Ketään hoidoissa PKKS:ssä!!!

Jokainen tavallaan :)

Se tässä tekee ehkä eniten ketutusta tulevia isovanhempia kohtaan että kukaan ei koskaan ole tullut kysymään, että kuinkas te jakselette, aina vaan kysymykset koskee sitä että noh, jokos sieltä on vauva tulossa...

Ja sama ystävissä. Oisko se muka niin vaikea kysyä joskus mitä siulle kuuluu eikä vaan hoitojen etenemisestä. Koska itse ainakin haluaisin tän asian tuomista tunteista jutella, enkä paasata hoidoista, että kuinka ne etenee ja mitä on seuraavaksi tulossa. ¨

Mutta ihanaa kuulla, ettei kaikkien vanhemmat ole yhtä "ajattelemattomia" kuin omat tuntuvat välillä olevan... :ashamed:
 
Kipinäkenkä: Tuo on ihan totta että monet ei ymmärrä miten rakkoja ne pettymykset on ja vähän tulee semmoinen vähätelty olo joskus. Että mitäs tuossa että kyllä se niillä hoidoilla tärppää, vaikka eihän se ihan niin aina ole. Anopillekin eilen sanoin että mie jaksaisin kyllä ihan hyvin odottaa jos joku vois luvata mulle, että se joskus onnistuu =) Mitään takuutahan kukaan ei voi antaa, ei auta kun yrittää vaan. Suurimman osan ajasta jaksaa uskoa siihen että kyllä se joskus onnistuu, mutta välillä taas ei millään. Varmaan tuo isänpäiväkin sai tunteet pintaan eilen. :)
 
Ricoletto
Saikulta kotiuduttu. Folleja oli se muutama. Munasoluja vain yksi. Huomen aamuna soittavat miten tolle ainokaiselle kävi. Että voipi kyllä siirtää katseen kevääseen ja uuteen hoitoon..sanonpa vaan että tuli siinäkin munasolulle kilohintaa :headwall:

Jos en tietäs miten toi mies niin sitä lasta toivoo, niin antaisin olla.

 
ricoletto :hug: voin vaan kuvitella miten kurjalta tuntuu... toivottavasti nyt sit kuitenkin pääsisitte siirtoon niin ei ihan hukkaan olis menny koko homma. ja jos yhtään lohduttaa, ensi kerralla lääkärit osaa sitten miettiä noi lääkemäärät ja aineet ehkä paremmin siun kropalle sopivaksi. Ainakin meillä onnistu jatkot paremmin...

soja

 
Ricoletto: Tosi kurjalta tuntuu sinun puolesta :ashamed:. Aivan mielttömästi toivon, että siirtoon asti pääsette huomenna ja miekin luulen että usein se eka hoito menee huonoiten, kun ei vielä tiedetä sopivia lääkeannoksia yms.
 
heippa pitkästä aikaa! kuulumisianne olen käynyt lukemassa, mutta ei ole tullut mitään kirjoitettua..

onnittelut kipinäkengälle plussasta! :flower:

rosetta: pahoittelut negasta :hug:
hyvä määrä jäi kuitenkin pakkaseen alkioita.

ricoletto: :hug: toivottavasti olette siirtoon päässeet tänään kuitenkin. rosettaa ja sojaa komppaan, että monesti eka hoito on sopivien lääkeannosten yms. hakemista ja onnistuu huonoiten.

ON: meillä piti punkton olla alunperin tällä viikolla, mutta kun vuoto ei alkanut ajallaan (aina hoitojen aikaan minun kierto venyy, stressi ja jännitys kai sen aiheuttaa), niin nollaultraa oli siirrettävä viikolla eteenpäin ja näinollen viikko 47 olisi siis punktion ja siirron ajankohta. piikittelyjä on nyt takana 6pv ja eilen oli seurantaultra. paikalla oli mieslääkäri, joka ei juurikaan montaa sanaa sanonut. en siis nyt tiedä paljonko siellä on muniksia kasvamassa ja onko kasvaneet kuten pitäisi jne. yritin kysellä, niin vastaus oli vain, että kyllä siellä on niitä tulossa. torstaina olis toinen uä, niin jospa sitten saisin enemmän tietoo. mahassa on kyllä ollut juilintaa ja turvottaakin aika paljon, niin kaipa sielä jotain luulisi olevan. lääkemäärät pysyi samana.

ricoletto oli varmaankin sielä verhon takana pötköttelemässä punktion jäljiltä kun polilla kävin n. klo 11 aikaan.
 
