***Kesämasut 2009 VOL.2***

Pirtsi meni harakoille tämänkertainen päiväunikoulu... ihan minuutilleen 45min unta. osasin jo kuikuilla vaunuihin koska alkavat heilumaan et menen heti laittaa tutin suuhun. 35min yritin ja sain vaunuja heiluttamalla rauhoittuu niin et silmät meni kii. mut ei nukahtanu. kele :LOL: mullaki tyttö sylissä nyt..

muut joiden vauvoilla hyvät päiväunet!!! heräävätkö lapset iloisina päiväuniltaan? ku mulla on käsitys et sen jälkeen pitäis olla hyvällä tuulella... täällä aletaan heti parkua ku herätään...
 
Talvis sama täällä :wave: sillä erolla vaan et neiti nukkui vain 20 minsaa.. tosin neiti on aiemmin päivällä nukkunu hyviä päikkäreitä sylissä, mut yleensä silti nukkuu tähän aikaan pitkät päikkärit - siis sylissä :headwall:
 
Talvis Täälläkin ihan sama juttu sylissäpitämisasentojen (sanahirviö heh) kanssa eli ei millään haluaisi olla ns. syöttämisasennossa kun tulee levottomaksi. Ristiäisissäkin neiti nosti melkoisen mekkalan, kun joutui olemaan siinä asennossa. Tekemisen puutetta ei ole, aina kun pikkuinen nukkuu riittää kotitöitä. Meillä päivät vaihtelee tosi kovin nukkumisen suhteen välillä on kitinä päiviä ja nukutaan vain pikku pätkissä ja välillä taas nukutaan neljääkin tuntia putkeen ja kaikkea siltä väliltä. Meidän neiti myöskin nousee päiväunilta yleensä huudon kanssa. kerran olen kuullut että jokeltua vaunuista herätessään...

Miten teillä joilla on esim. kaksi alle kouluikäistä lasta, niin menee organiseeratessa päiviä ja tuntuuko raskaalta? Varmaan tuntuu että saa revetä joka suuntaan? :whistle:
 
:wave: Hyvää viikonloppua kaikille, Sisu poistuu myös taustalta vähäksi aikaa.

Epätoivon vimmalla pakataan (hillitöntä määrää ) tavaroita ja lähdetään klo 13 päättyvän esikon eskarin jälkeen ajelemaan 220km päähän mökille. Venlaa on yritetty opettaa juomaan huoneenlämpöistä korviketta ja aimo kasa kosteuspyyhkeitä mukana, että josko me sunnuntaihin pärjättäisiin... :whistle:

Kuulumisia viimeistään maanantaina, neuvolan jälkeen! :wave:

Sisu ja Venla 3kk huomenna :heart:
 
Sisulle hyvää mökkireissua :)

Jee, meillä nukuttiin yöllä 7h yhteen putkeen :) Harmi vaan, että Ellan uni loppui taas 5 aamulla, sen jälkeen vain ähisi sängyssä ja klo 6 oli jo noustava ylös.. Eikö vauvat muka nukukaan kuin 7-8h yöunet, menee ne sit yhteen putkeen tai yösyöttöjen kera? No, luultavasti ens yö menee taas eri tavalla..

 
Päikkäreistä ja unista: Meillä näköjään nukutaan mainiosti (ja siksi olisi aikaa kaikenmoisille hommille). Eli aina aamupäivällä nukutaan noin tunnin, iltapäivällä kolmen tunnin ja illalla puolen tunnin päikkärit. Muuten neiti on hereillä ja yleensä aina tyytyväinen. Me pienen kanssa soitellaan pianoa, lauletaan ja tanssitaan, mutta mielellään tuo myös vaan tuijottelee sohvalla, sitterissä tai lattialla. Yölläkin täällä nukutaan hyvin. Viime yö oli ensimmäinen jolloin Pkm heräsi vain kerran syömään. Nukahti 22.30 omaan sänkyynsä, söi 03.00 ja nukkui aamukahdeksaan. Normaalisti Pkm on herännyt toisenkin kerran syömään siinä viiden/kuuden aikaan. Pitää kyllä koputella puuta, kun näin hyvin menee. Eilen päästiin miehen kanssa katsomaan Suomen naisten fudispeliäkin illalla kun ihana kummitäti tuli hoitamaan pientä. Ja sekin aika meni hienosti. Oon kyllä tosi iloinen, että homma toimii! Muillekin toivon kovasti samaa ja peukuttelen täällä teidän puolesta =)

