Kana Suikaleet?

Tykkäisin tehä kanasta (suikaleista) ruokaa... mutta en ole mikään keittiön ihme... joten mielikuvitus ei aina oikeen jaksa jyllätä... Joten auttakaahan ja kertokaa mulle hyviä reseptejä missä käyttää suikaleita???

KIITOS TUHANNESTI :)
 
Meidän perheen paras kanaruoka tehdään (hunajamarinoiduista) fileesuikaleista, jotka ruskistetaan. Lisätään suikaloitu paprika ja kurkku (pieni pätkä riittää). Kasviksia sekä ananaspaloja ja hiukkasen niiden lientä ja haudutellaan riisien kypsymisen ajan. Ihan lopuksi lisätään ranskankerma ja kuumennetaan ruoka vielä. NAM! :p Tämä on myös mukavan kasvispitoinen ruoka, jota jopa vannoutunut lihansyöjämieheni syö erittäin mielellään (ja on oppinut valmistamaankin tätä!)..
 
Meidän perheen lemppari:

Paketti tai kaksi (perheen koosta riippuen) mandariinimarinoituja kanafilesuikaleita
paketti tai kaksi valkosipuli Creme Bonjouria

Paista suikaleet, lisää sekaan Bon jourit ja hiukan vettä, anna hautua muutama minuutti ja
tarjoile pastan kanssa.
Helppo, nopea ja herkullinen! :p
 
Kanaviilokki
(helppo)

1 paketti esim. curry-omena -marinoitua kanansuikaletta
1 pieni sipuli
3rkl jauhoja
2dl vettä
1dl ruokakermaa

1. Pilko sipuli pieneksi ja paista, kunnes kellertäviä.
2. Lisää kanansuikaleet.
3. Paista, kunnes ovat valmiita, noin 15 min.
4. Ripottele jauhot sekaan ja kääntele, kunnes valkoista ei näy.
5. Kääntele lastalla pari minuuttia.
6. Kaada joukkoon noin desi vettä.
7. Kääntele tasaiseksi.
8. Lisää loput vedestä ja kääntele taas.
9. Sekoita kerma joukkoon. Jos on liian paksua, lisää vettä.
10. Hauduta 10-15min.

Kirjava suikalepata

noin 400 g broileri/ kanasuikaleita esim. hunajamarinointi
2 sipulia tai 1 purjo
2-3 naurista
2 porkkanaa
1 palsternakkaa
pala selleriä
pala kaalia tai kiinankaalia
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl hunajaa
2-3 rkl soijakastiketta
½-1 tl mustapippuria
suolaa
3-4 dl vettä
2 rkl ohra- tai maissitärkkelysjauhoja

1. Leikkaa sipulit ensin kahteen osaan ja siitä edelleen ohuiksi viipaleiksi.
2. Leikkaa juurekset ja kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
3. Ruskista ensin broilerisuikaleet pienissä erissä nopeasti padassa tai pannulla.
4. Pehmennä kasvissuikaleet kahdessa tai kolmessa erässä.
5. Yhdistä liha- ja kasvissuikaleet pataan ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.
6. Mausta seos.
7. Sekoita kylmän veden joukkoon tärkkelysjauhot ja kaada seos ruoan joukkoon koko ajan sekoitta-en.
8. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
9. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja vettä.
10. Tarjoa ruoan kanssa halutessasi keitettyä perunaa/ riisiä

 
yksinkertaista
En ole mitenkään innokas ruuanlaittaja. Jotain nopeasti vaan.

Broilerinsuokaleet ovat nopea ja näppärä tapa tehdä maittava ja täyttävä ruoka, kas tälleen:

Paistetaan ne suikaleet kypsiksi paistinpannussa, lisätään sekaan vettä semmonen määrä, että näyttää hyvältä. Esim. n. 450 g:n suikalemäärään 1-2 lasillista.
Tai sitten ruokakermaa 1 2dl:n purkki.
Kansi päälle, ja jätetään hautumaan pienelle lämmölle kannen alle, kunnes riisi on kypsää.
Riisiä varten laitetaan vesi kiehumaan samaan aikaan kun aloittaa suikaleiden paistamisen.

Jos näyttää että neste katoaa, lisätään vettä tai tuota ruokakermaa. Jos sitä ei ole kuin tuo 1 prk, lisää vettä.

Kaveriksi keitetään riisiä, keittämisen loppuvaiheessa voi laittaa sekaan pikkuporkkanoita tai jotain muita pakastevihanneksia.


Kas tämmöstä meillä kokataan ja hyvää on. :flower:
 
salmonellakauhuinen
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.02.2005 klo 13:12 yksinkertaista kirjoitti:
Paistetaan ne suikaleet kypsiksi paistinpannussa, lisätään sekaan vettä semmonen määrä, että näyttää hyvältä. Esim. n. 450 g:n suikalemäärään 1-2 lasillista.
sekaan pikkuporkkanoita tai jotain muita pakastevihanneksia.


mistä sen tietää että ne on kypsiä?kauanko paistetaan tai kypsennetään?
 
