Keskenmenon jälkeen plussanneet syksyllä 2013

Heissan kaikille! Nyt on sitten jännitys ohitse kun meidän pikku prinssimme päätti syntyä maanantai aamuna klo. 8.03, mitat 3225g ja 46cm <3 tumma on tukka ja suloinen rakkauspakkaus ja äitikin voi hyvin. Oltiin 3 yöllä saikulla ja siitä aloin koviin supistuksiin hönkiä ilokaasua ja viideltä sain epiduraalin joka helpotti oloa mutta loppu avautuminen kävi tosi nopsaan sen jälkeen josta kohta jo olinkin yllättäen ponnistamassa ja sekin kesti vaan 10min. Olihan se hetkellisesti kivuliasta mutta kaiken sen arvosta < 3 Huomenna päästään aamulla kotiin kun on saatu vauvan sokeriarvot nyt kondikseen. Tsemppiä tulevaan kaikille! Ja tervetuloa uudet! :)
P.ö.m.p.p.i.s ja pieni mies < 3
 
Ihanaa pömppis! Paljon onnea <3
Ihan reilua että juuri sinä pääsit jo synnyttämään ja eroon vaivoistasi. Mulla olo on ihan yllättävänkin hyvä, eikä täälläkään merkkejä synnytyksen käynnistymisestä vielä näy. Saas nähdä stellini kumpi meistä lähtee eka!

Ammiina ja pilkupeikko 39+5
 
Onnea uusille ja vauvautuneille.

Hellou! Jospa kerkeisi nytten kirjoittelemaan kuulumisiaan. Rakenneultrassa oli kaikki hyvin ja tyttöhän siellä oli. Pahoinvointi ei ole vieläkään helpottanut. Sokerirasitus aika pittäis varata... Mutta kaiken pahoinvoinnin unohtaa kun neiti potkii että maha heiluu. :heart: Syksy on menny niin nopiaan ettei perässä kestä. Mutta hengissä ollaan ja lukemassa aina käyn mutta harvoin kerkiän kirjoittelemaan kuulumisiani.

niiskunenä ja nöppönen 23+2
 
Pömppis Ihanaa! Onnea pikku prinssistä! :heart: :)

Tervetuloa uusille! :)

Muoks. Kävin aamulla ottamassa näytteen kun pari päivää ollu ihme valkovuotoa ja neuvolatäti sitten soitti ja sanoi että yhdellä plussalla on hiivaa, ei tarvis hoitaa, mutta sanoi että voi canesten kompi emätinpuikkoja käyttää. Vaikka niitä saakin käyttää nii silti pelottaa niitä ottaa. :D mitään kutinaa ei oo onneks ollu. :) Onko joku joutunu raskauden aikana näitä käyttämään, paljonkin? Luin netistä pakkausselosteen ja sielä sanottiin että asetinta ei sais käyttää, miksiköhän?
Mitähän mies sanoo kun sanon, että on hiivaa kun ällötteli jo kun sanoin toissapäivänä, että raskauden aikana voi tulla runsaastikin valkovuotoa. :D

Miwwi 19+2
 
Viimeksi muokattu:
Heippa taas. Tulin vaan sanomaan, että kesken meni tämäkin. Aamulla oli tullut rusehtavaa vuotoa housuihin ja päivän mittaan se muuttui kirkkaaksi ja alavatsakouristelut pahenee. Raskausoireet on myös kadonneet sen siliän tien. Toivon vaan, että tälläkertaa vuotaa kokonaan ulos eikä jää odottelemaan lääkkeellistä tyhjennystä. Niitä takana jo kolme ja jokainen yhtä kamala. Eli en minä sitten koskaan kerennyt tälle puolelle oikeasti siirtyäkään. Onnea kaikille plussanneille ja liimatuubeja matkaan!
 
Pahoittelut Vekkuliina!

