Jyvässeudun äidit vol. 3

tervetuloa tosiaan uusille,aina mahtuu mukaan =)
kyllä nämä kuukautiset on taas NIIIIIIIIIN mukavat puolentoista vuoden tauon jälkeen.otin siis kierukan kun vaavini oli 3kk ja imetys vissiin siirsi kuukautisten alkamista,mut viime kuussa tuli ekat ja kävelin kaksin kerroin kun oli niin tuskaista! nyt taas tuntuu et ois alkamassa.eikä 600 buranakaan auta..pitää vissiin soittaa lääkärille ja pyytää tujumpi särkylääke resepti.en viittis heti otattaa poiskaan kierukkaa,oli senverta kallis.

jeju,ei varmasti tarvii teidän poju soseita,hyvin kasvaa =)

meillä oli torstaina kiukku ja kuume päivä,vissiin hampaat vaivaa. onneks meni päivässä ohi,nyt alkaa jo lämmin ruoka kelvata.monta päivää menikin pelkillä hedelmäsoseilla jotka mieluiten söi jääkaappi kylmänä.meidän raasu :hug:
 
Karvapallo: poika oli syntyessään ihan komean kokoinen: 4450g ja 52cm. Syntyi rv 41+5, joten ehti kasvaa noinkin isoks.

nepsunen: :hug: Enpä itekään vielä kaipaile menkkoja ja voin vaan kuvitella, mitä ne sit joskus tulee taas olemaan...
 
Jeju Oli kyllä mukavan kokoinen vauva syntyessään :) Meidän neitokainen syntyi rv 40+4 ja mitat oli 3430g ja 50cm. 5kk neuvolassa tyttö painoi 6430 ja oli 64cm :D Mutta omaa tahtiahan kaikki pikkuiset kasvaa, tasaisesti kuitenkin nousee paino ja pituus :)
 
Meillä oli neiti 41+0 syntyessään vain 3630g ja 50cm pitkä, mutta rupesikin kasvamaan aivan hirveää vauhtia. 5kk oli 8740 ja painoa tuli kilo per kuukausi 7kk asti, jolloin rupesi liikkumaan. Mutta nyt vajaa kaksi vuotiaana painoa ei ole kuitenkaan kuin 14,5kg, eli 7kk oli 11,9kg, niin yli vuodessa ei nyt sitten olekkaan enää tullut kuin reilu kaksi kiloa. :)
 
Terveisiä lumisesta Savosta :D Pyryttää ihan kivasti lunta, toivottavasti loppuu pyry huoimiseen mennessä, kun pitäisi ajella iltapäivällä kotiin. Tultiin eilen iltapäivällä, kun nyt vapailla olen pari päivää. Tää päivä menikin mukavasti shoppaillessa ja käytiin tytön kanssa veljentytön 1-v. päiviä juhlimassa :heart:

Aino on tänään noussut useamman kerran ilman tukea seisomaan, ja kovasti kävelee tuen kanssa. Saa nähdä milloin otetaan ensi askeleet ilman tukea =) Ja neiti hoksasi tänään kuinka autoilla leikitään :D Koko päivän kulkenut takapuoli pystyssä ja autoa työntänyt eteenpäin :D Pitää varmaan auto ostaa tytölle.

Jännä, miten toisillakin vauvat olleet lasketun ajan jälkeen syntyneitä ja pieniä (kaikkihan tietysti on), mutta ei jättiläisiä :LOL: Meidänkin neiti kun syntyi vasta 41+1 ja painoa oli 2800g ja pituutta 48cm. Ensi viikolla 1-vuotisneuvola, katsotaan joko painaisi 8kg :D
 
Pitkästä aikaan muistan tulla tänne katselemaan juttuja. Laitoin fb:ssä pyynnön menemään.