Heips, pitkästä aikaa, anteeks kun oon ollu niin epäaktiivinen. on ollu olevinaan niin paljon kaikkea tässä..

Ricoletolle :hug: ja jaksamista raskaisiin vaiheisiin. Ei se tuossa tilanteessa paljon lohduta että mullakin eka kerta hotorumbassa oli huonoin.. Kun jaksat ja haluat, käythän kertomassa miten oot toipunut :hug:

JAnniina, tsemppiä kovasti vaiheisiin, hienoa että tapahtuu, vaikka sitten viikon myöhässä.

Rosetta, jaksamista sullekin, vuoden vaihde onneksi lähestyy päivä päivältä. Tulen käymään siellä teillä päin varmaan puolentoista viikon päästä, kun ensi vkl on se simpukka-yhdistyksen juttu Tampereella, joten koitetaan nähdä?

Soja, tsemppiä sinnekin! Taidetaan me kaikki odottaa täällä, kuka mitäkin. Elämä on yhtä odotusta..

Kipinäkenkä, vieläkös siellä leijaillaan :)

Palailen vielä pikkujouluasiaan, onko ketään tulossa? tai yritetäänkö ylipäätään järjestää?

ON: Vä-syt-tää.. Noh pitää mennä pesulle tästä että pääsee nukkumaan. Mutta päivä kerrallaan, se kauan odotettu ultra on maanantaina 7.30. Josko sitä sitten osais huokasta.. Mutta, myöhemmin lisää sitten!

Aurinko rv 12+0, niin se on tänään!
 
Aurinko: Hurjasti onnea 12 viikon täyttymisestä =). Ollaan varmaan kotona ainakin seuraavat pari viikonloppua, mukava ois nähdä kyllä :D

Janniina: Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa =). Tsemppiä hurjasti.

Mulle tuli postissa jo reseptit Pas:iin ja ohjeistukset. Eli kp2 zumenonit ja kp12 tai 13 ultraan. Ihan hyvä juttu niin kerkiän nuo Zumet ostaa ennen vuodenvaihdetta, kun on se lääkekattokin täynnä.

Mukavasti oli lunta tullut viime yönä =) . Toivottavasti nuo nyt pysyy, en yhtään tykkää kurakeleistä. Voisi ehkä Rasmunkin pestä ja trimmata viikonloppuna, kun alkaa aika turilaan näköinen olla :D
 
Ricoletto
Moi!
Eilen soittivat saikulta että ainokainen oli hedelmöittynyt (etten sanois niin pieni ihme) :)
siirto oli tänään ja pienien vaikeuksien kautta onnistui. Eli nyt sit pari viikkoa yhtä piinaa...kylläkin mieluista sellaista. =)

Onneksi toi siirto päästiin tekemään, ois muuten kyllä ollut täysin epäonnistuja fiilarit.

Lääkäri sanoi, että jos tästä ei tuu raskautta, niin ennen kevään uutta hoitoa mun ja miehen on käytävä verikokeissa (jotain spr.n testejä?) ja miult tutkitaan vasta-aineita ym. Eli kun tätä lapsettomuutta on takana näin kauan niin jotain perimmäistä syytä haetaan. Toisen munasarjan toimimattomuuskin tuntui lääkäriä vaivaavan ja kyseli paljon sairashistoriasta.
Hassua, mutta toi vähän rauhoitti mieltä. Että jos niissä jotain löytyiskin niin pääsisi elämään asian kanssa...mutta
Toivottavasti sinne saakka ei tarvittais mennä vaan tämä pikkuinen jaksaisi kiinnittyä ja parin viikon päästä sais hyvii uutisia. Kerrankin aion ajatella tästä vain positiivisesti, että nyt se onnistuu! (yleensä aina päinvastoin, ettei tipu korkeelta, mutta nyt toivon tän onnistumista enemmän kuin ikinä ennen.)

Kiitos tsemppauksesta.