Pömppis Onnea pienestä pojasta!! :heart:

Täällä toistaiseksi kaikki hyvin. Odottelen ensi viikon sunnuntaita kun tulee 7+0 täyteen. Sillon oltais ainakin pidemmällä kun viimeksi. Joka kerta vessassa käydessä tulee tarkistettua onko tullut vuotoa, mutta valkovuota vaan toistaiseksi. :D Kipuja on välillä ollut, mutta kaippa ne on jotain kasvukipuja. Tissit on ainakin ihan sika kipeet ja alkaa olla turvonneet myös ja hajuherkkyyttää piisaa eli raskausoireita ainakin on. Näillä mennään päivä kerrallaan.

Syssy ja pikkunen 5+4 (Työnimeä en uskalla vielä harkitakkaan.)
 
Oi, pömppikselle tuhannesti onnea pienestä pojasta :heart:

Stellini ja Ammiina tsemppiä teille viimesiin päiviin :) Kohta teilläkin vauvat kainalossa.

zannukka Ihana että sullakin raskaus sujunut hyvin.

Meidän poju on jo 7 viikkoa! Ihan järetöntä vauhtia menny tää aika.
 
Onnea Pömppikselle pojasta!! :)

(.) Täälä ois 8+1 ja usko koetuksella. Onko tämä aika kun mahdollisesti olis tädin aika kaikilla erikoinen kun usein lukee että kunhan sen oletetun menkka ajan yli pääsee? Oon voinu tosi pahoin viime aikoina, en oo kyenny tekemään mitään, kun oksetus on 24h mukana. Paitsi eilen se helpotti tosi vahvasti ja alaselkä kipuili joten päättelin heti ettei kaikki oo hyvin. Vaikka molemmat on normeja asioita. Taidan kömpiä takaisin pehkuihin, nyt kun kerrankin saa nukkua.
 
No niin, toinen digi tehty ja "3+" näytti, joten nyt ei muutako odottelemaan neuvolaa. Pitää sinnekin ens viikolla soitella, että pääsee siinä 8+ viikolla tsekkaamaan, mitä näkyy. Meinasin, että pitää pyytää tarkistusultraa vielä ennen joulua, koska meinattiin silloin kertoa perheille asiasta.. Saapa nyt nähä sitten. Jotenki tuntuu että kunhan sen 8+4 yli päästään, ni on hyvät mahkut jatkaa loppuun asti.. Ois mahtava, jos pääsis Naistenpolille ilmaiseen tarkastukseen, kun edellinen meni kesken ja siellä homma hoidettiin loppuun.. Joku kuulema päässy, vaan ei lie kaikille semmonen etuus...

-pansku- 5+6
 
miss_piggy
Miwwi kyseli canesten-kuurista. Ite otin just alkuviikosta, ku ajattelin että jos on hiivaa, valkovuodon takia. Uskaltaa käyttää muuten ihan normaalisti, mutta asetinta ei saa käyttää, vaan ne tabletit pitää laittaa sisään sormea apuna käyttäen.

No, nyt ajattelin hakea vielä sellasta canesten-voidetta, jotenki vähän jotain epämukavuutta tuolla alapäässä, ensin epäilin virtsatulehdusta mutta ei nää oireet oikein sitäkään oo, joten täytyy kokeilla vielä jos tuo voide auttais.

Käväisin eilen neuvolassa ja kuunneltiin sydänäänet, kun poitsu ei oo pariin päivään liikkunut paljon yhtään... No kaikki oli kuitenkin ok, ja taitaa syynä olla tuo edessä oleva istukka joka vaimentaa liikkeitä. Nyt on taas temmeltäny tuttuun vanhaan tyyliinsä :D

29+0, poks!
 
