Ideat hukassa, mitä teen tänään ja huomenna ruuaksi?

Broiskusuikaleita ruskistat ja mukaan lorautat ruokacremeä sekä herne-maissi-paprika-sekoitusta. Tää sopii niin riisin ku muusinkin kans syötäväksi. Meillä lasten kestosuosikki.

Kinkkukiusaus tulee nopsaan, ei tarvii näin ihania aurinkoisia päiviä hukata hellan ääressä :wave:
 
unikuu
eli siis intialainen pinaattilammas(kanaa voi laittaa lampaan tilalle)

*700g lihaa
*2cm x 0,5cm pala tuoretta inkivääriä
*2 iso valkosipulin kynttä
*1-2 vihreää chiliä/voi olla myös chilijauhetta maun mukaan sit myöhemminkin soppaan
* 1dl maustamatonta jugua
*1/4 tl roomankuminaa jauhettuna
*200g pinaattia /tuore tai pakaste
*3/4 dl ruokaöljyä
*1 laakerinlehti
*1 musta kardemumma
*2neilikkaa
*225g silputtua sipulia
*1tl korianteria jauhettuna
*1/2 tl roomankuminaa jauhettuna
*2 silputtua tomaattia
*1 rkl tomaattipyrettä
*1tl suolaa

1. liota lihaa n 15 min lämpimässä vedessä
2.hienonna inkivääri, valkosipuli ja chilit sauvasekoittimella/tehosekoittimella. lisää joukkoo jugurtti ja vielä 1/4 tl r.kuminaa
3.marinoi lihaa tässä jugurttiseoksessa noin tunti.jos käytät tuoretta pinaattia niin ruöppää se tässä välissä suolavedessa n10sek, siivilöi ja soseuta.
4. kuumenna öljy kattilassa laakerinlehden, kardemumman ja neilikoiden kanssa.lisää sipulit kun öljy on hyvin kuumaa ja laakerinlehti alkaa ruskistua. paista 15min.
5.lisää korianteri ja paista vielä 2min samalla sekoittaen. lisää 1/2 tl r.kuminaa ja hetken päästä(10sek) tilkka vettä. kiehauta.
6.lisää liha marinointiliemineen, sekoita ja kypsennä n. 10min kunnes jugurtti on imeytynyt kastikkeeseen.
paista vielä 3min kokoajan sekoittaen.lisää sitten tomaatit ja pyre ja kypsennä vielä muutama minuutti
lisää 3dl kuumaa vettä ja 1/4tl suolaa.laske lämpöä ja anna hautua kannen alla. lisää pinaatti hiukan ennen kuin liha on kypsää.tarkista suola ja anna hautua vielä 5min ilman kantta.
tarjoile riisin kanssa.
 
unikuu
vinkkinä et ei oo niin hankalaa miltä näyttää.. intialaisessa keittiössä on mausteiden kanssa se idea et niistä saadaan maku kunnolla esille paistamalla ja tietyt mausteet tulee tietyn ajan kuluttua esille kun niitä paistaa..

voi korvata lihan myös kasviksilla esim perunoilla ja kukkakaalilla ja tulee hyvää..
 
vieras
- valkokastike, uudet perunat ja keitettyä kananmunaa
- paistat jauhelihaa ja pilkot sekaan esim. munakoisoa, kesäkurpitsaa, tomaattia, paprikaa, yrttimausteita ym., syödään riisin kanssa
 

Yhteistyössä