Hyvää mieltä kaikille!
peppi + pkm (2kk 1pvä)
 
jadal
en oo taas hirveesti kirjotellut...
oltiin tossa viikko ruotsissa, mummollani oli siellä hautajaiset. Jotenkin tuin matkan aikana ja jälkeen vauva on kakannut vähemmän kuin ennen, ja on sitten välillä vähän kitisevä :( ennen siis kakkas 3-5krt päivässä ja nyt enää ei edes joka toinen päivä. jo eka päivä reisussa jumitti masun pienellä.

tänään oli 2kk neuvola, ja kaikki loistavasti :) pituus 57,4cm ja painoa 6,3kg, meidän suurin vauva :) isosiskot olleet samassa iässä 56,5cm ja 5,6kg, ja 50,5cm ja 4kg. keslimmäinen olikin tosi kirppu joten tää tuntuu nyt ihan hirmuisen isolta pojalta :D hyvim kasvaa täysimetyksellä :)

poitsu ei hirveästi viihdy sylissä :eek: parasta on kun laittaa herran selälleen makoilemaan ja jutustelee sille, nii n johan tulee hymyjä ja kujerrusta :heart:

mutta nyt muu jälkikasvu kaipailee, sori omanapaisuus :ashamed:

jadal ja pikkumies 2kk
 

Mahallaan nukuttamisesta tulikin paljon vastauksia. Meillä se on ainoa oikea asento nukkua yöt. Kerttu ei kylläkään nukahda mahalleen, vaan käännän hänet mahalleen kun on jo syvässä unessa. Muuten alkaa huuto. Mutta mahallaan nukkuessaan tulee ilmat pois eikä tyttö vehtaa koko yötä.
Meillä kyllä pulautellaan ja monesti pulauttaa juuri kun olen mahalleen kääntämässä, mutta olen vain puuhinyt suun ja yrittänyt kääntöä uudelleen.

Olen kyllä todella tarkkaan seurannut miten vauva nukkuu mahallaan ja muutaman kerran päivällä löytänyt hänet nukkumasta naama päin patjaa, hurjalta kuulostaa, mutta meillä on niin kova patja, että hyvin hän saa henkeä vaikka nenä on päin patjaa. Sitten kun hän alkaa heräilemään alkaa se patjan nokkiminen ja tuhtaaminen, itse herään aina siihen ja otan vierelle tissille. Loppuyön nukutaankin ihan vierekkäin, laatuaikaa äidille :heart:

Sylittelyasennoista meidän neidille käy selälle oikein hyvät asennot kuten istuminen ja seisominen. Väkisin yrittää pystyyn ängetä, selällään ei ole ollenkaan. Mahallaan viihtyy jalkojen päällä.

Pään yksipuolisesta asennosta on tullut meilläkin ongelma, mielellään katselee oikealle ja nukkuukin pää aina samaan suuntaan, vaikka käännän sen eri suuntaan hän kääntää sen kohta mieluisaan asentoon.

Nyt pitää rientää
 
Eipä ole tullut tänne kirjoitettua pitkään aikaan, mutta melkeinpä päivittäin käyn lukemassa kuulumisianne.
Meillä poika kasvaa hurjaa vauhtia, sunnuntaina täyttää jo 3kk ja maanantaina olisi neuvola jossa saadaan uudet mitat, näinköhän paino on jo 7kg kun 2kk neuvolassa ylitettiin jo 6kg.

Herra on ollut oikein tyytyväinen ja suht helppo vauva. Kerran herää yöllä syömään, noin 4-5 aikaan. Päivällä nukkuu yleensä kahdet 2-3 tunnin päikkärit ja sitten illalla ottaa pienet tirsat. Yöunille nukahtaa noin 21.30-22.30.
Juttua ja hymyjä ja kiljahduksia tulee päivittäin. Kovasti yrittää kääntyä masulleen, mutta toinen olkapää on aina edessä. Vähän kun auttaa niin homma onnistuu.
Meillä poika viihtyy sylissä pystyasennossa ja vähän istualleen, mutta viihtyy hyvin myös lattialla. Puuhamatossa roikkuvat eläimet saa kyytiä kun herra niitä käsillään huitoo ja yrittää saada niistä kiinni ja välillä onnistuukin siinä.
Tutin syöminen on edelleen hankalaa, joskus kelpaa mutta yleensä omat peukalot on paremmat :headwall: Olen kyllä yrittänyt tarjota tuttia ja ottaa peukut pois suusta, mutta huonolla menestyksellä.
Täysimetyksellä mennään edelleen, pullosta en ole antanut ollenkaan.
Menkoista oli myös juttua, ei ole täällä näkynyt eikä kuulunut, tosin enpä niitä kaipailekkaan.
Joku taisi kysellä miten saa ajan/päivät kulumaan, noh meillä menee ainakin päivät tosi nopeaan. Meillähän on vaavin lisäksi alle 2-vuotias esikoinen joka kyllä pitää äidille seuraa jos vauva nukkuu. Me ulkoillaan ja käydään kerhoissa jne. Päikkärit kumpikin poika nukkuu samaan aikaan niin minulle jää omaa aikaa. Sisällä ollessa touhuan esikon kanssa, leikitään legoilla, autoilla jne ja vaavi on touhuissa mukana, makoilee lattialla tai katselee leikkejä minun sylistä. Vauva seurailee ja kuuntelee tarkasti isoveljen touhuja. Kotihommat kuten siivoukset ja ruuanlaitot hoituu siinä sivussa.
Hyvät viikonloput kaikille!
 