Hiivakuureista kysyin neuvolantädiltä, ja tämä painotti, että valmisteita saa ja nimenomaan pitäisi käyttää, jos siihen on yhtään aihetta. Tulehdusta ei siis pitäisi päästää valloilleen vaan hoitaa mahdollisimman nopeasti pois raskausaikana. Suun kautta otettavista lääkkeistä en kysynyt, mutta ainakin nuo Canestenit on kuulemma hyvin turvallisia raskausaikana. Mulla oli hiiva joskus ihan alkuviikoilla (ehkä 8+?) käytin asetinta varoituksestakin huolimatta, koska muuten en olisi saanut sormin sitä puikkoa oikealle paikalleen. Mulla on lisäksi tosi herkät limakalvot, jotka ärtyy heti yhdynnästä ja jo vessapaperista, eikä siihen auta mikään muu yhtä tehokkaasti kuin tuo Canestenin voide, jota sipaisen tarvittaessa vähän alapäähän ärsyyntyneeseen kohtaan. Pitäisi kyllä kysyä seuraavan kerran neuvolassa, löytyisikö vaivaan mitään muuta tehokasta voidetta...

ralliruutu 21+1
 
pömppis ONNEA pikkuisesta prinssistä!! :heart: :flower:

miss_piggy Miulla on myös istukka edessä. Alkuun liikkeet tuntui tosi vaimeina ja piti ihan kuulostella että onko siellä ketään. Nyt ihan eri meininki kun SaimaSulevilla on niin vähän tilaa että koko maha hytkyy ja mojovasti möngertää, välillä ihan pahaakin tekee.

Eilen kävin kontrollissa äitipolilla, napavirtaukset moitteettomat ja vauva liikkui tarmokkaasti. Aloitettiin siis viikko sitten verenpainelääkitys ja se ei onneksi ole vaikuttanut istukan toimintaan. Verenpaineet on tyydyttävät, mutta seurataan. Viikon päästä perjantaina menen uudelleen äitipolille, jossa tarkastetaan vauvan kasvu. Jos kaikki on silloin hyvin, niin sitten käynnistys rv 40+0 (12.12). Lääkäri sanoi, ettei lasketa yliaikaiseksi vaikka kaikki olisikin hyvin, vaan käynnistetään laskettuna, kun tuo lääkitys on aloitettu. Tietenkin mennään nyt ihan tilanteen mukaan, miun voinnin, verenpaineen ja vauvan kasvun ja voinnin mukaan. Jos jotain ilmenee, sitten käynnistys aikaisemmin. Toisaalta toivon, että mentäis sinne lähemmäs laskettua, että vauvan keuhkot sais rauhassa vielä kehittyä.

Täytyy itsekkäästi tunnustaa, että joulustressi lensi just ikkunasta ulos, kun sain tietää että käynnistetään jos ei ole itekseen laskettuun aikaan mennessä päättänyt tulla. Mie oon kauhulla ajatellut että meidän tuurilla SaimaSulevi päättää syntyä just jouluaattona tai joulun pyhinä. Tiedän kyllä, että käynnistystä saatetaan joutua tekemään useampi päivä mutta meillä on mahdollisuus päästä paljon ennen joulua kotiin jos kaikki menee hyvin!! Alkaa kieltämättä jo jännittää, kolmisen viikkoa niin meillä on vauva! :heart:

muoks. piti lisätä viikotkin eli 37+1 tänään!
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Fujin ja miss_piggy
Moi!

Tänään poksutaan rv tasan 38! Ihan outoa... Viime viikonlopusta olen ollut synnytyksen suhteen jotenkin malttamaton, ettei jaksaisi enää odottaa. Tosi levoton olo ollut... Viime sunnuntaina oli koko päivän hengästynyt olo ja selkä, lonkat ja alavatsa tulessa. Vauva siis ilmeisesti lähti laskeutumaan sen päivän aikana ja nyt tuo pallo roikkuukin suht alhaalla ja kohdun korkein kohta on selvästi alempana kuin aikaisemmin. Jatkuvasti on kuin lievää kuukautiskipua ja supistelee enemmän kuin aikaisemmin. Yhden yön valvoin jopa pari tuntia mojovien mutta ei kovin kipeiden supistusten kanssa. Tiesin kyllä, ettei siitä synnyttämään oltu lähdössä, mutta makuulla en pystynyt olemaan. Nyt onneksi on rauhallisempi olo ja voin hyvin odotella vielä pari viikkoa :) saa nähdä mitkä on fiilikset huomenna, aikamoiset mood swingsit menossa... Lähes kaikki on täällä tona valmiina vauvaa varten (luulisin), nyt yritän ottaa iisisti. Kaikkea tekis mieli tehdä, siivota ja järjestellä, mutta ei kroppa enää oikein kestä, hyvä jos saa yhden huoneen kerralla imuroitua.

