Elikäs: me vohdoinkin päästään järkkäämään keskimmäisemme synttärijuhlia ja olisin nyt innoissani tekaisemassa/kokeilemassa sitä kaikkien kehumaa marsipaanikuorrutteista täytekakkua. Tarkoitus olis tehdä semmonen kakku, missä vain se kakun päälisosa olisi sillä marsipaanilla koristeltu, sivuille tulisi kermavaahtoa. Ja sitten niihin mun tietämättömyysosioihini :headwall: ...
...ekaksi: missä mä tota marsipaania säilytän?
Jep, hoopo kyssäri, mutta en kuuklettamallakaan mokoma osannut löytää vastausta :ashamed: ...kaupassa säilyttävät sitä ihan nuin vain hyllyssä mutta nyt kotona luin pakkauksesta, että pitäs "kymässä ja viileässä" - eli jääkaapissa?!
...toiseksi: mun ois tarkotus tekaista tuo kakku valmiiksi lauantaina aamupäivästä, myöhemmin iltapäivästä juhlat, joten ton marsipaanitäytteen alle varmaan menee se kermavaahto...?
...kolmanneksi: olen käsittänyt, että marsipaanipäälysteistä kakkua ei saa säilyttää viileässä KUVUN ALLA. Eli siis lykkään sen sellaisenaan jääkaappiin.Ok. Mutta - eikös tuosta marsipaanista tehdä myös sellasia "kestävämpiäkin" koruisteita? Jotka siis ovat kovia? Ja tuo kovettuminen tapahtuu sitten....huoneenlämpöön jättämälläkö?Mutta mutta...hölmönä kyselen...mitäs sitten tapahtuu sille kakulle huoneen lämmössä? Siis syöjät tulevat ns. "aaltoliikkeessä" pöytään aina paikan vapauduttua...ei kait se kakku siinä ajassa ehdi kovettua?
Tiedän jo siis etukäteen olevani erittäin tietämätön marsipaanin suhteen, joten taatusti kysyin hoopoja mutta mielisin sen käyttäjäksi kun "muutkin" :ashamed: ...
...Kiitos kovasti vastauksista ja avusta :flower: !
...ekaksi: missä mä tota marsipaania säilytän?
Jep, hoopo kyssäri, mutta en kuuklettamallakaan mokoma osannut löytää vastausta :ashamed: ...kaupassa säilyttävät sitä ihan nuin vain hyllyssä mutta nyt kotona luin pakkauksesta, että pitäs "kymässä ja viileässä" - eli jääkaapissa?!
...toiseksi: mun ois tarkotus tekaista tuo kakku valmiiksi lauantaina aamupäivästä, myöhemmin iltapäivästä juhlat, joten ton marsipaanitäytteen alle varmaan menee se kermavaahto...?
...kolmanneksi: olen käsittänyt, että marsipaanipäälysteistä kakkua ei saa säilyttää viileässä KUVUN ALLA. Eli siis lykkään sen sellaisenaan jääkaappiin.Ok. Mutta - eikös tuosta marsipaanista tehdä myös sellasia "kestävämpiäkin" koruisteita? Jotka siis ovat kovia? Ja tuo kovettuminen tapahtuu sitten....huoneenlämpöön jättämälläkö?Mutta mutta...hölmönä kyselen...mitäs sitten tapahtuu sille kakulle huoneen lämmössä? Siis syöjät tulevat ns. "aaltoliikkeessä" pöytään aina paikan vapauduttua...ei kait se kakku siinä ajassa ehdi kovettua?
Tiedän jo siis etukäteen olevani erittäin tietämätön marsipaanin suhteen, joten taatusti kysyin hoopoja mutta mielisin sen käyttäjäksi kun "muutkin" :ashamed: ...