Kevätkullat06

  • Viestiketjun aloittaja huhtis
  • Ensimmäinen viesti
Syksyistä alkanutta viikkoa kaikille.

Tytsi täytti eilen 5kk ja käytiin tänään neuvolassa. Meillä olikin oikein reipas pikku neiti. Piikkikään ei itkettänyt ketään muuta ku äippää :ashamed: . Pituutta oli 64,5, painoa 6300 ja pipo oli 43,7. Pituutta oli tullu 2cm kuukauden aikana painoa 580g.

Siinä ne oli taas puolen tunnin päikkärit. Pitää mennä.
Onko miten vaikuttanu toi rokotus teidän pikkusiin?
 
Maijun mamma
Hei vaan!

Minä olen ollut joitakin päiviä nettipimennossa, kun Sonera oli yhdistänyt naapurille liittymän ja siinä samalla vahingossa sulkenut meidän! Melkoinen soppa oli, kun korjaaja sitä vikaa tänään etsiskeli, mutta nyt taas pelittää...:)
Meilläkin on vaavi ollut flunssassa, mutta nyt jo hieman paranemaan päin. Viime yönä otin perinteiset konstit käyttöön. Nostin pinnasängyn päätyä kirjoilla ja laitoin harsoon paloiteltua sipulia ja valkosipulia - ja johan auttoi. Nenä aukesi tytöllä ja sai nukuttua suht hyvin tuon yön. Suosittelen lämpimästi tuota sipulikikkaa!

Pitää mennä, oli vain tällainen pikavisiitti.

Mukavaa iltaa kaikille!
 
Kiitos kaikille vinkeistä syöttöpuuhaan liittyen. Sitkeästi täytyy siis yrittää tuossa sitterissä, toivotaan että aikaa myöten helpottaa =)

Me olimme tänään koko päivän reissussa, mukavasti typy matkusti vaikka autossa istuttiinkin aika pitkä tovi.

Pakko on vielä kertoa että edellisessä vauvauinnissa sukellettiin ensimmäisen kerran. Ihana näky tuo typy, ei ollut sukelluksesta moksiskaan =) Innolla odotetaan (tai ainakin minä ;) ) seuraavaa uintikertaa.

Mukavaa illanjatkoa kaikille!
 
Nostanpa vähän tätä meidän ketjua...

Meillä on tänään täällä väsynyt äiti. Ensimmäisen kerran typy heräsi jo viideltä enkä saanut enää nukkumaan. Toivottavasti ei tule tavaksi... Normaaliherätys kun on siinä seitsemän tienoissa, sekin on ihan riittävän ajoissa =)
 
Nostanpa minäkin ketjua ylöspäin, ja ihmettelen samalla ovatko kaikki kevätkultien äidit menneet jo nukkumaan \|O .

Meillä yrittää syysflunssa iskeä, mutta ei anneta periksi ainakaan vielä. :snotty: . Täällä oli muitakin flunssa kourissa olevia. Pikaista paranemista meille kaikille =) .

Päivät kuluvat nopeasti ja tänään meillä maisteltiin ekan kerran perunaa melkoisen kakomisen kera, ei tainnut neiti ainakaan heti ihastua, mutta kokeillaan huomenna lisää, hiljaa hyvä tulee..

Ulkoiltu ollaan kantoliinan kanssa ja nyt kun ilmat ovat kylmenneet, olen alkanut miettiä, että kuinkahan paljon vauvalle pitäisi pukea päälle, kun tuntuu molemmilla olevan lämmin...

Mutta nyt pitää lähteä nukkumaan.... :wave:
 
Ei oo vielä kaikki mammat menny koisimaan, tosin ihan kohta on mentävä, koska tyty alkaa huhuilemaan 6.30-7.00 palveluita ja sitten väsyttää \|O \|O

Niin ja ajatuskin jo lentelee jossain muualla, joten tulenpa kirjottelemaan vaikka huomenna!