Pömppis: paljon onnea pienestä miehestä! Toivottavasti vauva-arki lähtenyt mukavasti käyntiin!

Stellini ja Ammiina jonottavat sitten seuraavana vuoroa ;) paljon tsemppiä viimeisiin odotuusviikkoihin tai päiviin! Ja tulevaan koitokseen myös!

Niiskunenälle onnea hyvistä ultrakuulumisista ja tyttölupauksesta!

Vekkuliinalle pahoittelut :( onpa sinua koeteltu...

Tsemppiä kaikille alkuraskauden vaivoista ja huolesta kärsiville, muistan vielä liiankin hyvin nuo alkuviikot kun kaikki oli epävarmaa ja pelottavaa... Pidän teille peukkuja että kaikki sujuu hyvin tällä kertaa!

Hiivasta oli juttua... Asetinta ei kai pitäisi käyttää raskauden aikana, voi kai osua kohdunkaulaan/-suulle mistä ainakin teoriassa voisi olla jotain haittaa jos liikaa runnoo? Kun vuosia sitten käytin e-pillereitä oli lähes jatkuvasti hiivaa, oli kyllä niin inhottava vaiva. Nyt ei onneksi ole sitä ollut. Mutta huomaa kyllä, että alapään limakalvot ärsyyntyvät helposti, etenkin kun on turvotusta ja kärsin ah niinihanista alapään suonikohjuista! Edellisissä raskauksissa ei ole ollut, ja hyi että on inha vaiva! Olen nyt siuhkutellut ahkerasti ceridal-öljyä, suosittelen kokeilemaan jos limakalvot ärtyy! Toimii hyvin liukuvoiteenakin ;)

Equus: hienoa, että verenpaineet saatu aisoihin! A varmaan ihan helpottavaa tietää, että viimeistään laskettuun aikaan lähdetään käynnistelemään. Meillä taisi olla painoarviot aika samoissa lukemissa? Rv 36+4 oli arvio 2,8kg, keskikäyrällä mennään. Mulla myös istukka edessä, huomaa enää vaan siitä, että on alue jossa ei liikkeitä tunnu vaikka vauva onneksi liikkuu vilkkaasti ja muualla tuntuukin sen edestä :)

Tulipahan taas romaani...

Voikaahan hyvin!

Mirabell ja tyttömaha rv 38+0
 
  • Tykkää
Reactions: Fujin ja miss_piggy
Kiitos tsempeistä! LA oli eilen, mutta eihän nuo vauvat tunnetusti siitä välitä. Kasassa siis edelleen, mutta jännityksellä jo ootellaan milloin lähtö tulee. Viime yönä vaivoin kylkikivun kanssa ja se vaivaa edelleen.. Nyt tens lievittämässä kipua. Muuten vointi on hyvä edelleen. :)

Marlin, on kyllä viikot menneet vauhdilla!! Pian täältä perässä tullaan!

Equus, onpa helpottava tieto varmasti tuo käynnistys kun sitä itse olet toivonut. Saatte sitten ihanan joulupaketin ajoissa kotiin. <3

Miirabell, ei mene sullakaan enää pitkään! Ties vaikka synnytät jo ennen minua, jos tämä kaveri alkaa viivyttelemään ihan tosissaan!

Vekkuliinalle voimia <3

Jahas, ruuanlaittoa jatkamaan!

Ammiina ja pikkupeikko 40+1
 
miss_piggy
ralliruutu:Bepanthenia voi käyttää myös alapäähän, jos tuntuu, että paikat on jotenkin kuivat ja on nirhaumia. Itsekin olen sitä nyt välillä laittanut, kun jos tää johtuiskin kuivuudesta eikä hiivasta.
Mulla kyllä onnistui sen pillerin sisään laittaminen ihan sormella, meni tarpeeksi syvälle, ja musta jossain luki että apuna voi käyttää liukkaria, jos ei muuten saa laitettua.

