Kuinka usein teidän n.3kk vauvat syövät yöllä?

Meillä syödään edelleen 3 kertaa yössä vähintään ja se alkaa jo vähän rasittamaan. Olen vaan miettinyt että pitäisikö pikkuhiljaa aloitella iltavellit vai onko tuo vaan tapa..Poika on kyllä isokokoinen eilen 3kk neuvolassa 8110g ja 68 cm.Mites muilla?
 
Meidän 3kk vanha poika syö kerran yössä, yleensä kl.4-5 välillä, nukkumaan rupeaa kl.22 kieppeillä. Tosin iltaisin tankkaa melko tiheään, mutta parempi niin, että nukkuu sitten yöllä. Painoa 6,5kg ja pituutta 62cm, (syntyessään 3kg).
 
tuttu
Meidän kakkonen söi kahden tunnin välein suunilleen aina reilut 5 kk asti. Et välttämättä kyllä niillä velleillä mitään muutosta asiaan saa. Kiinteiden syöminen meillä aloitettiin 4kk eikä sekään siis mitään öihin vaikuttanut. Sitten lopetin tollon 5 ja puolikuisena yösyöttämisen.
Vauvoista ei koskaan tiedä ;)
 
Blueberry
Meillä syötiin kerran pari yössä (n. klo 3 ja ehkä vielä 5-6 välillä) neljän viikon ikään saakka ja sen jälkeen yösyönti jäi ihan itsestään pois. Nyt poika on kahtena yönä herännyt itkemään ihan selvää nälkää ja vetäissyt lähes 200ml kerralla. Ja korvikkeella ollaan siis menty koko ajan. Mitat on nyt 63 cm ja 6800g. Koska tämä muutos tuli näin selvästi ja yhtäkkiä, aloin minäkin harkita noita vellejä, mutta mennään nyt maidon kanssa vielä hetki.
 
käytättekö tuttia? jos se onkin vain imemisen ja läheisyyden tarvetta?

mulla alko kolmas harventamaan yösyöntejä, kun en totaalisen väsyneenä jaksanu nousta joka hemmetin välissä syötölle ja aattelin tuota yllä mainittua. otin vauvan viereen nukkumaan ja tutin suuhun jos itketti. makoili siinä sitten kyljellään melkein minun rinnassa kiinni niin koki kai olevansa kuin tissillä ja sai siinä tankattua läheisyyttä ja imun tarvetta. kyllä sen siitä itkusta aina kummiski kuuli että oliko oikeasti nälkäinen vai tutin tarpeessa.
nyt poika on reilu 5kk ja nukkuu useimmiten täydet yöt. keskimäärin yks yö per viikko herää yöllä syömään kerran mutta silloin on kyllä ollu jotenki rutiinit vinksallaan sinä edellisenä päivänä. näin jo useamman kkn. :D
 
Meillä onneksi vauva nukkui jo tuossa iässä yöt syömättä (korvikemaitoa sai illalla)
olisin ollut ihan zombie jos olisi joutunut heräilemään kolme kertaa yössä....
mutta vauvat on erilaisia ei välttämättä se vellin mukaan otto vähennä syömistä.
 
Meillä tulee tässä kuussa 3 kk täyteen ja kerran yössä tuo pikku ukko herää syömään siinä 4-5 välillä, mutta sitte en saakaan enää nukkumaan kun toinen vaan hymyilee ja seurustelee siellä sängyssä ja kun äiti ei seurustele niin sitte alkaa kitinä :kieh:

Meillä aloitettiin tuo maissivelli iltaisin noin viikko sitten ja sen jälkeen poika on nukkunut 7-9 tuntia putkeen, mutta nukahtaa jo kello 20 illalla niin ei saa itse koko hyötyä noista pitkistä unista kun ei sitä ihan kahdeksalta osaa ite mennä nukkumaan.

Nytkin oon täällä aika zombiena kun poika ei neljän jälkeen yöllä nukkunut kuin puoli tuntia ja muuten piti omaa showtaan sängyssä ja sitte aamulla yritin saada nukkumaan niin jopa tunnin torkut tuo otti :kieh: Nyt sitte vetää unta palloon tuolla rattaissa ulkona
 
poika 3 kk
Poikavauva 3 kk, ei herää yöllä syömään lainkaan. Nukkumaan n klo 22 ja unta tuonne 7-8 aamulla yhtäsoittoa. Paino 3 kk 6,6 kg ja pituus 65 cm. Nukkunut näin jo muutaman viikon. Ihmettelen itsekin, edellinen valvoi vielä 3 v:na. Olen tullut siihen tulokseen että vauvoilla on todella erilaisia nukkumistemperamentteja - siinä ei vanhempien toimenpiteet kauheasti auta. Tämä nukkuja vauva myös nukahtaa tosi helposti. Edellinen vaati aina kauhean veivaamisen ennen kuin uni tuli ja sitten oli herkkäuninen. Nyt vauva ei ole täysimetetty vaan saa rinnan lisäksi n 2-3 dl päivässä Nania. Kiinteät/vellin aion aloittaa 4 kk iässä että oppisi syömään.
 
poika 3 kk
Niin siinä vaiheessa kun poika oppi nukkumaan koko yön, siirsin pinnasängyn laita alas laskettuna aivan oman sänkyni viereen. Sitä ennen pinnis oli parin metrin päässä sängystäni. Tykkää myös nukkua mahallan.
 
santtar
Meidän 4 kk menee nukkumaan klo 20, syö klo 1 ja 5 ja viiden jälkeen ei sitten oikeen enää nukutakaan. Kiljuu ja kitisee vaan, kun en jaksa sen kanssa seurustella. Että melko lailla väsyttää... Näin on nyt mennyt kuukausi, sitä ennen meni nukkumaan klo 22, söi ko 1, 3 ja 5, ylös klo 7. Kumpi näistä rytmeistä nyt sitten on parempi, en tiiä mutta minkäs tälle voit.
 
