Kokeile hyytelökakkuja..
SUOSITTELEN NÄITÄ!
Limettikakku
n. 12 annosta
Pohja
1 pak (175 g) kaurakeksejä
75 g voita
Täyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (200 g) ruokajogurttia
2 dl sokeria
(2 rkl tequilaa tai sitruslikööriä)
3/4 dl limettimehua
1 tl limetin kuorta raastettuna
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
Mansikkakastike
4 dl (200 g) mansikoita
n. 3 rkl sokeria
(1 rkl tequilaa tai sitruslikööriä)
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaksinkertaisessa muovipussissa. Lisää sulatettu voi. Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Taputtele seos sen päälle.
Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori. Yhdistä rahka, ruokajogurtti, sokeri, alkoholi, puolet limettimehusta ja limetin kuori. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput limettimehusta kiehuvan kuumaksi. Liuota siihen liivatelehdet. Lisää rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos murupohjan päälle. Tasoita pinta.
Peitä kakku foliolla ja pakasta vähintään 6 t tai yön yli. Sulata jääkaapissa n.1/2 t ennen tarjoilua. Koristele halutessasi limettiviipaleilla ja kermavaahdolla.
Itse olen tehnyt ihan jääkaapissa, jossa ollut yön yli.. ja koriteeksi olen laittanut suklaakoristeita ja sitruunamelissaa..
Soseuta mansikat, mausta. Tarjoa kastiketta kakun kanssa.
Tätä suosittelen, on ihanan kirpeä ja todella ihana täytekakun rinnalla, koska on "kevyt" ja kirpsakka.. Itse olen tehnyt tämän jo monta kertaa ja oikein hyvää tulee. Tosin en ole laittanut viunaa, enkä tehnyt tuota mansikkakastiketta
Suklaa-juustokakku
10 - 12 annosta
Pohja
1 pkt (175 g) Kaurakeksejä
50-75 g voita sulatettuna
Täyte
4 liivatelehteä
1 rkl kiehuvaa kahvia
1 levy (170 g) tummaa taloussuklaata
1 prk (200 g) Hovi maustamatonta
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
Koristeluun
suklaalastuja TAI -rouhetta ja paahdettuja hassel- TAI cashewpähkinöitä
Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan leivinpaperille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita Hovin joukkoon. Lisää liivate, sokerit ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.
Tämäkin on hyvää!! Täyteläinen ja suussa sulava! Herkuttelijalle