Apteekissa mulle sanoivat, että noita suun kautta otettavia hiivalääkkeitä ei raskausaikana saa ottaa (en tiedä miksi), mutta että canesten on ihan turvallinen. Ja kai siinä asettimen käytössä on just se, että sillä saattaa tökätä väärään paikkaan tai väärässä asennossa jotenkin niin että on haitallista alkiolle/sikiölle/vauvalle..
 
Jokohan tänne uskaltais tulla... Tänään kesto 10+0, 3 keskenmenoa ja yksi kemiallinen takana reilun vuoden sisään joten en oikein ole luottanut tämänkään raskauden kestävyyteen. Esikoinen jo 3v. Keskenmenoista yksi keskeytynyt (11+3 nt-ultrassa sikiö vastasi 8+0:aa), loput varhaisia spontaaneita. Nyt kuitenkin jo 3 (!) ultraa takana joista kaksi yksityisellä ja vaikuttaisi normaalilta raskaudelta, sikiö vastannut aikaa joka kerta. Ultrat siis ihan oman mielenrauhan vuoksi, harkittiin jo ivf:ää yksityisellä joten nämä kustannukset on pikkurahoja siihen verrattuna... Eilen viimeisin ultra ja tänään eka neuvolakäynti. Pelko ja hermoilu tuskin loppuu ennen synnytystä ja sitten voikin stressata kätkyt-kuolemaa... Ennen aikaiseen hautaan tässä kyllä joutuu pelkästä stressistä 8I Vatsa pompahtanut jo nyt ulos, vaikuttaisi että olisin jo kuudennella kk:lla, samoin rinnat kaksi kuppikokoa isommat kuin ennen raskautta. Hyvä yrittää sukulaisille feikata, en halua kertoa ennenkö sikiöseulontatulokset ovat tulleet. Eilisessä ultrassa sen verran gyne katsoi että niskaturvotusta tuskin löytyy mutta verikokeessa tietty ylläreitä voi aina tulla. Laskettua aikaa en uskaltanut katsoa ennen neuvolaa, eka keskenmennyt otti koville kun LA läheni eikä vauvaa ollutkaan. Mutta juhannukseksi saattaa siis osua :) Päivä kerrallaan tai jotain sinnepäin. Tiedättehän te.
 
Isosti onnea p.ö.m.p.p.i.s ja pikkuinen poika! Ihan mieletöntä :heart:
Jännityksellä odottelen Stelliinin ja Ammiinan poksahdusta - kumpi teistä meinaa synnyttää ensin?

Onnea niiskunenä tyttölupauksesta ja hyvistä rakenneultrakuulumisista. Kyllä se aina helpottaa kun pääsee senkin etapin yli.

Vekkuliinalle paljon voimia ja tsemppiä tulevaan :hug: Toivottavasti nähdään tällä puolella mahdollisimman pian uudestaan!

alien_1 Ihanaa nähdä sut täällä!! Isosti tervetuloa!

ON: Täällä on takana rakenneultra ja pientä pojankoltiaista sieltä povattiin. Kaikki oli enemmän kuin hyvin ja kokoa kaverilla oli 330g, ylpeitä ollaan! RU-kuvia löytyy täältä: Pian minäkin tiedän kaiken - Vuodatus.net
 
Onko teillä kokemusta kotidopplereista? Tarvitsisin hieman varmistusta ultrien ja tarkistusten välissä mutta hermostuttaa et friikkaanko täysin jos en saa sykkeitä itse kuulumaan... On kuulemma joskus haastavaa niitä löytää ja nytkin 2pv edellisestä ultrasta alkaa epäilys jo valtaamaan mielen että onko kaikki hyvin :I Toivoton tapaus olen, tiedän.
 