Janniina: joo mie olin siellä puol kahteentoista. Mies vahti vieressä kuin haukka, valitti että en tottele määräyksiä, kun kävin vessassa ja siit sängyst nousemisesta ei ollu mitään puhetta, et milloin saa nousta..no itehän aikuinen tietää milloin tolpillaan kestää :whistle:

Auringolle onnee "täysistä" viikoista.

Rosettalle piiitkää pinnaa..toisaalta se vuoden vaihde tulee äkkiä. Ja tosiaan plussaa että saa jotain lääkkeitä kerrankin hankkii "kelan piikkiin".
 
Ricoletto: sain mie jo tuosta ICSi-n lääkkeistä takasin vajaat 400?, kun tuli se lääke katto täyteen =). Oon kyllä tosi iloinen, että siirtoon pääsit ja aivan hirmuisasti toivon, että alkio oisikin siellä seuraavat 9kk.

Kyllä kai se aika kuluu ja nythän ollaan jo marraskuun puolivälissä. Joulukuu menee varmasti nopeasti, kun on paljon kaikennäköistä ohjelmaa ja jouluviikon aattelin olla vapaalla, kun mieskin on. Joulu ollaan varmaan anoppilassa ja veljen perheellä käydään varmaan perinteiseen tapaan joulupukkia ja lahjojen jakoa katsomassa =)
 
Kiitokset onnitteluista! Kyllä täällä vielä leijaillaan, vaikkakin pelko on vahvasti mukana ajatuksissa. Mies on vielä pessimistisempi kuin mie (voiko se olla edes mahdollista...? Hyvin on oppi tarttunut...) mutta koskettelee välillä masua ja selvästi miettii, että onkohan siellä sittenkin pikkuinen toukka kasvamassa...

En muista oonko tänne jo kirjoittanut, mutta vaihdoin sen 30.11. ultra-ajan perjantaille 27.11. Sitä ehdottivat myöskin silloin kun aikaa soitin mutta ajattelin, että mies pääsee helpommin maanantaina mukaan. Mutta olinpa väärässä ja ei kun aikaa vaihtamaan. Mie jo hoitajalle nauroin, että elekee ihmetelkö jos mies soittelee jatkossa miun asioissa, se kun paremmin tietää millon me päästään tulemaan :LOL:

Janniina: Mie taian arvata kuka lääkäri siulla on ollu... Jos ei oo paljoa pukahtanut :x Mutta hienoa että siellä niitä muniksia kasvaa, vaikka jäikin hieman hämärän peittoon tarkemmin sen asian laita =)

Ricoletolle tsempit piinapäiviin!

Aurin-ko: Sie jo noinkin pitkällä? Niin se aikaa vaan kuluu, nopsaan vaikka välillä tuntuu, ettei päivät vaihdu ollenkaan.

Rosetta: Hyvä että ehdit vielä hakea lääkkeet tän vuoden maksukattoon. Muistan kun piikitin sitä superkallista reumalääkettä (lähes 18 000 ? vuosi...), niin tähtäilin lääkkeenhaut sillä viisiin että sain just ennen vuodenvaihdetta 3kk:n satsin. Ei tarvinnut sitten heti tammikuussa olla pulittamassa sitä reilua 600? joka oltiin maksettu elokuussa ensimmäisen kerran.

Miula ois vielä töitä reilut viitisen viikkoa ja sitten joululomalla. Nyt onkin ihan ruhtinaallisen pituinen joululoma koululaisilla, kokonaiset 2 viikkoa. Tosin itellä ei ihan lomapäivät riitä joulun välipäiviin mutta väliäkö tuolla, kunhan vaan saa levätä ja ladata akkuja.

Jouluhössötystä koitan välttää, siis katsomasta ja kuuntelemasta. En itse pahemmin joulua laita ja saan ihottumaa kun toiset höösää ja panikoi, miten ehtivät kaiken tehdä. Me ollaan miehen kanssa otettu rennosti kotona, ilman sen suurempia paineita piirakoista, kinkuista ja laatikoista :LOL:

 
Hyvää huomenta kaikille!!!!