Meillä 2 kk 3 vko:a vanha tyttö. Iltasyötto n. 19.30 ja sitten huutoa pari tuntia kunnes nukahtaa. Herää yöllä syömään 1-2 aikaan sekä 5.30, jonka jälkeen saatetaan torkahdella 8.00 asti tai sitten VAADITAAN seurustelua. Rintamaidolla mennään. Joku oli ilmiesesti antanut (tuolla aiemmin) tämän ikäiselle maissivelliä. Voiko sitä siis jo antaa?
 
Meillä vajaa 6 kk ikäinen poika ja edelleen herää syömään vähintään 2 kertaa yössä. Soseita ollaan annettu jonkin aikaa, mutta ei ole kyllä vaikuttanut suuntaan jos toiseen yösyönnin kanssa. Parhaimmillaan saattaa herätä tunnin välein kekkuloimaan ja rauhottuu pelkästään tissille.
 
On tosiaan erilaisia vauvat. Meidän poika söi puolivuotiaaksi asti yöllä pahimmillaan kahden tunnin välein, vaikka sai kiinteitä 4 kk lähtien. Se oli kylläkin vain paha tapa, mutta mikään muu ei kelvannut kuin pullo. Ei siinä mikään muu auttanut kuin unikoulu ja väkisin yösyöttö pois puolivuotiaana. Muutaman yön itkeskeli, kunnes alkoi nukkua yöt. Tosin itkeskely alkoi sittemmin uudestaan... Enää ei kuitenkaan tarjoiluja öisin tipu, vaan ensin odotetaan, josko nukahtaa itse, ja jollei, niin sitten silitellään.
 
Meillä typy 3pvää vajaa 3kk ja yhdellä syötöllä mennään. Näin ollut jo pari kk. Tankkaa illalla kunnolla ja menee nukkuu tossa 21-23 ja herää syömään 4-6 välillä. Jos iltasyöminen jää vähäselle niin sit herää kyllä kaks kertaa syömään. Mitat 59cm ja 5690g.
 
tyttö 3kk
Meillä pikkuneiti on noin puolitoista viikkoa nukkunut n. klo:23-7 ja kahtena viimeisenä yönä 23-9 eli ihanan pitkät yöunet. Täysimetyksellä mennään ja tyttö oli 3kk:n neuvolassa 6205g ja 61cm (syntyessä alle 3kg). Aiemminkaan neiti ei syönyt kuin kaksi kertaa yössä... Ensin jäi toinen yösyönti pois ja nyt sitten toinenkin... Välillä kuuluu yöllä kun nyrkkiä maiskuttaa eli ilmeisesti vain imemisen tarve välillä yllättää...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.05.2007 klo 21:35 äippä kirjoitti:
meillä 3,5kk herää kyllä 2h välein syömään!! Suorastaan kareeta lukee kuinka hyvin muiden vauvat nukkuu yönsä... :'(
Toivottavasti alkaa pian helpottamaan yösyötöt. Meillä kans piti alussa herättää syömään 3 tunnin välein(oli niin pieni syntyessään vaikka täysiaikainen) ja sitten heräili jonkun aikaa itestään 2 tunnin välein. Nukkuuko päivällä sitten paremmin?
Jaksamisia sinulle! :hug:


Meidän 3kk poika nukahtaa illalla n. klo 21.-22.00 ja sitten nukkuu kuutisen tuntia ja syö. Joskus nukkuu aamu klo 8 asti ja joskus pitää syöttää uudelleen siinä kuuden aikoihin.
Päivällä poika nukkuu viiden tunnin päikkärit.
 
NuoriAikuinen
Meidän neiti nukkui tuon ikäisenä yöt putkeen (alkoi nukkumaan 1½kk:n iässä) eli siis toisin sanoen nukkui yöllä 7-11 tuntia putkeen ja nukkuu muuten edelleen ja ikää nyt ½ vuotta. Pelkällä korvikkeella ollaan oltu ihan alusta asti. Vellejä ei ole käytettyä ja kiinteisiin alettiin neuvolan ohjeistuksen mukaan tutustumaan 4kk:n iässä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.05.2007 klo 22:26 Samuelin äiti kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.05.2007 klo 21:35 äippä kirjoitti:
meillä 3,5kk herää kyllä 2h välein syömään!! Suorastaan kareeta lukee kuinka hyvin muiden vauvat nukkuu yönsä... :'(
Toivottavasti alkaa pian helpottamaan yösyötöt. Nukkuuko päivällä sitten paremmin?
Jaksamisia sinulle! :hug:

Kiitos haleista! Nukkuu päivällä kahdet päikkärit ulkona vaunuissa hyvin. Yöt ovat olleet vaan 1kk hulinaa.. Eilen yönä heräili tunninkin välein.. MItähän on.. Vai onko vaan kehitys vaihe ja terttee sit läheisyyttä. Syö kylläkin päivällä myös tunnin välein, paitsi kun nukkuu..
 

Yhteistyössä