Öitä =)
 
Maijun mamma
Heippa kaikki!
Me ollaan Maijun kanssa Pohjois-Norjassa lomailemassa. Tarkemmin taalla Vadsossa, jaameren rannalla. Ilmasto on ihana, vaikkakin sateinen ja vaavi on jostain syysta nukkunut taalla todella hyvin! Voisin jopa sanoa, etta koko yon... Hassua.
Me lomaillaan lauantaihin saakka ja sitten palataan kotiin iskin luo:)
Mukavaa viikkoa kaikille!
 
Mukavaa lomamatkaa Maijun mammalle.

Ollaan kokeiltu pikkuneidin kanssa vähän perunan syömista, ja neiti on hieman herkkäkurkkuinen , kun niin yskittaa ;) .. No hiljaa hyvä tulee. Miten muilla on sujunut kiinteiden aloittaminen ja millä olette aloittaneet?

Ulkoitu on kovasti ja toivottavasti säilyy ilmat vielä hyvinä, vaikka voihan sita sateessakin ulkoilla, kun muistaa varustautua oikein. Kuinka moni muu ulkoilee kelillä kuin kelillä?

Mutta nyt pitää mennä uinumaan :wave:
 
Maijun mamma Nautippa lomasta =) Määääääkin haluun lähteä johonkin reissuun!!!!!!!!

jonnaliina kysäsi kiinteistä ja meillä on nyt viikon ajan maisteltu soseita, vaihtelevalla menestyksellä tosin..... Siis niin hyvältä on peruna ja porkkana maistunu, että joutuupi tyty joskus vähän kakomaan, että suapi nielastua :snotty: :snotty: Niin ja täällä löytyy mamma, joka jopa TYKKÄÄ ulkoilla jos sataa. Siis Ei tietty kaatosateella, mutta on aika igqua, kun vähän ripottelee!!! Olen siis syksy ihminen.....

Mun äiti kävi tänään kylässä ja tyty taas vierasti aluks tosi paljon. Mites teijän muitten kevätvauvelit vierastaa tai siis vierastaapiko ollenkaan? Meijän neiti on kyllä aika kova parkumaan vieraille :'( Voi toista.....

Nyt painun vällyjen alle, koittakaahan näpytellä!
 
Bertie
Meidän vauva ei vielä vierasta, nyt 5,5 kk. Tai, olen huomannut, että jos on jonkun muun sylissä, niin usein katselee, että missä äiti on, mutta ei haittaa vaikka häviän näköpiiristä. Me tosin asutaan isovanhempien kanssa, että vauva on tottunut siihen, että sitä hoitaa aktiivisesti 4 aikuista. En tiedä että vähentääkö se mahdollista vierastamista. Ehkä ei.

Meillä odotellaan ekaa flunssaa. Kai se tulee tässä syksyn aikana. Hui, voin vain kuvitella kuinka raskasta on hoitaa yöt ja päivät läpeensä pientä sairastajaa, jos on itsekin ihan flunssassa!

Vauva kasvaa kauheeta tahtia ja taas kaikki vaatteet jääny pieniksi. Suuri osa äp:n vaatteistakin jo. Ajattelin, että yritän löytää käytettynä, kun ei huvittaisi ostaa uutena ainakaan kaikkia, kun niitä niin lyhyen aikaa käyttää. Täytyy pakottaa itsensä ostoskierrokselle kirpputoreille. Harmi kun mulla ei ole kavereita joilla olisi jäänyt vaatteita pieniksi. Tai yksi on, mutta sillä just saman kokoinen vauva!
 
Meidän neitillä taas vierastaminen on loppunut tai ainakin vähentynyt reilun viikon sisällä 5kk1vko. Jossain vaiheessa vierasti aika paljon.

Me ollaan syöty jo aika montaa eri sosetta. Aloitettiin perunalla, porkkanalla ja maissilla... Edelleenkään tytsi ei kyllä syö kovin paljoa kerralla. Ilmeet on kyllä mainioita. Välillä ihan puistattaa, kun on niin pahan makuista, silti pitää saada lisää. Tänään annoin peruna-kesäkurpitsasosetta. Mun mielestä se oli aika pahaa/kitkerää. Tytsi söi hyvällä ruokahalulla. Sitten kumminki irvistelee jollekin marjasoseille. Hassu pikkunen =)

Ootteko huomannu, jos hampaita on tulossa, että pikkunen ois väsyneempi? Ihmettelen vaan meidän neitin väsymystä. Ei oo flunssaa.

 
Meillä myös on maisteltu soseita jo aika pitkään ja montaa laatua(perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia yms.) Lisäksi sitten vielä nuo marjasoseet.

Muutama lusikallinen menee hyvin mutta sitten tulee stoppi. Kyselinkin jo aikaisemmin neuvoja tuohon syöttämiseen, mutta nyt olen päättänyt antaa ne lusikalliset jotka menevät ilman huutoa ja päälle maitoa. Päädyin tähän koska vielä maistellaan, eri juttu lienee sitten kun mittariin tulee ikää se 6 kuukautta.

Ulkoilusta juteltiin... itse pidän ulkoilusta, on jotenkin ihan nuutunut olo jos koko päivän on vaan sisällä. Rankkasateeseen emme ole lähteneet, mutta pienessä tihkussa kyllä on vaunulteltu.

Itse kävin eilen hieman shoppaamassa. Taas tarttui typylle aivan ihanat vaatteet. Käytiin tuolla Jumbon Exit liikeessä, mielestäni niissä vaatteissa on hinta/laatusuhde ihan kohdallaan. Me kun emme vaatteita mistään saa ja itse en oikein kirppari-ihmisiä ole.

Mutta nyt meen, mukavaa päivää kaikille!
 
neitinöppönen
Moikka kaikille!
Meillä ollaan oltu niin väsyjä, etten oo jaksanu edes kirjotella. Tyttö on ollut tosi levoton öisin. Touhuilee omiaan ja pinnistelee itsensä hereille ihan väkisin, jos vähänkään tulee "pintaan" välillä. Onneksi kuitenkin päikkärit maistuu vaunuissa hyvin! Reilut kaks tuntia nytkin nukkunut!

Meillä on soseita syöty jo kuukauden verran tai vähän ylikin. Olen tehnyt kerralla erilaisia soseita valmiiksi isommat erät ja pakastanut pakasterasioissa. Niistä sitten laitan pusseihin, kun ovat jäätyneet. Tyttö jaksaa syödä puolilta päivin 2-3 kuutiota (aika reilun kokoisia) maidolla lantrattuna. Välipalaksi syö hedelmäsosetta ja illemmalla vielä ehkä vähän kasvista. Lopuksi vielä iltavelli lusikoiden. Hyvin menee kiinteät ja meillä onkin niin, ettei haluaisi päivällä juoda pullosta maitoa. Ajattelin kokeilla nokkamukia pian. Perunalla aloitettiin ja siihen sitten laitoin joukkoon kukkakaalta, parsaa ja porkkanaa. Kaikkia maisteltiin n. viikko ennen uuden maun aloittamista. Edelleen tykkää myös paljaasta perunasta. Tosi hienojakoiseksi olen soseet tehnyt ja yleensä vielä ennen tarjoilua tosiaan lisään korviketta löysyttämään sosetta. Aiemmin meni karkeampikin sose, mutta nyt on alkanut irvistelemään ja sylkemään kokkareita :D
Nyt en ehdi muuta tarinoimaan! Viikonloppuja!
 