Meillä neiti on nyt 7,5kk. Oppi viikko sitten konttaamaan kuukauden käsijarru kauden jälkeen. Alkoi jo käydä toista sääliksi kun osasi vaan peruuttamalla mennä johonkin suuntaan ja konttausasento oli jo tosi jämäkkä. Nyt mennään jo kovaa vauhtia. Kokoa oli viime viikolla 66,8cm ja 7115g. Syntyessään 40+6 oli juuri saman kokoinen kuin nessu86:n neiti eli 2800g ka 48cm.

Ajattelin kysellä olisiko teillä antaa vinkkiä miten saisin tytön lopettamaan yötissittelyn? Heräilee vielä muutamia kertoja yössä joskus tosi tiheäänkin. Tuttia neiti ei kelpuuta ollenkaan. En ole enemmin oikein hennonnut yrittää lopettaa kun hänellä on refluksitauti ja päivällä puklailee edelleen melko paljon vaikka kiinteilläkin oltu jo 4kk iästä lähtien ja yöllä ruoka pysyy selvästi paremmin sisällä. Nykyään en voi sanoa että söisi joka kerta kun herää mutta silti paras keino on saada tyttö uneen kun laittaa tissin suuhun. Miehellä tulossa hiihtoloma ensi viikolla joten voisi olla hyvä hetki kokeilla jotakin muuta. Miehen syliin hän nukahtaa mutta olisi kyllä hyvä jos saisi itekseen nukahtamaan.

 
Meille tulee sunnuntaina 4kk :) äkkiä menee tuo aika ja poika on kyllä kasvanut hirveästi syntymästä. Poika synty viikoilla 41+1 ja oli 55cm ja 4500g että toisaalta on ollu iso alusta lähtien :D vielä ei oikein kiinnosta kääntyä, kiljumista riittää kun pitkästyy ja sitten äitin täytyy kääntää koska muuten se huuto menee ihan hysteeriseksi :D Nyt vaan meinaa pienellä nuhaa olla ni ei ole tarvinnut nukkua pariin viime yöhön oikeestaan ollenkaan kun ei nenän kautta raukka saa henkeä kun rohisee vain :S täytyy varmaan lähteä keittelemään lisää kahvia äitille että jaksaa ja jotain päivällistä pojulle :) palataan taas..
 
onnea kaikille äideille ja vauvoille uusista taidoista!

nessu, ompas aino ollu kyllä pieni ja siro tyttö syntyessään ja vieläkin kyllä!
almakin syntyi yliaikaisena viikolla 42+1 mutta painoi jo 4750g (55cm pitkä).

ootteko muuten kukaan hankkineet/harkinneet/käyttäneet pyörän kanssa turvaistuinta tai pyörän peräkärryä? kauheesti mietityttää, että kummanko ostais. peräkärryn kuvittelen olevan helppo, mutta alkaakohan neiti lie olemaan moisessa.
olis niin kiva kuulla vertailuita ja kokemuksia varsinkin tuosta peräkärrystä!
 
Aika ihmeellistä, miten joillakin on voinu olla niin pieniä vauvoja, vaik synnytys on menny yli la:n... Olis meilläkin voinu olla vähän pienempi... :D

Onkohan Nonnukka tosiaan jo synnyttänyt? =)

Meillä on nyt surua perheessä, ku pojan isomummi ja siis miehen mummi kuoli eilen... :'( On sit hautajaiset tiedossa tässä lähiviikkoina... Mut kyl tuo poika vaan kummasti pitää arjessa kiinni! Ei auta maailman pysähtyä, vaik surua oiskin...
 
mangopapu Mun kavereilla on sellanen pyöräkärry. Ja ovat tykänneet tosi paljon. Niillä mahtuu sinne kaks lasta. Meille taitaa tulla kärry myös ens kesänä.

Jejulle osanotot. Täällä vähän samanmoinen tilanne.
 
Voimia surun kanssa elämiseen jejulle ja mandylle.

