kokemuksia mahataudista

ja ripulista / rotaviruksesta...kun välillä lukee viestejä, joissa lapsella on pudonnut rajusti paino, meillä kun on tosi hoikkanen taapero (1v). Onko tuo todellisuutta, että paino "romahtaa", jostain kun olen kuullut, että ei noissa taudeissa paino niinkään lihoista lähde, vaan enemmänkin on kuivumisen vaara? Eli ennen jo kuivuu, ja saatava hoitoa, ennenkuin paino radikaalisti romahtaa. Olisi hyvä kuulla kaikkien kokemuksia ja etenkin teidän joiden lapsilla on hoikkasia taaperoita!
 
Meillä esikoisella ja sekä kuopuksella oli muutama vko. sit rotavirus joka kesti noin vko:n. Esikko (2v) on hoikka ja kun oltiin vaarilla kylässä niin huomattiin kuinka oli laihtunut. Vaari vian sanoi,et kohta aurinko paistaa tuon pojan läpi,mutta hyvin poika joi koko vko:n ajan ja ei tarvinnut lääkäriin mennä. Kuopus (1v) Joutui sairaalaan yhdeksi illaksi ja hänestä oikein huomaa ku on pyöreys lähtenyt. Ennen oli äidi pieni pallo =). Ja lääkärissä ku punnitsivat niin oli lähtenyt 1kg verran.
Mutta nyt on molemmat pojat kunnossa ja ruoka maistuu! =)
 
Paavo-Riikka
Meillä hoikka poika ja oksenteli/ripuloi 5vrk. Laihtui selvästi, mutten punninnut. Nyt onkin sitten syönyt kuin hevonen, kun taas ruoka maistuu, joten takaisin on jo tullut varmasti. Kuivumisen vaara on oikeasti olemassa, joten aina vaan juotavaa tyrkyttäen, jos vaan vähän pysyisi sisällä.
 
Meillä poika 1v oli muutama viikko sitten ripuli-oksennus ehkä rota virus -taudissa ja paino tippui noin 300g. Alkoi eräänä perjantaina ripuloida ja oksentaa, oli tosi kipeä lauantaina ja alkoi olla ihan hyvä jo sunnuntaina, olin töissä maanantain kunnes poika alkoi uudestaan oksentamaan tiistaina, jolloin kävimme lääkärissä ja totesimme painon laskun. ei kumminkaan ollut vielä liian kuivunut, että olisi tarvinut sairaalan lähteä. Lääkärin mukaan painon pudotus jos on 5% tai yli, pitää mennä sairaalaan. vatsataudin jälkeen poika alkoi syömään enemmän kuin koskaan ja sai itseensä painoa muutamassa viikossa noin puoli kiloa. Oli ennen tautia 7400g ja nyt 7840g. eli hoikka poika
 
Meillä poika (1,5v) sairastui ulkomaanmatkalla toisena päivänä mahatautiin. Alkoi yhtäkkiä oksentamaan kesken unia ja oksensi koko yön, kaikki mitä sai sisäänsä. Oksensi n. 20 kertaa, mentiin paikalliselle klinikalle jossa annettiin pistos jonka pitäis lopettaa oksentaminen, mutta mikään ei auttanut. Kolmen päivän päästä alkoi ripulointi, ja oksenteli samaan tapaan, vedet ja kaikki ulos. Lääkärit sanoi, että ei ole vielä kuivunt vaikka paino oli tippunut viikossa melkein kaksi kiloa, poika ei reagoinut edes verinäytteen ottoon, makasi melkein tajuttomana. Silloin alkoi usko loppua kun seuraavana päivänä oli lähtö kotiin ja jouduttiin toistamiseen ambulanssilla jonnekin lasten sairaalaan, eikä tiedetty keretäänkö koneeseen. Siinä tuli jo välillä mieleen, ettei selvitä kaikki hengissä kotiin, niin sairas poika oli! Mutta kerettiin koneeseen ja poika alkoi vähän juoda ja syödä ja näytti jo paremmalta. Kotona oli jo oma itsensä ja lääkäri suomessa sanoi kaiken olevan kunnossa, mutta kyllä säikäytti!
 

Yhteistyössä