joulukuiset 07 toukokuussa

Eipä tule harrastettua mitään :ashamed:
Pelottaa ihan että jossain vaiheessa tulee mitta täyteen ja en jaksa enää tylsyyttä. Vielä tosin menee hyvin. Välillä käydään kavereitten luona kyläilemässä tai mun työpaikalla moikkailemassa tuttuja (mukula on koko duunipaikan lellikki vauva, kaikki oli mukana odotuksessakin ihan innolla :) ) Muuten ollaan vaan kotona, tosin lenkkeillään ahkerasti. Noi mammakerhot ei vaan oo mun juttu... :(
 
Meillä tuntuu kyllä menevän viikot jotenkin tosi nopsasti. Varsinkin nyt, kun kesäkin on tulossa, niin hommaa kyllä piisaa pihalla niin paljon kuin vaan jaksaa touhuta. Rintarepussa yritän tuota pikku-ukkoa aina ulkona raahata, että edes jotakin hommia saisi tehtyä, vaikka aika vaikeaa se sen repunkin kanssa on..

Yleensä käydään aina viikolla parin kaverin luona, joilla suunnilleen saman ikäiset vauvat. Koko päivä menee yleensä aina yhdessa reissussa. Sit kerran viikossa käydään äiti-lapsi-kerhossa, joka neuvolassa järjestetään. Oishan noita "kerhoja" useampanakin päivänä täällä, mutta en jaksa niissä useammin rampata. Aika paljon ollaan pojan kanssa liikenteessä, sillä mies on niin paljon töissä (pari vuorokautta aina putkeen).. Ei ihan mökkihöperöksi tule, kun käydään kylissä ja kaupoilla tai kirppiksillä. Jos ollaan ihan kotosalla vaan, niin sitten ulkoillaan aika paljon ja tehdään noita piha- ja puuhommia. Viikonloppuna yritetään tehdä aina koko perhe jotakin kivaa, kun mieskin on jopa kotona.. :D

Niin, ja tuosta tuttiasiasta.. Meillä poika ei oo koskaan huolinut tuttia, vaikka sitkeesti sitä alkuvaiheessa yritinkin opettaa. Nyt en ole enää aikoihin jaksanut edes opettaa, kun ei huoli, niin ei huoli. Helpommalla olis kyllä päässyt, kun ois saanut pahimpina kitinäaikoina tyrkätä vaan tutin suuhun. =) Mut ei, niin ei.

Taidanpa mennä keittämään kupposen kahvia, kun poikakin kävi unten maille! :)
 
Vieläkö pääsee mukaan? Täällä olisi 11.12.07 syntyneen pojan äiti, eli 5 kk synttäreitä vietettiin reilu viikko sitten. Vantaalla asustellaan.

Yöt meillä on ajoittain tosi risaisia - syö n. 1-2 krt yössä, mutta muuten järjestää vanhempien iloksi kaikenlaista hulinaa sängyssään. Kierii, pyörii, ahisee, valittaa jne.jne.
Ekat hampaat putkahti muutama viikko sitten näkyville. Kovasti yrittää päästä liikkeelle. Peppua nostellaan jo lattiasta ja kovasti pyöritään akselin ympäri. 3 kk iässä oppi kääntymään selältä vatsalleen.

Mitäs vielä..uimassa käydään - muita aktiviteeteja ei vielä ole. MUskari aloitetaan syksyllä.
Niin ja ne 5 kk neuvolamitat oli 7630 g ja 66,3 cm (lähtömitat 3865 g ja 52 cm). TÄysimetyksellä mennään.

oisko se siinä....
 
piklu tervetuloa mukaan
me ei olla vielä aloitettu harrastamaan mitään. päivät kyllä välillä tosi pitkiä. onneks tuo poika 3v. pitää välillä kiireisenä.
alkais jo kesä ja lämpimät ilmat. tosi vaikea pukea noita lapsia tuonne ulos. koskaan ku ei tiedä muuttuuko vesi sade räntäkuuroksi niin kuin eilen.
täällä mä vaan kulutan aikaa vaikka vois mennä pehkuun :kieh: mut tuntuu että mitä valosampi sen vähempi nukuttaa.
ai niin me aloiteltiin puuroa maisteleen, kovasti neiti tykkää
mut nyt unten maille :wave:
 
Heh, on tämä netti kyllä pahuksen koukuttava paikka... neiti on päiväunilla ja mulla olis nyt hyvää aikaa nukkua, mutta ei. Meinasin aamulla että voisin jatkaa kesken jäänyttä ikkunoidenpesu-urakkaa, mutta ei sitäkään nyt viitsi. On se päivä huomennakin :D
 
laura sinikka: näin mäkin aattelen. ei ne hommat karkaa vaikka vähän lykkää :LOL: en ainakaan ole huomannut niiden pakoa

mites teillä muilla on pienet sairastellut? meillä tosiaan ekaa kertaa kunnolla kipiänä. ja se rs-virushan täällä jylläsi.

kukaan ottanut/ottaa sitä rotavirus rokotetta? milloin se piti ottaa ja minkä hintainen? meille tuli tuolle 3v. pojalle lappu tänään että oli saanut tutkimuksissa sitä rotarokotetta.

mut päivä kahvee kutsuu :wave:
 
Meillä tyttö oli kipeä tai siis nuha oli kolme viikkoisena niin paha että joutui sairaalaan pariksi yöksi (hyvä alku meilläkin-oli kyllä kova paikka) kun ei pystynyt syömään kun ei henki kulkenut ja räkä oli niin syvällä että ei kotikonstein saanut pois. (ei rs-virus) Mutta sen jälkeen ollaan oltu terveitä (koputtaa puuta)
Rota-rokote otettiin, eikä ollut mitään oireita rokotteista (2 rokotetta) Olin kuullut niin paljon tarinoita siitä taudista että jos sen pystyy välttämään niin hyvä on. Hinnakas kyllä tosin mutta maksaa se sairaalassa olokin. (2x79?)
 
Heissan tytot! Taalla olis yksi joulukuinen joukkoon mukaan, jos viela mahtuupi. Meidan poitsu syntyi 21.12. ( meidan tietokoneesta puuttuu aakkoset, sori...joku thaimaasta tuotu vempain )Asustellaan taalla Seinajoen seudulla. Ikaa on mammalla hieman yli 30vee ja esikoinen on tama...Syksyn mittaan vierailin ahkerasti joulukuisten pinossa, mut oma kirjoittelu jai minimiin. Nytkin lupaan lueskella ahkerasti!! kirjoittelen mita jaksan. Meilla siis tanaan 5 kk synttarit, niin tama aika on mennyt hujauksessa. B) Nyt tuoksuu sen verran voimakas kakka, et taidan lahtea vaippahommiin. Palaillaan, illalla vimeistaan !
 
Meillä on ollut tässä muutama todella mielenkiintoinen päivä.. poika on niin kiukkuisella tuulella ollut viime päivinä, että huh huh. Ensinnäkin, yläkulmahampaat ovat just siinä hilkulla puhjeta, ei varmaan mene montaa yötä. Alkoi kitistä näitä ko. hampaita jo monta viikkoa sitten, puhkeispa jo.. Imeskelee yläikeniään kielellään koko ajan ja ikenen läpi hampaat jo tuntuu, mutta ei vieläkään oo puhjenneet. AARGH!!

Toinen kiukutuksen aihe on tuo liikkeelle lähtö. Mikään asento ei miellytä, eikä missään ole hyvä olla. Raivokkaasti yrittää liikkua, mutta aikalailla yritykseksi jääkin. Koko ajan yrittää "nostella" vartaloaan ihan jäykkänä, mutta ei.. Ja sekös se sitten kiukuttaakin. Siis täyspäiväistä kitinää ollut jo useamman päivän ajan. Alkaa hermot olla tiukalla jo äitillä sekä lapsella.. =) Pieniä matkoja (sängyssä vähän isompiakin) pääsee raahatumaan, mutta aika säälittävän näköistähän tuo vielä on. :D Noh, jospa se tuosta joskus helpottaa..

