* JOULUNTÄHDET 2006 *

Suunnitelmissa olisi ostaa pojalle matkarattaat, kun yhdistelmät vie autossa liikaa tilaa. Osaisitteko suositella jotain hyvää ja edullista merkkiä? Kiva olisi, että niillä pääsisi eteenpäin vähän epätasaisemmassakin maastossa. Olen netistä katellut Carena easyä (ihania värejä :p ), Jovi ioa ja Graco miragea. Onko kenelläkään teistä kokemusta jostain noista? Ne olisivat hintaluokaltaan sopivat eli satasen tienoilla.

Meillä menee Petjan kanssa ihan mukavasti. Saan pojan nykyään yöunille jo iltayhdeksältä, joten ehdin sen jälkeen touhuta kivasti omia juttuja; lueskella ja katella telkkaa. Puolen yön maissa tulee vasta ite mentyä nukkumaan. Öisin Petja herää edelleen syömään 2-3 tunnin välein. Aamulla poika herää seitsemän maissa, mutta höpöttelee onneksi tyytyväisenä sängyssä ja minä saan torkkua vieressä. Kasilta poikakin taas nukahtaa ja koisitaan yhdessä puoli kymmeneen. Päivällä Petja nukkuu vaunuissa yhdet 2-3 tunnin unet, jotka kyllä vaativat välihytkyttelyjä puolen tunnin-tunnin välein. Myöhemmin iltapäivällä poika nukkuu partsilla max.tunnin ja illalla ehkä vielä puolisen tuntia.

Nykyään Petja ei malta olla lattialla juuri lainkaan selällään, vaan kääntyilee jatkuvasti mahalleen. Kovasti yrittää päästä ryömimään, mutta ei sentään siinä vielä onnistu. Aika nopeasti turhautuu, kun ei pääse eteenpäin.

Krissie ja Petja 4 kk 8 pv

<br><br>
 
mulperi harmaana
Krissie, meillä jovin iot, tule vaikka testaamaan joku päivä :whistle: Tosin just mietittiin, että täytyy varmaan ostaa sellaset, jotka menee vielä pienempään tilaan eli sateenvarjo-malliset.Muuten ei meidän autoon mahdu kesälomareissulla kaikki ihmiset ja niiden tavarat ;)
Mutta nyt suuntaamme jo puistoa kohti(yleensä ei olla ihan näin aikaisessa) :wave:
 
Kirjoittelenpa minäkin, miten meillä 13. pv. 5kk täyttävän Iidan kanssa menee. Aika samanlaista tuntuu olevan kuin monilla muilla palstalle kirjoittaneilla: Iida oppi 4 kk kääntymään vatsalleen ja nykyään ei selällään sitten viihdykään. Muutoinkin lelut eivät jaksa tyttöä kiinnostaa ja hän rupeaa aina ärhentelemään äidille turhautumistaan. Sylissä viihtyy, mutta vain jos kanniskelen häntä.

Yöt ovat aika levottomia: Iida heräilee parin tunnin välein syömään. Nukahtaa aika säyseästi 21 aikoihin ja herää 6-7 maissa. Heräämisestä noin tunnin kuluttua nukkuu pienet 1/2 h - 1h unet ja sitten hajanaisesti unipätkiä päivän mittaan. Nykyisin onneks melko usein nukkuu yhdet 1 1/2h- 3h päikkärit. Meillä tutti on tytön turva :). Lisäksi ulkoilma rauhoittaa: usein jos itkee ja kitisee, pistän vaan vaunuissa ulos ja hetken kuluttua nukkuu jo ihan ittellään siinä. Sisällä ei rauhotu puolestaan millään päivällä :/

Onko muiden vauvoilla ollut oksentelua kiinteiden aloituksen myötä? Iidalla oli jotain mahaongelmaa ja oksenteli vajaa viikon 1-2 krt päivässä ihan kaaressa. Samaan aikaan oli ummetusta. Vasta kun lääkäri neuvoi vaihtamaan luumun ruusunmarjaan, meillä rupes vatsa toimimaan.


