Broileripata
4 annosta
300 g broilerinsuikaleita
½ purjoa
½ l kanalientä
2 dl makaronia
1 rkl soijakastiketta
ripaus karria
1 pss pakastemaissia
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
öljyä
Muuta
Broilerin tilalla voit käyttää myös broilerinjauhelihaa tai jauhelihaa. Lisää silloin pataan mausteita oman makusi mukaan.
1. Kypsennä öljytyllä pannulla broilerinsuikaleet.
2. Lisää sekaan suikaloitu purjo.
3. Kuumenna hetken ajan ja lisää pannulle kanaliemi, makaronit, soijakastike ja karri.
4. Anna padan kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuutin ajan ja lisää vettä tarvittaessa.
5. Lisää loppuvaiheessa maissit ja mausta pata rouhitulla mustapippurilla.
6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Broilerikiusaus 2
4 annosta
300 g Chick appelsiinimarinoituja broilerinsuikaleita tms.
500 g perunasuikaleita
100 g homejuustoa
1 punainen paprika pieninä kuutioina
sipulia
2 dl kuohukermaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl hakattua persiljaa
1/2 rkl voita
1. Kuullota sipulit ja paprika paistinpannulla.
2. Voitele uunivuoka ja täytä se kerroksittain perunalla, broilerilla, homejuustolla ja sipuli-paprikaseoksella.
3. Mausta mustapippurilla.
4. Kasaa kiusaus niin että viimeksi pinnalle jää perunaa.
5. Kaada lopuksi päälle kuohukerma.
6. Paista uunissa 200°C noin 40-50 minuuttia.
7. Ripottele päälle persilja silppu ennen tarjoilua
Broilerikiusaus 3
6 annosta
450 g broilerin fileesuikaleita hunajamarinadissa
2 sipulia
1 banaani
2 rkl hunajaa
500 g perunasuikaleita
100 g sinihomejuustoa
currya
suolaa
mustapippuria
0,5 l kermaa
1. Kuullota sipulit öljyssä, lisää banaaniviipaleet ja hunaja.
2. Ruskista broilerin fileesuikaleet pannulla.
3. Lado perunat, broilerit, sipuli-banaaniseos, sinihomejuusto ja mausteet kerroksittain vuokaan, lo-puksi kerma.
4. Kypsennä 180 °C:ssa uunissa 45 minuuttia.
Viinitarhurin broileripata
500 g broilerisuikaleita
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
250 g sieniä
pala purjoa
4 dl vettä
(osa valkoviiniä)
puolen sitruunan mehu
2 tl sitruunapippuria
1 rkl soijaa
1 rkl Maizena- kastikejauhoa
200 g viinirypäleitä
1. Ruskista broileripalat ja silputtu sipuli sekä valkosipuli, purjo ja sienet.
2. Sekoita vesi, mausteet ja kastikejauho keskenään.
3. Lisää seos pannuun.
4. Kypsennä viitisen minuuttia.
5. Lisää joukkoon rypäleet ja tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.
Broilersalaatti
500 g broilersuikaleita
öljyä
suolaa
paprikajauhetta
paketti kotijuustoa
6 tomaattia
1 kurkku
1 jääsalaatti tai rapea keräsalaatti
Lollo Rosso -salaatti
maun mukaan muita ruukkusalaatteja
tuoretta vihreää tai punaista basilikaa
1. Paista huoneenlämpöiset broilersuikaleet paistinpannulla pienissä erissä kypsiksi.
2. Mausta suolalla ja paprikajauheella tai currylla elleivät suikaleet ole valmiiksi marinoituja ja maustettuja.
3. Jäähdytä.
4. Paloittele kotijuusto.
5. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kurkku kuutioiksi.
6. Revi salaatin lehdet pienemmiksi.
7. Asettele kaikki ainekset laakealle vadille ja viimeistele basilikalla.
8. Valuta päälle valmista ranskalaista öljykastiketta annospussista.
Kastikkeen voi myös valmistaa
1. sekoittamalla 1 rkl viinietikkaa 2 ruokalusikalliseen öljyä.
2. Mausta hivenellä mustapippuria ja suolaa.
3. Tarjoa tuoreiden sämpylöiden, paahtoleivän tai perunoiden kera.