Me ei otettu rotavirus-rokoitetta, eikä sitä edes täällä edes ehdotettu otettavaksi. Meillä ei siis neuvolassa mainittu edes koko asiasta. Kaverini, joka asuu tuossa naapuruskunnassa, päätyi kuitenkin ottamaan sen ja taisi olla 150? hinnaltaan. Rokotuksen eka osa annettiin 3kk:n ikäisenä ja toinen osa 4kk:n.

Terveenä poika on pysynyt, ja toivottavasti pysyykin. Ei edes flunssaa ole ollut. Ainoa oli se silmätulehdus, joka jo laitoksella saatiin.
 
Niin piti tuohon alkuun kirjotella lisaakin, mutta kakka keskeytti :LOL: Syntyessaan poitsulla oli pituutta 51cm ja painoa 4185g. etta oli siina ihan tekemista et ulos saatiin...huh.ei ollu helppoa, kauhulla muistelen.:whistle:

taalla myos alkaa valilla ottaa hermoille kiukuttelu, seka aitilla etta pojalla. kun ei paase kunnolla kaantymaan niin johan alkaa patittaa.aina kasi tiella.. ja eteenpain ja napansa ympari joinkin paasee, mutta kauhena murinan kans yrittelee ja kiukutus on suuri kun on kai se aika raskasta hommaa. nyt alkoi talla viikolla uutena taitona myos paristelyt, ja sehan se on kivaa kun syodaan soseita! sottasta hommaa.

5kk neuvola on perjantaina. on tainnut pituutta taas tulla. 4kk oli 64cm ja 6,5kg. pienta rakaisyytta ollut jo parisen kuukautta,valilla yskii ja aivastelee. ei kuitenkaan mitaan kummempaa. ja ihan tyytyvainen ja nauravainen poika, joten en nyt ole noista huolestunut. en sitten tia pitaisko jo ? sanoivat vaan et jos ei kuumetta niin ei hataa. mut aika pitkaankin tata nyt on jatkunut ????
 
hei, bongasin tuolta etta olet samalta suunnalta? tai et ainakaan kauhean kaukana seinajoelta , missa ite asustelen. saanko kysya mista olet? olet samanikainenkin. ties vaikka oltais nahtykin jossain =) tosin ei me nyt juuri olla kayty kuin vauvauinnissa tuon pojun kanssa....
 
Tuota kiukuttelua on liikkeellä täälläkin :kieh: ja nukkumaan meno illalla oli tänään yhtä tuskaa, onneksi taisi viimeinkin tossa tunti sitten tyytyä ja toivottavasti nukkuu pitemmänkin pätkän, että minäkin ehtisin nukkua hieman ennen ekaa yösyöntiä kunhan tästä saisin itteni sänkyyn raahattua...

Meillä on tyttö ollut ihan terveenä, (ellei paria pientä reikää sydämessä lasketa, on ihan oireeton eikä tarvitse leikkausta, onneksi!) ei edes nuhaa olla vielä sairastettu eikä mitään pahempaakaan. Tuota rota-rokotetta mietittiin ja meinattiinkin ottaa, mutta jostain syystä jäi ottamatta/unohtu. On vissiin tää väsymys/imetys/koko tilanne pehmittänyt pään ihan totaalisesti kun tollaset asiat unohtuu!! :ashamed:
 
Hei hulinaa, mikä yö taas! Parin tunnin välein poika kitisi jotain. Tietäis vaan mitä. Nälkäänsäkin kai, tai sitten muuten vaan tissiä. Yritin olla antamatta, kun ajattelin että ei sillä kahden tunnin välein voi olla nälkä, mutta mutta...ei siinä sit muu kuitenkaan auttanut.

Harrastuksista: me mentiin muskariin heti kun poitsu oli 3kk. Eipä paljoo sen päälle ymmärtänyt, mutta kiva viikko-ohjelma mammalle. =) Käytiin myös srk:n perhekerhossa ennen kuin muskari tuli samaan aikaan. Nyt molemmat on jo loppunu tältä keväältä, kumman aikaisin. Syksyllä ehkä sitten vauvauintia. Muskaria ainakin jatketaan.

Terveys: Meillä oli viikon flunssa tos parikuisena. Kova yskä ja pärskimistä, nuhaa. Selvittiin siitä ihan kotikonstein, mutta kurjaa oli, kun poitsun nukkumista haittasi. Rota-rokotus me otettiin pitkällisen harkinnan jälkeen.

