*Huhtikuun Helmet 2012 * HUHTIKUUSSA* MEIDÄN KUU!!*

Tipuin kärryiltä ketkä kaikki saaneet jo vauvan syliin, joten ONNITTELUT KAIKILLE VAUVAUTUNEILLE!! :)

Kiinalaisessa käyty syömässä, hyvää oli. Välillä sukkapuikko-supistuksia ja alaselkää juilii&särkee, pääasiassa hyvin oireetonta menoa...
 
Kovasti onnea taas vauvan saaneille! :flower:

Täällä ei mitään uutta. Välillä juilii selkää ja häntäluuta ja supistelee kivuttomasti aika usein. Joskus tulee myös vähän voimakkaampiakin supistuksia. Ei nyt kuitenkaan varsinaisesti tunnu siltä, että tässä jokin synnytys lähenisi. :( On outoa, että kerrankin elämässään odottaa edes pieniä kipuja ja merkkejä, että kohta alkaa julmettu tuska :whistle:

Muutamia päiviä olen juonut ihan muuten vaan vadelmanlehtiteetä. Maku on ihan kiva, joten sitä juon lähinnä ihan teetä halutessani. En usko, että sillä olisikaan mitään vaikutusta supistuksiin.
Liikuntaa voin vielä harrastella aika hyvin. Pari päivää oli vetämätön olo ja liikkumiseksi jäi ihan normi liikkuminen kotona ja kaupassa, mutta äsken tulin reippaalta ja reilun tunnin kestävältä sauvakävelylenkiltä. Varsinaista sykemittarilla mitattua liikuntaa on tällä viikolla viisi tuntia. Pihaa pitäisi haravoida, joten ehkä sitä teen vielä tänään. Siivoamisestakaan ei tunnu kyllä paikat aukeavan...pläähhh...
Saunassa käyn joka päivä (ihan ilman raskauttakin) eikä siitäkään kyllä tunnu saavan mitään erityistä nopeutusta tähän tilaan.
Eli olen heittänyt toivoni jo siitä, että tämä syntyisi ennen vappua. Hyvä jos äitienpäivänä saa itseään tituleerata äidiksi.

Babylonialainen 38+4
 
Kummasti piristi mieltä kun mies kävi täällä olemassa pari tuntia :heart: Esikoinen ei pääse tänne ollenkaan kun on kuumeessa, ja sen takia mieskään ei ole kuin pari kertaa käynyt : / Nyt jaksaa huomiseen asti!

Voisin kertoa synnytyksestä nyt siis :)
Perjantai-iltana katteltiin normisti telkkua, siinä klo 20 jälkeen tuli harjotussuppareita noin 10 minuutin välein. Mutta ne tosiaan oli harjotussuppareita, ei edes tuntunut miltään. Klo 22 kieppeillä lähdettiin nukkumaan, ja sitten 23:40 heräsin kovempaan supistukseen. Kävin vessassa ja huomasin, että lapsivettä oli ihan pikkusen tihkunu. Soitin äiteelle, että tulee esikoisen hoitajaksi ja ruvettiin miehen kanssa pakkailemaan. Sairaalaan saavuttiin 01:30. Supistukset oli koko matkan suht siedettäviä, väli oli 3-6 minuuttia ja supistusten kesto ehkä 30sek. Tutkimushuoneessa yllätyttiin, kun olinkin jo 5cm auki :) Siellä jonkun aikaa palloilin ja seisoskelin piuhoissa kiinni, koetin kestää mahd. pitkään ilman epiduraalia. Tutkimushuoneesta siirryttiin saliin muistaakseni kolmen aikoihin, ja epiduraalin sain jonkun aikaa siellä olon jälkeen. Epiduraali onnistui tällä kertaa paremmin kuin esikoiselta, en tuntenut supistuksia enää ollenkaan! Saatiin miehen kanssa nukuttua, ja 1,5h epiduraalin laitosta olinkin jo 9cm auki! Lopetettiin heti epiduraalin annostus ettei estä ponnistamista, mikä oli hyvä päätös. Kesti kuitenkin vielä jonkun aikaa että aukesin kokonaan ja alkoi ponnistuttamaan, kun vauva ei ollut tarpeeksi laskeutunut. Ponnistusvaihe kesti alle 10 minuuttia :) Ei repeämiä tai leikkaushaavaa, ihan mahtava fiilis jäi. Kätilö ei meinannut ehtiä mukaan ponnistukseen, kun olin niin hyvä ja voimakas ponnistamaan :D Oli ihana saada vauva syntymän jälkeen syliin, ja mies pääsi leikkaamaan napanuoran :heart: Oli kyll aivan mahtava kokemus, niin paljon parempi kuin esikoiselta. Ihan superhyvt fiilikset näin jälkikäteen varsinkin :) Poika on älytön syöppö, saattaa olla rinnalla yli tunninkin ja sen jälkeen joutuu antamaan lisämaitoa vielä ainakin 40ml :LOL: Toivottavasti maito nousee kohta kunnolla :)