-Suvi ja Iida kohta 5 kk-
 

Mulperi: Mitä sä oot niistä Joveista muuten tykännyt? Pääseekö niillä hiekkatiellä eteenpäin? ;) Ihan reissukäyttöön semmoset olisi tarkoitus ostaa eli kotimaisemissa on tarkoitus käyttää yhdistelmien rattaita.

Krissie
 
Nyt iski ensimäinen flunssa--
Täällä on Lumi siis kipeenä, pikkuinen ryki eilisestä, yölläkin heräs rykimään, ja nuhaa on ja kuumetta oli päivällä 38.3 kainalosta mitattuna. Käytiin lääkärissäkin, kun Lumin kakka on edelleen löysää ja vihreää, tulee muutaman kerran päivässä. Lääkärinä oli 20-v. tyttö, joka ei sit osannu sanoo yhtään mitään, arpo et mahatautia tai sit vaan flunssaa ja et tulkaa uudestaan, jos kuume pitkittyy... Ja ajat oli tunnin myöhässä, mukava saada-ei yhtään mitään- kun kuumeisen lapsen kanssa odottelee tunnin aulassa.. No, en tiedä mitä ois pitäny saadakkaan, ehkä lääkäri ois voinu ees vilkasta korviin tai jotain.. Mut tämä ns.lääkäri oli vaan kummissaan, et voiku on pieni vauva, eikä sit mitään... arg.. toivottavasti pikkuisen olo helpottas...

Niin ja Suvi85 tervetua, ja jaksamista sulle öihin!
 
Leenu, lähde vaikka päivystykseen hyvin herkästi. Ois saanu ees korvat kattoo se lääkäri :kieh:

Ärsyttävää tommonen.. Meille sattu silloin semmonen nuori mieslääkäri joka oli ihan hukassa Viivin kans, ei laittanu lähetettä lasten päivystykseen ja anto varalta vaan antibioottikuurin ku tulehdusarvot oli koholla ja se olikin sitte pissatulehus mikä leves munuaisiin ja tuli verenmyrkytys. Oon muistaakseni kertonutkin siitä aika tarkasti..

Jos ei syö eikä pissaa tuu tarpeeksi tai menee jokseenkin veltoksi eikä jaksa olla yhtää hereillä nii heti vaan menoksi!!

Jaksuja sinne, huoli on kova kun pieni sairastaa :hug:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 18:59 Krissie kirjoitti:
Mulperi: Mitä sä oot niistä Joveista muuten tykännyt? Pääseekö niillä hiekkatiellä eteenpäin? ;) Ihan reissukäyttöön semmoset olisi tarkoitus ostaa eli kotimaisemissa on tarkoitus käyttää yhdistelmien rattaita.

Krissie

Ihan hyvät menopelit on ollu.Hankittiin ne esikoiselle silloin vuonna 2003 ja niissä oli silloin sellainen pöytätaso siinä edessä, nyt näyttää olevan kaari.Mutta sen takia ne valittiin, kun hinta oli kohdallaan, selkänojassa 4 asentoa(monissa muissa oli vaan 2 tai 3 ja se säätösysteemi joissakin silleen remmillä) ja muutenkin ihan kivan näköiset.Kaupassa, kesällä joskus kaupungilla ja ressuissa ollaan käytetty, vähemmän talvella ja kaikenkaikkiaan ei niin kamalasti käytetty, mutta silloin tällöin tarvittu autoreisuilla etenkin.Maastorattaita noi matkarattaat ei monetkaan ole, mutta kyllä niillä normaalilla hiekkatielläkin eteenpäin pääsee, renkaat ei ihan pienimmästä päästä.Kankaat on sellaista suht paksua ja meillä pysynyt ainakin tosi siistinä, ei edes kulunut yhtään ja istuin osassa pehmeä irrotettava pehmuste, jonka saa pestyä kätevästi jos likaantuu.Tosi muhkea jalkapeite tuli mukana, syksyllä ja keväällä ja jos talvella käyttää niin tosi lämmin.Kasaussysteemi ihan kätevä ja helppo.Tavarakori ei ihan niin iso kuin joissakin gracoissa, mutta meille riittänyt ihan hyvin.Jarrut on ollu alusta asti aika jäykät ja ei olla niitä edes kamalasti käytetty/tarvittu.Renkaat alkoi jossain vaiheessa kitisemään, ei olla rasvattu, saattaisi auttaa asiaan ja välillä se kitinä katoaa.Mutta nyt tosiaan, kun meitä on neljä ja ei farmaria ja kuitenkin tehdään parin viikon pohjosen reissuja niin aiotaan ostaa sellaset sateenvarjomalliset rattaat(carena buggy lieback lux), kun menevät pienempään tilaan.Noi jovit vie kuitenkin puolet takakontista.Mutta voin kuitenkin suositella :)

