Kyllä pistää vihaksi koko hel*etin ydinvoima taas!

vierailija
On kyllä pakko oikeesti jostain sairaasta syystä kommentoida tähän. En oikein edes tiedä miksi. Ja vielä anonyymina.

Oikeesti, te jotka vauhkootte ydinvoimasta. Kannattaisi ottaa asioista ja tilastoista selvää ennen kuin alkaa torjumaan jotain tämmöstä asiaa.

Minun mielipiteeni ydinvoimaa kohtaan on tällä hetkellä "pakollinen paha". Mielellään ottaisin vaihtoehdoksi uusiutivat energiamuodot, mutta kun ei niillä päästä tällä hetkelle lähellekään nykyistä energiantuotantotarvetta. Tällä hetkellä kuitenkin ainoa järkevä vaihtoehto on tuo ydinvoima.

Uraania saadaan onneksi kaiken louhinnan sivutuotteena. Hiilikaivoksissa (hiilivoimalat tarvitsevat toimiakseen hiiltä) kuolee vuosittain monia tuhansia ihmisiä. Ja tässä kaivamisvaiheessa ei ole edes päästy vielä tuottamaan energiaa - päin vastoin. Ydinonnettomuuksiin ja ydinvoimalan toiminnan vuoksi on EHKÄ välillisesti kuollut joitain tuhansia - ehkäpä kymmeniä tuhansia. Silti ydinvoima on turvallisempaa ihmishenkien kannalta sekä se tuottaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin esim. hiilivoimala.

Toistan itseäni. Arvostaisin sitä suuresti jos kaikki maailman energia saataisisin tuotettua päästöttömästi ja ihmishenkiä uhraamatta. Väkisinkin ihmisiä kuolee jos tekevät jotain. Kuolevat vaikka eivät tekisikään mitään. Semmosta se on.
Mielelläsi, kun puhut itsestäsi tai omasta mielipiteestäsi
 
vierailija
Maailma pärjäis vallan mainiosti ilman ydinvoimaa jos panostettaisiin uusiutuviin enemmän eikä tuotettais sitä helvetin krääsää mitä pitäää ostaa koko ajan kun edelliset hajoo tai menee pois muodista. Teollisuus ja markkinatalous on se mikä ydinvoiman tarvii ja ne on pahasti vinksahtaneita systeemejä tällä hetkellä.
Krääsä-sanaa ei taida moni tunteakaan enää?
 
vierailija
Suurinosa ihmisistä ei edes tiedä mitä ydinvoima on, ainoastaan tälläiset katastrofit antavat sille kasvot ja kansa herää silmiä hieroen toteamaan, että " on se sittenkin aika vaarallista"
Luonnon katastrofeille me ei voida oikeasti mitään, mutta ydinvoimalle voidaan, harmi että sitä koskevat päätökset tekee joku joka on sityä mieltä ettei ilman ydinvoimaleoita voi elää.
Totuus on se, että kun ydinvoimaloita poksahtaa niin ei enää voi elää, kukaan.
Kyllä vähemmälläkin energian tuotannolla voi toimeen tulla, kysehän on vain siitä että sähkön tarve kasvaa koko ajan ja siksi pitää rakentaa jotain isompaa sen ylläpitämiseksi.

Me itse vaikutamme kuinka paljon energiaa tarvitsemme yksilöinä ja pienistä puroista virtaa iso joki, vaikkei sitä uskoisikaan.
Itse käytän yhtälailla energiaa kuin muutkin joten siksi ehkä tämä on tekopyhää.
Mitäs jos koko palsta laittaisi tietokeensa kiinni tasan yksitoista! Se voisi olla meidän jokaisen kannanotto ydinvoimaa vastaan. Moni sanoo nyt mielessään "just! Ikään kuin se mitään auttaisi"
mutta mitä siinä menettääkään.
👌
 
vierailija
Onhan se perkele niin kannattavaa puuhaa, siinä se taas nähhään, mitäs siitä jos sielä vähän räjähtellee ja puoli maapalloa saastuu, pikkujuttu, pääasia että on saatu tehtyä halpaa sähköä.
Missä menee se puolen maapallon raja? Tässähän siis on kyse Fukushiman ydinvoimalaonnettomuudesta. Puoli maapalloa on aika paljon. Hysteeristä liioittelua, etten sanoisi.
 

Yhteistyössä