Kuinka monta minuuttia teillä kesti synnytyksessä ponnistusvaihe?

  • Viestiketjun aloittaja "wieras"
  • Ensimmäinen viesti
"ABCD"
Mun ekassa (ja tähän mennessä ainoassa) kesti 1h 45 min., mutta olinkin kai poikkeus tapaus. Onneksi en tienyt ennakkoon, että kuuluisi kestää _huomattavasti_ vähemmän aikaa. Ihmettelin, kun hoitsut kyseli vähän väliä, että jaksanko varmasti :)
 
hilllla
N. tunnin. Mutta ei siinä oikein tullut kelloa kateltua, jos joku olis jälkeenpäin kysynyt arvaa kuinka kauan tää kesti niin ei mitään hajua, oisin saattanut sanoa 10 minuuttia. Eli ei automaattisesti kannata pelätä sitä että ponnistusvaihe voi kestää kauankin....

Kätilö "lupasi" että ens kerralla tää menee jo alta puolen tunnin, mutta tokkopa he tuosta takuuta voi antaa :D
 
vierass
Ekassa 6min ja tokassa merkkasivat 1min. Todellisuudessa vauvalla jo pää ulkona, kun ilmoitin et tää taitaa nyt tulla ja kätilö kerkes paikalle. Ekassa ihan kunnolla ponnistelin, tokassa en (tosin synty muutenkin vauhdilla rv 36)
 
"qwerty"
Ekassa 15 min, tokassa 6 min. Eka syntyi avosuutarjonnassa, toka raivotarjonnassa. Molemmat ponnistusvaiheet meni oikein hyvin. Ei repeämiä tms. Olin harjoitellut Epi-No -laitteella.
 
mamaaa
75min, vauva syntyi väärässä tarjonnassa (kasvot kohti kattoa) ja just kun imukuppia oltiin kiinnittämässä keräsin viimeiset voimat ja ponnistin omin voimin vauvan maailmaan.
 

Yhteistyössä