Tänne on taas tullut niin paljon tekstiä ettei mun laho pää pysty käsittelemään ja ymmärtämään ja vielä muistamaan näin paljon asiaa...pitäis ehkä useemmin käydä lukemassa kuulumiset.

Lunta on tosiaan tullut kivasti ja pakkastakin on. On jo jotenki niin jouluinen olo vaikka vielä on reilu kuukausi jouluun....KIPINÄKENKÄ tuossa koettaa välttää jouluhössötystä...niin minäkin, mutta aina vaan sorrun hössöttään jotenki. En ota stressiä ruuista, kun molempien vanhempien luona käydään kuitenki syömässä. Kyllä meillä kinkku ja piirakat on, kun kaikki tykätään niitä syödä. Ja nyt kun poikaki on isompi niin tulee vietettyä vähä erilaisempi joulu, kun ennen.
Mieki taidan joulun saada olla kotona...työt loppuu tammikuun puolella ja siitä vähennetän 10 lomapäivää, niin laskeskelin, että just joulun alla loppus. Oliski ihan kiva, kuitenki joutuis jouluks töihin.

Aurin-ko: Kertoilehhan ultrakuulumiset!!!

Otitteko SOJA JA AURINKO ne down-seulaverikokeet, mitkä yhdistetään siihen niskaturvotuksen mittaukseen?
 
mammuliinos meidän oli ensin tarkoitus ottaa se veriseula (mies sitä kovin toivoi rauhoittuakseen), mutta kun nyt oon tätä asiaa täältä netistä selvitelly, sitä ei tehdä kaksosraskauksissa, koska se voi antaa ihan diipadaapa tuloksen. Neuvolassa ei siis täti tätä ilm. tiennyt kun lähetteen antoi. Mie aion kyllä ma soittaa polille ja varmistaa asian. Mutta olisin erittäin helpottunut jos asia on niin, ettei testi kerro mitään.... itse en hirveen innokas siihen olisi ollut. eli me mennään sit ihan sillä ultralla.


Mukavaa viikonloppua kaikille!

kuuluillaan!


soja
 
Moi!
Ihan pikaisesti, hurja päivä takana. Ultrassa kaikki näytti ok oleva, mikä helpotus. Pieni niin iloisesti moikkas kädellä, söpö. Ja sitten se meidän kauan vireillä ollut tontinhakukin päättyi onnellisesti, oltiin 100 hakeneesta 16. joka pääsi valitsemaan, ja saatiin hyvä, ihan loiva rinnetontti sieltä mistä haluttiin. Tuntuu ihan uskomattomalta tää päivä kaikkien vaikeuksien jälkeen. 8.5.2009 pääsee sitten tontille, ja LA on 25.5.2010 :)

Tässä sitä miettii voiko tämä kaikki hyvä olla totta nyt, kaiken sen surun ja itkun jälkeen.

Anteeksi omanapaisuuteni, tulen mahd. pian oikeasti kattomaan TEIDÄN kaikkien kuulumiset tarkemmin, vilkutukset!

Aurinko 12+6
 
Tampereen reissu oli sisällöltään ja ihmisten puolesta erittäin onnistunut. Tosi kivoihin ihmisiin tutuistuin. Kiva oli kuulla miten muualla, isoissakaan kaupungeissa ryhmät ei oo mitenkään isoja. Kiva reissu, kaikenkaikkiaan! Ja tarjoilut oli huiput, heh :) Ruokapuoli siis.

Simpukka-yhdistyksessä on muuten 1200 jäsentä!

Rosetta: Miten sulla on mennyt odotusaika tammikuuhun? Toivottavavasti on ollut mukavaa tekemistä ja mukavia ajatuksia. Nähdään pian, ilmoittelen kun oon sinne tulossa, tuleva viikonloppu on epävarma nyt sitten, mut seuraavana ainakin tulen.

Ricoletto, onnea tosi paljon pienestä kyytiläisestä! Oli ihana lukea siun viesti! Toivotaan täällä jouluista plussaa kaikin voimin. Jaksamista pitkiin piinapäiviin. Onko olo muuten korjaantunut kasvattelun ja punktion jäljiltä?

Mitä NeitsytMarialle kuuluu??

Kipinäkenkä, enäs sinne?

