Hitaasti kasvava lapsi

Moi. Onko muilla hitaasti kasvavia lapsia? Meillä tyttö syntyessä 4010 g ja 53 cm ja nyt 1 kk vanha ja painoa 4270 g ja pituutta 54 cm.
Tytöllä on suulaessa halkio ja saa ruuan suurimmaksi osaksi letkulla.
Olen kyllä kuullut, että halkiolapset olisivat pienempi kokoisia ja voivat kasvaa hitaammin.
<br><br>
 
isokokoinen
Hyvä äippä, etkai voi verrata oman lapsesi painoa alkuperäisen vauvan painoon, olivat sen verran eri painoisia syntyessään?

Meillä syntyessään 3,910 kg ja 1 kk 4,685 kg eli aika paljon isompi mutta toisaalta meneekin yläkäyrällä...
 
Ajattelinkin lähinnä, että onkohan vauva mahdollisesti hidas kasvamaan, kun pituutta on tullut kuukaudessa vain 1 cm ja painoa ei paljon mitään.
Esikoinen on kulkenut aina yläkäyrillä, ja syntyessä oli melkein saman kokoinen, kun kuopus.
 
älä hätäile
moi

Luin nuita juttuja.. haluan vaan sanoa aloittajalle että ei kannata hätäillä. Jokainen lapsi on oma yksilö ja kasvaa omaan tahtiin. Jotkut hitaammin, jotkut nopeemmin. Lapsillehan tulee niitä "kasvupyrähdyksiä"..joku kuukausi ei tule paljon ollenkaan painoa ja pituutta toisena kuukautena tosii paljon. Kitenkin teillä oli kyseessä ensimmäinen neuvola..

tsemppiä teille!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.05.2007 klo 08:41 Rapu82 kirjoitti:
Ajattelinkin lähinnä, että onkohan vauva mahdollisesti hidas kasvamaan, kun pituutta on tullut kuukaudessa vain 1 cm ja painoa ei paljon mitään.

Suositus on, että (terve ja täysiaikainen) vauva kasvaisi keskimäärin vähintään 500g/kk. Painonnousuhan lasketaan aina alimmasta painosta, joka harvoin on syntymäpaino, vaan useimmiten kotiinlähtöpaino.
Painonnousu on se tärkeä mittari. Jos pituutta on kuitenkin tullut ei asiasta kannata hirveästi huolestua. Pituushan on noin pienellä tosi vaikea vielä mitata tarkasti, toisin kuin tuo paino.

Toiset kasvavat hitaammin, toiset nopeammin. Nollakäyrähän ei ole mikään tavoite, vaan vain keskiarvo. Ja jotta keskiarvo toteutuisi, pitää toisten kasvaa "miinus-" ja toisten "pluskäyrillä". =)
 

Yhteistyössä