Syömisestä ym. : Tällä viikolla 5kk neuvolassa poitsu oli 8060g ja 67.5cm (s. 3340g ja 51cm). Painossa oli päässyt takaisin omalle käyrälleen ja neuvolassa oltiin sitä mieltä, että lisäruoan aloittaminen oli oikea ratkaisu. Nyt ollaan kaksi kertaa päivässä kolmatta viikkoa maisteltu soseita. Tänään ajattelin kokeilla kukkakaalta.

Sellaisia kuulumisia tänään!
 
yo meni taallakin kitistessa. nukkuu aina hyvin 21-12, jonka jalkeen kitinaa tunnin, puolentoista valein...mutta tutti auttoi.kolmen jalkeen annoin sitten tissin suuhun, jonka jalkeen nukuttiinkin aamu 7, onneksi. alkoi olla melkoinen vasymys itsella. josko nyt antais jo ekaan kitinaan tissia ja kokeiltas nukkua... toivoa sopii. ei kyllakaan vaikuta nalkaiselta viela niihin aikoihin. naita oita on nyt viikon verran riittanyt. ennen tata nukuttiin jo muutama viikko putkeen lapi yon n.9-6.30....se oli juhlaa se.
onpa kiva lukea tata tekstia kun noi aakkoset puuttuu tasta koneesta :ashamed:
 
Tyttö nukkui puolen yön jälkeen hyvin, eikä herättänyt liian aikaisin aamulla. Päiväunille nukahdettiin kiltisti, eikä tänään tullut yhtään rintaraivareita! Iltakiukku rajoittui puolen tunnin kitinään, normaalin tunnin huudon sijaan :D Yöunilleen tyttö nukahti rauhallisin mielin vähän ennen kahdeksaa. Ihana päivä!!

*muoks* Tyttö alkoi tänään harjoittelemaan konttausasentoon nousemista! Näyttää hauskalta kun se heiluu ja äheltää pylly pystyssä, yrittää kovasti päästä kunnolla ylös ja liikkeelle :LOL:
 
Kiva, että laura sinikalla ja typyllä meni päivä nukkumisten suhteen mukavasti!

Voi ei näitä meidän päiväunia! (Oon jo sata kertaa valittanut näistä, mutta valita taas, sori!)Poika alkanut nukkumaan tosi olemattomia pätkiä päiväunia ja sen seurauksena väsyy tosi nopeasti. Varmaan tuo liikkeellelähtö saa noin levottomaksi tuon unen. Nyt meni aamupäiväunille 9.30 ja jo klo 10 alkoi ääntely.. Oli liikkunut sängyssään ihan poikittain ja jalat tuli pinnojen välistä ulos.. Jeejee. :D Ja kakankin oli siinä hötäkässä vääntänyt. Kyllähän sitä nyt vähemmästäkin herää! Ajattelin, että en ota kyllä vielä sängystä pois, kun on noin lyhyet unet vaan torkkunut. Siellä kiekui pari minsaa ja simahti uudestaan. :) Raivostuttaa vaan, kun poitsu saattaa herätä monta kertaa yksien päiväunien aikana. Useimmiten onneksi muutaman minuutin äänneltyään sitten kuitenkin jatkaa niitä, mutta aina ei. Tämän seurauksena olisi illalla valmis yöunille jo klo18, kun on niin väsy. Ja sitten nukkuu 14h yöunia putkeen heräämättä, ei kai toikaan voi ihan normaalia olla. No, jospa tämä tästä. On vaan ollut jo pari viikkoa noin levotonta tuo päiväuninukkuminen. Vaikka turhaanhan mä tässä valitan, kun aina käy hyvin nukkumaan, eikä muita ongelmia ole. Ja paljon tsemppiä kaikille niille, joilla yöt menee kitistessä. Toivottavasti rauhoittuu pian!