Meillä oli anoppi viikonlopun kylässä ja käytiin sitten miehen kanssa kaksistaan syömässä, oli kivaa:) Viimeyönä heräsin siihen, että poika oli ihan tulikuuma! Kuumetta liki 39 ja hirveä nuha:( Tauti tuli ihan yllättäen, kurjaa. Tänään ressukka on ollut tosi väsy ja itkuinen, toivottavasti ei olisi korvatulehdus.

mangopapu kyseli pyöräkärrystä; itselläni ei ole kokemusta, mutta kuulostaa ihan toimivalta menopeliltä. Joskus olen miettinyt sen istuimen hankkimista pyörään, mutta jotenkin se hirvittää.. ehkä siksi, että täällä on niin mäkistä ja pelkään kaatumista.

Ajatelkaa: huomenna on MAALISKUU:) kevät tulee!

Ja onnittelut jo etukäteen Nessun 1 vuotiaalle pikkuprinsessalle:)
 
Mangopapu
Pyörän peräkärry
Tein aika paljon silloin vertailuja ja rippuu paljon siitä minkälaiseen käyttöön se tulee ja paljon siihen on halukas laittamaan. Meillä ei ole autoa joten ajateltiin panostaa tähän vähän enemmän.
Biltemalla on malli joka on ehdottamasti halvin ja muutamalla kaverilla se on ja he ovat olleet tosi tyytyväisiä. Asuvat tosin Porissa jossa ei ole mäen mäkeä.
Kallein vaihtoehto on Burleyn kärry johon on olemassa kaikenlaisia lisäosia kuten juoksuvaunuja ja suksia. Yksimalli jota olen nähnyt myös Jyväskylästä on Chariot.
Jos Jyväskylästä haluaa ostaa niin Bike Planetistä saa tilauttua Trekin kärryjä josta on ollut hyvää mainitaa netissä kahta erimallia 250e ja 450e, en osaa sanoa mitä eroa. Suomen polkupyörätukusta saa Spectran mallia hinta 250e paikkeilla.
Me ostettiin norjalaisen nordic cabin peräkärry koska siinä oli ominaisuus että pyöräkärryn sai pmuutettua lastenvaunuksi kun menee esimerkiksi kauppaan niin saa kärryn mukaan eikä tarvitse herättää lasta. Toinen mikä oli tärkeää että se mahtuu ovesta sisään. Jotkut kun on niin leveitä että niitä ei välttämättä saa esim. pyörävaraston sisään tai kauppaan kassojen välistä. Me ostettiin peräkärry www.norniccab.fi kautta. Tyttö ei tosin ole vielä tarpeeksi iso jotta voisi olla kärryssä. Perusmalli maksaa 580e ja jos haluaa juoksuaisaa ja muuta niin on eri settejä olemassa. Juoksuosaa ja suksia ollaan testattu ja on kyllä tykätty. En malttaisi odottaa että tyttö on tarpeeksi vahva ja iso menemään kunnon kyytiin. Itse kun pidän pyöräilystä erittäin paljon.
 
meillä poika täytti neljä kuukautta ja teki totaalistopin soseille. kuukauden päivät ollaan soseita syöty todella hyvin on menny ja maistunut mutta nyt yht'äkkiä ne ei kelpaakkaan enää, samoin kävi velleille että meidän poika päätti sitten yht'äkkiä että tissi on nyt ainut mikä kelpaa ja sitä pitää saada kahden tunnin välein että taas saa heittää hyvästi niille muutamaa tuntia pidemmille yöunille jotka saatiin kun vellit ja soseet tuli kuvioihin, mikähän siinä oikein on. no jospa se tästä ehkä se tuo nuha tekee sen ettei halua syödä mitään. Eihän sitä itsekään kipeäna kauheasti tee mieli syödä. ehkäpä tämä tästä taas :)
kauniita talvipäiviä kaikille!
 
nipsu, kyllä se siitä :/
meillä tulee noita syömättömiä kausia vieläkin 10-kuiselle tytölle.. lähinnä just flunssat ja hampaiden tulo aiheuttaa tuota, ettei kelpaa muu kuin maito..
mutta pääasia, että jotain syö ja kasvaa.. voimia yösyöttöihin, nekään ei ole ikuinen riesa!