On kyllä paljon positiivisempi mieli nyt, vaikka esikoista on kyllä hirmunen ikävä. Onneks huomenna pääsee neidinkin kanssa höpöilemään :heart: Jännittää kyllä, miten neiti pikkuveljeen suhtautuu!
 
Kaikki oireet täysin kadonneet!?! Menkkajomotukset, supistukset, kivut yms on mystisesti kadonneet täysin. Ja nukkuminen onnistuu oikein hyvin, viime yö 1 heräämisellä se 10 tuntia unta. Mitä tää nyt sitten on? Maha näyttäis olevan edelleen olevan tossa, joten raskaana ilmeisesti edelleen ollaan:) Huomenna taas vaihtuu viikot...
-Sorel & mukelo 38+6
 
Sale81: Hirmuisesti onnea :) :flower:

Adelei: Hyvin on tuntunut sinunkin synnytys menevän, onnea vielä :flower:

Omaa napaa: Joo nänni hieronta aiheutti supistuksia, ensin piti hieroa ½ tuntia ennen kuin oli vaikutusta, mut sit niitä tuli 5min. välein puol tuntia ja sit yksi tosi kipeä, kunnes ruoka oli valmis ja piti mennä syömään ja lapsille sitä laittamaan :D Eli siis toimii supisteluitten kannalta kun vaan jaksaa hieroa (hyvin mies kyllä jaksoi :heart:) muttuo kokeilu tuotti ainakin tulosta, katsotaan josko jatkamme illalla :) Ei kyllä ole tullut nyt sen jälkeen kuin 2 kivutonta supistusta, että teho sit loppuu kun hieronta loppuu : / Niin tuleepa se kai sit kun kyllästyy tuolla masussa loikoilee.. Limaista vuotoa on tänään tullut, mut ei ole klönttejä kuten eilen ja toissapäivänä (sori kuvaus :$ YÖK) Ja veriviiruja ei näy, että eipä taida enteillä mitään tuokaan nyt sitten..
 
Hei te onnelliset, jotka olette jo vauvautuneet, onko tullu mieleen jotain lisättävää mikä puuttuu etusivun listoista? Esim mitä sinne sairaalaan mukaan jne? Tuli vaan mieleeni kun jo tänään alottelin sairaalakassin pakkausta..

Ja eiku kohti uusia pettymyksiä, eli nukkumaan..
 