Mammuliinokselle hyviä oloja sinne! Harmi nuo työkuviot, ainahan ne tahtoo stressata, tavalla tai toisella. Mie otin sen down- verikokeen ja niskaturvotus oli ainakin ok, sen 1 mm.

Janniinalle roppakaupalla tsemppiä meneillä oleviin koitoksiin!!

Sojalle kans jaksamista väsyn keskelle. Toivottavasti muuten oot voinu hyvin.

Onko Kerttu-Kaarina linjoilla?

PIKKUJOULUSTA vielä kysyn, olisko ketä tulossa, jos sellainen järjestettäisiin? Siihen olis mahdollista saada rahallista avustusta, jos mennään esim. syömään tms. ostetaan jotakin. Ilmoitelkaa jotain, jooko. Mie olisin tulossa, heh. Teitä vaan tarvitaan :)
 
Ricoletto
Hips,
Aurin-golle onnea tontista! siitä ne unelmat alkaa toteutumaan!

Mie halusin silloin keväällä Down-kokeet ja ne ehdittiin ottaa, niiden tulos oli ettei ois ollut downia..mikä lie sitten muuten oli. Ja jos vielä josku olen tilanteessa että joutuisin päättämään otetaanko ne testit, niin otettaisiin. Käypä siinä sit miten vaan.

Olo alkaapi olla normaali, mitä nyt välillä jomottelee tohon munasarjaan. Otsa on kuin teini-tyttönä, kukkii paremmin kuin kukkapenkki kesällä. Muuten tää on tätä haahuilua, uskaltaako toivoa vai ei, ei oikeen kotona sen paremmin kuin töissäkään ole ajatus ihan siinä mitä puuhaa.
Hirveesti pelottaa tehdä se testi, mie tavallaan toivoisin, että tää kaksi viikkoo vaan jatkuis ja jatkuis...ehkä mie testaan sit vasta ens viikon perjantaina, niin jää viikonloppu väliin ennen ku voi ilmoittaa klinikalle miten kävi..(raukkis ajattelua..niin kauan kun ei tiiä, on toivoo..)
Aurin-ko: Pikkujouluista ...jos innokkaita tulee kasaan riittävästi niin liitä miut mukkaan..voihan sitä yhtenä iltana muutamax tunnix irrottautua hyvän seuran vuoksi =)

Jaahas...aamukahvi kutsuu...niin toivoisin että se alkais etoo...You Know!!
 
Nopsa kyssäri ennen töiden alkua.. Palailen illalla kotona sitten uudestaan.

Kaverin kanssa juteltiin tuosta ultra-ajankohdasta, menkoista laskettuna miulle 7+1 tulee olemaan ja kun hän oli käynyt 7+0 ultrassa, oli näkynyt vain tyhjä pussi. Sitten 7+5 näkyikin jo syke. Ultrat oli tehty eri laitteilla.

Kysymys siis kuuluu, jotta onko polilla nuo ultrauslaitteet "pätevät" tuohon aikaan mennä jo ultraan...? Ettei tulisi turha reissu ja mielen pahoitus jos siellä ei mitään näykkään...

Pelottaa niin sairaasti tuo ultra että kaiken maailman mietteet pyörii päässä. Ja kun sinne on vielä niiiiiin pitkä aika, 10 yötä. Sekoan.
 
Pikaisesti
Kipinäkenkä: Kyllä varmasti on pätevät. Minusta näissä hoitoalkuisissa raskauksissa on se alkuraskauden ultra 6+ viikolla korjatkaa joku jos puhun läpiä päähäni :D ja silloin pitäisi jo sykkeenkin näkyä.
 
Kiitos rosetta kun vastasit!

Mie kun mietin jo, että soitan polille, että pitäskö sitä ultra-aikaa vielä siirtää :ashamed: Se edellinen tuulimunatilanne on jäänyt vaivaamaan tosi paljon ja tällä kertaa haluan olla itsekin satavarma, ennen kuin menen tyhjennykseen, jos niin huono tuuri käy että taas sama juttu.

Jotenkin sitä ei osaa ajatella edes mitään muuta vaihtoehtoa, kuin tm. Miehen kanssa juteltiin että tosi paska homma tuommonen tuulimuna, varsinkin ekaa kertaa "raskaana" ollessa. Sitä niin onnellisena ultraan mentiin ja itku kurkussa tultiin pois.