kiitos kokemuksista nuitten pyöräkärryjen kanssa.. nyt on alkanu oma kunto arveluttaan, en oo ikinä jyväskylän mäkiä pyörällä mennyt joten saa nähä miten siinä tulee vielä käymään..
luultavasti hommaan molemmat, istuimen ja kärryn, voipa sitten vaihdella tilanteen mukaan niitäkin.
huuto.netissä myy joku yritys(?) 130e:lla (sisältäen pk:t) ihan hyvän oloisia kärryjä..

phooh, meillä alkaa ilmeisesti vähän flunssa jo taas väistymään, vaikka ihan kauhee limaköhä koko perheellä vielä on. no mutta jospa tää sairastelu nyt sitten taas riittäis vähäks aikaa ja seuraavat flunssat oiski vasta enssyksynä!
 
Moikka vaan =)

6kk neuvolassa käytiin aamulla ja nyt oli neidin paino mennyt yli 7kg! Jee :D Pituutta oli hurjat 67cm.. :p Opin taas vähä enemmän pienten ruokailusta, meillä kun menee nyt puurot + 2 sosekertaa, joista toisena oon antanu hedelmää ja toisena lihaa/kasvista. Th sanoi, että hedelmät tästä lähin jälkkärinä ja molempina soseina on liha ja kasvis. Ihan järkevältä kuulostaa kyllä :D Ja mitäs muuta.. saatiin aloittaa sormiruokailu vähitellen. Tuossa jo lounaan yhteydessä annoin sitten yhden maissinaksun syötäväksi (pakko oli heti päästä kokeilee :p ) ja neiti tykkäs kovasti :) Välillä vaan tuntui, että menis puolikas naksu suuhun kerralla eli saa vielä katsoa tarkasti ettei nyt hurjan isoja paloja yritä saada :)

Jäi niin hyvä mieli taas neuvolakäynnistä. Keskustassa, kun käytiin neuvolassa, oli aina kauhee kiire. Nopeasti punnitus, pituus ja vähä yleistä asiaa ja ulos. Tuli semmonen liukuhihna meininki eikä siellä terkkari ees muista kenet on nähnyt ja kenet ei, joten joka kerta sai kertoa samat asiat. Täällä Kuokkalassa, on nyt kaikki kerrat ollut leppoisia. Mihinkään ei ole kiire. Tänäänkin aluksi otettiin mitat, mentiin huoneeseen ja siellä jutusteltiin aluksi kuulumisia. Sitten Th otti tytön lattialle ja alkoi leikkiä vauvan kanssa. seuraili pitkän aikaan miten neiti viihtyy lattialla ja mitä siinä touhailee. Samalla th kertoi kaikkea mitä nyt mieleen juolahti ikäkaudesta. Siinä se aika kului, lopulta aikaa meillä meni terkkarin luona 1,5h. Mä tykkäsin, kun terkkari muisti meidät ja vertaili viime kertaan mitä tyttö on oppinut. Oli helppo itsekin kysyä kaikenlaista, kun ei ole kauhea kiire ja saa rauhassa miettiä olisko jotain kysyttävää. Ja muutenkin on niin ihana neuvolantäti ettei tosikaan :) Tulee semmonen olo, että sitä oikeasti kiinnostaa meidän asiat eikä se vaan kysele asioita koska on pakko.
 
Karvapallo: mä kans tykkäsin Kuokkalan neuvolasta, kun siellä asuttiin, ihana henkilökunta oli.

ruokailuista: meidänkin 1 veellä on noita paremman ja huonomman syönnin kausia vuorotellen. Hampaiden tulo vaikuttaa paljon. Nyt syö paremmin, kun alkaa olla jo hampaitakin ihan kiitettävästi, 12 kpl! Ja Ainon serkulla (joka on samanikäinen, kuin Aino) ei ole yhtään vielä :D