Tässä samalla kun kirjoittelen niin lapset hakevat unta sängyissään tai poju jo sammu tällä aikaa.Meillä on sellainen pupujussikat-pinnasängyn reunasuojus(nyt tuli oikosulku, et miksi sitä kutsutaan :/ ), no kuitenkin, siinä pään puoleisessa päädyssä on pupun kuva ja sillä on sellanen nauhoista tehty rusetti kaulassa.Aloin yks päivä ihmettelemään, et miten on mahdollista, että kun mä laitan sen rusetin kiinni niin aina kun menen sinne sängyn luo niin se on auki taas...no tänään taas solmin sen rusetin ettei ne roiku pojun päässä ja jäin sivummalta seuraamaan pojua ja se rontti ne aina aukaseekin :D Oikeen kurotteli sinne, että yletti räpeltämään niitä nauhoja :D

Ihmeempiä ei muuten kuulu.Pojulla nyt ruokalistalla peruna, maissi, parsakaali, bataatti, ruusunmarja, mustikka ja huomenna kokeillaan riisihiutalepuuroa.Tuo mustikka sai vaan pojun kakkaamaan öisin niin nyt ei olla sitä vähään aikaan syöty.Kaikki ruoka uppoaa hyvin ja ei enää niin sotkuista hommaa kuin aikaisemmin.

Sanoin jo ajat sitten, että hammas varmaan tulossa tuonne alaleukaan, mutta ei se ole vieläkään puhjennut.Ien näyttää olevan vähän rikki tai sellanen viiva siinä ja välillä pilkistää valkoista, mutta sellanen ollut nyt kauan, eikä mitään kunnon hampaan alkua näy.

Aika jännäksi menee tuo illan peli, lähdempäs sitä seurailemaan ja iltapalalle :wave:
 
Harmaata perjantaita!

Mä soittelin Johannalle terveyskeskukseen lääkärille ajan. Pitää kattoo noita tytön korvia. On jo usemman päivän rapannu vasempaa korvaa ja useempana yönä on tuosta kolmesta eteenpäin yhtä marinaa,ei oo usein nälkäkään..Yleensä tutti on suussa sitten marisuttaa.. Tunnin päästä on aika ja sitten ollaan viisaampia.

Ei tässä kummempii..toivottavasti ois asianosaava lääkäri,eikä mitään tytön heitukoita.Täällä on vähä sellasta että niitä nuoria lääkäreitä on niin terveyskeskuksen kuin neuvolan puolella...:(

 
mamaria
mie oon lomalla siskojen luona lasten kans :D heti toisena iltana reväytin nilkasta nivelsiteet niin saapa kerranki lomalla olla laiskana! :kieh:

kirjotin tuossa yksi päivä tänne kauhean pätkän tekstiä ja sitte tämä siskon läppäri hukkasi sen johonki. muutenki ihan ihme oikkuja tällä värkillä. oon haaveillu omasta kannettavasta mutta tais loppua se haaveilu.. :whistle:

esikolla ja pikkukakkosella on hauskaa touhuta serkkujen kanssa. poitsu on oikein innoissaan niiden kahdesta koirasta ja kissastakin. en käsitä miksi pitää olla niin paljon elukoita rivarissa.. vielä tosi isoja koiria..