Eilen illalla kuvittelin lähdön olevan lähellä, mutta toisin kuitenkin kävi - nukuin melko hyvin (pari-kolme heräämistä vessaan). Alaselän kipu hellitti illalla kuumavesipullon ansiosta, mutta alakerta tuntui olevan tulessa supistuksien/ minkä lie takia, mutta sekin helpotti yötä vasten. : /

Nyt sekä alaselkä että -vatsa muistuttavat olemassaolostaan pienellä kivulla. Kävely on ollut selkästi hankalampaa pari päivää, eli olisikohan pienokainen sieltä kovaa vauhtia tulossa - hope so! ;)
 
Heips kaikki! Meille syntyi poika viime keskiviikkona rv 41+0. Päästiin vasta eilen kotia ja mun piti samana iltana käydä uudelleen päivystyksessä kääntymässä ja hakemassa rintatulehdukseen antibiootit. Koomista sinänsä, pääsee vihdoin kotia harjottelemaan vauvaelämää, niin kohta jo lykkää vauvan tuoreelle isälle ja sanoo heippa ja häipyy taksilla kotoota. Ehti siinä isälle tulla paniikki. ;)

On se ihana. Miten joku pikkunen voiki olla noin täydellinen. :heart: Jotenkin oon ihan hämmennyksissä, toisaalta on maailman luonnollisinta, että pikkunen on täällä, toisaalta tuntuu epätodelliselta, että meillä asuu nyt vauva.

Lueskelen jossain vaiheessa tarkemmin teiän kuulumiset ja kirjoittelen synnytyksestä lisää.

felina + pieni tontunpoikanen
 
felinalle suuret onnittelut pojasta :flower: :)

Elyna: Jospa lähtö olis nyt tosi lähellä :)

Limatulppaa pongattu taas aamupäivällä, eilen tuli pelkkää limavuotoa, nyt taas "riekaleita" muutama pyyhkiessä, mut tosiaan tuosta kun ei voi päätellä synnytykseen käynnistykseen oikein mitään kun e vertakaan mukana.. ja se synnytyshän nyt on väkisinkin jo aika lähellä näillä viikoilla.. Mut toisaalta edes jotain tuolla alakerrassa tapahtuu :)
 
Onnittelut taas uusista muruista:flower:

Ja iiiisot tsempit odottavile. Ei varmaan yhtään lohduta, mutta tässä vaiheessa kun vauva on 2vko, niin tuntuu että tuosta odotuksesta on jo ikuisuus.

Laitoin meidän murun ekaa kertaa ns. yksin ulos päikyille, toistaiseksi oltu vaan lenkkeilemässä yhdessä. Vauva jaksaa olla jo useammin kunnolla hereillä ja myös masuvaivat on alkanut. Eilen illalla useampi tunti meni, että rauhottu nukkuun. Ei silti vielä mitään mahdotonta, ihan perus vastasyntyneen settiä:) D-vitskut aloitettiin ja myös disflatylit masuvaivoihin ja ainakin pierua on pykännyt sen jälkeen. Neuvolasta kävi täti viime viikon ke kotona ja 4490 oli jo paino ja muuten kaikki tuntui olevan hyvin, varmaan ens viikolla mennään sit eka kerran käymään neuvolassa. Eipä tänne kummempia, taidan keitellä kahvit ja takuulla saan murun hereille, kun kaadan sen kaffen kuppiin:)

Aurinkoista päivää kaikille!