Lääkärineuvola (2kk) on takana. :) Korttiin kirjattiin, että "kasvu ja kehitys edenneet hyvin." Eikä mitään muuta..

Allergioista juttelin läkärille ja uusimmat suositukset ovat nykyään sellaiset, että välttämisruokavaliota ei tarvitsekaan pitää ellei allergiat haittaa paljon elämään. Saatan kokeilla itse esim. juustoviipaletta laittaa leivälleni, mutta todella varovasti. Juuri kun sain dieetin vuoksi tyytyväisemmän ja paremmin nukkuvan vauvan! Onneksi suositukset ovat vain suosituksia. ;)

Hipun mitat: 5920g, 58cm ja pipo 39cm. (Hurjaa, että on jo kymmenen senttiä tullut lisää pituutta :eek: )

Me ei vauvan kanssa aloiteta mitään virallista harrastusta. Panostetaan näiden vanhempien lasten harrastuksiin vauvankin edestä. :whistle: Kotona leikitään kyllä muskaria, ja vauva nauttii aivan älyttömän paljon musiikista, huomiosta ja laululeikeistä! Perhekerhoon olin suunnitellut meneväni vauvan kanssa kahdestaan, mutta koska pieni nukkuu vielä epäsäännöllisiä päiväuniansa melkein koko aamupäivän, saattaa siellä käynti jäädä yksittäisiin kertoihin. :)
 
josko yrittäis hiljalleen päästä keskusteluun mukaan pitkästä aikaa..
alotan vaikka vastaamalla että harrastukset on meillä tällä hetkellä esikoisen kerho ti ja to klo 12-15 ja silloin keskimmäinen nukkuu päikyt ja hyvällä tuurilla myös sara.
keskiviikkoisin me käydään perhekerhossa klo 10-11.30 ja vaikka saralla ei viel tarkkaa rytmiä ookkaan niin myös kakkosen vauva-aikaan siellä käytiin, kummasti se nukkui siellä melussa koko reissun. meille riittää nää harrastukset ihan hyvin.

mahallaan meillä nukuttiin alussa päikyt kun helpotti masuvaivoja, mut nykyään siinä asennosa ei enää malteta nukkua kun on liikaa ihmeteltävää. joten kyljellään ja selällään vetelee sikeitä.
muuten meillä nukutaan suurinpiirtein näin: herätään noin 8.30 kun pojatkin, takas nukkumaan viim. klo 11. siitä sitten nukutaan klo 15-16 asti välillä syömään heräten. uudelleen nukahdetaan jokus 18 jälkeen ja klo 20 herätään viel seurustelemaan ja tankkaamaan, yöunille nukahtdetaan noin klo. 23. eka syönti on kolme vaihtoehtoa: klo 2, 3 tai 4 senjälkeen herätään syömään viel klo 6 ja takas nukkumaan.

meillä mennään viel täysimetyksellä, pullosta saa muutaman 10 ml päivittäin jotta sen taidon osaa (korviketta) mutta meiltä ei neuvolassa tämän vuoksi ei ole vielä sanottu että olis osittaisimetystä.

no joo, nyt pitää taas mennä..
 
2kkn neuvolassa tänään.
paino 6705g
pituus 60,8cm
pipo 40,6cm

hyvin kasvaa Vihtori. Vaatteissa on siirrytty 68 senttisiin melkein kokonaan..

elämä mallillaan, edelleen :heart:

piltti ja vihtori 8vko tänään, siis kalenterin mukaan himpun alle 2kk
 
Meillä nukutaan yleensä selällään. Joskus kyljellään. Masullaan en ole koskaan nukuttanut, yleensä se vaan nostelee päätään siinä asennossa eikä tajua laittaa poskea patjaan :)

Imetys
jatkuu edelleen :) Maitoa tulee hurjasti. Yritän opettaa pullolle ja nytkin poika nukkuu tuolla kun en antanut sille tisua vaan yritin kovasti antaa maidon pullosta. Itki puoli tuntia ja sai syötyä 70ml josta osa tuli poskea pitkin ulos ja osa pukluna... Reppana... Ja nyt se heräs... :) Eli jatketaan toiste.
 