Hei, ja tuota kakka-asiaa.. Kuinka usein teidän vauvat tekevät tuhdimmat tarpeet vaippaan vuorokauden aikana? Meillä siis edelleen jätkä kakkaa varmaan viisi kertaa päivässä, vaikka kiinteitä syöty jo monta kuukautta. Ja tietysti kakka tulee aina unien aikana, johon sitten havahtuu. Alusta asti ollut tuo meidän poika todellinen sinappikone ja sama tahti jatkuu edelleen. Vaikka hyvähän se on, että tavarat ulos tulee, niin ei ainakaan masua vaivaa sen puolesta. :)
 
Kakka-asiasta... meillä tulee keskimäärin kaks kertaa päivässä. Jossain vaiheessa meinasi tulla ongelmia, kun kakkaa tuli liian harvoin. Joskus oli jopa kolme päivää väliä ja tytöllä tosi kipeä masu :/ onneksi relatipat (ja varmaankin tuo iän lisääntyminen) korjasivat asian. :)
 
Meillä tyttö kakkaa max 2xpäivässä. Aika liisterin omaista-ei enää ole pitkin selkää :) Yhden mammakaveri kanssa just puhuttiin että ei noi lapsettomat ymmärrä näitä kakkajuttuja, mutta nyt tajuaa itse kuinka tärkeä puheenaihe se on!!
Meidän päikkärit menee ainakin vielä ihan kiitettävästi eli yhdet pitkät (2-3h) ja kahdet lyhyemmät (n.45min) Riippuu aina päivän ohjelmasta mutta yleensä olen pyrkinyt pitämään kiinni rytmeistä.
 
Moi kaikki! Meille syntyi toinen tyttö 28.12.2007. Ensimmäinen tyttö syntyi elokuussa-05. Luin noita teidän juttuja, ja miekin haluan liittyä mukaan. Asutaan Itä-Suomessa ja ikää mulla on 25.v.

Mie innostuin keräämään kaikkien meidän tiedot, ja laitan ne nyt tuohon, ihan niin kuin muissakin ketjuissa on. On sitten helpompi seurata ketä on mukana. Ja jos aina uusi kuukausi alkaisi sillä nimilistalla, olisko hyvä juttu??
=)
 
Joulukuiset 07 :

1.12.
suzyco - tyttö

11.12.
piklu - poika

12.12.
raisu 25.v - poika - Keski-Suomi

14.12.
joulutähti - tyttö - Savo
xmas baby 28.v - tyttö - Nummele - 1.lapsi

18.12.
kimmallus - poika

21.12.
katjuzka 30.v - poika - Seinäjoen seutu - 1.lapsi

23.12.
Jouluvauva 07 - tyttö

24.12.
leppäkerttu-77 - poika- Vantaa - 1.lapsi

27.12.
kike79 - poika - Vantaa

28.12.
lilleriina - tyttö - Oulun läheltä
laura sinikka 21.v - tyttö - Helsinki - 1.lapsi
naukkis 25.v - tyttö - Itä-Suomi - 2.lapsi

1.1.08
mixtuura 32.v - tyttö - eteläpohjalainen - 1.lapsi


LAITTAKAA naukkikselle yv:tä, jos haluatte muokata tietojanne

 
Täälläkin räitään... :snotty: Meillä on molemmilla tytöillä TOSI kova yskä ja nuha, ja kuumettakin oli. Voi että, kun lapset tajuisivat sylkästä yskimänsä liman pois... Ei vielä tuo 2,5 vuotiaskaan osaa sylkästä, ja sama räkä pyörii kurkussa koko ajan... :/
Saatiin tauti yhdeltä ajattelemattomalta äidiltä, joka toi tyttönsä meille iltahoitoon... Sillä tytöllä oli kova flunssa... Miten ihmiset voi olla niin höpsöjä, että kipeän lapsen tuovat vauvaperheeseen??? :headwall:

Sitten iloisempiin asioihin: Meidän muu perhe lähti eilen aamulla mummilaan, ja mie saan olla yksin kotona!! Aivan mahtavaa nukkua rauhassa!! Eilen nukuin 4 h päiväunet. Tänään varmaankin tulevat kotiin, ellen mie innostu lisäaikaa soittamaan :LOL:
Nukkuminen on NIIIN ihanaa!!! :D
 
katjuzka: Olen ihan tästä seinäjoen kupeesta, öpaut 15 km meiltä S-joelle. Me ei olla tyttösen kanssa käyty missään äiti-lapsi jutuissa, ainakaan vielä.Asutaan vähän sivussa niin ei jotenkin saa aikaiseksi lähdettyä.Ja tyttö nukkuukin kuitenkin 2-2,5 tunnin välein niin jotenkin ei huvita lähteä mihinkään kerhoihin, kyläillään mielummin.
Meillä ei mitään ihmeempää, arki rullaa ja tyttö hyväntuulinen.Nyt on taas vaan päikkärit ollu vähän mitä sattuu, neljät pienemmät päikkärit ottanu ku ei oo nukkunu kunnon unia ollenkaan.Yöt alkanu meneen 1-2 syötöllä, mikä aivan ihanaa!!!Kiinteät aiheuttaneet sen, että maha ei oo kunnolla toiminu pariin päivään, mutta kuulunee asiaan.Kovasti junnaa, mutta tulee vain pieni plörö.Tänään haisi se plörö kyllä ekaa kertaa oikein siltä itteltänsä!
Vieläkään neiti ei käänny mahalleen, kyljelleen välillä menee, mutta siinä se.Muuten kyllä kädet ja jalat viuhtoo ihan mahdottomasti!
Terveenä on oltu tähän asti ja toivottavasti jatkossakin *koputtaa puuta*.
No, nyt pakko mennä kun se makaa tossa lattialla ja alkaa taas väsy painaa!
Ihanan aurinkoista viikonloppua kaikille!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Jätskiä tekis mieli :p )
 
Kiitos naukkis listasta! :) Ja tervetuloa uusille!

En oo kerenny kirjotteleen kun ollaan aina menossa ja kotona kun on viä kaks koiraa niin vapaa-aika meneekin sitten niiden kanssa. :)

Meillä syödään ja nukutaan tosi reippaasti,eikä pahemmin kitistäkkään. Välillä on sitten päiviä jolloin kitistään koko päivä... :/ |O

Terveydestä: Meillä Alisa sairasti ripuli-oksennus taudin 4kk ikäsenä...Rota rokote otettiin mutta tää oli joku muu pöpö. Sen jälkeen on ollu nuha kerran mutta ei toistaseks muuta.

Mua jotenkin on masentanu tänään, kun ensinnäkin lähti aamu tosi huonosti liikkeelle kun mies heräs tytön kanssa, noh ei se sitten noudattanu mun neuvoja,että nukkuu Alisan vieressä sohvalla tai tulee sen kanssa sänkyyn aamu unille, vaan laitto sen sitteriin nukkuun. Eihän toi siinä nukkunu kun vajaan 30min ja on sentakia menny kaikki pieleen tänään. On ollu pirun kiukkunen ja ruokailu rytmikin meni sitten uusiks, kun oli tavallista enempi ja aiemmin hereillä. Hittovieköön,en tajua että miks se on niin vaikee nukkua tytön kanssa sen aamu unet,sitten se nukkuis sen tunnin ja ois niin hyvällä mielellä koko päivän. Meillä kun herätään 06-07.00 ja siitä sitten n8-9.00 mennään aamu unille tunniks aina sillon kun mies on töissä ja sit syödään,leikitään ja päiväunille puolenpäivän aikaan. Kaikki vaan menee näin viikonloppuna pieleen jos mies herää. Nyt sanoin sille että jos joskus viä heräät tytön kanssa,niin tuot sen sitten mun viereen nukkuun aamu-unet! Ei paljoo auta kun saa ite nukkua pitkään kun tyttö on sitten kiukkunen kun ampiainen.
Sit siihen menee hermo ja sitten mä ärähdän sille ja sitten on itsellä huono omatunto,että minkätakia mun hermot ei kestä pientä kiukkuilua ja miks oon näin huono äiti että suutun heti kun toinen vähän kiukkuaa... Sitä mä täällä olen nyt tänään porannu.

Kaupungillekkin piti mennä mutta en mä tällä tuulella sinne viitsi mennä.

Noh,ehkä tää tästä ja koitan keretä useemmin lukeen ja kommentoimaan teidän juttuja. :)
 

Yhteistyössä