-Tumpula-
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.02.2005 klo 19:32 huuppi kirjoitti:
Meidän perheen paras kanaruoka tehdään (hunajamarinoiduista) fileesuikaleista, jotka ruskistetaan. Lisätään suikaloitu paprika ja kurkku (pieni pätkä riittää). Kasviksia sekä ananaspaloja ja hiukkasen niiden lientä ja haudutellaan riisien kypsymisen ajan. Ihan lopuksi lisätään ranskankerma ja kuumennetaan ruoka vielä. NAM! :p Tämä on myös mukavan kasvispitoinen ruoka, jota jopa vannoutunut lihansyöjämieheni syö erittäin mielellään (ja on oppinut valmistamaankin tätä!)..
Mun on pakko nostaa tämä. Tuo on meinaan tosi hyvää. :p Mä tosin käytän maustamattomia suikaleita ja currytahnaa. Mutta kuitenkin. Kannattaa kokeilla. :p
 
Bilehile
Ruskistan suikaleet pannussa ja lisään sekaan sipulia, paprikaa...vehnäjauhoja vajaa desi ja sitten päälle vettä.Jonkin aikaa hauduttua lisään vielä 2dl kevytkermaa ja aurajuustoa...Mausteena suola ja valkopippuri!Hyvää on ja valmistuu nopeasti...
 
Jonskulainen
Mä teen valkokastikkeen, jonka maustan currylla ja laitan paistetut suikaleet sinne. Sen kanssa riisiä tai perunoita.
Tai hapanimeläkastiketta ja nuudeleita, kastikkeeseen kypsennettyjä suikaleita.
Risottoa, eli keitän riisiä ja porkkanoita, sekaan kypsät suikaleet. Tai sitten uunissa riisikanavuokaa.
Keittoa, kanaliemeen (kuutiosta) perunoita ja porkkanoita ja suikaleita.
Niitähän voi laittaa mihin vaan! :)
 
Makkarakeiton tapaan kanakeittoa teen joskus ja kinkkukiusauksen sijaan kanakiusausta. Teen paljon ruokaa myös wokissa kun en noista rasvaisita eväistä niin innostu eli ruskistan suikaleet, sekaan wokkivihanneksia ja mausteita(valkosipulia, soijaa, mustapippuria ja mitä milloinkin mieli tekee) ja vähän vettä sekä lisäkkeeksi riisiä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.02.2005 klo 19:39 Jaana kirjoitti:
Meidän perheen lemppari:

Paketti tai kaksi (perheen koosta riippuen) mandariinimarinoituja kanafilesuikaleita
paketti tai kaksi valkosipuli Creme Bonjouria

Paista suikaleet, lisää sekaan Bon jourit ja hiukan vettä, anna hautua muutama minuutti ja
tarjoile pastan kanssa.
Helppo, nopea ja herkullinen! :p
muuten kuin meillä mutta hunajamarinaadissa ja noiden lisäx vielä mangosose :p :p
 
Erittäin helppoa, nopeeta ja hyvää on paistaa kanan suikaleita (marinoituna tai ilman) ja sekoittaa siihen Uncle Ben's Tikka Masala-kastikepurkki! Mies ei pidä kanasta juurikaan mut tästä ruuasta hän pitää todella paljon!!
Ja jos ei pidä riisistä niin tää on tosi hyvää makaroonienkin kans!
Myös muut Uncle Ben's -kastikkeet on hyviä..
 
Broileripata
4 annosta

300 g broilerinsuikaleita
½ purjoa
½ l kanalientä
2 dl makaronia
1 rkl soijakastiketta
ripaus karria
1 pss pakastemaissia
rouhittua mustapippuria

Paistamiseen
öljyä

Muuta
Broilerin tilalla voit käyttää myös broilerinjauhelihaa tai jauhelihaa. Lisää silloin pataan mausteita oman makusi mukaan.

1. Kypsennä öljytyllä pannulla broilerinsuikaleet.
2. Lisää sekaan suikaloitu purjo.
3. Kuumenna hetken ajan ja lisää pannulle kanaliemi, makaronit, soijakastike ja karri.
4. Anna padan kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuutin ajan ja lisää vettä tarvittaessa.
5. Lisää loppuvaiheessa maissit ja mausta pata rouhitulla mustapippurilla.
6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Broilerikiusaus 2
4 annosta

300 g Chick appelsiinimarinoituja broilerinsuikaleita tms.
500 g perunasuikaleita
100 g homejuustoa
1 punainen paprika pieninä kuutioina
sipulia
2 dl kuohukermaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl hakattua persiljaa
1/2 rkl voita

1. Kuullota sipulit ja paprika paistinpannulla.
2. Voitele uunivuoka ja täytä se kerroksittain perunalla, broilerilla, homejuustolla ja sipuli-paprikaseoksella.
3. Mausta mustapippurilla.
4. Kasaa kiusaus niin että viimeksi pinnalle jää perunaa.
5. Kaada lopuksi päälle kuohukerma.
6. Paista uunissa 200°C noin 40-50 minuuttia.
7. Ripottele päälle persilja silppu ennen tarjoilua

Broilerikiusaus 3
6 annosta

450 g broilerin fileesuikaleita hunajamarinadissa
2 sipulia
1 banaani
2 rkl hunajaa
500 g perunasuikaleita
100 g sinihomejuustoa
currya
suolaa
mustapippuria
0,5 l kermaa

1. Kuullota sipulit öljyssä, lisää banaaniviipaleet ja hunaja.
2. Ruskista broilerin fileesuikaleet pannulla.
3. Lado perunat, broilerit, sipuli-banaaniseos, sinihomejuusto ja mausteet kerroksittain vuokaan, lo-puksi kerma.
4. Kypsennä 180 °C:ssa uunissa 45 minuuttia.