Taa
Huomenta!

Reissusta on kotiuduttu. On se oma sänky vaan paras paikka nukkua :D Oli selkä aika kovilla tuolla äiskän luona.

Näin kaksi ihanaa pientä vauvaakin. Toinen oli kuukauden vanha ja toinen vasta kaksi päivää :heart: Tuntui tuo oma jo niiiiiin isolta niiden vieressä. Kauheeta kuinka nopeesti vauvat kasvaa ja kehittyy. Juurihan tuo jäpiskä oli sellanen lötkö, joka vaan nukkui ja paskoi. Nyt se kovasti jo seurustelee ja touhuaa.

Kauheasti ootte kyselly asioita. Yritän nyt ees muutamaan vastata.

Mahallaan nukuttaminen Meillä ei ole suostunut mahallaan nukkumaan. Ei hereillä ollessakaan viihdy kolmea sekuntia kauempaa mahallaan vaikka päätä osaa jo hienosti kannatella ja käännellä mahallaan ollessaan. Myöskään minkään näköisiä kääntymisyrityksiä ei ole täällä tullut.

Menkkoja ei ole näkynyt. En mä niitä kyllä kaipailekaan :D Esikoisesta alkoi alle viikko jälkivuodon loppumisesta eli siellä 7 viikon tuntumassa.

Täysimetyksellä mennään edelleen. Pullosta on saanu pumpattua ehkä kolme kertaa.

Kiinteiden alotus tapahtuu meillä aikasintaan neljän kuukauden iässä. En tiiä, mitkä meidän maitomäärät on, mutta tissi on tähän asti hyvin riittänyt pitämään lapsen tyytyväisenä ja kasvu on ollut hyvää. Maanataina nähdään, onko vieläkin kasvu tasasta. Mietin tuossa myös, että imettelenkö tuonne puoleen vuoteen ja annan vasta sitten kiinteitä. Aika näyttää, mihin ratkaisuun päädyn.

Harrastuksia ei meillä ole. Kahden lapsen kanssa ei ihan samalla lailla jaksakaan lähteä harrastamaan, kuin yhden. Varsinkaan kun rytmit ovat ihan erilaiset :/ Perhekerhoon tai vastaavaan yritän uskaltautua lasten kanssa. Tällä viikolla ne ovat alkaneet, mutta reissun takia ensimmäinen kerta jäi meiltä väliin.

Nyt tais tästä tulla jo pitkä sepustus :ashamed:

Taa ja Luka ensi viikolla 3kk :heart:
 
Taa
Kaikki on vissiin viikonlopun vietossa, kun on niin hiljasta.. :/

Kuinkas HS jakselee? Kauhean masentuneelta "kuulosti" viimeksi, kun olen lukenut.

Onko Raffelilla ja pienellä jo alkanut helpottamaan?
 
Harmittaa kun menin uskomaan neuvolalääkäriä. :kieh: Eilen varovaisesti söin taas maitoproteiinia (kaksi riisipiirakkaa juustolla) ja hippu itki taas yöllä moneen otteeseen. :( Yöt ovat olleet kyllä paljon rauhallisempia dieettini aikaan..

Taidan jatkaa dieettiä omin luvin ja saada lääkäreiltä sitten jossain vaiheessa ihmetystä osakseni. En minä pientä raaski siedättää noin, että toiselle tulee ihan selvästi todella kurja olo!
 
pahis äiti ilmottautuu :wave: :wave: :wave: oltiin eilen viihteellä miehen kanssa kun oli kavereiden 90v (30+30+30) pippalot ja meni muuten tällä äitillä aika reippaasti tota sidukkaa. nyt on hieman väsy olo kun oltiin kotona vasta neljän pintaan enkä sitte enää osannu nukkua kunnolla. mun äiti oli täällä poikien kanssa ja k oli syonyt yöllä 1krt 6.15 eli nyt kun saa 150 ml velliä ja 70 ml maitoo illalla ni jaksaa nukkuu hyvin eikä puklaa yöllä juuri ollenkaan.

suuri syömäri tuo meitin sälli on ollu aina ja sillä tiellä jaytketaan... nyt on ollu jo pari päivää rytmi että nukkuu pitkät päikyt 12-15 ruoka välillä ja muklavaa että on jonkun lainen rytmi kuitenkin....

kutsu käy pitää mennä :wave:
 

Yhteistyössä