ot
Ai niin Olinpa huonomuistinen :headwall:Alkuperäinen kirjoittaja heh:Kätilön koulutus on 4,5 vuotta.
Monet kätilöt tekevät myös sairaanhoitajan työtä.
Ai niin Olinpa huonomuistinen :headwall:Alkuperäinen kirjoittaja heh:Kätilön koulutus on 4,5 vuotta.
Monet kätilöt tekevät myös sairaanhoitajan työtä.
Millä tavalla se itsensä jalustalle nostaminen ilmenee? Tämä mua erityisesti kiinnostais.Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:Ööh? Mä puhuin siitä että hoitajat nostavat itsensä jalustalle, muussa ammattiryhmässä en ole tällaisiin törmännyt. Ja edelleen arvostan hoitajia mutten yhtään sen enempää kuin muitakaan.
Olen törmännyt varmasti ärsyttäviin kassatäteihin mutten kenenkään muun ole huomannut nostavan itseään muiden yläpuolelle kuin hoitajien.
Kaikkia meitä tarvitaan. Taitaa olla sinun mielikuvitelmissasi tuo, että hoitajat pitävät itseään jollain jalustalla... Jotenkin ihmetyttää sinun agressiivinen suhatutuminen kyseiseen ammattihenkilöstöön. Ei minuakaan esim. inssien työt kiinnosta, mutta ei mulla ole mitään syytä haukkua tai halveksia heitä (vaikka ovatkin paremmin kouluttautuneita).Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:En ole tehnyt pätkääkään eikä voisi itse asiassa vähempää kiinnostaakaan. Puhuin koulutuksesta, siihen nähden lähäreillä turhan iso palkka kun tienaavat melkein saman kuin sairaanhoitajat joilla pidempi koulutus. Lähihoitajilla vain toisen asteen koulutus. En mä saa mitään kiksejä, mutten arvosta teitä yhtään ylemmäs kuin muitakaan ammattiryhmiä.
Voihan se niinki olla. Enpä oo aikoihin oikein muuta duunia tehny, ni vaikee verrata.Alkuperäinen kirjoittaja Kotona Kirves Kädessä:Mä puhuinkin ihan asiakkaan näkökulmasta.. Mutta tuo "enemmän ja parempia, kuin muut", voisko olla, että se pätee ihan jokaisella työmaalla, ei pelkästään hoitajien keskuudessa?Alkuperäinen kirjoittaja Kerttu-Kyllikki:Mä en tiedä, mitä sä teet työkses, mutta monen monessa työpaikassa hoitajana työskennelleenä olen tavannut paljonkin hoitajia, jotka kuvittelevat olevansa enemmän ja parempia kuin muut. Syitä tähän en jaksa spekuloida.
Asiakkaan näkökulmasta en moista ilmiötä kuitenkaan ole huomannut, joten taitaa useimmiten onneksi jäädä työyhteisön sisäiseksi ongelmaksi.
No tämä on kyllä ihan totta. Usein työyhteisö on hyvinkin esimiehensä näköinen, itse saan olla kiitollinen arvostavasta esimiehestä, joka uskaltaa olla myös vahva johtaja. Tuntuu nimittäin, että usein esimiehellä saattaa olla joku "luottoalainen", jota arvostaa enemmän kuin muita. Tasapuolisuus kunniaan!Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Sairaaloissa ja hoitopaikoissa suurin syy "katkeruuteen" on se, että edes esimiehet eivät arvosta alaisiaan. Jos osastonhoitaja ei ole valmis pitämään alaistensa puolia, kyllä se pakostakin aiheuttaa pidemmän päälle ihan yleistä katkeruutta.
Lue esimerkiksi tämä ketju. Ja tehyn työtaistelun aikaan sen vasta huomasikin. Jos olet noin sokea niin ei voi mitään.Alkuperäinen kirjoittaja Kotona Kirves Kädessä:Millä tavalla se itsensä jalustalle nostaminen ilmenee? Tämä mua erityisesti kiinnostais.Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:Ööh? Mä puhuin siitä että hoitajat nostavat itsensä jalustalle, muussa ammattiryhmässä en ole tällaisiin törmännyt. Ja edelleen arvostan hoitajia mutten yhtään sen enempää kuin muitakaan.
Olen törmännyt varmasti ärsyttäviin kassatäteihin mutten kenenkään muun ole huomannut nostavan itseään muiden yläpuolelle kuin hoitajien.
Ihan samaa mieltä. Eihän ne mitään lakkoja oo olleet, on vaan kerääntyny hoitajille itselleen lisää töitä kun laitoksia on pidetty pystyssä minimimiehityksellä (ihan ku se maksimi olis sit paljon enemmän...). Ei lakoks riitä pelkästään se että SANOTAAN että nyt ollaan lakossa. Täytyy todellakin nostaa hattua ammattiliitolle tuosta saavutuksesta, kunhan se ei jää siihen. Voisivat käydä vielä vähän Ahosen opissa...Alkuperäinen kirjoittaja !:Hoitajien keinot ovat olleet todella vähissä näissä palkkataisteluissa.
Se on ärsyttänyt, kun Tehy on möhlinyt vuosikausia. Lakot ovat olleet yhtä tyhjän kanssa kun hoitajilla on lakon aikana velvollisuus hoitaa työtään - suojatyö.
Eli käytännössä työt on hoidettu minimiä pienemmällä miehityksellä, mutta hoidettu silti.
Lakon vaikutus on siis ollut häviävän pieni.
Esim kuljetusala kun lakkoilee niin tavarat eivät kulje paikasta A paikkaan B ja sillä siisti.
Lakot kestävät silloin lyhyen aikaa ja neuvottelut etenevät.
Hoitajien lakot ovat aiemmin olleet yhtä farssia, lakon aikana menetetyt palkkatulot eivät ole edes tulleet katetuksi lakolla aikaan saadulla minimaalisella palkankorotuksella (joka on ollut paljon pienempi kuin yleiset hintojen nousut).
Joukkoirtisanoutuminen oli siis äärimmäinen keino, mutta ainoa toimiva.
Jos irtisanoutuu, ei voida pakottaa tekemään suojatyötä = ekaa kertaa tosiaan hoitotyötä ei olisi toteutettu = ekaa kertaa samantapainen lakko mitä muut ammatit voivat harrastaa.
Itse erosin aikoinaan tehystä nimenomaan sen "munattomuuden" takia eli mitään ei saatu aikaiseksi.
Hatunnosto siis että ensimmäistä kertaa ammattiliitto sai jotain todellista aikaiseksi, mikä ei ollut "pari euroa lisää tuohon mutta viisi euroa pois muualta" kuten on tapahtunut aikaisemmin.