Kasperilla on täälläkin hyviä ja huonoja päiviä. toisina nukkuu enimmän aikaa, toisina ei sitte millään. kyllä sentäs kärryyn aina sammuu, mutten ole sitä sinne yhtenäkään päivänä saanu ennen kahta. en ennen ku siskot tullu töistä. jalan takia. täällä yksikseni ollu lasten kans siihen kahteen saakka ja kakkonen kyllä osaa pistää mamman koville, vaikka on pieni asunto. sitä paremmin näkyy kaikki sotkut. :/ 11v siskon tyttö kärtyää helposti ja siitäkös se innostuu kun koulusta tullessa hänen huone on kuin pommin jäljiltä.

yöt Kassu on nukkunu minun vieressä. aattelin että helpompi kaikille jos tuo 2v nukkuu matkasängyssä niin nukkuu paremmin hän ja kaikki muutkin. :whistle: useimmat yöt on ollu ihan ok eikä tarvinu ku ekana yönä syöttää kassua. tänä aamuna se kyllä heräs jo viiden jälkeen kun sisko nousi töihin eikä suostunu nukkumaan ilman syöttöjä.

pikku mies syö nykyisin n. 2 tunnin välein 1dl maitoa ja 1dl porkkana-perunavelliä. on vähän makkarat kasvaneet. eivät varmaan enää ensi viikolla neuvolassa valita että meinaa vähän pudota käyriltään. :whistle: veikkaan että on jo 9 kilonen. :eek: ei pysyny kauan pikkuvauvana tämäkään lapsi. miten tämmösestä tatista syntyy tuollaisia jättejä?

sunnuntaina edessä junamatka kotiin. lastenosasto on kakkoskerroksessa. vähän hirvittää tämän jalan kanssa lähtiä, varsinki ku tämä aircast pitää jättää kangasalalle ja saa vaan sen tukisiteen matkan ajaksi. yöllä kävin ilman tukea vessassa ja jalka tuntu paljon vaikeammalta käyttää.. junassa Kassu syö 6 tunnin aikana varmaan kaksi pullollista maitoa ja siinä välissä yhden pullon velliä. eihän sitä junassa voi värkätä aukinaisten purkkien kanssa.. onneksi siellä on kuitenkin iso vaipanvaihto vessa jossa lämmitysmahdollisuus. ykköskerroksessa! :kieh: aattelin tähätä siihen ettei tarttia ku kaks tai kolme kertaa matkan aikana käydä siellä.. kolme kertaa se oli tullessaki..

että tämmöstä täällä. hauskaa päivän jatkoa! kiva jos joku jaksoi lukea kokonaan. :D


-Maria ja Kassu 5kk tuli maanantaina täyteen :D
 
Huomenta

Täällä Lumin nenästä valuu räkää kokoajan ja jos yrittää puhdistaa ja pyyhkiä nenää, niin neiti suuttuu kammottavasti... Kuumetta ei nyt aamulla ollut ja neiti on kyllä koko sairastelun ajan ollut reipas ja virkeä.. Päiväunet on kyllä vaan yhtä pätkää, kun ei olla ulos päästy kuumeen ja vesisateen (hävitettiin sadesuoja) takia ollenkaan.. Mut toivottavasti ei räkä meni korviin, korvatulehdus tästä vielä puuttuis!

No, tänään on sit jännä päivä Suomi-Venäjä ja vielä Viisufinaali, huh.. Saa nähdä mitä kerkee katsoa ja kuinka myöhään jaksaa valvoa- onneksi tänä aamuna herättiin vasta seitsemältä (muutama viikko kuitenkin herättiin uuteen aamuun aina 5-6).

Jaksamista sairasteleville!

Leenu ja Lumi (5kk 1vk)
 
Neiti vetäs sit sisällä yli 2 tunnin aamu-unet (norm. 30min-1 tunti)..

Piti tulla kertomaan, kun neiti ,öyrii tuolla lattialla, ja äitin laittamat lelut oli ilmeisesti niin tyhmiä, et Lumi mönki lehmä-lelulootan luokse (pampers pakkauksia ostaessa sai kaupan päälle sittarista (jos joku tietäis)), painoi lootaa kasaan ja meni siään imeskelemään siellä olevia leluja... Jestas, et täällä äiskä nauraa kippurassa... (Näin kipeenä, meidän vauva) :LOL: :LOL:
 
Pyrylle ei meinaa enää kelvata "oikeat" lelut vaan hitti tuotteiksi on nousseet uutomat keittiö tarvikkeet ja muu ei-lelu-tavara. Kaikkein parhaita leluja tällä hetkellä ovat taskulaskimen kansi, kulmaviivottimen muovinen kotelo (se rapisee iiihanasti :D ), hunaja nuija (millä nostetaan hunajaa purkista, mikälie oikea nimi) ja äidin vanha puhelin.. varsinkin kun laittaa sen päälle että valot palaa.
Omat lelut on ihan tylsiä vauvojen juttuja ja kokoajan yrittää rohmuta käsiinsä kaikkea mtä ei välttämättä tartteisi haluta.