Meillä on neiti kuumeessa, piti lähteä tänään kesken työpäivän kotiin. Huomiselle sain myös sairaslomaa, vaikka en pyytänyt. Mies olisi jäänyt kotiin huomenna, mutta kun lääkäri nyt saikkua kirjoitti, niin en pistä vastaan :LOL:

Eilen käytiin neuvolassa. 8165g ja 75,5cm, 8kg meni rikki :D Painoa oli tullut miltei kilo lisää sitten viime kerrasta. Pitkittyneestä yskästä ollaan menossa parin viikon päästä lääkärille, mä alan epäillä astmaa, kaikki oireet sopii niin taudinkuvaan :( Kun vaan yskii niin kovasti ja ei millään lähde pois. Napatyrästä th käski myös käydä näytillä, saa nähdä joutuuko leikkaukseen. On näitäkin nyt, 17.pvä menee kyynelkanavan sondeeramiseen, kun on rähminyt vastasyntyneestä lähtien tuo silmä. Jännittää jo vähän tuo silmän operointi, miten nukutukset menee ja lähinnä herääminen siitä :( Mutta luultavasti vaan suotta murehdin.

Aurinkoista kevättä kaikille!
 
Onpas teillä "sirpakan" kokoisia lapsia.. :) Pakko sit uskoa, et meidän poika taitaa olla kunnon jötkäle (4kk 7645g)... Mut olihan noissa syntymäpainoissakin suuret erot tosiaan. =)

Tuosta maissinaksusta.. Mä ku oon ajatellu, et ne vois alottaa aika pian kiinteiden alotuksesta.. Tai siis ku nehän sulaa suuhun, niin ei kai niihin nyt helposti voi tukehtua..? Oon ainakin ite meinannu alottaa ne aika pian kiinteiden alottamisen jälkeen. Varmaan jo perunan ja porkkanan jälkeen.. (?) Meillä mennään siis vielä rintamaidolla, varmaan loppukuusta aletaan maistelemaan, ku tulee 5kk täyteen.
 
lara79
Taas vähän unohtunut täällä käynti...

Meillä pikkuinen on oppinut ryömimään eteenpäin noin 2 viikkoa sitten ja nyt sitä mennään jo tosi vauhdilla :), ensiviikolla tytsyllä 8kk neuvola. Nyt tytöt ovat alkaneet enemmän jo leikkimään toisensa kanssa, isompi tyttö menee karkuun ja pikkuinen seuraa tai isompi kuttittaa tai kääntää pikkuista ja sehän tytöstä on tosi hauskaa :D. Nyt vaan iski eka flunssa pikkuiselle ja hampaitakin taitaa samaan aikaan pukata eli kärttyistä on...

Pitää vähän valittaa tosta hormonikierukasta jonka otin. Sen laiton jälkeen oli vuotoa 2 viikkoa ja sitten viikon tauko ja nyt taas on ollu yli viikon :headwall: Mitenköhän kauan kestää et tasottuu? Kauhukseni luin netistä juttuja et voi kestää jopa puoli vuotta |O No ehkäisyteho ainakin taattu!!!

Lara jatytöt (2v5kk ja 8kk)
 
Hei vaan tännekkin!

Lara: Toivottavasti helpottaa pian vuotojen kanssa, voin vaan kuvitella ettei oo ollenkaan kivaa. Itse oon päässyt helpolla ainakin tähän asti kun menkkoja ei oo näkynyt eikä kuulunut , tosin en niitä kyllä kaipaakkaan. Minä vielä imetän, joten eiköhän menkat tule sitten kun imetys loppuu...

Meidän pikku isäntä kehittyy hurjaa vauhtia ja meno on sen mukaista. Poitsu on nyt 9kk ja nousee seisomaan ja kävelee tukia pitkin, pari kertaa olen huomannut että on seisonut ilman mitään tukea. Konttaa huoneesta toiseen ja touhuaa isoveljen kanssa, vaikka välillä isompi poika pitää puoliaan ja koittaa kovasti määräillä pikkuveljeään. Poitsulle on tullut nyt hampaita urakalla, eli neljä hampia on yhteensä, kun esikoisella ei ollut saman ikäisenä yhtään hammasta. Pottailtu ollaan päivittäin ja melkein joka päivä poitsu tekee pissit ja kakat pottaan :) Kovasti yrittää juttua vääntää ja kiljuu ja huutaa tosi äänekkäästi, että välillä melkeinpä hävettää kun ollaan yleisillä paikoilla. Omaa tahtoa löytyy, pukeminen on erittäin haastavaa hommaa ja kun kieltää jostain asiasta niin itkuhan siitä tulee.