Maijun mamma
Hei kaikille,

me kotiuduttiin eilen Norjan reissulta. Oli ihana tulla kotiin vaikka reissu olikin piristävä! Minusta tuntui, että vaavikin oli aivan erityisen iloisena, kun pääsi meidän sängylle mönkimään silloin illalla. Isänsä tuli kotiin, kun vaavi oli jo yöunilla ja aamulla jälleennäkemisen riemu oli sitäkin suurempi:)

Illalla, kun ajelimme kotiin päin, näin tämän syksyn ensimmäiset revontulet. Ne oli niin upean näköiset, että ihan ääneen sitä ihmettelin, vaikka yksin (tai vaavin kanssa) ajelinkin. Luonto taas näytti kauneuttaan:)

Maiju on alkanut kovasti nostaa pyllyään ylös... Se harjoittelee sellaista korkeaa etunoja-asentoa, ja nousee vielä lopuksi varpailleenkin! Ihan kummallista, kun eihän se edes oikein ryömi, niin miten se ylös pyrkii?! No, hassun näköistähän se on ja tyttö tuntuu itsekin olevan innoissaan uudesta asennosta.

Maiju ei edelleenkään ole alkanut kiinteitä syömään (5kk1vko) vaan laittaa suun tiukasti kiinni, kun ruokaa olisi tarjolla. Olen nyt yrittänyt banaanipuuroa tarjota, kun se on tähän mennessä ainoa, jota Maiju on suostunut edes vähän (kaksi lusikallista) maistamaan. Ja onhan se sellainen miedon makuinenkin.

Bertie kirjoitti tuossa ylempänä, että vaatteet olivat jääneet pieniksi - meillä oli sama tilanne noin kuukausi sitten ja minä löysin kirpputoreilta erittäin hyviä ja lähes käyttämättömiä vaatteita. Loppujen lopuksi päädyin ostamaan vain muutamat potkuhousut aivan uusina ja suurimman osan löysin kirpparilta, hinnoilla 0,50-4 euroa.

Meillä on keskiviikkona neuvola. Mukava nähdä miten tyttö on kasvanut.
Muutoin edessä on suhteellisen rauhallinen viikko, sillä mitkään kerhot eivät syyslomien takia kokoonnu.
Mutta huomenna taidamme kyllä osallistua vaavin ensimmäiseen poroerotukseen. Siitä tulee jännää!:)

Mukavaa viikon aloitusta kaikille!
 
Maijun mamma
Ai, se pitää vielä sanoa, kun tuossa ylempänä oli vierastamisesta puhetta, että reissussa en huomannut Maijun vierastavan ihmisiä, mutta hän kyllä selkeästi reagoi isoihin ääniin ja saattaa niitä säikähtää ja erityisesti isoihin ihmisten tekemiin ääniin ja yleiseen hälinään. Tämä varmaankin johtuu siitä, että meillä on täällä kotona aika rauhallista...
 
Se ois taas uus viikko. Käytiin mummolassa viikonloppuna. Tää äippä on vähä väsy. Neiti nukkui tosi huonosti siellä molemmat yöt eikä viime yökään ollu vielä kovin levollinen. Ekana yönä ensimmäisen kerran ikuna piti ottaa tytsi syliin ja rauhoitella uudestaan nukkumaan useamman kerran, kun itkeskeli. Nälästä ei ollut kyse, kun ei rinta kelvannu. Toisena yönä riiitti tutin laitto suuhun. Meni varmaan rytmi sekaisin, kun ajettiin n. 2 1/2h yhteen menoon, ja nukkui mennentullen melkein koko matkan. Lauantai oli myös yhtä hulinaa.