Pomppuli ja muru 2vko 2pv
 
Valitusvaroitus: Oon niiiiiiin kypsä ja täynnä tätä oloa!! Ja helvetin typerää kytätä mitään oireita iteltään kun niillä ei loppujen lopuks ole välttämättä mitään merkitystä, toisillahan synnytys alkaa ilman varotusta! Ei auta typerät ässät, seksiä ei kyl ole koitettukaan ku kerran nyt viime metreillä kun ei paljon kiinnosta jo valmiiks kipeeseen toosaan alkaa tunkemaan mitään, kävelyllä käynnit ja kaikki on ollu ihan turhaa! Illan oot pirun kipee ja aamulla huomaat nukkunees hyvin. Kaikki lupaavatki jutut katoaa kokonaan ja täytyy kokeilla ihan mahaa onko sielä se vauva vielä vai minne son menny. Sit ei uskalla lähtee kovin kauas kotoota/hys:iä jos yhtäkkii lähtö tuleeki ja oon jossain tampereella yksin shoppailemas, ei kiitos. Voisin pakata kaikki vauvajutut veke kun ei sillä kiinnosta tulla tuolta pois.. ärrrh!! Ja vaikka enää ei ole ku max 2 viikkoa niin en tiiä miten sinne jaksaa.. Joku sais ronklata tota alapäätä sillä paljon puhutulla "kovemmalla kädellä"/"rajummalla otteella" et alkais jo tapahtuun vai pitääkö täs ite alkaa ettiin sukkapuikkoja ja tuikkia niillä tonne jos vahingos sais jotain aikaan.. Typerä neuvola taas huomenna jossa en kyl viisastu yhtään..

Sori kirjotusvirheet ku puhelimella näppäilen.

Terkuin vittuuntunut ja kyllästynyt L sekä lokoisia aikoja viettävä Nti S 40+1.

Ps. Vittuun intuitiot!

Pps. Onnea felina vauvautumisesta! :) :flower:
 
Ihanan paljon vauvoja jo syntynyt. Onnittelut vaan kaikille vauvan saaneille tasapuolisesti! :flower: Ja tsemppiä meille vielä odottaville! Odottavan aika on pitkä... Täällä poksuu vasta 38+0. Vielä ei mitään merkkejä, että kohta olisi tulossa. Tai noh, satunnaisia supistuksia välillä iltaisin, mutta niitä tulee sellainen 1-3 per ilta eikä joka päivä ollenkaan, joten en vielä noista päättelisi mitään. Vaavin huone ja tarvikkeet on kuitenkin jo kasassa ja sairaalakassikin melkein pakattuna (loppuja en taida saadakaan pakattua ennen kuin sairaalaanlähtö on edessä), joten sikäli ei haittais vaikka syntyis jo tällä viikolla...

Lilie 38+0
 
Tämän saman jo tonne fb:n puolelle nillitin mutta Löllöttelijä näissä fiiliksissä lähti meidän aamu (kopsaan siis tänne). Miljoonasti tsemppiä jaksamiseen, mulla ainakin ihan täysi uskonpuute just nyt.

"Huomenta!
Minä en taida enää uskoa koko synnytykseen :/ Taas vaihteen vuoksi supistelee kyllä mutta eipä tosiaan riittävästi (tätä jatkunut enemmän ja vähemmän torstaista asti). Taidan uskoa vasta kun tuolta kurkistaa tuo tyyppi ihan tosissaan :whistle: Aikaa sitten jo heitin kellolla vesilintua, mitäpä sillä tiedolla teen kuinka usein supistaa kun ei kerran voimistu. Ainut tulppakin täällä päin on aivan väärässä osoitteessa, eli aamupalaksi luumuja :x YÖK!
Keskiviikkona olisi sitten ya-kontrolli ja sieltähän varmaan pääsen sitten kotiin (ellei mitään häikkää) ja maanantaina käynnistys, ellei jo sunnuntaina.
Musta tuntuu että supistelee väärään suuntaan, ylemmäs varmaan tulee koko ipana. Ei vaan, tuolla tuo vatsa hengaa polvien tienoilla mutta asukkaalla vaan ei siitä huolimatta mikään kiire. Olkoot siellä sitten!

Jaa juu, ei muuten ole mitään sukkapuikkoja enää, puukkoja ennemmin. AUTS!"