 
Kipinäkenkä: Varmasti tuommoiset jää mieleen ja ei osaa enää luottavaisin mielin ekaan ultraan mennä, kun on tuommoisia kokemuksia taustalla:hug:. Toivottavasti aika kuluu nopsaan ja pääsette pienen sykkeen näkemään, sitten on varmaan jo rauhallisempi mieli =)

Aurinko: Ihania kuulumisia =) . Mie jo vähän mietinkin miten se tontti asia edistyy, mutta en kerennyt kysymään. Teillä ei ole sitten ensi kedänä vapaa ajan ongelmia ;). Laittelehan viestiä sitten kun oot täällä meillä päin niin nähdään. Mie oon kotosalla ainakin nyt viikonloppuna, seuraavasta en osaa vielä sanoa.

Ricoletto: Piinaviikot on tosiaan aika ristiriitaista aikaa. Toisaalta haluaisi venyttää testaamista mahdollisimman pitkälle, koska niin kauan kun ei testaa on ainakin toivoa jäljellä. Mulla ainakin vaihteli tunteet laidasta laitaan, eikä oikein pystynyt keskittymään mihinkään asiaan, vaan elämä pyöri kirjaimellisesti navan ympärillä. Hirmuisesti toivon parasta mahdollista tulosta sinne =).

Mitäs IinaLiinalle kuluu? Käyhän kuulumisilla
Entäs Blondi, siekin taidat tammikuuta odottaa ;)

Täällä tunteet heittelee laidasta laitaan. Välillä menee ihan hyvin ja välillä vähemmän hyvin. Viikonloppuna kävin katsomassa Haarautuvan rakkauden talon. Se oli ihan hyvä ja hauska elokuva. Enempi semmoista mustaa huumoria ja vähän siinä lapsettomuuttakin sivuttiin =).
Selkeästi alkaa sikainfluenssa jyllätä, töissä normaalia hiljaisempaa, kun on ihmiset sairaana... . Perjantaina voin jo primolutit alottaa, toivottavasti nyt tulee kunnolliset menkat niillä eikä semmoista tiputtelua kuin synarela kierrossa.
 
londi, :hug: en voi muuta sanoa kuin että muistan tunteen. Jaksamista, ihan oikeasti tammikuu on kohta, alle 6 viikkoa!

kipinäkenkä, jos yhtään lohduttaa, niin mie ainakin osasin nyt sitten tuon rv12 ultran jälkeen oikeasti alkaa nauttimaan. Mutta nuo viikot oli ihan järkyttäviä. Ajatuksilleen kun ei mahda mitään.

Rosetta, :hug: sulle kans, ja samat, että oikeasti kohta se tammikuu. Jaksamista odotteluun. Otat siis 2 kuuria nitä primolutteja etä kaiken saa toimimaan? Mulla onkin nyt vkl töitä la, su vaan yks vp ja sitten ma onkin 7-21.30, joten taidan sununtain ihan vaan lepäillä. Mutta sitten puolentoistaviikon päästä ollaan tulossa. Toivottavasti voitas nähdä silloin!

Sojalle tsemppiä olojen kanssa! Muista että jos tuntuu ylivoimaiselle, niin tiiät varmaan mitä sitten pitää tehä. Te kolme ootte kaikkein tärkeimmät nytten!

ON: Tällä viikolla olo on alkanut helpottaa, kaikinpuolin. Väsymys on kohtuullisempaa ja selkä vain vähän kipeä, tosin päivittäistähän se on. Liikkumaankin oon päässyt, spinningiä ja kuntosalia, oli kivaa! Metformiininkiin sain nyt sitten ma lopettaa. Nyt sitten ekaa kertaa yli puoleentoista vuoteen ei tarvii käyttää mitään lääkkeitä, pelkkiä vitamiineja otan. Tosi hyvä!
PIKKUJOULUSTA: niin pitäiskö sen illan olla arki vai viikonloppu? Viikonloput näyttää vähän huonolle mulla, eli vain tuo 12.-13. on vapaa. Mitä ootte mieltä, yritetäänkö jotain arki-iltaa va kuinka?
 

Yhteistyössä