, että ängetään ne samaan risteilyyn, mikäli lapsella ei ole hoitajaa tai mikäli ei suostuta siihen, että tehtäisi eri risteilyjä: parisuhderisteily, perheristeily, kaverien kanssa biletysristeily tms.