Ceali Onnea Onnea! Jotenkin antaa uskoa kun joku on kumminkin saanut sen nyytin noiltakin viikoilta syliin ilman käynnistystä :)

Kaikille jotka ovat nyyttinsä jo syliin saaneet tuhannesti onnitteluja!
En edes yritä enää pysyä perässä jottei nouse verenpaine kun tajuaa olevansa kohta viimeisten joukossa :D


Hunpunki 41+1
 
Onnea uusista vaaveleista!! Niitä olikin taas jokunen tullut. :) :flower:

Ite edelleen yhdessä osassa niin lupaavasta toissayöstä huolimatta. : / Eilinen päivä meni tosiaan puolihorteessa ja iltasella lenkkeilyn ja saunomisen jälkeen alko todella lupaava alaselkäkipu. Siihen helpotti lämpöiset kiuaskivet pyyhkeeseen käärittynä. :D Meiltä kun ei tuota kaurapussia löydy enkä jaksanut enää suihkuunkaan raahautua. Yöllä tuli muutama kipeämpi suppari ja vaavi alotti taas sukkapuikkohötkyilyn, mutta olin niin poikki, että vain kipeimpiin havahduin hetkeksi. Ja aamulla ei taas mitään. :kieh:

Kyllä muuten unen laatua parantaa huomattavasti tuo miehen vieressä oleminen, kun ei tarvitse jokaisesta supparista tai kivistyksestä alkaa miettiä, että pitäskö sille jo soitella. Lähinnä sen takiahan se edellinen yö menikin valvoessa. ;)

Jaksamista muillekin suurta poksua vielä odottaville!! Kyllä se meidänkin aika vielä koittaa. :cool:
 
Onnea tuhannesti kaikille vauvautuneille :heart: :heart:

Terveisiä äitipolilta. Vauvan painoarvio tänään rv 39+6 3800g. Ikinä ei oo mulla ollu noin isoa vauvaa, eikä näin paljon raskausviikkoja. Olisin saanu jäädä suoraan käynnistykseen, mutkun pätevä lääkäri meinas että mahtuu tulemaan vielä viikonkin päästä mikäli ei ole mitään tarjontavirhettä, niin halusin odottaa josko käynnistyis kuitenkin ihan luonnollisesti. Lääkäri teki ERITTÄIN kovakouraisen sisätutkimuksen, josko sillä saatais synnytys käynnistymään, ja sain käynnistysajan ens viikon maanantaille sillon rv 40+6. Ja käsky kävi tulla heti, mikäli vauva ei liiku tms. Peruutin huomisen neuvola-ajanki, mitä mie turhaan sinne, kun tänään on tarkistettu verenpaineet ja pissa ja vauvan vointi ultralla. Synnäri oli kuulemma ruuhkainen ja täynnä, että sinällään olis ollu hyvä aika synnyttää, uudelleensynnyttäjä olis varmaan päässy kohtuu nopeasti kotiin. Mut haluaisin kokea ihan luonnollisen synnytyksen edes kerran.

Enää max viikko niin meidän murunen syntyy :heart: Toivottavasti syntyis ittekseen aiemmin, kun mies on tän viikon lomalla.

Kultakurkku ja Eemi 39+6 Huomenna laskettu aika :eek:
 
Viimeksi muokattu:
Cealille myös onnittelut :flower: :)

Neuvola kuulumiset:
rv: 40+2
Paino: +955g/ viikko (viimeks käyty 1½ vkoa sit, siitä noussu n. 1,5kg :O Yht. 3,4kg :) )
Turvotus: +
RR: 139/82
Pissa: puhdas
Sf: 36 (1cm enemmän kuin 1½ viikkoa sit)
Tarjonta: Rt
Syke: 129 :heart:
Liikkeet: ++
Vauva on hyvin laskeutunut, muttei vielä täysin kiinnittynyt, sai sormen päät vielä tuonne väliin täti survottua..

Ensi viikolle antoi vielä neuvolan Ma 23.4 rv 41+2 ja soitti äippäpolille, jonne antoivat ajan yliaikaiskontrolliin Pe 27.4 klo.8 rv 41+6 Ja todellakin toivon ettei tarviis nuihin enää lyllertää :kieh:
 

Yhteistyössä