Kommentti: Suomea uhkaa talouden kaksoisisku Suomi kärsii muidenkin maiden talousvaikeuksista

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei mitään eroa siihen että otettaisiin lisää velkaa ja luotaisiin tulevaisuudenuskoa ja lisää kulutusta ja niillä lisätuloja. Nyt joudutaan ottamaan vielä enemmän velkaa jotta saataisiin kurottua se vaje mikä näistä on jäänyt. Se kulutus on myös osa sitä mikä sinne kassakaappiin tuo niitä varoja. Nyt sinne ei vaan ropise entiseen tahtiin euroja kiitos hallituksen.
Ei tätä maata ole ennenkään ostamalla nostettu jaloilleen. Mikään ei ole niin keinotekoista taloutta kun kuluttaminen.
 
vierailija
Ei tätä maata ole ennenkään ostamalla nostettu jaloilleen. Mikään ei ole niin keinotekoista taloutta kun kuluttaminen.
Ei se pelkästä turhan tavaran ostamisesta tule vaan kaikista välillisistä veroista kuten varainsiirtoveroista mitä ei nyt tule kun asuntokauppa on 90-luvun laman tasolla. Kulutusyhteiskunta me kuitenkin ollaan ja voitaisiin olla vielä enemmänkin.
 
vierailija
Suomen piti päästä eu:n piiriin vaikka väkisin ja siitä lähtien on tilastoja kaunisteltu jotta talous näyttäisi paremmalta kuin mitä se onkaan. Naurettavin esimerkki on työttömien lukumäärän salailu. Kun suomi yrittää näyttää että sen talous on hyvin hoidettu, on seurauksena että täältä revitään veronmaksajilta rahaa että päästään tukemaan muita maita joilla oletettavasti menee huonommin. Itse asiassa monet niistä maista joita täältä käsin tuetaan, voivat aivan mainiosti koska niissä ei ole tapana eikä ole halukkuutta maksaa yhtä paljon veroja julkiselle sektorille kuin mitä suomessa maksetaan. Rahat pidetään itsellä mieluummin kuin että annettaisiin niitä korruptoituneen julkisen sektorin käytettäväksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Johnny Appleseed
Siitä kulutuksesta. Lisää niistä yritystuista joista on jauhettu jo varmaan kymmeniä vuosia mutta mitään ei ole tehty. Koska olen vielä töissä niin ei edes kirpaise jos joudun maksamaan vaikka parikymppiä kuussa lisää veroja, voivat korottaa maltillisesti ansiotuloveroja. Lisää velkaa tietysti niin kuin muillekin maille ja niin kuin tämäkin hallitus tekee ja joutuu vielä lisää ottamaan koska omat päätöksensä on sen aiheuttaneet. Tärkeintä olisi kuitenkin luoda sitä uskoa tulevaisuuteen.
Olet esimerkki suuria lukuja ymmärtämättömästä (vasemmistolaisesta?). Jos ansiotuloveroja korotettaisiin niin paljon, ettei lisävelkaa (noin 10 miljardia) tarvittaisi, tarkoittaisi se keskituloiselle (50 000 €/vuosi) noin 220 euron lisäystä kuukausittaiseen veronmaksuun sen parinkympin sijaan. Mihinkään uuteen ei valtiolla vielä olisi varaa, mutta velkaantuminen pysähtyisi.

Oikea tie on siis suuret sakset!
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä