* JOULUNTÄHDET 2006 *

Viivuska
Meidän neitillä irtos napatynkä tuossa oisko ollu reilun viikon ikäisenä. Irtoamisvaiheessa tuli märkää/verta ja haisi pahalle mut nyt alkanut kuivumaan tosi hyvin, neuvolatäti toi yks päivä tullessaan spriitä millä voi puhdistaa vielä vähän aikaa jos tarvii.

Täällä nukuttii viime yönä melkein seitsemän tuntia ja alkaa olee niin pitkät yöunet neitillä et pitäis varmaa alkaa n. 5-6 tunnin välein laittaa kello herättää et pääsee tyttö syömään jos noin unia jatkaa. Muuten kyl on virkee tyttö ja seurustelee aina unien välissä. Onpa äitille pari hymyäkin antanut kun tilloteltu toisia suoraan silmiin ja höpötelty, liekö vahningossa mut ihanaa silti :D On kyllä kasvanut niin hyvin, että toisaalta ehkä turha herätellä syömään kun kerran tykkää nukkua niin antaa nukkua. Varmasti kyllä muuttuu nuo yöunetkin moneen kertaan. Pitää kysyä neuvolasta miten tuon nukkumishomman kanssa, laitoksella oli et 4-5 tunnin välein herättää syömään mut nythän neiti on jo isompi.

-Viivi & Pikku-Viivi-
 
Jospa minäkin jo jaksaisin/ehtisin tänne kirjoittelemaan.

Eli meille syntyi poika 31.12. Painoa oli 3095g ja pituutta 50cm.

Vähän rankkaa oli kun norovirus iski ja varmaan se kun molemmistapäistä tuli paineella aiheutti kalvoihin reijän niin että lapsivedet meni. Supistukset ei kuitenkaan alkanut vaan niitä alettiin sitten n. 30h jälkeen oksitosiinilla vähän avittelemaan. Tuon viruksen vuoksi olin myös antibiootti + ravintoliuostipassa kokoajan. Itse synnytys oli nopea, 4h 42min ja 12min ponnistusvaihe. Kipuihin otin alkuun ilokaasua ja lopulta epiduraalin.
Väliliha sekä klitoris+häpyhuulet repeili niin että n. 10tikkiä alakertaan ommeltiin. Itse synnytyksestä ei silti kammoa jäänyt, ainut että viimeisen tunnin työvuorossa ollut kätilö ei kyllä ajatellut eikä huomioinut tulevia vanhempia yhtään ja tästä annoin palautteen.

Osastolla sitten vietettiin su-illasta to-aamuun, kun pojalla tulehdusarvot nousi. Kuitenkin ihan tarkkailulla selvittiin ja lopulta vähän keltaisuuttakin oli joka onneksi sekin meni itsellään ohi.
Nyt kotona opeteltu imetystä joka sujuukin nykyään ihan hyvin, laitoksella kun painostivat niin paljon ja kun muutenkin oli murheita ja stressiä niin ei oikein tahtonut luonistua.
Nyt kaikki hyvin, nukkuu paljon, välillä hereillä ehkä noin tunnin seurustellen.

Ja nyt muutamia kysymyksiä:
Kuinka usein teidän käsketty imettämään?
meillä kun käskettiin 3h välein imettämään ja välillä sen kanssa ollut ongelmia kun vaikka hereille saisi niin eipä se tisu aina silti maistu.

Entäs mitä sanottu ulkoilun aloituksesta, koska ja kuinka pitkiä/lyhyitä aikoja kerralla?
Joka työvuorossa ollut kätilö kun antoi meille eri ohjeet, toiset oli sitä mieltä että näillä ilmoilla voi viikon ikäisestä aloittaa n. 30min kerralla ja toiset että kahdenviikon iässä 15min kerralla.

ja jottei tästä nyt ihan hirmuista romaania syntyisi niin pitää mennä imettämään.

Elviiratar ja Tarmo 8päivää
 
Heippa!

imetyksestä, laitoksella sanoivat et imetys ihan vaan vauvan tahtiin ku meidän tyttö on sen verta tempperamenttinen et herää nälkään ja kenellekkään ei jää tarpeet muutenkaan epäselväks ku itkulla asian ilmaisee hyvin tomerasti, et tisua tänne ja vauhdilla!! ;) Kuitenkaan yli kuuden tunnin taukoo ei suositeltu kovin usein syöntiin, eikä oo kyllä ollukkaan!

Napatynkä irtos meillä 11vrk ikäisenä ja sen jälkeen siitä tuli vähän verta niin putsailin siihen saakka ku napa ei enää erittäny mitään.. Laitoksella sanovat et kotona puhdistus vedellä, mut neuvolatäti käski puhdistaa ihan puhdistusaineella (hyvä homma, ku ei tarvinnu sit toista kertaa ronkkia kuivalla puikolla vaan desifiointi aine sai jäädä napaan).
 
Meillä napatynkä irtos alle viikon vanhana,useamman päivän sen jälkeen sitä puhdistelin vedellä,ennen irtoamista desinfiointiaineella.

Viimeyö oli jo luksusta,ukko heräs 2-2½ tunnin välein ja ilman itkukohtauksia!!Ilmavaivoihin tuo pieni mies heräs,mutta ne oli semmosia "pieniä" jokka meni sitte pienellä kävelyllä ohi :D Siis tuntuu ihan luksukselta!
Liekö vaikutusta sillä et pistin rela ja jekovit tipat tauolle.Nyt olen eilen ja tänään antanu pari tippaa vain jekovittia. Cuplaton on menny nyt kaks viikkoa,tänään käyn hakemassa distafylliä, toivotaan et sillä on sitten parempi vaikutus. Hirveän työläs tuo Cuplaton,varsinki silloin ku ukko on tosi kärty ja nälkäinen :/
Minusta on alkanu tuntuu et maito on vähentyny,nyt ollaan monesti käyty pullolla. Alkuimetys sujuu kivuitta mut sitte alkaa käymään jo kippeetä ukon pojan imasut ja sen jälkeen poitsu sitte sen imemisen lopettaaki. Harmittaa jos ei pysty ees 4kk asti imettää,alussa maitoa tuli kuitenki niiiiin paljon et yöllä lainehti sänkyki :LOL:
No joo,häätyy lopetella ja alkaa pukemaan vaatetta,apteekki kutsuu.
 
Heissan!

Meille tosiaan tuo neuvola täti sanoi, että voi pikkuhiljaa aloittaa ulkoilua (poika nyt 1vko ja 4pv) Sideharso vaan vaunun kopan eteen, ettei mene tuuli sisään ja sellanen puolisen tuntia alkuun ja sit pikkuhiljaa pidentää aikaa. Ja pakkasraja tosiaan sen -10.

Viime yönä taas valvottin se kolme tuntia.... Tällä kertaa tosin jo klo.23-02, ettei ihan aamuyöstä tarvinut valvoa. Muuten sitten nukuttiinkin todella hyvin ja herättiin vain kerran syömään tuossa seitsemän aikaa aamulla. sitten nukuttinkin koko konkkaronkka aamu yhteentoista.

Jaahas taidampa taas lähteä pyykkihommiin... :wave:
 
Synnytys kertomus:

Silloin keskiviikkona heräsin klo. 5.20 siihen tunteeseen, että kohta lorahtaa jotain. Pomppasin sängystä kiireesti ja matkalla vessaan tulikin lapsivedet ja myös limatulppa irtosi silloin. Herätin miehen, että nyt taitaa olla aika lähteä ja niinpä oltiin noin. klo 8 synnärillä. Kätilön tutkiessa paikat oli auki 3cm.
Klo 9 alkoi voimakkaat supistukset ja pääsin ammehuoneeseen, mutta ammetta en saanut käyttää koska lapsivedet oli menny. Otin kummiskin lämmintä suihkua ja se auttoikin tosi hyvin. Klo 10.40 paikat oli auki 4cm (vasta...) Kätilö tarjosi puudutteita, mutta sanoin että yritän vielä pärjätä suihkun voimalla. Niinpä istuskelin suihkussa ja aina supistuksen alettua lauleskelin "ostaakaa makkaaraa 10 pennillä paljon saa" Ainoa laulu mikä tuli mieleen
N. klo 11.25 huusin suihkusta miehelle, että soittaa kätilön, haluan sittenkin kohdunkaulan puudutteen. Kätilö tuli ja minä syöksyin oksentamaan. Kätilö tuumasi silloin, että oisko 7 sentin oksennukset... Hän tarkisti paikat ja sanoi olevan 7cm auki ja pää oli jo hyvin alhaalla.
Kätilö sanoi, että jos puudutuksen haluan niin meidän on lähdettävä kiireesti synnytys saliin. Synnytys salissa tuli muutama kipeä supistus ja minä sanoin, että en haluakkaan mitään puudutusta, että kestän kyllä ne muutamat sentit ilman kipulääkettäkin. Sen kun kerkesin sanoa, niin siinä samalla tuli jo tarve ponnistaa. Kätilön oli tarkoitus laittaa vauvalle sydänääniä mittaava anturi, mutta hän ei kerennyt sitä laittaa. (Kerettiin olla synnytys salissa max 2min, kun mun jo piti päästä ponnistamaan )
Ponnistusvaiheessa sitten saatiin odotella aina seuraavia supistuksia ihan rauhassa ja kerkesin huilata hyvin. Ja silti vaikka oli noita "pitkiä" huilaustaukoja ponnistusvaihe kesti vain 18min!

Synnytyksen pituudeksi merkattiin 1vaihe 2h40min ja 2vaihe 18 min, eli yht. 2h 58min Synnytys oli tosi helppo (näin jälkeenpäin ajateltuna ) eikä paikatkaan revenneet yhtään.
Olo on kuin ei ois synnyttänytkään, ei tunnu missään, jos ei paria synnytyksessä tullutta peräpukamaa lasketa... Aivan ihanaa! Olen valmis lähtemään sinne milloin vain uudestaan! :D

Koko perhe ollaan aivan haltioissaan suloisesta pojasta! Niin ja vaikka poika muuten masussa viihtyikin ihan sinne 41+1 viikolle asti, niin kiire hänellä sitten loppupelissä maailmaan oli...

Lumiina ja "Elmeri" 6vrk
 
Nyt on sitten ensimmäinen lääkärineuvola pojalla ohitse =) Lääkäri setä oli aika hissukka enkä oikeen meinannut saada selvää hänen jutuistaan, mutta kunnialla se on nyt sitten ohitse.
Pituutta pikku ukolla on nyt 59 cm ja painoa hurjasti 5935 g (ja siltä se tuntuukin kun ukkelia sylissä kanniskelee). Pipo oli 39,3 cm.
Keuhkot ei rohissut eli meidän nuha on ihan vaan joku ohi menevä pikku flunssan pokanen (onneksi) =)

Pikkusen jännitti tuo neuvola reissu kun tänään oli ensimmäinen kerta kun kahden pojan kanssa oltiin liikkeessä. Niin, ei siinä muuta mutta kun asutaan toisessa kerroksessa eikä meidän talossa ole hissiä niin piti yksin roudata poka ja vaunut ensin alas ja sitten reissun lopuksi ylös. Mutta kyllä se sitten meni ihan sutjakkaan :D Ja nyt poika on viihtynyt epätavallisen kauan parvekkeella vaunuissa päikkäreillä.... Mahtaisiko johtua että tälle reissulle puin hälle pääle tuollaisen suhteellisen kevyen puvun (ei niin paksu kun pakkauksen toppapuku) ja ehkä hänellä on nyt sopivan lämmin? Pistin lämpömittarin vaunuun makuupussin sisään ja se näytti äsken +21, että ei tuollaisissa lämpötiloissa kyllä minunkaan tekisi mieli toppavarustuksessa nukkua :whistle:

Tässä pitäisi kovasti alkaa siivoilemaan kämppää ja laittamaan asioita kuntoon nimiäisiä varten...


Niin ja siihen ulkoiluun. Täälä suositukset on talvivauvoilla 2 vko ikäisenä ensin 20 min ja joka päivä 20 min lisää aikaa ja pakkasrajana -10.
Mutta koska meilläpäin ei ainakaan mitkään talvikelit ole olleet (muutoma hassu pakkaspäivä tähän talveen mahtunut), niin me aloitettiin ulkoilut jo reilun viikon ikäisenä (tosin lyhyemmillä ajoilla).


tinde ja Sintti (6 vko)
 
Lisäsinpä vielä tuon synnytys kertomukseni tännekkin.

Meillä kans pojan rytmi on sellainen, että yöt syödään ja päivät nukutaan.
Imetys lähti onneksi heti sujumaan ja maitoa tulee kovasti (olen miettinyt äidinmaidon luovutusta), pakkasessakin alkaa joolemaan mukava määrä äidinmaitopusseja :)

Neuvolatäti kävi juuri ja pojan paino oli nyt 3380g, eli oli noussut syntymäpainosta sen 80g.
Poika on huomattavasti kovempi itkemään, kuin iso-veljensä vauvana oli, mutta ei nyt kummiskaan mikään mahdoton itkupilli ;) :heart:

En enää oikein muista mistä täällä on ollut puhetta... mutta ainaskin näistä:
mulle sanottiin noista syöttöväleistä synnärillä, että vauva pitää herättää syömään 3-4 tunnin välein. Neuvola täti taas sanoi, että max 6h voi vauva olla syömättä sitten pitää herättää. Meillä kyllä tuo vauva tuntuu ihan tarpeeks usein heräilevän, ettei enää tarvi häntä herätellä syömään. Nukkuma asennosta taas sanottiin, että pitää nukuttaa kyljellään, puklauttelujen takia... selällään ollessa vauva saattaisi pulautteluihin tukehtua. Minä olen vielä tukenut kylkiasennon käärityllä viltillä. Kylkeä vaan pitää aina välillä vaihtaa, ettei koko yötä samalla kyljellä nukkuisi.

Nyt täytyy taas mennä imetys puuhiin :wave:

Lumiina ja "Elmeri" 6vrk
 
Aleksin 2v äiti
Miu...myö löydettiin kuin löydettiinkin sitten lopulta aivan ihana ja suloinen runonpätkä siihen ristiäiskutsuun!! =)

Torstaina olis taas neuvola-keikka...saas nähdä kuin nyt rutkuttaa painonnoususta... ;)

Tänään oltiin taas koko popula ulkoilemassa...
Typy otti tirsat vaunuissa ja myö juostiin jätkän kanssa pitkin pihaa! =)
Tuumailin siinä ironisesti,et mukavaa on tämmöinen TALVIPUUHASTELU...kurarensselit päällä konttailla pitkin nurtsia... :p ;)
Oisko kellään mitään puuhasteluvinkiä tonne ulos?
Metsä-reissulle ei viittis vaunujen kanssa lähteä...

Tää on muuten metkaa yrittää kirjoittaa samaan aikaan kun kaveri on tisulla... ;) :wave:
 
Meillä kävi tänään terveydenhoitaja kotikäynnillä. Neiti paino 4200g, joten on syntymäpaino saavutettu. Kaksoisleuka alkaa olemaan neidillä. Saatiin lupa ulkoiluun juuri sen takia,kun on jo niin iso vauva. Parin viikon päästä käydään neuvolassa punnitsemassa tyttö, ja sitten onkin helmikuun puolessa välissä lääkärineuvola, 6-7viikon iässä. Hiukka on mahavaivoja vauvalla ollut iltaisin niin,että ollaan päästy vasta tuossa puolilta öin nukkumaan,ja sitten onkin herätty vain kerran tissille, ja uusi aamu on aloitettu klo7, kun isosiskot ovat heränneet. Itse olen ollut todella virkeä ja lyhyet yöunet riittää vallan mainiosti.

pauliina + neiti 9päivää
 
Heissan kaikille taas!

Nyt on ristiäiset ohite ja nimeksi poika sai EEMELI JOONATAN =) . Hyvin meni juhla vaikka pappia hirvitti mitä tehdään jos muut lapset alkaa riehumaan. Ei siis luonut minulle yhtään paineita etukäteen :whistle: Onneksi kaikki kuusi aiempaa lastamme on ollut ennenkin juhlissa ja käyttäytyi todella hienosti.

Joku kyseli mitä ristiäisissä/ nimiäisissä voi tarjota. Meillä oli kolmea erilaista täytekakkua (kermakakku, hyytelökakku suklainen ja appelsiinijuustokakku), sitten oli pikkuleipiä kahtya sorttia, pullaa, kahta kuorrutettua kuivakakkua, suolaista puolta oli kahta erilaista voileipäkakkua, pasteijoita ja salaattia. Sitten tieten mehut ja semmosta coctailia, kahvit ja teet. Ihana iteki herkutella ku ensin oikein rehkii tehdä noita leivonnaisia. Lisättäköön että mennee ne pienemmilläkin tarjoamisilla mutta ite nautin kun saan luoda kaikkea tuolla kyökissä.

POjan tämän hetkisestä painosta ei ole havaintoa mutta jos jotain pitää veikata niin nelisen kiloa. 17. pv on lääkärineuvola ja sitten tietää paremmin. Eemeli on tosi rauhallinen tapaus ja syö tosi hyvin. Yöllä imee muutaman kerran ja se on minusta ihan hyvä. Yösyötöthän pitää sen maidon tuotannon paremmin käynnissä. Ihana pikku-ukkeli kun kahtelee jo paljon ja hymyilee sillon kun on masu täynnä ja vaippa kuiva. Onneksi oli niin pieni syntyessään niin ei tässä vaiheessa kun ite alkaa selvitä synnytyspöhnästä niin ole jo iso.

Minulla on huomenna jälkitarkastus. Onkos muut ehtinyt jo käydä? Minulla on sellainen tunne että taitaa tulla huomautus huonoista lantionpohjalihaksista mutta ei se mittään kun yrittää sentään jumpata ja lopen vähänhän tuosta synnytyksestä on aikaa. Oikiastaan inhoon koko alapään tarkastuksia mutta pittää se vaan mennä jotta saa sen ryökäleen paperin sinne kelalle. Hmmm...taijan olla tuon suhteen vähintäänkin outo!!! :ashamed:

Hirveästi tullut taas uusia vauvoja, onnittelut kaikille niille jotka vielä eivät niitä onnitteluja ole minulta saaneet :flower:

Taidan lähteä herkuttelemaan niitä ristiäismössöjä ja levittämään tätä ihanan isoa takapuoltani :/ Mukava olo kun on suihkunraikas ja vauvelikin nukkuu vielä!

Terveisin juusto ja Eemeli kera muun pesueen
 
Iltaa!!

Tuosta napatyngästä... Meillä irtosi viikon ikäisenä ja sen jälkeen olen kerran-kaksi päivän aikana putsannut kostealla vanupuikolla napaa. Voisi kyllä varmaan pikkuhijaa lopettaa, kun tuntuu tuo napa olevan ihan hyvän oloinen.

Tänään käytiin ukkelin kanssa ensimmäistä kertaa kävelylenkillä. Tai ollaan me aikaisemminkin neuvolaan kävelty, mutta sitä ei lasketa, kun sinne ei tarvi kävellä kun parkkipaikan ylitse :D Kaikki sujui muuten ihan hyvin, mutta sade yllätti kesken kaiken, niin tuli kiirus kotiin. No paremalla onnella huomenna.

Nyt sain illalla pidettyä ukkoa 1,5h hereillä, että saas nähdä tarviiko ensiyönä valvoa yösyöttöjä enempää...

Onko muuten muilla ongelmana vauvan kuiva iho? Eilen laitoin kylvyn jälkeen hoitoöljyä ja tänään ainun hoitovoidetta. Bebanthenia olen myös laittanut pojalle käsiin pitkin päivää, kun tuntuu, että iho oikein hilseilee :( Olisko jollain jotain hyvää vinkkiä, mikä auttaisi tuohon iho ongelmaan??

Jeps, mutta taidampa painua pehkuihin, ennen kun tuo ukkeli taas herää tissille :wave:
 
Nostelenpa meitä, kun ollaan tiputtu :wave:

Hitsiläinen, meille soitettiin äsken kaupungintalolta ja ilmotettiin, että meidän poika on tämän seudun 2007 ensimmäinen vauva! :D :heart:
Nyt sieltä ois sitten kaupunginjohtaja ja jotain muuta porukkaa tulossa meille onnittelemaan ja tuomaan kummilusikkaa :whistle: Vähänkö alkaa siivous ja leipomispaineet... kai niille kahvit on keitettävä :D

Lumiina ja "Elmeri" 1vko :heart:
 
Meille syntyi tyttö 1.1, 53cm ja 4145g. Vauva päätti tulla maailmaan juuri äidin toivomana päivänä, kiltti tyttö :LOL:

Synnytys meni ihan mukavasti, se oli sellainen reilun kahdeksan tunnin rutistus. Kätilöt ja muu henkilökunta oli loistavia tyyppejä.

Nyt on ihana olla kotona ja harjoitella elämään yhdessä. Isosiskon kanssa arki on mennyt yllättävän hyvin, katsotaan mitä käy kun isi joutuu menenään töihin.

Vaala
 
Mitinkin että onkohan joku saanut sen "vuoden ensimmäisen vauvan" ja Lumiina sitten onnistui siinä :D :D

ja Vaalalla tuntuu olevan yhtä kiltti ja tottelevainen lapsukainen mitä tuo meidän poika oli... puhuttin hälle mahaan että "tiistai on hyä päivä syntyä" ja tiistainahan poika sitten syntyi :D Oltiin kyllä tarkoitettu edellistä tiistaita, mutta olisi varmaan pitänyt olla pikkasen tarkempi ohjeistusta antaessa :whistle: =)
 
Tuosta juuston viestistä tuli mieleen että mitäs mieltä ootte, laitetaanko listalle myös vauvojen nimet kun niitä alkaa tulemaan? Eihän sitä tietenkään oo pakko kertoa, mutta jos halukkaita löytyy niin mä voin lisätä nekin vielä tuonne tietoihin...
 
MEILLÄ ei oikein toi imettäminen meinaa sujua... :( poika täytti tänään 1 viikon ja imetystä täällä yritän mutta mikä on vikana kun poika aloittaa imemisen hyvin mutta alkaa melkein heti sen jälkeen sen hamuamisen ja pään riuhtomisen ja pyörittämisen,... maitoa tulee,ei mitenkään yllin kyllin mutta tippuu kuitenkin. olen jo aika epätoivoinen kun syöminen on joka kerta tuollaista. välillä temppuillen jaksan imettää 1- 1,5tuntia mutta tuttelia sen jälkeen poika syö silti sen 60ml yleensä. yritän imettää aina ensin mutta on kyllä itseä syövää kun poika ei halua/syö tissiä kunnolla.

MISSÄ VIKA??? imettäisin kyllä jos onnistuisi...
 

Yhteistyössä