Sose rintamalla ollaan syöty bataattia ja uutena maistetu kukkakaalia. Hyvin maistuu, mutta täytyisi vissiin pikkuisen useammin alkaa antamaan uusia makuja, meinaa Pyry kyllästyä loppu viikosta aina siihen yhteen ja samaan makuun =) Kärsimätön luonne.

Meillä ollaan myös alettu viihtyä lattialla kun saa istua. Hirmuisen kauaa (kymmeniä minututteja) ei vielä pystyssä pysy ukko itsekseen, tasapainossa vielä hakemista, mutta hienosti Pyry kyllä jo istuu. Osaa jo punnata itsensä pystyyn jos tuupahtaa nenälleen ja ollaankin pidetty jo muutomana kertana soseen syömisillä syöttötuolissa, sekun on niin pieni aika mitä poika tuolissa istuu. Sitä olen tässä pohtinut että mistäs se lasketaan että milloin vauva osaa istua?


tinde ja Pyry
 
Hei!

Ei ollu,ei Johannalla korvatulehdusta!Huh! Tänä aamuna tyttö sitten nukkuikin oikein malliikkaasti yli puoliseitsemän,kun monena aamuna on jo ennen kuutta kukkunu..

Meilä menee soseita jo isot määrät. Aamulla ja illalla syö yhden purkillisen hedelmäsosetta ja lounaaks ja päivälliseks syö mun tekemää kasvissosetta sellasen pienne pilttipurkin verran. Yöllä herätään pari kertaa syömään!

Johanna on ruennu kiljumaan,ei enää itke kun on joku hätänä,vaan kiljuu suoraa huutoa. Täytyykin rueta imettään tyttö ja laittamaan päikkäreille. Johanna on tällä viikolla muuttanu päiväuniaan niin,että nukkuu aamupäivällä 2-3tuntia ulkona ja iltapäivällä samanverran omassa pinniksessä..:)

 
Heippa!

Viisuja tässä kattelen ja hoksasin että kun en huomenna luultavastikkaan ennätä koneelle niin toivottelen jo nyt etukäteen hyvää äitienpäivää kaikille!! :flower: =)

Tänään käytiin jo miehen vanhempien luona kun asuvat vähän kauempana ja huomenna käydään mun vanhempien ja molempien mummujen luona, että mä en taida olla erityisemmin kotona ensimmäisenä äitienpäivänä :whistle:
No, sanoin miehelle että mä oon tyytyväinen jos saan syödä aamupalan rauhassa ja illalla kunnon niska-hartia-hieronnan :D

Meillä muuten syödään jo 3-4 purkkia soseita päivässä ja kovasti haluttais jo ryömimään ja istumaan... Äidin pieni kasvaa ihan liian vauhdilla :snotty:

Nyt takaisin viisujen pariin...

Pimmi ja Lassi
 
Huomenta! Täällä taas kukutaan aikaisin... Ollaan kyllä koko viikonloppu nukuttu tosi vähän. Oltiin äitienpäiväreissulla mun vanhempien luona. Äiti oli huonossa kunnossa, toivottavasti ei ollut viimeinen äitienpäivä :'( Olihan tuo vähän erilainen äitienpäivä, mutta oli lahjat ja kakku ja ihan mukava juhlapäivää saatiin. Mummi (äitini) liikuttui kyyneliin kun sai lahjaksi lapsenlasten kuvan ja mulle oli tytär tehnyt meikkipussin, sain myös kirjan, jota olin kovasti halunnut.

Nyt taas on palattu arkeen. Tuolla keittelen kasviksia Jarkon soseita varten ja kohta lähdetään kaupalle ja pankkiin. Onneks aurinko paistaa ja taitaa tulla ihan lämmin päivä.

Hyvää viikon alkua kaikille!!!
 
HEIPAT!

Tänne meille ei kummosta kuulu.Effi tekee hampaita kauhialla vauhdilla ja alas on seuraavaksi tulossa sivuille, samaan aikaan.. :( Kakka on sitten löysähköä ja neljä kertaa eilen sai peppua pestä.
pitää ottaa toi hammasharja käyttöön ,nyt kun etu-ala hampaat hohtaa jo hienosti .nopeasti ne sitten sieltä nousevat .

Ei käännytä vieläkään..viittä vaille mut käsi on toistaseks esteenä..
yöt nukutaan hienosti ja kerran syö pullollisen 250ml.aamu-yöstä.

eilinen meni mukavasti kyläillessä ja kiekkoa katsoessa.

terv.sussu ja effi
 
Netta oppi muutama päivä sitten tuon mahalle kääntymisen.. ja häntä saa jatkuvasti olla kääntelemässä takas selälle.. osaa kyllä itse kääntyä, mutta kun menee hermot siinä niin ei jaksa keskittyä.. netalla todetttiin atooppinen iho.. pitää tarkasti katsoa sen ruoka valiota.. onneksi huomenna on lääkärineuvola niin saa tietää oikealta lääkäriltä.. ku ei nuo hoitajat varmuudella tiedä.. onneks ne kummiski muutamassa päivässä lähti kun pienensin ruokavalion vain kasviksia sose/ peruna-porkkana ja myöhemmin mustikka sose.. nuo ainakin passaavat..


mua niinku tosi kovaa ärsyttää ku oon syöny noita cerazetteja.. ja tuntuu et melkein koko ajan saa vuotaa.. viimekerrasta oli alle viikko, yli viikon kestäneessä.. ja nyt taas.. huh. onko kellään muulla ollu cerazeteistä tämmöistä?? ja hiuksetki lähteileee?? noh kuukauden pitäis jaksaa niin si kävis laittaa tuon hormoonikierukan.. toiv, vuodot ei jatku enää näin tiuhana..

Pia & Netta 4,5KK
 
Täällä on peruna mennyt hyvin alas, menee jo useampaa lusikallista reippaastikin.. Tänään aloin kokeilemaan päärynäsosetta, sekin meni hyvin alas mut ei passannut vielä kuin alkaa makustella ja huomenna taas lisää.

Miten te, jotka annatte enemmänkin jo soseita niin kauan te kokeilette uutta lajia ennen kuin otatte ruokavalioon ja monta kertaa päivässä soseita? Itse ajattelin nyt niin et aamusta sais aina jotain uutta sosetta mitä milloinkin, esim. päärynäsose ja iltapäivästä sitten sellaista mitä on jo oppinut saamaan ja mikä sopii eli mistä ei tuu mitää masuvaivoja yms.

Ja meille neukkatäti sanoi et eka pitää täyttää maha maidolla? Onko tuo sääntö kuinka pitkään? Kuulemma suojaa suolen pintaa se mamma.. Poistuukohan tuo sääntö sitten kun sitä kiinteää alkaa menemään jo enemmän.
 
Soseista.
Me ollaan nyt annettu ensin viikko pelkkää bataattia ja vajaa viikko bataattia+kukkakaalia. Pyrylle tuntuu soseet maistuvan sen verran hyvin että aateltiin lisätä tuohon sekaan joko parsaa tai porkkanaa että määrä pikkasen lisääntyy. Maitoa laitetaan vielä sekaan (yksi viikonloppu oli projektina pumpata jääpalapussillinen maitoa pakkaseen soseiden alotusta varten), mutta kohta maito-jääpalat loppuu ja siirrytään pelkkiin kasviksiin.
Me ollaan annettu aina aamupäikkäreiden jälkeen ensimmäisenä sapuskana sosetta. eli ennen maidon syömistä. Maitoa hörpätään sitten päälle jos mahaan vielä mahtuu tai sitten pikkuisen ajan päästä tankataan vielä maidolla.
Ollaan mietitty missähän vaiheessa sitä pitäisi alkaa antamaan kaksi kertaa päivässä noita kiinteitä? Ei ollut viimeksi neuvolassa mitään puhetta. Ja oletteko te alottaneet jo puuroja ja minkälaisia. Myönnän nimittäin suoraan että yksi syy miksi alotettiin soseet ennen puolta vuotta on se, että saataisiin alkaa antamaan puuroa illasta tuolle ukkelille jospa se sitten nukkuisi yönsä pikkuisen paremmin. Taas ollaan heräilty kahden tunnin, parhaimmillaan tunnin välein hipsuttelemaan tissiä pitkin yötä ja äiti on valmis kiipeilemään seinillä väsyksissään.

