Koira ja parketti??

Me rakennamme parhaillaan ja nyt on ajankohtaista lattiamateriaalien vvalinta..hmm.Perheessä on nyt 8kk pojan vesseli ja keväällä tulossa koiran (suurehkon) pentu ja miehen kauhistukseksi tämä äiti-aasi on päättänyt valita parketin lattiaksi osaan taloa. :kieh:
Onko kokemuksia miten koiraperheessä se lattia pärjää? Lattiahan se vain on, täytyyhän tajuta että elämisen jäljet näkyy..mutta meneekö ihan riekaleiksi??Entäs ne lapset sitten..mehua kaatuu varmasti eikä äitikään ole ihan huolellisimmasta päästä,milloin mitäkin läikkyy yli :headwall:
Puulajina minulla on mielessä sellainen kempas, todella kovaa puuta kuulema..niinhän ne myyntimiehet sanoo,vai ;) onko tuttu kenellekään?
Kiitos jo etukäteen..tämä rakennusosasto on kyllä hyvä juttu!! :wave:
 
Edellisessä kämpässä oli laminaatti ja edellisellä asukkaalla oli ollut koiria. Ei näkyny minkäänlaisia naarmuja.
Parketti naarmuuntuu helposti ja kauhee homma hioa jäljet pois. Paitsi jos on sitte jotai tosikovaa puuta, ni siihen ei kuulemma jää. (tammi)
kaliimmasta päästä löytyy varmasti kestävä parketti.
 
mä kyllä suosittelen ehdottomasti laminaattia. paljon helppohoitoisempi kuin parketti, eikä jää mitään jälkiä vaikka meilläkin koira liukastelee siinä joka päivä. ja niitähän on tosi paljon erilaisia vaihtoehtoja, värejä ja muuta, noissa laminaateissakin.

 
mape70
Parketti on ainakin taloissa, missä ei ole lattialämmitystä, lämpimämpi jalalle. Laminaatti on kylmempi, ja kovaäänisempi. On myös kova jalalle. Istellämme on parkettia ja laminaattia ja eron huomaa selvästi. Keittiössäkin on parketti ja lapsia on kolme. Eihän kukaan muovimatollekaan jätä nestettä lillumaan. Naarmuista koiran tassuista, ei ole kokemusta.
 
lisään vielä että kun muutettiin pois yhdestä asunnosta missä oli parketti, niin kyllä huomasi missä kohin oli mattoja pidetty! ja vaikka oli vahattu ja hoidettu niin kyllä niitä koiran kynnenjälkiä oli joka paikassa vaikka olikin rauhallinen koira eikä mikään säheltäjä.
mä en ainakaan ikinä laita omaan kotiini parkettia.
 
Me rakennettiin parivuotta sitten ja laitettiin parkettia, Upofloorin Kempasta, on tosihyvälaatuinen ja hyvännäköinen. Kempas on kovaa puuta, jos en väärin muista niin kovinta. Meillä on 2 vuotias rasavilli tytön hupakko, joka jyrää mopolla ja pikkuautollaan eestaas ja hyvin on kestänyt, aivan pientä pinta naarmua näkyy kun oikeen tarkkaan tiiraa valoa vasten. Ja joskus mehua tms kaatuilee lattialle, ei mee mikskää pienestä kosteudesta. Keittiöön ei muuten kannata laittaa parkettia vaan laattaa, on huoleton. Koirasta en osaa mennä sanomaan, kuin sen kestää.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.11.2004 klo 13:59 sipsu kirjoitti:
Ja vielä lisään laminaatti on liukas, mitä parketti ei ole.
ei meillä laminaatti tunnu liukkaalta, paitsi koiran tassujen alla. sekin on vaan hyvä asia, kun meillä yläkerran aula laminaattia niin koira ei tule rappuja pidemmälle ylös.
 
laminaatin kannalla
Meillä on koiranpentu ja parketti ei todellakaan kestä. Ensiksi siistiksiopetteluvaihe... pissa jättää parkettiin vaaleat läiskät, vaikka lammikko olisi ollut siinä vain vähän aikaa. Sitten kun pennulla ei enää vahinkoja tule, ollaan ajateltu vaihtaa parketti laminaattiin.

Niin, ja se meidän parkettimme näyttää olevan merbauta, mutta ilmeisesti niin vanha, että kovuus on historiaa.
 
minttu81
Meillä laminaatti/kirsikka luokka31, ei jää mitään jälkiä koirien tassuista/kynsistä. Lasten leluista saattaa jäädä, mutta yleensä vain sellasia poispyyhittäviä...

Meillä on koirat kuitenkin painoluokkaa 60-80kg ja koko ajan sisällä. Että ehdottomasti suosittelen laminaattia.
Eri luokkia kannattaa tietenkin kysellä... ;)