Pyörän istuimista/kärryistä oli juttua, me ostettiin esikoiselle istuin viime keväänä ja kovasti tykkäsi siinä istua. Ollaan ostettu myös pienemmällä pojalle sellainen istuin valmiiksi, eihän tässä mene enää kun pari kuukautta kun pääse fillaroimaan. Varmaan joutuu vielä hankkimaan sellaisen peräkärrynkin, että saa tarvittaessa kaksi lasta yhteen pyörään.

 
Lara Mulla nyt kierukan laitosta 5kk, ja nyt ei ole kohta kuukauteen (täytyy koputtaa puuta varmaan) ollut vuotoja enää. Just kun täällä ehdin marista niistä vuodoista niin ne loppui :D Mutta hyvä niin, kyllä oli tosi inhottavaa. Mutta kierukan laiton jälkeen on ollut kyllä sellainen ihmeen turvonnut olo, vatsan vihlaisujakin vielä on. En kyllä ole kovin tyytyväinen tuohon kapistukseen :headwall:

Täällä vietettiin eilen synttärit :) Vieraita oli ja vilinää riitti, kun oli 3 alle 2-v. talossa :D Lahjoja tuli paljon tytölle, sai vk-haalarinkin ja kumpparit, kevään ulkovermeistä puuttuu enää vain kurarukkaset. Ja leluja tuli, 3 autoakin sai, kun niistä nyt niin tykkää :LOL: Tosin serkkupoika meinas hermostua, kun olis halunnut ne itselleen. Ja samainen poika leikki legoilla ja pisti niitä paitansa sisään, vissiin meinas kotiin viedä :LOL:

Meillä on suunnitelmissa ostaa pyörään sellainen istuin. Tuskin niin kovalla käytöllä on kumminkaan että kärryä lähdettäis ostamaan, kun ovat sen verta arvokkaampia.
 
nyt iski idealla:puhuin joskus siitä isommasta tilasta teille ja netissä pörrätessä katsoin et kaupungissa jossakin sepänkeskuksessa ois tiloja vuokrattavana:hintaa 9e/tunti ja siihen kuuluu astiat ja kahvinkeitin/mikro...oisko ihan hassu ajatus vuokrata se tila joksikin aamupäiväksi meille?ainahan kotona voi kahvitella,mut kaikki ei mahdu mukaan ja tuo tila ois keskustassa kyllikinkatu 1,eli linkit kulkis sinne melko hyvin..kommentoikaa..
 
Nepsunen: Ainakin minusta tuo on kiva idea:) Voisi pitää oikein nyyttikestit :D Eikä tuo hinta ole paha, kun ajattelee sen jaettuna usealle.

Meillä sairastetaan edelleen, viikon ollut poika kipeänä ja lauantaina sitten vietiin päivystykseen, kun epäilin korvatulehdusta ja olihan se vasen korva tulehtunut:( Nyt jo parempaan päin, mutta nenä vuotaa mahdottomasti. Imetyskin loppui viikko sitten juuri tukkoisen neneän takia, oli kurja imeä kun ei raasu saanut henkeä. Mutta aijoitus oli ihan kymppi, kun oli muutenkin tarkoitus vierottaa.

Olin töissä viime pe ja la, oli kyllä ihan kivaa: erilaista kun kotona! Hetki menee sopeutuessa uusiin kuvioihin, mutta enköhän selviä:)

Äh, täytyy mennä poika jumissa sähköjohdon kanssa, huoh...
 

Yhteistyössä