Mieskin eilen innostui kantoliinailemaan (ja ihan oma-alotteisesti) maidon haku reissulla :D Oli nuo ukkosein vaan söpöjä siinä liinaillessa :heart: :heart:


tinde ja Pyry
 
Huomenta! Noista soseista; meillä Jarkko on nyt syöny perunaa porkkanan, lantun ja maissin kanssa. Seuraavaks otan varmaan kukkakaalin mukaan. Onhan noita kasviksia vaikka kuinka paljon mitä syödä. Meillä taitaa olla tän mamman mielikuvitus aika rajallinen kun aina miettii mitä syötäis... Sit syödään noita kaupan hedelmäsoseita. Mä olen yleensä syöttäny muutaman kerran samaa ennenkun vaihdetaan. Tietty tuttuja makuja syödään ihan ristiin rastiin. Meillä aamupäivällä ennen päikkäreitä on tuo kasvissose ja päälle tissiä. Iltapäivällä siinä 5-6:n aikoihin syödään hedelmäsosetta ja tissiä päälle. Väliaikoina otetaan tissiä ja illalla ja yöllä tuota pulloa. Meillä neuvolassa sanottiin, että anna ensin sosetta ja sit vasta tissiä päälle.

Mä vaan kokeilin mikä ruokarytmi tuolle ukkelille sopii ja ainakin nyt mennään näin. Jossain vaiheessa otetaan ne vellit ja puurot mukaan. Ens viikolla on neuvola ja sieltä varmaan tulee kans vinkkiä mitä seuraavaks. Jarkko on ainakin silmämääräisesti kasvanut tuolla sapuskalla ihan hyvin. Siitä puheenollen, äitiä ja tissiä taidetaan kaivata...
 
Kaverille oli myös sanottu neuvolasta että ensin maitoa ja sitten sosetta päälle jos mahtuu.Kai siinä on se ajatus et alle puoli vuotiaan ensisijainen ravinto olis äidinmaito(jos siis imettää).Mutta meille ei ole tätä ohjetta annettu niin ei olla sen mukaan toimittu(tuli kaverinkin kanssa puheeksi ihan vähän aikaa sitten), paitsi silloin kun pojulla on ollut karmiva nälkä niin on pitänyt menetellä niin päin.Mutta luulisi, että tuossa puolen vuoden iässä voisi siirtyä siihen, että ensin kiinteitä ja sitten maitoa päälle ja ei kait siitä ole haittaa vaikka nyt jo tekee niin, ainakin me ollaan tietämättömyyttämme menetelty niin :D
Meille 5 kk.-neuvolassa kehotettiin antamaan kahta kasvis-ateriaa päivässä(kiinteät aloitettiin vähän päälle 4 kk. iässä), kun pojulla tuntui olevan koko ajan siis kahden tunnin välein tai allekin päivälläkin nälkä eli varmaan vähän sitten sen mukaan kuinka nälkäinen lapsi on.
Meillä on poju saanut nyt riisihiutalepuuroa ja huomenna aloitetaan kaura.Mutta aloitettiin illan tuhdimmat annokset velleillä(kun maissivelli käy 4 kk. alkaen) eli ensin maissivelliä ja sitten riisivelliä, mutta nyt varmaan siirrytään noihin puuroihin.Ja kohtahan tuo saattaisi syöttötuolissakin nököttää niin pääsee saman pöydän ääreen :)