:LOL: onpa vähä sekavasti kirjoitettu, mut en jaksa kirjoittaa uudelleen. Taas pitää mennä :wave:
 
esikoisen äiti
täällä äiti 24 vee ja tyttö 4 1/2 kk

meillä tytölle tulossa toinen hammas, tai onkinn jo puhjennut.
iloinen ja rauhallinen neiti. nuhaa ollu nyt hampaiden puhkeamisen aikaan, vissiin kuuluu siihen, toki mullakin kkurkku ipeä ja aamuisin joudun niistelemään, että voi olla flunssaakin.

mites muilla 4kk ikäisill' menee?

meillä yöt nukutaan ihan hyvin, oonkin ollut ihan ihmeissäni-nytkin vaikka hammas puhkes neiti nukku yöt läpeensä ja herää n. 5-6 välillä syömään

:flower:
 
mustikkatassu
moikka taasen kaikille!!

tulee kyllä nykyään niin harvoin tänne kirjotettua, että ihan nolottaa :ashamed: ja silloinkin yleensä omaa napaa, niinkuin nyttenkin :ashamed:

hei, onko teidän kenenkään lapselle tullut siitä 3 kk iässä pistettävästä rokotteesta pattia reiteen siihen rokotuskohtaan??

Meillä on nyt reilu 2 viikkoa siitä rokotteesta ja reidessä siinä kohden tuntuu sellainen noin herneen kokoinen kova patti :eek: poika ei sitä arista, joten kipeä se ei siis luultavasti ole, mutta vaivaa ainakin äidin mieltä :(

poistun taasen...Maijun äidin Norjan loma kuulosti kivalta...jonkinasteista lomakuumetta on havaittavissa täälläkin :xmas:
 
Mustikkatassulle, meillä ei 3 kk rokotuksesta tullut mitään, mutta nyt 5 kk rokotuksesta tuli hieman lämpöä ja selvää levottomuutta. Pattia ei ainakaan vielä ole näkynyt.

Maijunmammalle; kiva että matka oli onnistunut. Olisi kiva kanssa lähteä matkalle ja Norja on kaunis maa.

Meillä jatkuu edelleen tämä kiinteiden harjoittelu, tuloksena tuntuu vaan olevan että suurin osa tulee ulos vielä, mutta ehkä se siitä... Perunaa ja porkkanaa on kokeiltu, pitäisikö vaan kokeilla jotain makeata hedelmäsosetta, mahtaisiko sillä olla paremmat tulokset? =)
Onko teillä vaikuttanut kiinteiden aloitus yöuniin mitenkään? Levottomuudella tai pidentymällä? Meillä on hiukan levotonta, mutta kyllä se varmaan siitä menee ohitse.


Mutta nyt täytyy mennä, palailen taas :wave:
 
Maijun mamma
Hei vaan!

Jonnaliina meilläkin menossa tuo kiinteiden harjoittelu. Vaavi ei kyllä tunnu olevan kovin kiinnostunut niistä, mutta sinnillä jatkan - jospa se tästä. Muutama lusikka aina menee vahingossa... Nyt harjoittelemme kasvissoseella, se tuntuu miedolta ja hyvältä näin alkuun.

Keskiviikkona on sitten tiedossa neuvolla ja 5kk rokotus. Toivon, että se menee yhtä kivuttomasti kuin edellinen.

Palaan taas paremmalla aikaa:)
 
Tervetuloa uudet =)

Meillä yöt on aika levottomia nykyään (tällä viikolla mittariin tulee 5 kuukautta). Alkuyö menee vielä hyvin mutta sitten neljän viiden aikaan alkaa "show" kun pitäisi leikkiä. Naamansa kun vie sängyn laidalle niin tulee kyllä superhymy = leikitäänkö :LOL: Nukuttaminen vaatii oman tovinsa, niinpä sitä nyt ollaan aika väsyneitä, mutta toivotaan että on ohimenevä vaihe.

Lähdin oikeastaan kysymään vauvan istumaharjoittelusta (toki neuvolastakin voisi kysyä). Luin sekä KaksPlussan artikkelista että Pampersin esitteestä että 5 kuukauden iässä istumista voisi jo harjoitella. Itselläni oli se käsitys että ikää pitäisi olla mittarissa noin 6 kuukautta. Mitenkä teillä muilla asiaa on harjoiteltu?
 

Yhteistyössä