miss_piggy
alien_1:Mulla oli kotidoppler ja kyllä se ajoi ihan hyvin asiansa. Neuvolastakin jopa suosittelivat sellaisella kuuntelemaan kotona ihan oman mielenrauhan vuoksi, kerran keskenmeno oli takana. Sykkeet sain ekaa kertaa kuuluviin joskus 9+4, ja ne kuului tosi alhaalta.
Eli kun dopplerilla ääniä hakee niin kannattaa koittaa ihan tuolta häpykummun läheltä ja molemmilta puolilta, ja hitaasti ympäri mahaa. "Ultrageelinä" käytin normaalia vartalovoidetta. Myin dopplerin pois siinä vaiheessa kun alkoi tuntumaan päivittäin noita liikkeitä, siinä vaiheessa en enää kokenut sitä tarvitsevani :)

Alapää-juttuja:

Menenpäs tänään sitten yhteispäivystykseen 18:30, jotenki tuntuu että ei tuolla alapäässä oo kaikki ihan kunnossa. Hiivakuuri ei tuntunu auttavan, ja edelleen valkkaria tulee aika paljon, välillä myös suojassa jotain kellertävää vuotoa.. Sitte välillä vähän kutisee ja kirvelee, ja kun laittaa esim. canesten-rasvaa, niin hetken aikaa on semmonen polttava tunne... Kunhan ei olis mikään emätintulehdus tms. niin haluan käydä varmuudeksi. En halua riskeerata mitään, ja hoitamaton tulehdushan voi saada aikaan vaikka ennenaikaisen synnytyksen..

29+1
 
^ Hyvä käydä tarkistuttaan, mutta mulle lääkäri neuvoi myös käyttämään esim. Vagisan maitohappobakteeripuikkoja parina päivänä viikossa oireiden ilmaannuttua. Voidaan käyttää myös säännöllisesti 2-3 kertaa viikossa, jos on taipumusta emätintulehduksille, joita mulla tuntuu olleen synnytyksen jälkeen..

Eli kun mulla oli semmosta kellertävää vuotoa keskenmenneessä ja sen jälkeen alavatsakipuja kun kävin tuolla lääkärillä, sanoi että se voi auttaa hoitamaan mahdollista bakteeri epätasapainoa, josta siis kellertävä vuoto ja kirvelykin voi olla oireina. Nyt ei ole onneksi vielä ollut moista, mutta aion kyllä heti hoitaa tuolla, jos ilmaantuu paksumpaa kellertävää limaa vähänkin.
 
miss_piggy Mulla kanssa eilen alkoi kauhee kutina alapäässä, joten kävin sitten hakemassa sen canesten kompin apteekista, mutta olen vain rasvaa laittanut koska mitään ihmeellistä valkovuotoa ei ole nyt tullut ja en uskalla sitä tablettia tuonne alas laittaa kun en tiedä saako ihan normaalisti aspiriinin kanssa sitä käyttää. Huomenna olis neuvola niin sieltä ajattelin sitten kysäistä. Kutina on ollu kyllä välillä ihan sietämätöntä! : /

Miwwi 19+6
 
  • Tykkää
Reactions: miss_piggy
miss_piggy
Täällä on joku tulehdus. Kävin eilen tosiaan päivystyksessä kun tuo alapää ei tunnu normaalilta, ja bakteeriviljely otettiin. Huomenna tai alkuviikosta joka tapauksessa pitää soitella tuloksia että onko hiiva vai antibiootteja vaativa emätintulehdus. Zidoval-kuurin kirjoitti ja meinaan sen kyllä joka tapauksessa käyttää. Jos on hiiva niin en tiedä millä sitten hoidan kun canesten ei kerran auttanut.
Ei oo varsinaisesti kutinaa tai mitään sellasta, mutta eiköhän lääkäri tiedä paremmin :D Sanoi vielä että jos tulee mahakipuja tai veristä vuotoa niin heti päivystykseen.

Lääkäri tosiaan varoitteli että hoitamattomana voi johtaa ennenaikaiseen synnytykseen...
 

Yhteistyössä