Niin ja 5 päivää annan aina uutta makua vanhojen lisäksi.Jos aloittaa kiinteät 6 kk. iässä niin nopemmallakin tahdilla voi ottaa uusia mukaan kait, mutta me ollaan suht verkkaisesti edetty, kun aloitettiin kiinteät niin "aikaisin" ja esikko oli allerginen niin olen sitten tarkkaillut tuleeko pojulle mitään oireita.No tähän mennessä ei onneksi mitään vielä ilmennyt.<br><br>
 
heips. kirjoitampa minäkin taas.. vaihdoin nikinkin kun kyllästyin mamariana palloilemaan...

mites meni äitienpäivät? mulla oli aivan ihana päätös rasittavalle viikolle.. :D
http://www.kaksplus.fi/keskustelu/?mode=viewtopic&tid=773221&page=2


täällä Kasperi syö soseita maidon seassa vellinä. taisin jo mainitakin asiasta. porkkana-perunaa ja omena-porkkanaa enimmäkseen, mutta on kokeiltu myös jotain hedelmäsoseita. suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä sosevelliä pullosta jos tuntuu että vauva tarvii lisäruokaa mutta ei huoli lusikkaa. :D
maissivelliä on syöty aamuin illoin. neljän viljan velliäkin kokeiltiin muttei oikein maistunu paljaaltaan. kyllä se sitte vähän paremmin kun laitoin vähän hedelmäsosetta makua tuomaan. :p
tutteli 2:sta piti tuolla reissussa ostaa vähän ennen ku lähettiin, kun maito oli ihan loppu ja ei siellä kyläkaupoissa ollu ku tuota kakkosta. täällä kotona kyllä oli ennestään vähän ykkös tuttelia. nyt se sit syö milloin mitäkin maitoa. ei kai noissa kamalasti ole eroa kun saman nimisiäkin ovat. eikö tuo kakkonen oo tarkotettu vieroittamaan ja helpottamaan siirtymistä tavalliseen maitoon sitten vuoden iässä? ei kai se nyt oo vaarallista nyt jo antaa, vaikka siinä lukee että 6-12kk. Kasperi on jo jonku aikaa ollu puolivuotiaan kanssa niin uskalsin sitte nuo soseetki aloittaa suositeltua aiemmin, kun ei tuntunu maito riittävän pikku miehelle. ainut negatiivinen muutos on se että kakka tulee vain joka toinen tai kolmas päivä. ei silti näytä kipeää tekevän masuun niin tarvinneeko tuosta huolestua. ei näytä ees tekevän kipeää pukata vähän kovempaa kakkaa. nauruissa suin työntää aina kakkaa. on vissiin hauskaa olla isona poikana. :D :heart:

kamala kun tuo vauva nyt kamalasti kasvaa ja kehittyy. toisaalta sitä on ilonen että siitä on vähempi töitä, etenkin kun mulla on nyt jalassa kevytkipsi nivelsiteiden takia.. toisaalta käy tietty ihan kamala surku. :LOL: kamalasti tuo viihtyy lattialla ja sitterissä leikkimässä leluilla ja kattelemassa lasten leikkejä ja maailman menoa. :D äiskä on ihan ylpeä. :heart: ja vielä jaksan joka kerta hämmästyä siitä kääntymisestä, vaikka poika sitä on jo harrastanu varmaan yli kuukauden. nostelee pyllyäki siihen malliin että kohta se konttaa. :whistle: kuola valuu kokoajan ja nyrkki tai lelu on suussa mutta ei siellä kyllä tunnu ensimmäistäkään hampaan alkua. tuon meiän pikku kakkosen kans kävi aikoinaan niin että se kuolas kolmikuisesta seitsemän kuiseksi ennen ku tuli eka hammas. ja aina silloin tällöin se kävi selvästi kipeääkin..

no nyt tuli taas sellanen romaani että.. tänään pitäis olla neuvola mutta muistin että se on vasta huomenna niin huomiseksi sitte pyysin anoppia käyttämään meidät. :kieh: täytyy vissiin soittaa neuvolaan ja koittaa siirtää sitä parilla viikolla kun ei yhtään halluttais tämän jalan kans mennä ulos..


- Maria ja Kassu 5+kk
 

Yhteistyössä