Viinitarhurin broileripata

500 g broilerisuikaleita
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
250 g sieniä
pala purjoa
4 dl vettä
(osa valkoviiniä)
puolen sitruunan mehu
2 tl sitruunapippuria
1 rkl soijaa
1 rkl Maizena- kastikejauhoa
200 g viinirypäleitä

1. Ruskista broileripalat ja silputtu sipuli sekä valkosipuli, purjo ja sienet.
2. Sekoita vesi, mausteet ja kastikejauho keskenään.
3. Lisää seos pannuun.
4. Kypsennä viitisen minuuttia.
5. Lisää joukkoon rypäleet ja tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.

Broilersalaatti

500 g broilersuikaleita
öljyä
suolaa
paprikajauhetta
paketti kotijuustoa
6 tomaattia
1 kurkku
1 jääsalaatti tai rapea keräsalaatti
Lollo Rosso -salaatti
maun mukaan muita ruukkusalaatteja
tuoretta vihreää tai punaista basilikaa

1. Paista huoneenlämpöiset broilersuikaleet paistinpannulla pienissä erissä kypsiksi.
2. Mausta suolalla ja paprikajauheella tai currylla elleivät suikaleet ole valmiiksi marinoituja ja maustettuja.
3. Jäähdytä.
4. Paloittele kotijuusto.
5. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kurkku kuutioiksi.
6. Revi salaatin lehdet pienemmiksi.
7. Asettele kaikki ainekset laakealle vadille ja viimeistele basilikalla.
8. Valuta päälle valmista ranskalaista öljykastiketta annospussista.

Kastikkeen voi myös valmistaa
1. sekoittamalla 1 rkl viinietikkaa 2 ruokalusikalliseen öljyä.
2. Mausta hivenellä mustapippuria ja suolaa.
3. Tarjoa tuoreiden sämpylöiden, paahtoleivän tai perunoiden kera.

 
Paista kanasuikaleet korkeareunaisella pannulla, lisää sekaan purkki herkkusienisuikaleita ja pussi herne-maissi-paprikaa, kypsennä hetki ja lisää sekaan pari purkkia kermaa (ruoka tai kuohu) ja anna kiehua kymmenisen minuuttia! tarjoile riisin kera! Jos haluat lisää makua niin laita vaika grillausmaustetta tai kanamaustetta suikaleisiin paiston aikana tai lisää kermojen jälkeen loraus soijakastiketta. :p
 
Paista kanasuikaleet korkeareunaisella pannulla, lisää sekaan purkki herkkusienisuikaleita ja pussi herne-maissi-paprikaa, kypsennä hetki ja lisää sekaan pari purkkia kermaa (ruoka tai kuohu) ja anna kiehua kymmenisen minuuttia! tarjoile riisin kera! Jos haluat lisää makua niin laita vaika grillausmaustetta tai kanamaustetta suikaleisiin paiston aikana tai lisää kermojen jälkeen loraus soijakastiketta. :p
 
Minä-75
Meillä on varsinkin mieheni suosiossa tämä kanakeitto johon laitan perunaa, pakastekasviksia esim.herne-maissi-porkkanaa,kukkakaalia tai mitä ikinä löytyykään ja mistä kukin pitää, paistetut broilersuikaleet (joko valmiiksi marinoidut tai itse marinoidut), mausteeksi laitan jos tarve vaatii kanaliemikuution sekä currya ja sitruunanmehua. Lopuksi voi lorauttaa sekaan ruokakermaa tms. sekä persiljaa. On kyllä tosi maukasta varsinkin kun kanasta pitää.
 
Tänään viimeks tein hyvää kana-pasta-keittoa, eli:
-hunajamarinoituja kanasuikaletta (tai ei marinoituja)
-pussi herne-maissi-paprika -sekoitusta
-1 purjosipuli
-1 litra vettä
-2 dl ruispastaa
-100 gr sulatejuustoa
-mausteita; suolaa, pippuria, currya, persiljaa.

-Ruskista kanat pannulla. Leikkaa purjo palasiksi. Laita kypsennetyt kanat + purjo kattilaan ja kaada vesi päälle. Kiehauta. Lisää pasta ja anna kiehua kypsäksi. Loppuvaiheessa herne-maissi-paprika sekoitus ja viimeiseks sulatejuusto.
Erittäin hyvä ja helppo sekä todella nopea ruoka. :p
 

Yhteistyössä