Kummalla aloittasit, velli vai puuro, vauva 5kk?

  • Viestiketjun aloittaja Tiu
  • Ensimmäinen viesti
hmmm
Olet siis jo aloittanut perunalla, bataatilla, mustikalla tms.?

Eikös viljoja saanut antaa vasta myöhemmin?

Ja velliä ei mun ymmärtääkseni suositella enää missään? Me ei tarvittu koskaan.,
 
Ei meilläkään...
Ei meilläkään kumpikaan lapsista ole syönyt vellejä. Totuushan on, että velleissä on tosi paljon äidinmaidonkorviketta ja varsinainen kuiva-ainepitoisuus on aikas pieni...

Meillä aloitettiin kiinteät perunalla, sit porkkanaa ja mustikkaa. Sen jälkeen kauraa puuron muodossa...
 
ME ollaan annettu ekana velliä iltaisin ja aamuisin. Nukkuu sillä hyvin yöt ja lasketaan maidoksi, siitä saa calsiumia ja nestettä. Miksei tätä suositeltaisi enää, ei meidän neuvolassa asiasta ainakaan ole valitetta. Aamulla saa nykyisin puuron!
 
n
Puurolla, mut kotimaiset viljat (kaura, vehnä jne) voi olla mahalle aika ärtsyjä, oman lapseni vatsa kesti niitä vasta lähempänä 1 v ikää. Annoin siis maissi- ja riisipuuroja.
 
No saiskos nyt selityksen miksei noi vellit ole hyviä? Meillä vauva ainkin todella tyytyväinen vellin jälkeen ja nukkuu hyvin! Aamulla taas puuron jälkeen menee jo tunnin päästä n. 200 ml maitoa, että tiedä sitten miten hyvin nälkää pitää, vai missä vika...
 
kaisa
Mä kokeilisin ensin pikakaurahiutaleista tehtyä puuroa (mikrossa kun tekee löysän puuron saa melko sileää), toinen on riisipuuro. Useimmat niistä kaupan valmiista puuroaineista ei sisällä viljaa.

Vielä yksi kysymys? Tuntuuko sinusta siltä että lapsi tarvii iltaan jonku tukevamman? minkä verran syö niitä peruna/hedelmäsoseita päivässä tai kuin monta kertaa?
 
jissa
meillä 5kk poika syö illalla juuri ennen nukkumaan menoa 100ml korviketta ja 100 ml peruna-porkkanavelliä tai maissivelliä, aamulla maitoa, 11 aikaan lihakasvis sosetta, 14 aikaan jugurttivälipalan, 18 aikaan kesvis tai hedelmä soseen, maitoa aina vähän joka väliin. varmasti otamme parin viikonsisään aamuun puuron ja sitten hetken päästä vaihdamme iltavellin puuroon ja maitoon.
 

Yhteistyössä