Laittaako teidän 2-vuotiaat aina kaikki lelut järjestyksessä jonoon tai riviin?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Siis niin että samanlaiset ja -väriset on peräkkäin jne. ihan vaan siksi kysyn kun muistan lukeneeni jostain että se olisi jotain häiriötä, mutta sitten mietin että ehkä on vaan normaali kehitysvaihe. :D Jo alle vuoden iässä poika laittoi leluja riviin tai jonoon, mutta ei sillon vielä järjestellyt niitä näin.
 
"hyy"
Täällä laitetaan tarroja riviin. Tyttö 3,5-vuotta. Aiemmin oli rakennuspalikat joko tornissa tai rivissä. Mitään autismiin (tai muuhun kehityshäiriöön) viittaavaa ei ole.
 
"hmh"
Minun lapsestani vanhempi laittoi siinä parivuotiaana kaiken riviin, pinoon, samalla tavalla, järjestykseen. Nuorempi ei.

Vanhempi on nyt ravintolapäällikkö. Nuoremmasta tuli taiteilija. Enpä tiedä onko mitään yhteyttä näillä....
 
"Vieras vierailija"
Molemmat lapset ovat noin 2-vuotiaina laittaneet tavaroita riviin. Esikoisella vaihe ei kestänyt kovin pitkään, eikä niin usein järjestellyt. Kuopuksella vasta alkoi tämä vaihe, joka on nyt kestänyt muutaman viikon. Normaalisti kehittyneitä lapsia ovat molemmat.
 
cvbn
[QUOTE="sartsa";29056648]Toinen pojista on järjestellyt pikkuautonsa aina jonoon ja järjestelee edelleen. Pian 4 v.
Nuorempi poika ei taas koskaan ole harrastanut järjestelemistä.[/QUOTE]

Täsmälleen sama tilanne täällä :D
 
njp
Esikoinen laittoi aina värikynät samaan järjetykseen pakettiin - ensin sateenkaaren värit järjestyksessä ja sitten muut värit. En muista muiden järjestystä, paitsi toisessa reunassa oli aina ruskea ja musta. Ei harrasta tuota enää.
 
esikoinen laittoi jo 1v kaikki lelut aina pituus ym. järjestykseen ja muisti niiden paikat erittäin hyvin. On nyt 8v koululainen ja erittäin tarkka edelleen. Legot järjestyksessä, valokuva muisti tavaroiden järjestyksestä ja muutenkin hyvin tarkka kaikesta.
 
pluh
Kyllä esikoinen laittoi. Pikkuautot olivat rivissä ja jonossa koon, värin ja merkin mukaan. Ei hän autoilla muulla tavalla leikkinytkään. Isompana on sitten ollut pelit aakkosjärjestyksessä eri pelikonsolien mukaan ja kaikki muukin on "rivissä ja jonossa". Poika on täsmällinen kaikessa mitä tekee. Huonekin aina tiptop kunnossa. Hän opiskelee nykyään insinööriksi.
 
"äiti"
Esikoinen laittoi aina pikkuautot jonoon jo ihan pienenä. Ei ees leikkinyt niillä, järjesteli vaan. JA näki heti, jos joku oli koskenut niihin, joku auto oli hiukan eri kohdassa jne. No esikoisella on asperger. Diagnosoitu 6vuotiaana. Mutta kuulemma järjestelevät autoja muutkin, eli ei siinä välttämättä mitään taustalla ole.
 
5-vuotiaan äiti
Meillä 5-vuotias poika ja edelleen järjestykseen kaikki menee. Alkoi ehkä alle vuoden ikäisenä.
Ei ole autismia. Vaikka erittäin tarkka ja älykäs, esim. osaa 500 palan palapeliä koota.
Ja muistaa dinosaurusten eri nimet. Osaa kirjaimet, lukee ja kirjoittaa.
Jouduimme käyttämään pari kertaa terapeutilla näytillä, kun osaa liian paljon liian pian.
Mutta asia oli ok. Kuitenkin on ulospäinsuuntautunut.
 
"Ilenna"
Kaikki kolme lastani ovat järjestelleet parivuotiaina lelujaan kovin touhukkaasti erialsiiin muodostelmiin. Samoin töissä olen huomannut saman jutun.
Ja ihan alan opuksistakin olen lukenut, että tuo tavaroiden järjestely kuuluu hyvin vahvasti ikävaiheeseen.
 
meilläkin
Meillä tuota järjestelyä kesti 1-vuotiaasta melkein 3-vuotiaaksi. Nykyään ei enää kiinnosta juurikaan. Tai siten kyllä kiinnostaa, että saattaa järjestää tietyllä tavalla, johonkin muotoon eikä vain jämptisti riviin. :) On nyt 3,5v. Mileikuvitusleikit tuntuu kehittyneen meidän lapsella vastikää, sen myötä ehkä tuo järjestely jäänyt kun kiinnostaa enemmän luoda tarinoita leikeissä.
 
hmmmm
Alkuperäinen kirjoittaja 5-vuotiaan äiti;29057065:
Meillä 5-vuotias poika ja edelleen järjestykseen kaikki menee. Alkoi ehkä alle vuoden ikäisenä.
Ei ole autismia. Vaikka erittäin tarkka ja älykäs, esim. osaa 500 palan palapeliä koota.
Ja muistaa dinosaurusten eri nimet. Osaa kirjaimet, lukee ja kirjoittaa.
Jouduimme käyttämään pari kertaa terapeutilla näytillä, kun osaa liian paljon liian pian.
Mutta asia oli ok. Kuitenkin on ulospäinsuuntautunut.
No tuo ei ihan normaalilta kuulostakaan enää. Hyvä että pääsitte tutkimuksiin. Asperger tulee vahvasti mieleen, mutta ilmeisesti se on poissuljettu?
 
"vieras"
Meillä esikoinen teki tuota todella pitkään ennen kouluikää. Nyt on jo 3. luokalla. Matemaattisesti lahjakas ja hahmottaa maailmaa numeroiden ja järjestyksen kautta. Huone tosin sekaisin eli siihen ei auta :D Yhä vielä laittaa todennäköisemmin lelut ja värikynät yms. riviin kuin pikkuveljensä.

Meillä isompi myös kokosi jo aika pienenä isoja palapelejä ja muistaa välillä kummallisia yksityiskohtia juuri luonnontieteestä ja maantiedosta. Mutta ihan normaalia mun mielestä. Naapurissa on samanlaisista jutuista kiinnostunut lapsi ja yhdessä keskustelevat petoeläinten hampaiden pituuksista. Arvatkaa vaan onko fyysisemmin suuntaunut kaveri ihan hajalla, kun yrittää vääränä päivänä viettää aikaa noiden kanssa :D
 

Yhteistyössä